Hjemmelagde makroner

God morgen fine! Jeg hadde det så koselig sammen med Vilde går, først dro vi for å handle inn det vi trengte til makronene før det ble et lite stopp på Espresso House på vei hjem til henne. Vi måtte ha en liten matbit så hvorfor ikke stikke innom favorittstedet vårt? Nami ♥ Vel hjemme hos Vilde startet vi raskt med bakingen, begge litt smånervøse for hvordan dette skulle gå. Vi var jo veldig klar over at makroner er ganske vanskelig å lage og at mange må prøve flere ganger før de får det skikkelig til. Meen det stopper jo ikke oss! Oppskriftene vi har brukt er hentet fra bloggen til Ida, som vant hele Norge baker, selve makronene finner du her og sjokoladefyllet her. Selv om oppskriftene står på bloggen hennes skriver jeg de også opp her så blir det ikke bare masse bilder uten mening. Håper dere liker det ♥

Til ca. 40 makroner trenger du:

            100g mandelmel (ikke fettredusert)

           200g melis

           110g romtemperert eggehviter 

           4 ss sukker 

En av de tingene jeg tror folk bommer mest på når det kommer til makroner tror jeg er mandelmelet. Mange tror man kan bruke mandelmelet man kjøper på helsekosten, men dette er fettredusert og egner seg ikke til makroner. Ida anbefaler Cacas sitt mel (kan kjøpes her), så vi brukte bare dette. Mål opp og sikt mandelmel og melis to ganger, det er viktig å sikte skikkelig slik at røren blir jevn og fin. 

Så skal du piske eggehviten i egen bolle. Eggene må være romtempererte og Ida anbefaler å la de ligge ute i 24 timer før bruk. Eggehviten skal ikke piskes for lenge, men må piskes til du kan snu bollen på hodet uten at det faller ut. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker. Hvis du vil ha farge på makronene tilsetter du ønsket konditorfarge. Vi brukte den rosa til Wilton, men vi var nok litt beskjedne med mengden farge. Da de var ferdig stekt ble de nemlig ganske blasse i fargen, så røren må ha ganske sterk farge for at det skal bli et godt resultat. 

Så skal mandelmassen tilsettes i eggehvitene, her skal du røre ganske raskt og hardt for å få ut all luften. Men igjen skal man ikke røre for lenge, Ida anbefaler å ikke ta mer enn 50 tak. Vi telte ikke, men jeg tror vi fikk det ganske greit til.

Bruk en sprøytepose med en rundt tip eller en vanlig blank pose som du klipper hull i tuppen. Sprøyt røren på et bakebrett, hvis du ikke har en silikonplate med makronformer er det lurt å tegne opp sirkler på et bakepapir, i hvert fall de første gangene du lager dette. Da er sjansen for å få like store makroner mye større. Husk bare å snu arket med pennen ned før du sprøyter på, som du ser har vi glemt det her! Du vet at røren har riktig konsistens dersom røren legger seg pent på plass og beholder fasongen sin. Da jeg var på makron-kurs med Ida på bokfestivalen i fjor sa hun at man skulle dunke brettet med makroner i benken, jeg tror dette var for å få ut eventuelle luftbobler. Noen som vet om dette stemmer? Vi gjorde det i hvert fall med våre for å være sikre. Når du er ferdig lar du makronene ligge å tørke på benken i ca. en time, dette gjør du for å få en hinne på makronene før de skal stekes slik at de ikke sprekker. 

Stek de midt i ovnen på 150 grader i ca. 11-13 minutter. 

Så over til sjokoladekremen, denne bør du forresten lage først fordi den skal stå kjølig i 1-2 timer. For å lage sjokoladekrem til ca. 40 makroner trenger du: 

           70g vann

           15g brunt sukker

           85g smør

           150g sjokolade (lys eller mørk velger du selv)

Ha vann, sukker og smør i en kjele og kok det opp. La røren koke i 1 minutt. Ha så i sjokoladen og rør helt til sjokoladen har smeltet. Det var det hele, nå må du bare sette blandingen i kjøleskap 1-2 timer slik at det stiver. Enklere enn dette tror jeg ikke du får det? 

