God morgen! Så var det lørdag, ukens høydepunkt? Vi hadde en kjempekoselig kveld i går med veldig god mat, om jeg får si det selv. Vi kom litt sent i gang noe som gjorde at vi inntok siste rett over tolv på natta, men hva gjør vel det på en fredagskveld. Det var godt å sove litt lenge i dag i hvert fall. Tenkte bare å vise dere bilder og skrive litt om hvordan vi lagde maten. Som sagt hadde vi jordskokksuppe til forrett, andebryst med tilbehør til hovedrett og sjokolademousse til dessert. Siden jeg har vist dere oppskrift på jordskokksuppe før tok jeg ingen bilder underveis av den, men oppskriften finner dere her.
Andebryst har vi som sagt aldri laget før, så vi var litt spente på om vi kom til å klare det. Heldigvis var det ikke vanskelig så det gikk helt fint! Tenkte å gå igjennom steg for steg hva vi gjorde. 1. Lag rutemønster i fettsiden av brystet med en spiss kniv, pass på å komme helt ned til kjøttet. 2. Krydre med salt og pepper. 3. Stek andebrystet med fettsiden ned i pannen i 2-3 minutter i 1 ss smør. Dette smøret skulle man visst ikke kaste (noe vi ikke fikk med oss), men den skal brukes videre i neste steg. 4. Legg andebrystet med fettsiden opp i en ildfast form, hell over smøret fra pannen (vi la bare oppi noen nye klumper med smør) og legg ved noen hele hvitløksfedd. Sett den inn i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
Så enkelt var det! Kjøttet ble utrolig mørt og godt, så dette var veldig vellykket.
Husk å la kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det!
Som tilbehør hadde vi en søtpotetmos og kokt asparges. Mosen lagde vi ved å koke opp en stor søtpotet og mose den med en stavmikser. Så tilsatte vi 1 ss smør, 1 dl fløte, salt og pepper.
Sausen var vi veldig i tvil om lenge, vi leste nemlig på nett at en søt saus passer best til andebryst. Vi endte derfor opp med Matprat sin klementinsaus, men vi valgte å droppe mandlene. Sausen ble veldig god på smak, men jeg tror vi hadde litt for høy varme på fordi når sausen var ferdig ble den veldig seig og stivnet nesten helt når den ble kald. Her er i hvert fall fremgangsmåten. Smelt 1,5 ss smør og klem ut saften av 2 klementiner når smøret har sluttet å frese. La det koke til sausen har halvert seg og tilsett 1,5 ss honning. Tilsett en oppdelt purre, slik som på bildet. Jeg vet ikke om det er meningen at purren skal spises når sausen er ferdig eller om den bare skal gi smak, men vi spiste den ikke.
Slik endte hovedretten med å se ut. Dette ble en veldig god smakskombinasjon og absolutt noe jeg har lyst til å lage igjen!
Til dessert gjorde vi det så enkelt som det går an, vi kjøpte Freia sjokolademousse i pose. Jeg synes faktisk den er veldig god, så vi gikk for den. Det er godt at noe av maten er litt enkel og rask å lage når de to andre rettene tok litt tid.
Her er mesterkokken i aksjon! Matlaging er så mye hyggeligere når man er to, selv om jeg liker å ha litt kontroll på alt. Hehe! Dette var altså den første av datene i prosjektet “the box of love“. Nå er vi veldig spente på å få trekke en ny lapp den 1 februar!
Hva er din favorittrett?
– Sara
#middag #mat #matogdrikke #treretter #andebryst #jordskokksuppe #sjokolademousse #hverdag #kjærlighet #love #boxoflove #datenight #date
Åh, så utrolig koselig!
Det så utrolig godt og koselig ut
Nam nam. Det så utrolig godt ut
Det såg veldig godt ut!
Tror min yndling må være enchiladas <3 og sjokoladefondant til desert! Har også sett den derre"the box of love"! hold oss oppdatert! 
så koselig
mine favoritt retter er komle , pizza ,taco , kjøtt kaker 
Det andebrytet så helt sykt godt ut! Tidenes bilde av det ferdigstekte brystet med sprø fettside! Mmm, fikk veldig lyst til å prøve dette selv, så supert med så gode beskrivelser! Hvor fikk du tak i andebryst? Sliter litt med dårlig utvalg i butikkene her nede i byen i Kristiansand. Helt tragisk om jeg får være helt ærlig!
ser godt ut ut:)
har blitt utrolig glad i laks/ørret jeg! Så mye att det faktisk har blitt favoritten min

Det andebrystet så utrolig godt ut
Wow, du er så utrolig flink på matretten og du inspirerer meg veeeldig! Elsker innleggene dine med oppskrifter- og generelt alle innleggene dine selvfølgelig
Skal prøve meg på pølsegryta di neste uke, hehe 
– Siri
Åhh nam
Flinke!!
