Min jul 2016

Hei dere ♥ Håper dere hadde en kjempefin julefeiring og at dere har fått senket pulsen og virkelig kost dere første juledag. Jeg tok meg litt julefri fra bloggen, og hadde en pysjamasdag i går. Det var veldig deilig å ikke gjøre noen ting annet enn å se på film hele dagen! Julaften ble ikke helt som vi hadde tenkt i år, da vi måtte sende oldemor avgårde i ambulanse rett etter julematen var inntatt. Men det ble en hyggelig kveld likevel, og jeg tror alle ble veldig fornøyd med pakkene som lå under treet. Det ble tatt veldig lite bilder, men her er de jeg tok, samt et par bilder av noe av det jeg fikk til jul. Jeg kommer ikke til å lage et eget gaveinnlegg i år. Jeg fikk det jeg ønsket meg og mer til, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd!  Likevel tenker jeg at ikke alle er like heldige, så enda et sånt innlegg trengs strengt talt ikke.

Min juletallerken i år besto av nøttestek og vegisterkaker med det tradisjonelle tilbehøret. Steken var utrolig god! Jeg tror mamma var den eneste som smakte på den, og hun synes også den var veldig god! 

Desserten inntas ♥

Jeg fikk ikke tatt noen bilder av antrekket mitt, men her sminken jeg hadde på grøtbesøk hos besteforeldrene til Matias. Det ble litt mer øyenskygge og blush før selve julekvelden. 

Jeg endte opp med å få to av Sophie Elise sin Forbilde så jeg tenker å bytte den ene i Linnéa Myhres nyeste bok. Jeg fikk også et par kokebøker med vegetaroppskrifter, som jeg gleder meg masse til å teste ut!

De to nyeste mummikoppene hadde jeg ikke fra før, så nå er jeg à jour med koppene i butikk! Jeg synes den rosa med Too-Ticki er så utrolig søt, veldig fine farger ♥ Jeg fikk også en haug med bomullskluter som jeg hadde ønsket meg, de skal erstatte padsene jeg bruker til sminkefjerning. Endelig har jeg også fått meg et par fine, sorte skinnhansker! Dette har jeg hatt lyst på i flere år, men jeg har liksom aldri somlet meg til å kjøpe det selv, så disse kommer til å bli brukt mye.  

Håper dere får en fin romjul videre, med familiekos, god mat og avslapping! Vi skal på middag til Matias sin mor i dag, der er bestemor fra Finland på besøk, så det skal bli veldig hyggelig. 

Hadde du en fin julefeiring?

– Sara 


#jul #julaften #julefeiring #julemat #julegaver 

5 tips for å komme (helskinnet) i mål til jul

God bittelille julaften! Nå er den store dagen her om to små dager, og jeg merker stresset øker i takt med at timene telles ned. Man bør nesten holde seg hjemme hvis man ikke absolutt MÅ handle noe mer før jul, det er nemlig ganske ville tilstander på kjøpesentrene om dagen. Og hvis du er en av de som nesten løper rundt seg selv i håp om å rekke over alt før jul har jeg noen små tips til deg. 

1. Skriv en to-do-list med alt du MÅ gjøre

Denne er jo ganske basic, men det hjelper i hvert fall meg veldig å ha en konkret liste over ting jeg må gjøre. Og hvis det skorter på tiden er det viktig å tenke over hva man virkelig MÅ gjøre. Det er ingen som merker at du ikke har tørket støv på toppen av bokhyllen, eller at veggene ikke er vasket. Dropp alt som ikke er viktig. Det kan du gjøre når som helst ellers. 

2. Bruk gaveposer

Hvis du ikke har pakket inn en eneste gave kan det være en idé å kjøpe inn gaveposer. Søstrene Grene og Nille har mange forskjellige størrelser, og de koster heller ikke all verden. Selvsagt er det litt dyrere enn tradisjonell innpakking, men du sparer masse tid, i hvert fall hvis du er en like står innpakningskløne som meg! 

3. Dropp å bake selv

Jeg sier ikke at du trenger å gå på Rema1000 og kjøpe alle kakene fra plastikkbokser, men hvis du søker litt rundt på nett finner du garantert noen i nærheten av deg som selger hjemmelagde kaker til jul. Enkelte steder holdes det også julemarkeder hvor slik selges. Igjen blir dette dyrere enn å lage selv, men her må du gjøre en vurdering på hvor mye du faktisk trenger av søtsaker og hvor mye tid du har til rådighet. 