Når makronene er ferdig stekt og har avkjølt seg skikkelig kan du begynne å sprøyte sjokoladekremen på en halvside og klemme forsiktig en tom halvside på toppen. De knuser ganske lett så husk å vær forsiktig når du klemmer. 

Slik ble altså våre seende ut. Som dere ser ble de ganske blasse i fargen, men ellers er jeg faktisk veldig fornøyd med disse. Litt forskjellig størrelse er det på noen av de, men etter hvert som vi fikk en teknikk inn ble det letter å få de jevne. Til å være første gang vi lager noe sånt synes jeg vi gjorde en ganske god jobb, håper dere holder ut med meg når jeg ikke klarer å la vær å skryte sånn ♥ Ønsker dere en fin fredag, så blogges vi senere i dag!

Har du prøvd å lage franske makroner før?

– Sara 


#makroner #bake #baking #hjemmelagd #fransk #franskemakroner #french #makaroner #helenorgebaker #venninnekveld #venner #matogdrikke #dessert #kake #rosa #søtt

Budsjettvennlige Valentines-tips

God morgen fininger ♥ Nå er det ikke mer enn et par uker til Valentines day og selv om det kanskje er litt i tidligste laget å begynne å plapre om alle hjerters dag begynner butikkene å fylles opp med rødt og rosa. Bamser, kort og sjokolade er gjengangere i de fleste butikkhyllene og jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes det er litt koselig. Men nå det er sagt så synes jeg ikke Valentines day trenger å være en dag hvor man må bruke så mye penger for å vise at man bryr seg. Det finnes mange hyggelige ting man kan gjøre som er veldig billig og kanskje også helt gratis. Siden mange (inkludert meg) liker å planlegge slikt i godt tid tenkte jeg derfor å komme med noen tips til budsjettvennlige ting du kan gjøre på alle hjerters dag. 

Lag kort til hverandre 

Denne er veldig standard da, men hvor koselig er det ikke å gi et kort til kjæresten sin? Synes det er noe av det koseligste og mest personlige man kan gi. For å gjøre det hele ekstra personlig kan du lage det selv. Du kan for eksempel kjøpe inn litt fint papir og noen stempler hos enten Panduro Hobby eller Søstrene Grene. Herfra er det bare fantasien som setter grenser. Kanskje du kan legge ved noen “kuponger/gavekort” på for eksempel massasje sammen med kortet også?

Date-night ute  

Date-nighte ute kan gjøres på mange måter, en tur på kino koster for eksempel ikke all verden og det litt ekstra koselig å dra med kjæresten sin på slike dager. Godteriavdelingen på kino er som dere sikkert vet kjempedyr, så dere kan jo ta med noe hjemmefra. Kanskje noen jordbær dyppet i sjokolade hadde vært en romantisk godbit dere kunne delt? Hvis kino ikke frister kan dere rett og slett spise ut på en hyggelig restaurant. Men jeg ser for meg at det kommer til å være veldig fult denne kvelden så det er sikkert lurt å bestille bord tidlig. Jensens Bøfus er et veldig billig og godt alternativ! Det går også an å gjøre litt mindre tradisjonelle ting ute, hva med bowling, skøytetur i Spikersuppa (eller der du kommer fra) eller bare en tur på kafé for å ta en kopp mer varm kakao. 

Hyggelig hjemme-kveld 

En fin kveld trenger man absolutt ikke tilbringe utenfor husets fire vegger og ofte blir stemningen minst like god hjemme. En god middag, noen levende lys og kanskje litt fin musikk i bakgrunnen høres ut som en perfekt kveld for meg. Enten kan dere lage maten sammen og få en hyggelig stund med det eller så kan du jo overraske han med det beste han vet. Litt massasje er heller ikke å forakte på en slik kveld, kanskje du finner en billig massasjeolje du kan kjøpe inn for anledningen? Det går også an å gjøre noe helt annet, kanskje kjæresten din er veldig glad i å spille, da kan du overraske han med en hyggelig game-night sammen. 


Tur i måneskinnet 

Ok dette her er skikkelig klissete, men hvor søtt og romantisk er det ikke å gå en tur når mørket har lagt seg med kjæresten sin? Og i hvert fall på Valentines day! Turen trenger ikke være lang, dere kan for eksempel gå til nærmeste park, ta med sitteunderlag og sitte ned på en benk. Hvis dere vil være litt ekstra gale går det an å lage litt varm kakao før dere går ut og ha med på en termos så får dere en slags mini-piknik ute i kulda. At det er kaldt gjør det nesten enda litt koseligere, er dere ikke enige?

Frokost på sengen

Dette trenger ikke koste noe ekstra, bare lag et hyggelig brett med favoritt-frokosten til kjæresten din og overrask han før han står opp. Kanskje kan du kjøpe inn en rose å pynte med eller et fint kort med hyggelig tekst på. Lag gjerne mat til deg selv også så kan dere sitte å kose dere sammen før dagen starter skikkelig. 

Håper dere likte disse tipsene! Jeg elsker å skrive slike sesongbaserte innlegg, husker jeg koste meg like mye med juleinnleggene. Så dette blir nok ikke det siste innlegget som har med Valentines day å gjøre i år! Forresten så vil jeg råde dere til å bestile ting dere trenger til denne dagen nå, i hvert fall hvis dere skal ha noe fra utlandet. På Ebay er det såå mye fint å velge i, og ikke minst billig! Men det kan være litt risikabelt å bestille derifra nå, i hvert fall utenfor Europa. Jeg bestillte et par ting fra Ebay for ikke lenge siden til Valentines day faktisk og det kom her om dagen, ble litt overrasket over hvor fort det kom. Selgere var engelsk da, så det kan være lurt å tenke over sånt før man bestiller ting som skal nå frem til spesielle datoer. 

Hva pleier du å gjøre på Valentines day?

– Sara 


#valentines #valenitnesday #love #kjærlighet #kjæreste #koselig #samhold #datenight #date

Du kan få penger for å handle på nett!

Hei igjen! Titter bare en snartur innom dere før jeg skal på OSTV-møte. Jeg tenkte bare å minne dere om den geniale nettsiden Kickback. (link her) Kickback gir deg tilbake penger på nettkjøp fra over 200 nettbutikker. Du får tilbake en prosent av kjøpet ditt og når du har spart opp til over 200 kan du få utbetaling direkte til kontoen din, valgfritt gavekort eller bare velge å spare videre. Det er selvfølgelig noen sider som gir bedre kickback enn andre og jeg vil virkelig anbefale å bruke denne siden hvis du skal bestille hotell på Hotels.com.

Til nå har jeg tatt ut et gavekort på 500 kroner og ført over 1400 kroner til kontoen min i tillegg til at jeg har noe igjen på kickback-kontoen min. Tenk dere det da! over 2000 kroner jeg “bare får” fordi jeg gidder å bruke et halvt minutt ekstra før hver bestilling jeg gjør på nett. 2000 kroner er kanskje ikke all verden for mange, men for meg er det ganske mye penger.

Gavekortet brukte jeg på kameraveske og minnekort til kameraet og de 1400 har jeg brukt på ny Mac-lader. Jeg skulle egentlig kjøpe Apple TV også, men så skal det visst komme en ny i løpet av året så da venter jeg heller. Lurer du på hvilke nettbutikker som har Kickback? Her er  noen av de:

 • Blivakker
 • Blush
 • CDON
 • Apple
 • Hotels

Fullstendig oversikt finner dere her. Jeg må bare få sagt at dette ikke er noe form for samarbeid med de, jeg kan bare ikke få fullrost denne ordningen nok. Hvis dere vil melde dere inn kan dere gjøre det her.  

Håpe dere likte det lille tipset mitt. Jeg har jo nevnt denne siden et par ganger før, men en god ting kan vel ikke nevnes for ofte? Nå får jeg gjøre meg i stand til møtet. Håper dere har hatt en fin dag så langt, vi skrives mer i kveld ♥

Bruker du Kickback?

– Sara 


#shopping #smart #sparpenger #økonomi #netthandel #billig #kickback #penger 

DIY: Sleep mask

Da kommer oppskriften på hvordan du kan lage din egen sovemaske! Hos oss har vi bare persienner på soverommet og med en lyktestolpe rett uten for vinduet vårt slipper det noen ganger litt for mye lys inn, derfor tenkte jeg kunne vært deilig å hatt noe som stenger lyset ute. Jeg testet den i går natt og den fungerer akkurat som den skal! Det er litt uvant å ligge med sånn maske og jeg kommer sikkert ikke til å bruke den hver dag, men på kvelder hvor lyset er ekstra irriterende, om sommeren og på reise kommer jeg til å bruke denne flittig. Under følger steg for steg hvordan jeg har gjort det og i bunnen legger jeg ved en mal. 

Da jeg skulle lage denne hadde jeg glemt å kjøpe noe jeg kunne fylle den med, og siden det var lørdag kveld hadde jeg ikke noe annet valg enn å improvisere. Jeg brukte derfor en topp fra BikBok med innlegg som jeg har brukt kanskje en gang. “Innmaten” vrengte seg og den ble stygg etter første vask og da er det jo fint toppen kan brukes til noe annet. Meen hvis du vil slippe å lappe sammen fyllet slik du ser jeg har gjort på bildet over stikker du bare på Panduro Hobby å kjøper fyllmaterialet i ønsket tykkelse. Link her hvis du vil kikke litt på nett

Klipp ut en stor nok firkant som dekker formen på masken. Brett stoffet rundt og sy det fast. For at du skal slippe å få stingene på forsiden syr du ikke helt igjennom fyllmaterialet. 

Baksiden min ble ganske stygg etter at jeg hadde sydd fast det rosa stoffet så jeg brukte malen og klipte ut et hvitt tøystykke som kan dekke over det stygge. Sy den fast helt ytterst og prøv å lag fine sting. Husk igjen på å ikke sy helt igjennom masken slik at stingene vises på forsiden. 

Neste steg er et bånd som holder masken på plass rundt hodet ditt. Her kan du enten velge å ha et bånd på hver side som du knyter bak hodet eller gjøre som meg og bruke en strikk. Skjørtet jeg kjøpte hadde en veldig fin blondekant med strikk i seg så jeg brukte bare denne. Sy båndet du velger fast på begge sidene av masken. 

Og så var den ferdig! Hvordan du vil pynte den er opp til deg selv. Den er ganske fin som den er, men jeg har lyst til å gjøre noe mer utav den. Må bare se om jeg finner noe jeg kan stryke eller sy på først. Jeg tro i hver fall ikke jeg skal forsøke meg på noen broderinger, det vil ikke bli spesielt fint nemlig! 

Ready for bedtime ♥

Her er malen jeg har brukt, høyreklikk på den og åpne i ny fane og forstørr den. Da skal den være i A4 format og du kan bare printe den ut. Hvis malen ser for stor eller liten ut for deg kan du lime bildet inn i et word-dokument og tilpasse størrelsen der.

Liker dere slike DIY-innlegg?

– Sara 


#DIY #homemade #hjemmelaget #kreativ #sovemaske #fashion #hobby #hverdag 

Nail art: leopard

Hei igjen! I kveld har jeg prøvd meg på et nytt negledesign, og denne gangen fikk jeg det faktisk litt til! Har brukt én farge på alle neglene og lagt leopardmønster på ringfingrene. Ganske enkelt, men fint. Siden jeg lever i en pastellfarget boble om dagen gikk jeg for en mintgrønn lakk. Håper dere liker det!

Her er alle tingene jeg har brukt, skriver mer om hver av de under.

Jeg har brukt Isadora peel off base som en beskyttende base coat og L´Oréal 2-in-1 som top coat. Sistnevnte kommer jeg ikke til å kjøpe igjen da jeg ikke synes den er spesielt god i tillegg til at de tester på dyr. Jeg har mange neglelakker som er testet på dyr, dessverre, men jeg velger å bruke de opp og heller gå for merker som ikke gjør det neste gang. Ciaté, Essie og Isadora tester ikke, så vet dere det. 

Her er fargene jeg har brukt til selve negledesignet. Ciaté Pepperminty la jeg på alle neglene, mens leopard i svart og hvit la jeg på ringfingrene. De to andre lakkene vet jeg ikke hvor er fra, har bare hatt de liggende i boksen min noen år. 

Brukte dotting tools fra Ebay til å lage leopardmønsteret. En pakke med 5 slike i forskjellige størrelser kostet 12 kroner, og du finner de her. Jeg brukte den rosa til de hvite prikkene og den tynneste siden på den blå til å lage strekene rundt. 

Start med å lage noen hvite prikker rundt på neglen. Du trenger ikke dotting tools, bruk noe du har hjemme, en tannpirker eller hva det måtte være. Husk å ikke lag for mange prikker da du skal ha nok plass til å legge svart rundt de. 

Legg en svart stripe rundt de hvite prikkene, legg noen som en C rundt de og noen med en stripe over og en under. Ga det mening? Legg også noen svarte flekker rundt om der du har plass for at det skal se naturlig ut. 

Og slik ble det! Ikke veldig leopard-aktige farger kanskje, men jeg synes det ble litt kult. Får litt sommerfølelse av å se på de og da er jeg fornøyd! Siden jeg har fått det til kan hvem som helst andre få det til også, dere husker vel hvordan det gikk med det designet jeg prøvde sist? Lykke til ♥

Hva synes dere om designet? 

– Sara 


#skjønnhet #beauty #negledesign #nailart #neglelakk #nailpolish #mote #fashion #leopard 

Second hand fra UFF

Hei igjen alle fine! Så mange fine kommentarer dere har lagt igjen på det forrige innlegget, tusen takk alle sammen. Dere er så herlige ♥

Nå kom jeg akkurat hjem fra en liten bytur, måtte skaffe meg et par ting til et nytt DIY-prosjekt jeg driver med. Jeg kommer ingen vei med den blå kjolen som jeg har vist et par ganger her tidligere, så jeg får heller ta den frem igjen mot sommeren. Jeg får jo ikke bruk for den før været blir litt varmere uansett. Meen det betyr ikke at jeg dropper alt som heter DIY, nå er jeg faktisk i gang med noe jeg gleder meg skikkelig til å se ferdig! Tror ikke jeg rekker å bli ferdig i dag, det kan være at jeg mangler en ting eller to, hvis jeg ikke finner noe lurt hjemme her. Uansett, her er dagens to innkjøp som skal bli til to nye ting!

Kjøpte en underkjole og et underskjørt hos UFF i Storgata. De har så mye kult der, så hvis du trenger noe du kan sy litt på er det bare å ta turen dit! God service og lave priser har de også. 

Fargen på skjørtet er litt mer rosa enn hva jeg klarte å få frem på bildene, men se på de fine blondene da! Tror disse passer perfekt til hva jeg har planlagt. Disse to plaggene kostet heller ikke mer enn 125,- tilsammen! Herlig fangst på en lørdag. 

Handler du ofte second hand?

– Sara 


#shopping #mote #fashion #secondhand #vintage #UFF #newin #hverdag #oslo 

Datenight: treretters middag

God morgen! Så var det lørdag, ukens høydepunkt? Vi hadde en kjempekoselig kveld i går med veldig god mat, om jeg får si det selv. Vi kom litt sent i gang noe som gjorde at vi inntok siste rett over tolv på natta, men hva gjør vel det på en fredagskveld. Det var godt å sove litt lenge i dag i hvert fall. Tenkte bare å vise dere bilder og skrive litt om hvordan vi lagde maten. Som sagt hadde vi jordskokksuppe til forrett, andebryst med tilbehør til hovedrett og sjokolademousse til dessert. Siden jeg har vist dere oppskrift på jordskokksuppe før tok jeg ingen bilder underveis av den, men oppskriften finner dere her

Andebryst har vi som sagt aldri laget før, så vi var litt spente på om vi kom til å klare det. Heldigvis var det ikke vanskelig så det gikk helt fint! Tenkte å gå igjennom steg for steg hva vi gjorde. 1. Lag rutemønster i fettsiden av brystet med en spiss kniv, pass på å komme helt ned til kjøttet. 2. Krydre med salt og pepper. 3. Stek andebrystet med fettsiden ned i pannen i 2-3 minutter i 1 ss smør. Dette smøret skulle man visst ikke kaste (noe vi ikke fikk med oss), men den skal brukes videre i neste steg. 4. Legg andebrystet med fettsiden opp i en ildfast form, hell over smøret fra pannen (vi la bare oppi noen nye klumper med smør) og legg ved noen hele hvitløksfedd. Sett den inn i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.  

Så enkelt var det! Kjøttet ble utrolig mørt og godt, så dette var veldig vellykket. 

Husk å la kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det! 

Som tilbehør hadde vi en søtpotetmos og kokt asparges. Mosen lagde vi ved å koke opp en stor søtpotet og mose den med en stavmikser. Så tilsatte vi 1 ss smør, 1 dl fløte, salt og pepper. 

Sausen var vi veldig i tvil om lenge, vi leste nemlig på nett at en søt saus passer best til andebryst. Vi endte derfor opp med Matprat sin klementinsaus, men vi valgte å droppe mandlene. Sausen ble veldig god på smak, men jeg tror vi hadde litt for høy varme på fordi når sausen var ferdig ble den veldig seig og stivnet nesten helt når den ble kald. Her er i hvert fall fremgangsmåten. Smelt 1,5 ss smør og klem ut saften av 2 klementiner når smøret har sluttet å frese. La det koke til sausen har halvert seg og tilsett 1,5 ss honning. Tilsett en oppdelt purre, slik som på bildet. Jeg vet ikke om det er meningen at purren skal spises når sausen er ferdig eller om den bare skal gi smak, men vi spiste den ikke. 

Slik endte hovedretten med å se ut. Dette ble en veldig god smakskombinasjon og absolutt noe jeg har lyst til å lage igjen! 

Til dessert gjorde vi det så enkelt som det går an, vi kjøpte Freia sjokolademousse i pose. Jeg synes faktisk den er veldig god, så vi gikk for den. Det er godt at noe av maten er litt enkel og rask å lage når de to andre rettene tok litt tid. 

Her er mesterkokken i aksjon! Matlaging er så mye hyggeligere når man er to, selv om jeg liker å ha litt kontroll på alt. Hehe! Dette var altså den første av datene i prosjektet “the box of love“. Nå er vi veldig spente på å få trekke en ny lapp den 1 februar! 

Hva er din favorittrett?

– Sara 


#middag #mat #matogdrikke #treretter #andebryst #jordskokksuppe #sjokolademousse #hverdag #kjærlighet #love #boxoflove #datenight #date

Orden i rotet

Har dere hatt en fin fredag? Jeg har som sag brukt dagen på å få litt system i rotet mitt på badet. Det er så deilig å vite akkurat hvor jeg har ting og at det i tillegg ser litt fint ut.

1. Nå har alle leppestiftene mine fått plass i en cosmetic organizer. Praktisk å ha slike ting samlet på et sted og ikke noen her og noen der. 2. Kommoden på badet har til nå fungert som et sted hvor alt mulig av sminketing og skjønnhetsprodukter bare har blitt plassert der det har vært ledig plass. Nå har hver skuff sitt “tema” og jeg trenger ikke leite for å finne det jeg skal ha. 3. Fant en haug med diverse prøver på kremer ol. Her er noen av de, gleder meg til å teste det ut! 4. Siden jeg var så godt i gang vasket jeg like gjerne minkekostene mine også. Fant ut at det var altfor lenge siden sist.

Deilig med litt effektiv dager som denne! Nå skal vi kjapt vaske opp og vaske klær slik at date-night kan starte! Over ser dere kveldens meny. Det er første gang vi skal tilberede andebryst i dag, så det blir skikkelig spennende! Håper ikke vi gjøre noen grusomme feil som gjør kjøttet tørt eller noe. Vi får løpe mellom Matprat og kjelene! Resten av kvelden regner jeg med at kommer til å bli rolig, kanskje med noe hyggelig på TVen? 

 

– Sara 


#hverdag #rydding #system #skjønnhet #sminke #makup #mat #meny #middag #treretter #kjærlighet #love #date #datenight #boxoflove

Tradisjonell grønnsakssuppe

God mandag! Nå skal Matias og jeg straks bort på trening en tur, men først tenkte jeg bare å tispe dere om en superenkel sunn og billig rett. Nå tror jeg ikke at jeg funnet opp kruttet altså, men grønnsakssuppe er noe som lages alt for sjeldent! I hvert fall hjemme hos oss. Tror vi bare har lagd det én gang siden vi flyttet hjemmefra! Skikkelig teit egentlig fordi det er jo så god godt! Denne oppskriften er nok til to middager, altså billig og ikke minst veldig sunt. Det kreves kanskje ingen oppskrift for dette, men gir dere en likevel.

