Spring wishlist

Reklame | Annonselenker Nelly & Feelunique

Nå som våren er her for fullt frister det å gjøre noen nye innkjøp både til garderoben og ellers. Jeg har dog en form for shoppestopp så jeg prøver egentlig å holde meg til ting jeg trenger, eller kjøpe ting brukt. Likevel er det vel lov å kikke litt? Flere av tingene under er det absolutt mulig å kjøpe brukt da, Levi’s bukser er jo nesten kulest når de er litt brukt! Jeg har bare ikke kommet over en på bruktbutikker eller loppemarkeder dessverre, håper jeg gjør det i løpet av våren. Her er i hvert fall en aldri så liten ønskeliste, kanskje vi har noe av det samme på listen vår?

Jeg er generelt sett ganske glad i 80-tallsinspirerte klær om dagen, så en kul genser med litt vide ermer i en kul farge har jeg lyst på. Den på bildet over er fra Nelly og finnes i mange farger, men en slik kan man også lett komme over brukt. Et par kule platformsko eller Fila-sko hadde også vært kult til vårgarderoben! Jeg har også lenge siklet litt på noen enkle gullfargede ringer til ørene, gjerne flere i forskjellige størrelser! Det er så enkelt og fint, passer til det meste. Noe jeg faktisk er nødt til å kjøpe meg er en ny dagkrem, og denne gangen skal jeg kjøpe med solfaktor. Det er så kjekt å ha faktor i dagkremen nå som sola forhåpentligvis blir å se mye fremover. Det er vel heller ingen overraskelse at jeg ønsker meg et lite vloggekamera. Speilrefleksen er altfor tung så det egner seg rett og slett ikke. Jeg har kikket litt på ulike modeller og tror jeg veit hvem jeg vil gå for, men det koster jo litt da! Så enn så lenge får det stå på ønskelisten 🙂 

– Sara


#wants #ønsker #ønskeliste #klær #sminke #sko #shopping

Plukk opp søpla di – så slipper vi andre å gjøre det

Det var kanskje en litt i overkant dramatisk overskrift, men det er dessverre mange som ikke skjønner eller bryr seg om at den søpla som kastes på bakken må plukkes opp av andre. Det burde være en av de enkleste tingene i verden å kaste søpla si i en søppelkasse, men det virker som at folk rett og slett ikke bryr seg. Det er jo veldig synd, for ikke bare ser det veldig stygt ut med søppel overalt, men det er også skadelig for miljøet. Det har vært mye fokus på dette med søppel i havet og strandsonen i media de siste par ukene, og det virker heldigvis som at det er blitt litt trendy å være miljøbevisst. Det synes jeg er kjempebra! Jeg håper bare at folk er med på å faktisk gjøre en innsats for dette problemet og ikke bare snakker om det. I hele Norge arrangeres det dugnader i disse dager hvor det skal plukkes søppel og 3. mai er den O store ryddedagen. Det er bare å møte opp, om du så bare har en liten time til rådighet. Her i Hønefoss tyvstartet vi litt i går med et arrangement i regi av Plastpiratene. Matias, Vilde og var med og fant x-antall sneiper, snusposer, brusflasker en haug med annet annet avfall. 

Hvis dere ønsker litt mer informasjon om hvor søppelet som kastes på bakken kan ende opp og hvordan det kan skade dyr er serien Planet Plast som går på NRK med fine Line Elvsåshagen verdt å sjekke ut. Der får dere masse nyttig informasjon om nettopp temaet plastforurensning, hva som skjer med plasten, hva hver enkelt kan gjøre osv. Første bud tenker jeg må være å faktisk kaste søpla i en søppeldunk også tar vi det derfra.

Miljø er en av de tingene jeg synes det er “morsomt” å skrive om her på bloggen, så det kommer helt klart flere innlegg i denne kategorien fremover. Jeg har mange tips på lur og deler de veldig gjerne videre 🙂 

– Sara


#miljø #plast #søppel #forurensning #samfunn #nrk

DIY: scrunchie

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som obsesser over scrunchies om dagen? Selv har jeg rukket å få en liten samling og flere av dem har jeg laget selv. Det er faktisk veldig enkelt å lage scrunchies med rester av stoff og plagg du ikke lenger bruker. I dag tenkte jeg derfor jeg kunne komme med en kjapp fremgangsmåte til de av dere som har lyst til å prøve seg på en scruchie eller to.