4. Ta litt tid for deg selv

Jula handler ikke om stress og høye skuldre, det er høytid for kos og samhold. Og jeg synes du skal ta litt tid til å nettopp kose deg litt før den store dagen. Ta deg et deilig bad, legg en ansiktsmaske eller plei håret med en god hårkur. Tenn noen duftlys og sett på litt rolig julemusikk så er du der. Småting som dette hvor du ikke ofrer to-do-listen din en tanke og bare nyter er gull verdt!

5. Aksepter at du ikke er wonder women/superman 

Julaften kommer enten du er klar eller ei, og om du kanskje ikke rakk over alle punktene på lisen din så er det bare å akseptere at sånn er det. Jeg er sikker på at det blir en super feiring uansett så ikke tenk så mye på det. Kos deg, dagen er over før du rekker å blunke uansett!

Det var mine enkle tips for å slappe litt mer av og for

Har du mye som gjenstår til jul?

– Sara


#jul #julaften #stress #destress #tips #inspo #inspirasjon 

Julemarked og pepperkakebaking

Hei hei dere! Etter en litt hektisk uke med mange oppskriftsinnlegg og DIY-prosjektet sist uke ble det brått to dager fri fra bloggen. På mandag hadde vi kaffebesøk av moren til Matias, også bakte mamma og jeg pepperkaker utover kvelden. Og i går var det bursdagen til Matias. Hele dagen gikk bort på å gjøre ferdig siste julehandel, feire han og julequiz. Så da det i dag var litt ledig tid tenkte jeg å stikke innom for å si hei. Jeg har noen bilder fra julemarkedet i Spikersuppa jeg ikke har vist dere, og et par bilder fra pepperkakebakingen, så her kommer et lite bildedryss ♥

Et av de røde eplene ble med meg hjem, de er jo så fine!

Mange gikk på skøyter, og selv om det var litt kaldt fristet det litt. 

Åh, brente mandler, det er jul det! Jeg var der med Pre fra jobben, hun kjøpte et par poser, og de var så gode!

En liten pust i bakken med gløgg måtte vi unne oss. 

Det var en veldig koselig tur på marked, selv om vi ikke endte opp med å kjøpe så mye. Det var nok å bare gå rundt å se og lukte ♥

Det ble ikke mange bildene fra pepperkakebakingen, men her er en liten kollasj. Det gikk i baking, julemusikk og gløgg hele kvelden, og det var så koselig! Pyntingen var vi kanskje ikke helt stødige på, men gøy var det i hvert fall ♥

Nå skal jeg straks ut av døra og besøke ei fra jobb som bor i nærheten. Vi er et par stykker som skal samles for litt gløgg og kos, gleder meg 🙂 Håper dere får en superfin kveld!

– Sara


#jul #julekos #julemarked #marked #brentemandler #pepperkaker #pepperkakebaking #baking #kos

Oppskrift: Solbærgløgg

I dag er det siste søndag i advent, og nå er det under en uke til julaften! Håper dere alle begynner å komme i mål med julegaver, julebakst og alt annet som skal på plass. Mamma kommer på pepperkakebaking i morgen, også skal jeg lage fattigmann til onkel, etter det sier jeg meg ferdig med julebakingen for i år. Det blir som regel ikke så mye baking på mitt kjøkken før jul, mer søtsakelaging. Hihi. Og i dag har jeg en ny oppskrift til dere, denne gangen er det solbærgløgg som står på menyen. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men har lagt til litt ekstra krydder. Håper det smaker ♥

Ingredienser: 4dl solbærsaft // 4dl vann // 2dl eplejuice // 2 hele kanel // En klype nellikspiker // 1ss kardemomme // 1ts malt ingefær // 1ss allehånde  

Putt alt sammen i en kjel, kok det opp og sett det så kjølig til trekking natten over. Sil bort krydderet og ha det over på en flaske, enkelt og greit. 

Varm den opp og server gjerne med nøtter og rosiner, hvis du liker det.

En julekake er også lov! Hihi 🙂 Jeg har vært så heldig å få utrolig gode brune pinner og havreflarn av snilleste Pre på jobben ♥ Det ble SÅ godt ved siden av gløggen, så tusen takk for kakene Pre!

Jeg ble nesten overrasket over hvor enkelt det var, det eneste som tar tid her er jo trekketiden i kjøleskap! Også ble det så godt, jul på flaske rett og slett. Dette kan være fint å gi bort i gave til noen hvis du setter på en liten tag med et koselig bånd. 

Litt seinere i kveld kommer det forresten et innlegg med noen last minute gaveideer, så kom gjerne innom igjen om noen timer! 

Er du glad i gløgg?

– Sara


#gløgg #drikk #jul #juledrikk #hjemmelaget #oppskrift #inspo #inspirasjon 

DIY: glitrende konglepynt

Da er snart uken over, og her kommer ukens siste DIY-prosjekt. I morgen er det igjen tid for en oppskrift, så jeg håper du har likt de forskjellige prosjektene og oppskriftene jeg har kommet med i denne temauken. Hvis du har gått glipp av noen innlegg er det bare å bla seg bakover i arkivet, jeg har postet ett DIY-prosjekt eller en oppskrift hver dag hele uka.

Jeg har hatt det veldig gøy med å komme på ting å lage, selv om det har vært litt stress med å få tid til å gjøre alt før dagslyset forsvinner. I dag er det nok en gang noe veldig enkelt som står på planen, jeg liker at ting er litt enkelt, spesielt nå rett før jul! Så her kommer oppskrift på mine glitrende kongler.

Du trenger: Noen kongler // Lim // Glitter // Litt hvit maling // Tråd // Limpistol (ikke et must)

Start med å blande litt hvit maling sammen med hobbylim, før du dytter konglene forsiktig rundt i blandingen. Dypp de så i ønsket glitterfarge og la de tørke helt. Når konglene er helt tørre kan du lime fast tråden, hvis du ønsker å henge de opp. Jeg synes det var enklest å bruke limpistol til dette, og det fungerte best med en litt tynn tråd. De båndene som er på bildet lengre opp ville ikke feste seg. 

Så er konglene klare!​

Med tråden kan de henges opp på juletreet eller på grankvister hvis du har det til pynt. Det går også an å droppe tråden helt og bare la de ligge som pynt på peisen, i en bokhylle eller lignende. De blir også veldig fine hvis du samler flere i en bolle, veldig enkelt og dekorativt! 

Håper dere får en fin lørdag, og dere… I dag er det ÉN uke til julaften!  

– Sara


#diy #jul #julepynt #hjemmelaget #homemade #ide #ideer #inspirasjon #inspo 

Oppskrift: Sjokoladetrøfler med et hint av chili

For et par år siden delte jeg oppskrift på sjokoladetrøfler, en av mine favorittgodterier i jula. I år hadde jeg derimot lyst til å spice opp oppskriften litt, bokstavelig talt! Så i år har jeg tilsatt litt chili i oppskriften, og herlighet så godt det ble! Det er ikke sånn sterkt at det brenner i munnen, det blir bare en liten ettersmak av noe sterkt. Veldig, veldig godt, og lettvint å lage.  

Ingredienser til ca. 15 kuler: 150g kokesjokolade // 1,25 dl kremfløte // 1/2 chili // Kakaopulver til å rulle i

Ha fløten og den halve chilien (uten frø) i en kjele, varm det opp på middels varme til det begynner å koke. Trekk så kjelen av platen og la det kjøle seg litt ned før du tar ut chilien og har i opphakket sjokolade. Rør underveis helt til sjokoladen er løst opp i blandingen. Nå kan du smake om du synes det er passelig chilismak, hvis du synes det smaker for lite er det bare å ta i litt chilipulver. 

Sett blandingen kjølig i noen timer, gjerne natten over hvis du har mulighet til det. Så kan du rulle ut trøflene i kakaopulver. 

Jeg anbefaler nesten å doble porsjonen, for 15 kuler kommer ikke til å holde hele jula, det kan jeg nesten garantere! Dette er jo også en veldig fin julegave til noen sjokoelskere, bare pakk trøflene inn i en cellofanpose eller et fint glass. Sett på et fint bånd og en tag med ingrediensliste så er du good to go. 

Har du lagd julegodteri i år?

– Sara


#hjemmelaget #godteri #godis #jul #julegodter #trøfler #sjokolade #chili #oppskrift

DIY: julekule

Ny dag, nytt DIY-prosjekt! I dag er det litt søt julepynt jeg vil vise dere. Jeg har nemlig laget en søt julekule som enten kan henges på treet, eller kanskje på døra. Jeg liker at det er litt enkelt når det kommer til julepynt, så min versjon er ganske plain, men du kan selvfølgelig leke deg litt med hva du har lyst til å putte inn i kula. Håper dere liker dagens prosjekt!

Du trenger: En gjennomsiktig julekule // Et lite juletre eller annen pynt // Fake snø/glitter // Et silkebånd // Lim 

Lim fast juletreet på den ene halvkulen. Jeg brukte faktisk bare tape fordi jeg ikke var helt sikker på hvordan jeg ville ha den. Det endte faktisk opp med å sitte ganske godt!

Fyll på med masse fake snø før du legger på den andre halvdelen. Hvis du er helt sikker på at du skal ha kulen slik er det lurt å lime den igjen, så er du helt sikker på at den ikke skiller seg. Knyt fast et silkebånd til toppen, og den er klar for å henges opp!

Jeg hadde litt av en jobb med å få tak i et sånt mini-tre i lille Hønefoss. Alle hadde visst bestemt seg for å kjøpe inn sånne i år, så det var ikke ett sted de hadde igjen. Heldigvis klarte jeg å finne et i julepyntesken fra i fjor! Det er forhåpentligvis ikke like vanskelig over hele landet, i de store byene burde i hvert fall ikke være noe problem. Husker jeg fant mine på Søstrene Grene i fjor.

Har du lagd julepynt i år?

– Sara


#jul #julepynt #pynt #hjemmelaget #diy #inspo #inspirasjon #ideer

Oppskrift: Oreo-candy cane bark

Hei! I dag viser kalenderen 14. desember, og om ti små dager er julaften her! Jeg synes denne adventstiden har gått så utrolig fort, og jeg skal prøve nyte den så mye jeg bare kan de siste dagene før jul. I dag har jeg en ny oppskrift til dere, så hvis du ikke har lagd årets julegodter enda anbefaler jeg deg å teste ut denne her. Her får du en herlig kombo av mørk og hvit sjokolade, blandet med deilig oreo og mint! Herlighet, det kan jo ikke slå feil 🙂 

Ingredienser: 150g kokesjokolade // 90g hvit sjokolade // 5 oreokjeks // 2-3 cady canes // Et par dråper peppermynteolje (valgfritt)

Start med å smelte kokesjokoladen over vannbad til den blir helt flytende. Hvis du vil kan du ta i et par dråper peppermynteolje før du heller sjokoladen over i en springform, brødform eller ligende som er dekket i bakepapir. Spre hakket oreokjeks over sjokoladen, og la det hele hvile til sjokoladen har stivnet.

Mens vi venter på det kan vi smelte den hvite sjokoladen, hell den bare over kjeksen og dryss over hakket candy cane tilslutt. 

Nå er det bare å sette hele herligheten kjølig slik at alt sammen stivner helt. 

Brekk opp platen i mindre biter, og server ♥

Dette ble en skikkelig søt treat med så mange gode smaker i en og samme bit! Det tar ikke lang tid å lage heller, mens du venter på at det første sjokoladelaget skal stivne kan du jo for eksempel pakke inn noen julegaver. 

Har du lagd julegodteri i år?

– Sara


#oppskrift #godteri #jul #julegodteri #polkagris #candycane #oreo #sjokolade #søtt #hjemmelaget

DIY: Kremfigurer til kakaoen din

I dag har jeg et skikkelig søtt, litt tullete, men likevel veldig søtt DIY-prosjekt til dere. Krem formet som søte figurer til kakaokoppen din. Første gang jeg hørte om dette døde jeg litt inni meg, dette er akkurat sånne litt halvteite ting jeg liker. Og resultatet ble så søtt! Håper dere har lyst til å teste det ut ♥

Ingredienser: Kremfløte // Sukker // Pepperkakeformer

Pisk fløte og sukker som vanlig, bare pisk den litt lengre enn du vanligvis ville gjort. Pass bare på så det ikke blir smør! Kle en tallerken, eller lignende med bakepapir og smør kremen utover i et ganske tykt lag. Sett hele greia inn i frysen helt til kremen har frosset helt, dette tar et par timer.

Kutt så ut søte kremfigurer i ønsket fasong. Jeg tok frem de mest julete jeg kunne finne, og de ble jo så søte ♥ 

Ble de ikke fine? Jeg synes i hvert fall det er supergøy å ha noen sånne liggende i fryseren, så skal jeg by de neste gjestene som kommer på besøk på varm kakao med krem til. Hihi. Det enste som er viktig å huske på er at kremen blir gjennomfrosset, jeg måtte ta ut min etter en halvtimes tid for å rekke å ta bilder i dagslys. De smeltet derfor nesten før jeg hadde fått de opp i koppen. 

– Sara


#oppskrift #diy #hjemmelaget #kakao #jul #godt #krem #tips #ide #inspirasjon