I denne suppa har vi brukt:

 • 4 poteter
 • 2 gulrøtter
 • 1 liten kålrot
 • 1 sellerirot
 • 1 persillerot
 • 1 purre
 • 2 grønnsaksbuljongterninger
 • Ca. 1 liter vann
 • Evt. salt og pepper

Start med å kutte alt i passestore terninger. Kok opp vann og tilsett alle grønnsakene (bortsett fra purren) og bulljongterningene. La det koke til grønnsakene er møre.

Når grønnsakene er nesten klare tilsetter du purren og lar den koke litt til. Smak til med salt og pepper hvis du vil.

Dette her er jo så godt, skjønner ikke hvorfor vi ikke har lagd dette flere ganger. Det tar kanskje litt lengre tid å lage den første dagen, med kutting og skrelling, men så har du middag i to dager! Når man er to går det ekstra fort, en skreller og en kutter. Teamwork ♥ Nå får jeg komme meg avgårde på ukens første økt, ønsker dere en fin start på uken!

Bruker du å lage grønnsakssuppe?

– Sara


#matogdrikke #mat #middag #oppskrift #sunt

Panna cotta: en sunnere versjon

Nå har jeg akkurat sett den nyeste episoden av bloggerne og kost meg med dessert. Som jeg skrev i går så lagde jeg en sunn versjon av panna cotta, og resultatet ble ganske bra. Ingenting slår ekte panna cotta lagd på fløte, men denne her er virkelig et verdig alternativ! Oppskriften har jeg funnet hos Fitnessvicky, men jeg valgte en annen søtning og brukte vaniljepulver isteden for vaniljestang. 

Du trenger: 

 • 2 dl melk (ekstra lett)
 • 2 dl mager vanilje kesam
 • 3 gelatinplater
 • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver (fås hos helsekosten)
 • Valgfri søtning etter ønske

Først legger du gelatinplatene i vann, mens du varmer opp melken og vaniljen. Etter ca. 3 minutter er gelatinen ferdig og du kan klemme av vannet og tilsette de i kjelen. Ta kjelen av platen mens du rører gelatinen inn. Når blandingen har avkjølt seg litt har du i vaniljekesam og valgfri søtning. Jeg valte å bruke agave sirup, da jeg synes den gir mest natrulig smak. Så heller du bare blandingen over i de glassene du ønsker og setter de kaldt til de har stivnet. Jeg lot de stå over natten, men regner med at mye er gjort etter 3-4 timer. 

Så var det jordbærsausen, denne her er supeenkel og veldig god! 

Du trenger: 

 • 3-4 dl frosne jordbær
 • Noen dråper sitron
 • Valgfri søtning etter ønske

Tin jordbærene og mos de med stavmikser, tilsett søtning etter smak og noen dråper sitron. Bland det godt sammen og så er det ferdig. Hell bare sausen over panna cottaen og desserten er good to go! 

Oppskriften er egentlig til to porsjoner, men jeg synes den ble litt i største laget. Vil derfor anbefale å lage i fire kopper eller å halvere oppskriften. Jeg ble i hvert fall utrolig mett av den her! Håper dere har hatt en fin helg ♥ Nå står middags- og treningsplan for neste uke på tapetet. Fikk dessverre bare til to treningsøkter denne uka. Matias og jeg skulle egentlig trenes sammen på fredag, men etter at jeg skulle falle på den filmen fikk jeg skikkelig vondt i kneet. Må ha landet feil! Siden det ikke ga seg på lørdag heller fant vi ut vi heller utsetter det til neste uke. Det er bedre å passe på at kneet ikke blir skikkelig skadet enn å nå målet mitt. Så jeg får heller prøve (kan ikke love noe) å få til fire økter den kommende uken. 

Har du planlagt neste uke enda?

– Sara 


#dessert #pannacotta #sunn #mat #matogdrikke #hverdag #bloggerne