Oppskrift: Fastelavnsboller

Hvis det er en ting jeg virkelig setter pris på og koser meg med så er det tradisjoner og feiringer. Jeg tar som regel imot alle muligheter til å feire noe med åpne armer og fastelavn er intet unntak. Fastelavnsris har jeg aldri kjøpt inn, men bestemor pleier å lage det så det er jo litt hyggelig det også. Men i år får det holde med kremfylte boller. De av dere som skal bake boller har sikkert gjort det allerede, men her kommer en oppskrift uansett. Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange. Det ble 7 store boller av denne oppskriften.

Ingredienser:

♥ 2 dl melk

♥ 1/2 pakke gjær

♥ 7 dl hvetemel

♥ 1 dl sukker

♥ 50g smeltet smør

♥ 1 lite egg

♥ 1 ts kardemomme

Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst.

Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget.

Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time.

Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter.

Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til.

Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter.

Boller in the making.

Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy.

Vi fylte bare opp to av bollene siden vi bare er to som bor her. De andre legger vi i frysere til senere, men alle måtte selvfølgelig få opp på fatet.

40 kommentarer

Siste innlegg