Serietips: Vikingane

Hei og god fredag! Nå er mamma, bestemor og jeg på vei til Oslo, det er nemlig klart for innspillingen av Kjendisrestauranten i dag. Det er Caroline Berg Eriksen sin tur til å være restaurantsjef, så vi gleder oss til å se hva hun disker opp med! Nå er det imidlertid tid for nok et nytt underholdningstips, og i dag er det den norske humorserien Vikingane jeg vil tipse dere om. Serien ble sendt på NRK i fjor, så en del av dere har kanskje allerede sett den? Jeg synes likevel den er så morsom at den fortjener å deles! 

Serien er lagt til 700-tallet, og vi følger livene til innbyggerne i vikinglandsbyen Norheim. I første episode kommer landsbyens høvding Olav (Henrik Mestad) og følget hans hjem fra tokt. Mens de har vært ute å plyndret har Olavs bror, Orm (Kåre Conradi) styrt landsbyen. Orm er i motsetning til broren veldig feminin og pysete. Han måtte bli hjemme på grunn av “ryggproblemer”, og han blir ikke spesielt fornøyd når kona returnerer har hun et kjede laget av penisene til alle mennene hun har voldtatt. Selv om Orm ikke er særlig godt likt som høvdig, er det hans store ønske er å ta over tronen til broren. Vi får ta del i hans og vikingenes hverdag, med små og store hendelser. Serien har akkurat min type humor, og innimellom må jeg nesten gripe etter puta for å gjemme meg! Ikke bare er serien morsom, den er også visuelt sett veldig godt lagd. Vi får se flott, norsk natur, og realistiske kostymer og rekvisitter.

Denne er virkelig hysterisk morsom! Heldigvis kommer det en sesong nummer to. Dette er en serie du ser gjennom relativt rask, første sesong er ikke på mer enn 6 episoder av 30 minutter. Alt ligger gratis ute på NRK, så her er det bare å kikke i vei. 

Har du sett Vikingane? 

– Sara


#tvserie #tv #serie #underholdning #tips #anbefaling #nrk #norsk

Street Style Taco

Sponsede produkter

Den kjære fredagstacoen vår har kanskje ikke så mye til felles med skikkelig mexikansk taco, men vi nordmenn elsker den akkurat sånn som den er. Derfor er det litt risky business å tukle med akkurat denne retten. Mange, meg selv inkludert, har en helt egen rekkefølge når det gjelder hvilke ingredienser som skal få komme på tacolefsa. Ellers blir det liksom ikke ordentlig taco! Men nå har Santa Maria tatt på seg utfordringen og kommet ut med en rekke nye produkter i sin Street Food-serie. En serie nye taco-ingredienser som skal ta den fargerike gatematen inn til ditt kjøkken. Med nye spennende dufter og smaker blir den tradisjonelle tacoen straks noen hakk mer spennende.

Serien har to underserier; Jamaican Jerk tacos, som består coconut & pepper tortilla, spice mix og mangosauce. Og Pulled Salmon wraps som består av chapati bread, lemon chutney og ginger and chili spice. Jeg har testet produktene på bildet over. 

Tanken er kanskje ikke at man skal kombinere mangosausen med lemon chutney, men jeg fikk begge tilsendt av buzzador så da prøvde jeg like gjerne begge to sammen. Og det ble faktisk en skikkelig spennende combo! “Kjøttdeigen” er fra Rema1000 sin meat-ish-serie, og den ble krydret med Jamaican Jerk Spice. Deigen fikk en god krydrete smak, som av en eller annen grunn minner meg om jul, jeg tror kanskje det kan ha vært litt allehånde i miksen? