Oppskrift: Fastelavnsboller

Hvis det er en ting jeg virkelig setter pris på og koser meg med så er det tradisjoner og feiringer. Jeg tar som regel imot alle muligheter til å feire noe med åpne armer og fastelavn er intet unntak. Fastelavnsris har jeg aldri kjøpt inn, men bestemor pleier å lage det så det er jo litt hyggelig det også. Men i år får det holde med kremfylte boller. De av dere som skal bake boller har sikkert gjort det allerede, men her kommer en oppskrift uansett. Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange. Det ble 7 store boller av denne oppskriften.

Ingredienser:

♥ 2 dl melk

♥ 1/2 pakke gjær

♥ 7 dl hvetemel

♥ 1 dl sukker

♥ 50g smeltet smør

♥ 1 lite egg

♥ 1 ts kardemomme

Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst.

Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget.

Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time.

Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter.

Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til.

Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter.

Boller in the making.

Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy.

Vi fylte bare opp to av bollene siden vi bare er to som bor her. De andre legger vi i frysere til senere, men alle måtte selvfølgelig få opp på fatet.

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

40 thoughts on “Oppskrift: Fastelavnsboller

  1. Åh, de så sykt gode ut! Jeg elsker boller og jeg elsker krem, så får vel ikke blitt så mye bedre? Siden vi hadde sånne på fredag (tok det litt tidlig i år) blir det ikke boller på meg i dag, nei 😉

  2. Ååå, så deilig det så ut 🙂 Jeg husker fastelaven som en fin høytid når jeg var liten 🙂 Kos med risene og alt 🙂 Og boller med krem <3 Nå er det ikke så nøye lenger, men liker å tenke på kosen når jeg var liten. Vi har spist rundstykker hos mamma og tatt bilder i Drøbak. Jeg ikke spist boller... Klemmer <3

  3. Jeg liker også å feire tradisjoner osv – spesielt hvis det er mat involvert, haha! 😀 Så flink du er! De så jo skikkelig gode ut, og deigen så utrolig jevn og fin ut 🙂 Mmh, dessverre liker jeg ikke krem så godt, så jeg tror jeg skal prøve meg på vaniljekrem <3

  4. Ååååh, herlig! De så fantastisk gode ut, jeg har ikke ord! Jeg spiste ikke bolle på søndag, men sånn er det. Jeg får ta det neste år igjen da, hehe! 🙂
    Peace and Love ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top