Du trenger: Stoff // Strikk // Symaskin/nål og tråd // Saks // Sikkerhetsnål // Knappenåler // Målebånd

Klipp ut en stoffbit som er 50-60 cm lang og 10 cm bred, brett den med innsiden inn som vist på bildet nummer 1 og fest med knappenåler. Sy en søm for å skjøte stoffet som vist på bildet nummer 2. Jeg brukte symaskin til dette, men du kan også bruke nål og tråd.

Vreng stoffet slik at du får riktig side ut, dette kan være litt vanskelig med noen materialer, men vær tålmodig. Klipp så til en bit strik på 21 cm, det var den lengden jeg endte opp med å like best. Fest den i enden av scrunchien med en sikkerhetsnål mens du trer strikken gjennom hele stoffet. Så må du skjøte strikken, dette synes jeg var enklest å gjøre for hånd. 

Siste steg er å sy sammen de to endene, og hvis du har klipt litt skjevt og ender opp med to endestykker som ikke matcher (som jeg har på bildet over) er det best om du tar den bredeste enden inn i den smaleste, da blir det finest resultat.

Og så er du good to go!

Akkurat dette falske skinnstoffet her er kjøpt på Ebay ellers er alt av stoff fra bruke plagg. Stort sett alt kan jo brukes til å lage scrunchie av, og mønster er bare kult! Fløyel er også skikkelig fint, så hvis jeg kommer over noe sånt stoff på loppis blir det med hjem til scrunchie-verkstedet! 

– Sara


#diy #hobby #sy #scrunchie #mote #trend #hjemmeladet 

Video: Tester Alpro Go On

Her om dagen kom jeg over noen veganske yoghurter/puddinger fra Alpro på butikken og jeg fikk lyst til å teste de ut. Jeg plukket opp alle de tre variantene min butikk hadde, men jeg ser på nett at de har en versjon med mango også. Dette er som nevnt i videoen ikke en sponset video på noen som helst måte, jeg synes bare det er gøy å smake på nye ting, så hvorfor ikke lage en video i samme slengen? Her kommer i hvert fall min mening om Alpro Go On. 

Jeg er ikke veldig overrasket over hvilken av de tre som endte opp med å bli favoritten, og den kommer jeg garantert til å kjøpe igjen. Disse er nemlig skikkelig kjekke å ha liggende som kjappe løsninger til frokost, lunsj eller kvelds. Topp de med litt granola eller lignende så blir det enda mer mat i de, selv om de aleine også metter ganske bra. 

Har du smakt Alpro Go On?

– Sara 


#video #smakstest #test #lunsj #frokost #alpro #vegan #vegansk

Luftige sjokoladeboller

Uansett hvor teit det høres ut så er det er noe helt eget ved gjærbakst! Når du får en smidig, god deig å jobbe med kunne jeg nesten holdt på med bolletrilling hele dagen. I hvert fall nesten! Så i går da vi fikk en herlig gjeng over på quiz fikk jeg lyst til å lage boller, med sjokolade selvfølgelig! Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg, men jeg gjengir den her likevel da jeg som vanlig har gjort noen få endringer. Jeg fikk flere boller enn hun av oppskriften, og jeg synes ikke de ble små heller. Jeg lot de kanskje heve litt ekstra lenge?