Eli: Jaa, det var så kos ^^
Kaisa Elise: Det ble veldig vellykket, nå gleder vi oss til neste lapp
gunnaroriflamelunde: Så koselig å høre!
Åååh, så utrolig koselig det hørtes ut! Det tar tid å lage mat, men det er verdt det når en skal spise det, det er jo så deilig! Maten deres så utrolig god ut!

Håper dere koste dere masse på daten!
Peace and Love
Christine Wikerøy: Takk
Enchiladas er supergodt! Lager du fra bunnen av? Vi sto faktisk mellom sjokoladefondant og mousse, men så tenkte vi at mousse er enklest x) Det skal jeg gjøre ^^
heartsmile: Så gøy, jeg elsker komle! Kjenner nesten ingen som liker det
Thea: Tusen takk! Gøy å høre at det faktisk ser litt godt ut
Jeg gikk faktisk fra butikk til butikk på leting etter andebryst, Rema1000, Kiwi og Ica hadde ikke, men Meny svikter aldri. Det var ganske dyrt, men så holder ett bryst til to personer 
Ellen S Grønlund: Takk!
annasylvelin: Oi, såpass
Både laks og ørret er veldig godt, det er faktisk mine favrorittfisker. Er ikke så glad i hvit fisk 
Takk, det var nydelig ^^
sarai94: Dette var skikkelig gøy å høre! Hadde aldri trodd jeg skulle kunne inspirere noen når det kommer til mat
Tusen tusen takk!
Så gøy, si gjerne i fra hvordan det går
Amalie Ness: Tusen takk!
hippiesummer: Jaa, det ble så koselig ^^ Det tar mye tid, men heldigvis kunne noen av tingene stå å vente på siden og varmes opp (potetmosen og suppen) når det var “deres tur” på tallerkenen
Gøy å høre, tusen takk ^^
Har aldri prøvd and, men det så kjempegodt ut
NAM
Elisabeth Bentzen: Da burde du smake
Kjøttet er veldig mørt 
Sidra:
Det så veldig kos ut med datemiddag
Den deilige maten! Og dere koste dere skikkelig?
Jeg er glad i indisk mat
Ha en fin kveld 
Fra bunnen av som i å ta det ut fra pakken! ;p har akkurat oppdaget retten, men må vell prøve meg helt fra skrætsj!
har du en god oppskrift?
Dette så kjempe godt ut!:) og ikke minst koselig da, kjekt å kunne lage mat sammen og bare kose seg:)
ååå så kos =) Håper dere koste dere … =) håper deg en flott søndag <3
frodith: Det ble veldig vellykket, gleder meg allerde til å trekke neste lapp
Maten ble også veldig god, det er så gøy å lykkes med ting man ikke har prøvd før.
Jaa, indisk er mitt førstevalg hvis vi skal ut å spise! Tror Tikka Masala er den absolutte favoritten når det kommer til indisk ^^
Christine Wikerøy: Hehehe, slik pleier vi å gjøre det også. Hadde egentlig tenkt til å spørre deg om oppskrift. Må prøve å finne en god oppskrift en dag, skal poste på bloggen når jeg finner ^^
Camari: Ja, det var virkelig superkoselig
Matalging blir så mye hyggeligere når man er to om det 
Marcela Constanza: Ja, det var så utrolig hyggelig og veldig god mat
Ha en fin søndag du også <3
Åhfyameg så herlig! Dere er jo helt proffe! Tror kanskje jeg må legge til denne i bokmerkene mine… :))
jeg hater hvit fisk, haha
Vilde: Aww, tusen takk
Det var skikkelig koselig å høre <3
Shit det så bare helt sykt godt ut! And er noe av det beste kjøttet som fins syns jeg
flink du er! Faen nå ble jeg sulten igjen 
May Lærke Vang Sybrandt: Ja ikke sant! Superdigg
Hehe, da må jeg har gjort noe riktig!
Nå måtte jeg tilbake til andeinnlegget ditt, for tenkte nemlig å lage det i påsken. Husker du hvor stort deres bryst var? Jeg har nemlig kjøpt 2 stk på ca 250 gr., så lurer egentlig på hvor lenge de skal stå i ovnen i forhold til størrelsen på det du hadde
Thea: Oi, så gøy!
Jeg tror vårt var mellom 250-300g, for jeg leste at man burde regne ca. 150g per person så da tok jeg det som var nærmest
Så du kan sikkert la de stå ca. like lenge som vi gjorde 
Okay, tusen takk