Trade Day & helse- og velværedag

Hei ♥ Det ble visst bare tid til ett innlegg i går, jeg hadde ingen ekstra minutter til å sette meg ned hele dagen faktisk. Først dro jeg en tur på Trade Day, som jeg nevnte for dere i går. Det er første gang jeg var med på et rent Trade Day-arrangement, sist var det en hybrid av byttedag og syverksted med Jenny Skavlan. Denne gangen var det mye mer klær og herlighet så gøy det var! Jeg ble kvitt en del plagg jeg aldri kommer til å bruke og fikk med meg masse fint hjem! Kjoler, sko, topper, skjørt og en bukse. Jeg er superfornøyd og gleder meg til å vise dere fangsten min. Jeg rakk ikke ta bilder av klærne før vi måtte hoppe på bussen hjemover, så jeg tenkte heller å lage en video til dere når kameraet mitt kommer. Forventet levering er på mandag forresten, så det er ikke lenge til! Gleder meg sånn til å ta det i bruk! 


Bilder lånt fra Trade Day sin Facebook-side

Disse bildene er fra det forrige arrangementet til Trade Day, men det så ganske likt ut i dag. Bordene var delt inn i kategorier slik at bukser lå sammen, kjoler lå sammen osv. Alt var med andre ord veldig oversiktlig, og det fungerte godt selv om det var utrolig mye folk der. L´Oréal var også tilstede og la makeup, fikset hår og negler for de som ville bli dollet litt med. Neste gang det er et slikt arrangement skal jeg forresten prøve å huske å s i fra litt før! Jeg er så dårlig på å huske sånt, glemmer det helt bort før jeg ser det står i kalenderen min kvelden før. Haha, skal skjerpe meg! 

Etter jeg ha fått med meg noen fine kupp hjem dro jeg videre til Byporten. Det viste seg nemlig at det var helse- og velværedag der i går med masse gøy som skjedde. I andre etasje hadde de rullet ut rød løper med sminkeboder, håndpleie-stand osv. Jeg fikk pleiet hendene mine litt med, skrubb, massasje og fuktighetskrem hos ei kjempehyggelig jente fra The Body Shop. Youngblood hadde også en sminke-stand hvor jeg fikk lagt litt hverdagssminke og mange gode tips til hva som passer godt for meg. Jeg hadde ikke nok tid til å få fikset håret, men jeg så mange fikk nydelige krøller der. 

Det var vanskelig å få skikkelige bilder av sminken, fordi det var så grått vær ute. Jeg synes selv det så mye finere ut i virkeligheten enn på bildet over, men dere får jo et lite bildet av hvordan det ble. 

Det som kanskje var morsomst av alt var at vi kunne få lage vår egen ansiktsmaske hos Lush. En av de hyggelig ansatte hjalp oss med hva vi skulle blande og delte mange smarte tips med oss. Og det beste av alt var at vi fikk ta med oss masken hjem! Siden jeg ble med på en konkurranse fikk jeg også shower gel fra Lush gratis, så nå gleder jeg meg til å prøve det ut. Jeg tenkte å teste masken til uken og legge ut oppskrift til dere. Den er superenkel å lage om skal visstnok være både fuktighetsgivende og rensende! Også lukter den selvfølgelig helt himmelsk, som alt annet fra Lush!

Etter alt dette dro vi hjemover og feiret at en venn av Matias har fått fagbrevet sitt som barne- og ungdomsarbeider. Vi spiste pizza på Peppes og koste oss resten av kvelden med Gruble (bokstavspill) og litt godt i skålen. Digger det spillet! Hvis noen av dere vet om et sted det er mulig å få tak i det så rop ut, finner det ingen steder. Min lørdag ble med andre ord helt stappet full, uten at alt var helt planlagt. Det var en kjempekoselig og morsom dag ♥ Nå skal jeg straks opp til oldemor på middag, må passe på å besøke henne mens jeg er hjemme.

Håper dere får en nydelig søndag! 

– Sara 


#tradeday #byporten #lush #ansiktsmaske #helg #lørdag #venner #event #gjennbruk #vintage #skjønnhet #makeup #sminke #mote #oslo 

Middagsuke på budsjett

Nå er det lenge siden siste jeg skrev innlegg om ting på budsjett. Det virket som mange likte innleggene jeg skrev i høst om hvordan ha det gøy på budsjett, så nå tenkte jeg å lage en ukesmeny med rimelige middager. Dette er perfekt for studenter og ellers de som ønsker å kutte matbudsjettet sitt. 

Vi bruker mye frosne grønnsaker her hjemme, først og fremst fordi det er billig, men også fordi frosne grønnsaker (bær og frukt også) er veldig næringsrike da de er fryst kort tid etter at grønnsakene er høstet. Her har vi brukt frosne erter som koster under 10 kroner for en pakke og brokkoli & blomkålblanding. Svinekjøtt er også veldig billig, og Kiwi har ofte svinefilet som sitt “God helg tilbud”. 

Tomatsuppe har dere jo fått oppskrift på før, men det er en såpass billig rett at den måtte med. Hermetiske tomater koster jo nesten ingenting så dette er nok kanskje den aller billigste av alle rettene. I tillegg gjør retten seg nesten selv på platen. Oppskrift finner dere her

Laks trenger ikke være dyrt hvis du kjøper den frossen eller hvis du benytter deg av bunnpris sitt middagstilbud hvor du for to ferske fileter for 15 kroner. En pakke med hamburgerbrød holder til flere middager og hvis du lager selv blir det enda billigere. Hva slags tilbehør du vil ha bestemmer du jo selv, så da kan du velge noe rimelig. Oppskrift på lakseburger finner dere her

 

Pølsegryte er både enkelt og billig. Hvis du gjør som oss og kjøper pølse når det er på tilbud blir det enda billigere! Vi benytter oss ofte av tilbud og 50% varer og sparer ganske mye penger på det. Oppskrift på pølsegryte finner dere her

Brennende kjærlighet er en rett jeg ikke hadde spist på mange år, før vi plutselig fikk lyst til å lage det i forrige uke. Kjøp noen poter og lag en potetstappe og dryss over stekt bacon og hermetisk sopp. Veldig billig og enkel mat. Bacon fra billig-merkene er ikke så ille på pris og pakkene er ofte veldig store så de kan brukes til flere middager eller til frokost. 

Tortilla-pizza synes jeg er velig lettvint og greit å ha til middag. Hvis det  ble igjen noen lefser fra sist helgs taco kan de fryses og brukes om igjen enten til taco eller til pizza. Topp pizzaen med hva du vil, her er det mulig å gjøre ting veldig billig. 

Dette er kanskje en litt sommerlig rett, men det er jo stort sett sol hver dag nå så det er vel innafor? Rekesmørbrød er i hvert fall veldig billig, frosne reker koster nemlig ikke mange kronene på for eksempel Kiwi og Rema1000. Brød har man som regel liggende uansett og majonesen kan man jo bruke til lunsj og frokost, så dette blir også en veldig billig middag. 

Håper dere likte tipsene, si gjerne i fra om dette er noe dere vil jeg skal gjøre igjen, eller om dere synes sånt er veldig kjedelig ♥

Har du noen rimelige middagsforslag?

– Sara 


#mat #middag #matogdrikke #middagstips #billig #rimelig #økonomi #student #studentbudsjett 

DIY: urtehage

Den siste tiden har jeg lekt skikkelig husmor og gått til innkjøp av friske, fargerike blomster til leiligheten. Tidligere har vi bare hatt grønne planter, men nå som vi går mot litt lysere tiden tenkte jeg det kunne være fint å få litt mer farger i vinduskarmen. De nye blomstene har gitt mersmak og jeg har fått lyst til å plante noe selv. Valget falt til slutt på urter siden det faktisk kan brukes til noe fornuftig. Det er visst nå i månedene mars-mai de fleste urter bør planter så jeg håper det jeg har plantet kommer opp grønne og fine om en liten stund. 

Jeg bestemte meg for å kjøpe inn tre typer urter; oregano, basilikum og gressløk. Så var det bare å få tak i potter og såjord før plantingen kunne begynne. Jorden og frøene er fra Mester Grønn, de hjelper deg med å finne riktig jord hvis du skulle være i tvil. De små skiltene er det lenge siden jeg har kjøpt så husker dessverre ikke hvor de er fra, men jeg vet TGR har noe som ligner. 

Bakpå hver pakke står det hvordan du skal så de. Noen frø skal bare drysses over jorden, mens andre skal stikkes litt ned. Det står også forklart hvor mange frø du trenger å bruke, så det er ikke veldig vanskelig å plante. 

Så er det bare å passe på å vanne og gi de nok lys. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til det begynner å spire! Det er god følelse å kunne høste inn noe man har plantet selv og bruke det i mat. Da jeg var liten var jeg mye hos oldemoren min hvor vi hadde kjøkkenhage. Vi plantet alt fra gulrøtter til sukkererter og det var alltid veldig stas når ting var klart til å høstes. Gulrøtter fra egen hage er det beste som finnes! 

Har du plantet noe selv før?

– Sara 


#diy #plante #så #urter #kjøkkenhage #dyrke #hjemmedyrket #basilikum #oregano #gressløk #grønnefingre 

Hjemmelaget pizza-saus

Siden det er lørdag tenkte jeg kanskje dere hadde lyst på en oppskrift på pizzasaus? Lørdagsmiddagen er kanskje lagd og spist for lenge siden hos de fleste, men man må ja mat på søndag også! Hjemmelaget pizza er noe jeg forbinder med helg og det smaker så mye bedre enn den du kjøper og det beste er jo at man kan toppe den med akkurat det man selv liker. I tillegg kan du lage deg grov bunn som metter mer. Vi skal ha pizza i dag (nei, vi har ikke rukket å spise enda) og skal laget både sausen og bunnen selv, da synes jeg den blir aller best. Oppskriften på sausen var det Vilde som hadde med seg da vi lagde pizza sammen for et par helger siden, men jeg vet ikke helt hvor hun har den fra. Dette trenger du til en langpanne:

2 ss olivenolje

2 hvitløksfedd

1 boks hakkede tomater

Frisk hakket basilikum

Salt og pepper etter smak

Ha olivenolje og hakkede tomater i en kjele, jeg vet ikke hvorfor vi fikk det for oss at det skulle opp i en bolle så bare overse den biten og ha det i en kjele. La det stå der å koke i ca. 10 minutter.

I mellomtiden hakker du opp en stor nevne frisk basilikum og finhakker to hvitløksfedd.

Dette tilsetter du etter 10 minutter og så kan du la det stå i 10 nye minutter.

Da har du en saus med masse smak som er perfekt til lørdagspizzaen (eller søndagspizzaen). Nå får vel vi snart sette i gang her ellers blir det ikke middag før langt på natt. Håper dere har hatt en fin helg? Her er det ikke mye spennende å melde, dere vet jo hva jeg har drevet med i hele dag. Men når pizzaen er ferdig skal vi nok slenge bena på bordet og kose oss med noe gøy på TV. Vi snakkes mer i morgen!

Håper det smaker ♥

– Sara


#mat #matogdrikke #oppskrift #hjemmelaget #pizza #pizzasaus

Neglelakkolleksjon: TL The 50’s

Hei hei! Jeg nevnte så vidt her om dagen at jeg hadde vunnet noen fine neglelakker og nå har jeg fått de ♥ Det er akkurat sånne farger jeg har siklet på lenge nå, så dette var midt i blinken for meg! Konkurransen var på bloggen til fine Agnes Lovise, ta dere gjerne en tur innom henne hvis dere ikke har gjort det før. Hun har en utrolig fin skjønnhetsblogg. Så da tenkte jeg å vise dere de fine nye fargene mine.

Neglelakkene er fra TL (Tone Lise) Beauty Store og kolleksjonen heter The 50’s. Lakken er altså inspirert av 50-tallet og som dere se har alle morsomme kule bil-navn.

Lakken dekker utrolig godt og man kan faktisk komme unna med bare et lag. I tillegg tørker den fort, noe jeg er helt avhengig av!

Jeg testet noe av fargene i går kveld for å se hvordan de ble på og det ble så fint! Jeg liker at det er så lett å få et fint resultat. Nå hender det jeg kommer litt utenfor med penselen og sånn, men overflaten på neglen blir så blank og fin. Jeg tror kanskje jeg har rukket å få et par favoritter allerede, nemlig Pink Cadillac og Placid El Dorado. Inne på nettbutikken/bloggen deres er det forslag til negledesign man kan gjøre med disse fargene så jeg tenkte å prøve meg på noen av de snart. Viser dere så fort jeg får til noe bra. Håper dere har hatt en fin start på helgen?

Har du prøvd negleakker fra TL før?

– Sara


#skjønnhet #beauty #nailpolish #neglelakk #toneliseakademiet #tl #50s #pastell #TL #stylemagasinet

Fastelavnsboller

Hvis det er en ting jeg virkelig setter pris på og koser meg med så er det tradisjoner og feiringer. Jeg tar som regel imot alle muligheter til å feire noe med åpne armer og fastelavn er intet unntak. Fastelavnsris har jeg aldri kjøpt inn, men bestemor pleier å lage det så det er jo litt hyggelig det også. Men i år får det holde med kremfylte boller. De av dere som skal bake boller har sikkert gjort det allerede, men her kommer en oppskrift uansett. Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange. Det ble 7 store boller av denne oppskriften.

Ingredienser:

♥ 2 dl melk

♥ 1/2 pakke gjær

♥ 7 dl hvetemel

♥ 1 dl sukker

♥ 50g smeltet smør

♥ 1 lite egg

♥ 1 ts kardemomme

Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst.

Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget.

Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time.

Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter.

Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til.

Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter.

Boller in the making.

Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy.

Vi fylte bare opp to av bollene siden vi bare er to som bor her. De andre legger vi i frysere til senere, men alle måtte selvfølgelig få opp på fatet.

Skal du spise boller i dag?

– Sara


#mat #dessert #kake #oppskrift #boller #fastelavn #fastelavnsboller #hjemmelagd #hjemmebakt #gjærbakst #bake #baking #helenorgebaker #stylemagasinet