Ingredienser til 27 boller: ca. 900g mel // 5 dl melk (ca. 20 grader)  // 1/2 pakke fersk gjær // 140g sukker // 2 egg (ett til pensling) // 150g mykt smør // 200g sjokolade // 2 ss kardemomme // 1 ts salt

Ha alle ingrediensene unntatt smør, sjokolade og det egget som skal til pensling i en bolle og elt i ca. 10 minutter. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til dette, og setter maskinen på middels hastighet. Det går selvfølgelig an å gjøre dette for hånd også. Tilsett smør i terninger og elt til deigen slipper kanten på bollen, ca. 5 minutter. Tilsett sjokoladebitene mot slutten av eltingen. Så er det tid for heving! Kle bollen med et håndkle eller lignende og la den heve til dobbelt størrelse. Min sto i en times tid tror jeg. Når deigen er ferdig hevet er det bare å dele opp deigen i mindre emner og trille boller. Ha bollene på bakebrett og la de etterheve til de er store og fine, jeg tror mine sto i nesten 1 time.

Pisk et egg og pensle bollene før du steker de midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.

La de avkjøle seg, hvis du klarer å vente – og nyt!

Disse bollene ble skikkelig luftige og gode, og selv med sjokoladebitene ble de ikke for søte. Jeg brukte forresten lys kokesjokolade hvis noen skulle lure på det, men melkesjokolade eller mørk sjokolade fungerer selvfølgelig like bra. Håper det smaker!

– Sara


#boller #gjærbakst #bake #baking #dessert #søtt #hjemmelaget #tips #oppskrift

Guilty pleasures on a friday

Hei og riktig god helg! Nå sitter jeg å koser meg med middag før jeg skal avgårde på quiz. Det er så etterlengtet! Det er flere uker siden forrige gang, og denne helga skal det bli quiz til gangs. Først ut er Eger-quiz i dag og i morgen har jeg invitert en gjeng på quiz hjemme hos oss. Gleder meg! Nå sitter jeg å lader opp med litt middag, en skikkelig guilty pleasure for min del: vegetarsnitzel med potet, erter og kryddersmør. Det høres kanskje ikke så ille ut, men det beste med retten er kryddersmøret! NAM! Passer på å ha det når Matias ikke er hjemme 🙂 Nå tenkte jeg å spille litt Playstation en liten halvtime før jeg stikker. Jeg har nylig kjøpt en gammel klassiker som jeg brukte å spille på PS2, Sly. Spillene er mulig å kjøpe til PS3, så da Matias dro frem den gamle maskinen her om dagen klarte jeg ikke dy meg. 

Var det fler enn meg som spilte dette som barn? Skikkelig morsomme spill!

Håper dere får en skikkelig fin helg! 

– Sara


#helg #fredag #mat #middag #spill #playstation 

Oppskrift: grønn smoothie

Nå er det skikkelig lenge siden sist jeg lagde meg en ordentlig grønn smoothie, så det fikk jeg lyst til i dag. Jeg må jo ærlig innrømme at grønne smoothier ser litt smågrelle ut, men de trenger ikke smake det. Denne her ble veldig god, til tross for at jeg hadde litt spirulina oppi. Det gjør smoothien ekstra grønn i tillegg til at det er veldig næringsrikt. Smaken kan bli litt mye, men jeg hadde bare en spiseskje oppi, og de andre smakene dekker godt over. Her er oppskriften!

Ingredienser: 1 banan // En neve spinat // En god klump agurk // Saften av 1/2 sitron // Ca. 2 dl vann // 1 ss Spirulina (valgfritt)

Blend alle ingrediensene og tilsett vann etter behov. Jeg liker at grønne smoothier er litt tyntflytende, det kan fort bli litt kvalmende hvis de er for tykke så jeg tilpasser med mengden vann. 

Med denne vitamninbomben vil jeg ønske dere en riktig fin uke! 🙂 

– Sara


#smoothie #grønn #drikke #oppskrift #sunt #kosthold #lunsj #frokost

Video: innkjøp fra loppemarked

Hei! Jeg var på årets første loppemarked i går og med meg hjem ble noen fine plagg. Prisen for en pose var 50 kroner, noe som blir under 10 kroner per plagg! I denne videoen kan dere se hva jeg kjøpte og hvordan klærne ser ut på. Jeg deler også noen av mine loppemarkedtips. For flere slike tips sjekk ut dette innlegget. Håper dere liker videoen 🙂 

Jeg var så smart å la mikrofonen stå å peke oppover når jeg filmet, noe som selvfølgelig resulterte i mye ekstra romlyd og litt lav lyd på meg. Det er jo egentlig ganske logisk og jeg veit jo at mikrofonen jeg har bør peke mot objektet som lager lyd, men jeg glemte meg. Håper dere klarer å holde ut med meg mens jeg prøver å få taket på dette Youtube-greiene. Og at dere vil ha flere videoer fremover! 

