Fuktighetsgivende ansiktsmaske med kun 2 ingredienser

Høsten og vinteren er for meg synonymt med tørr og kranglete hud. Det er ikke mange kjølige høstdager som skal til før jeg merker at hunden blir tørrere og at sminken ikke setter seg like pent lengre. Helt siden i sommer har jeg gjort en skikkelig innsats hva gjelder hudpleie, hvor jeg fortløpende bytter ut tomme produkter med nye som er tilpasset mine behov. Når jeg nå kjøper noe nytt er det kun veganske og cruelty free-produkter jeg går for. I tillegg synes jeg det er veldig gøy å kunne lage litt ting selv, mange skjønnhetsprodukter kan du uten problem lage selv, som for eksempel ansiktsspray, toner, masker og skrubber. I dag tenkte jeg å dele oppskrift på en av mine nyeste favorittmasker, laget med kun to ingredienser.

Du trenger kun tørket gurkemeie, altså sånn det gule krydderet du får kjøpt i alle dagligvareforhandlere og agavenektar. Agavenektar får du kjøpt i enkelte dagligvareforhandlere, i innvandrerbutikker eller på nett, men det går an å bytte den ut med honning hvis du ønsker det. Jeg brukte i tillegg noen dråper vitamin e-olje for ekstra mye fukt, men dette kan droppes. Til en porsjon trenger du:

  • 3 ss gurkemeie
  • 3 ss agavenektar
  • Eventuelt noen dråper vitamin e-olje

Bare bland ingrediensene sammen og smør det på ansiktet. Jeg bruker en foundationkost til påføring av ansiktsmasker for et jevnt resultat. La masken sitte på i ca. 10-15 minutter og skyll av med lunket vann og klut. En ting som kan være greit å være obs. på med denne masken er at gurkemeien er veldig gul og kan sette litt farge på kluten din, men det er vel sjeldent noe problem med litt farge på ansiktsklutene. Jeg bruker å rense huden etter jeg har brukt denne masken og så påføre fuktighetskrem og serum.

Det er ingenting i veien for å lage opp en liten porsjon slik at du har til flere bruk. Denne masken holder seg godt i kjøleskap noen uker. Gurkemeie skal være fint for å kontrollere oljeproduksjonen i huden, den skal kunne redusere fine linje og bidra med fuktighet. Agavenektar gir også godt med fuktighet, kan roe irritert hud og gi huden gløden tilbake. Med andre ord er disse to ingrediensene en perfekt kombo for sliten høsthud.

Hvor ble det av meg?

Jo her er jeg! Hvordan er det med dere? Til å ha vært stille fra meg så lenge er det overraskende mange mennesker som fortsatt titter innom denne bloggen daglig. Det er selvfølgelig veldig hyggelig å se, men det gir jo også et snev av dårlig samvittighet. Nå skal det sies at jeg ikke akkurat har ligget på latsiden i det siste, å ta en mastergrad tar visst litt på har jeg merka! Men samtidig er det lærerikt, spennende og ikke minst utfordrende på en god måte. Jeg ville egentlig bare innom for å komme med et lite livstegn og en liten oppsummering siden sist. Så er planen å komme med litt mer regelmessige innlegg fremover.

Tiden har i hovedsak gått med til studier, med lesing, oppgaveskriving og nettseminar. Studiesamlingene på Hamar har gått greit så langt, men det er klart det er litt slitsomt å måtte stå opp grytidlig og bruke 13 timer til sammen på forelesninger og reise per dag. Heldigvis er det ikke så mange samlinger, så det går fint. Denne uka har vi tre dager med samling, (vanligvis er det bare to) så det kan bli spennende.

Under forhåndsvalget arbeidet jeg som valgfunksjonær, for å tjente noen ekstra kroner mens jeg ventet på at studiet skulle starte opp. Jeg har vært på loppemarked, høstmarked, vært på sopptur, vært på tre ulike show, vært på quizkvelder, vært med på en demonstrasjon, pusset opp stuebordet, snart strikket ferdig et par sokker og en lue, lært meg å hekle og kjøpt meg symaskin. Selv om det ikke har føltes sånn har jeg jammen rukket mye siden sist. Nå blir det fullt fokus på de siste to innleveringene dette semesteret og så er det bare å starte puggingen til eksamen.

Kameraet har ikke vært noe særlig i sving i det siste, så det får greie seg med noen bilder fra Instagram Story. Håper som sagt dere har det fint, også kommer jeg med oppskrift på ansiktsmaske i løpet av uka.