Datenight: treretters middag

God morgen! Så var det lørdag, ukens høydepunkt? Vi hadde en kjempekoselig kveld i går med veldig god mat, om jeg får si det selv. Vi kom litt sent i gang noe som gjorde at vi inntok siste rett over tolv på natta, men hva gjør vel det på en fredagskveld. Det var godt å sove litt lenge i dag i hvert fall. Tenkte bare å vise dere bilder og skrive litt om hvordan vi lagde maten. Som sagt hadde vi jordskokksuppe til forrett, andebryst med tilbehør til hovedrett og sjokolademousse til dessert. Siden jeg har vist dere oppskrift på jordskokksuppe før tok jeg ingen bilder underveis av den, men oppskriften finner dere her.

Andebryst har vi som sagt aldri laget før, så vi var litt spente på om vi kom til å klare det. Heldigvis var det ikke vanskelig så det gikk helt fint! Tenkte å gå igjennom steg for steg hva vi gjorde. 1. Lag rutemønster i fettsiden av brystet med en spiss kniv, pass på å komme helt ned til kjøttet. 2. Krydre med salt og pepper. 3. Stek andebrystet med fettsiden ned i pannen i 2-3 minutter i 1 ss smør. Dette smøret skulle man visst ikke kaste (noe vi ikke fikk med oss), men den skal brukes videre i neste steg. 4. Legg andebrystet med fettsiden opp i en ildfast form, hell over smøret fra pannen (vi la bare oppi noen nye klumper med smør) og legg ved noen hele hvitløksfedd. Sett den inn i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.

Så enkelt var det! Kjøttet ble utrolig mørt og godt, så dette var veldig vellykket.

Husk å la kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det!

Som tilbehør hadde vi en søtpotetmos og kokt asparges. Mosen lagde vi ved å koke opp en stor søtpotet og mose den med en stavmikser. Så tilsatte vi 1 ss smør, 1 dl fløte, salt og pepper.

Sausen var vi veldig i tvil om lenge, vi leste nemlig på nett at en søt saus passer best til andebryst. Vi endte derfor opp med Matprat sin klementinsaus, men vi valgte å droppe mandlene. Sausen ble veldig god på smak, men jeg tror vi hadde litt for høy varme på fordi når sausen var ferdig ble den veldig seig og stivnet nesten helt når den ble kald. Her er i hvert fall fremgangsmåten. Smelt 1,5 ss smør og klem ut saften av 2 klementiner når smøret har sluttet å frese. La det koke til sausen har halvert seg og tilsett 1,5 ss honning. Tilsett en oppdelt purre, slik som på bildet. Jeg vet ikke om det er meningen at purren skal spises når sausen er ferdig eller om den bare skal gi smak, men vi spiste den ikke.

Slik endte hovedretten med å se ut. Dette ble en veldig god smakskombinasjon og absolutt noe jeg har lyst til å lage igjen!

Til dessert gjorde vi det så enkelt som det går an, vi kjøpte Freia sjokolademousse i pose. Jeg synes faktisk den er veldig god, så vi gikk for den. Det er godt at noe av maten er litt enkel og rask å lage når de to andre rettene tok litt tid.

Her er mesterkokken i aksjon! Matlaging er så mye hyggeligere når man er to, selv om jeg liker å ha litt kontroll på alt. Hehe! Dette var altså den første av datene i prosjektet “the box of love“. Nå er vi veldig spente på å få trekke en ny lapp den 1 februar!

Hva er din favorittrett?

– Sara


#middag #mat #matogdrikke #treretter #andebryst #jordskokksuppe #sjokolademousse #hverdag #kjærlighet #love #boxoflove #datenight #date

42 kommentarer

Siste innlegg