– Sara


#vintage #loppemarked #loppis #tips #inspiasjon #klær #mote #fashion #tryon #haul #innkjøp #gjenbruk #video #videoblogg

Back to the 80s

Fra tid til annen får jeg skikkelig lyst til på gigantisk krøllete hår, litt ala 80-tallet. For å få permanentlooken må jeg enten krølle håret med en veldig tynn krølltang eller bruke tynne hårruller – noe jeg verken har eller orker bruke tid på. Løsningen min blir da å flette håret når det er vått og få masse bølger på den måten. Resultatet blir ikke akkurat det samme, men så lenge jeg får stort, bølgete hår er jeg fornøyd. Jeg tipper dere kan dette, men her får dere likevel min fremgangsmåte. 

Denimjakken og scrunchien hører med til 80s-looken!

Mens håret enda er vått børster jeg forsiktig gjennom det, har i litt hårolje og så fletter jeg håret i ganske små fletter. Jo mindre flettene er jo mer definerte bølger og større hår får du. Flettene sitter i til håret er tørt, som regel gjør jeg dette om kvelden slik at de kan tørke natten over. Så er det bare å ta ut flettene og børste lett igjennom med fingrene. Jeg har gjerne i litt hårolje nå også for å temme håret litt.

Det eneste kjipe med å gjøre dette med håret er at jeg synes det ser mer slitt ut, spesielt nederste del som er farget. Mulig det er fordi håret blir mer brusete og da stikker småhår og sånn lettere frem, men det skulle jeg ønske ikke fulgte med. Hadde jeg brukt en krølltang isteden ville det nok ikke blitt sånn, men så var det denne tålmodigheten da! Lurer på hvor lenge jeg måttet sittet å krøllet for å fått ønsket resultat?

– Sara


#hår #80s #hair #frisyre #tips #inspirasjon 

Serietips: The End of the F *** ing World

God helg! Jeg har igjen et underholdningstips til de av dere som planlegger å tilbringe litt tid inne i helga. Her hos meg er det spådd ganske fint vær hele helga, men det er jo kjekt å ha noe å se på om kvelden eller hvis det ikke frister å gå ut. Denne serien går relativt fort å se gjennom da episodene er på rundt 20 minutter og hele sesongen kun består av 8 episoder. Serien er kanskje beregnet på et yngre publikum, men med en aldersgrense på 16 år og en interessant tematikk er serien absolutt relevant for andre aldersgrupper. Stikkordene for denne serien er sær, mørk, humoristisk og mest av alt fengslende.

De to hovedkarakterene i serien er James (Alex Lawther) og Alyssa (Jessica Barden). James tror han er en psykopat og sliter med å ikke føle noen ting. Som barn stakk han hånda opp i en frityrsteker for å kjenne smerte, i tillegg liker han å drepe dyr. Nå er det tid for å gå over til noe større, et menneske – og Alyssa er den perfekte kandidat. Alyssa på sin side er en trøblete tenåringsjente som hater stort sett alt og alle. Hun virker å like James og vil at de to skal bli kjærester. De tar bilen til James sin far og stikker av sammen fra de miserable livene sine. Det hele ender opp med å bli litt av en reise hvor ting eskalerer veldig fort.  

Jeg synes serien byr på kule, troverdige skuespillere og jeg liker at vi får en kjent handling i ny drakt. De har også fått til en veldig kul sjangermiks, hvis det gir noen mening? Og for de av dere er opptatt av musikken i serier og filmer kan jeg love en bra soundtrack. Dette er en Netflix Original-serie, og alle episodene ligger ute.

– Sara


#tv #tvserie #serie #tips #anbefaling #underholdning #netflix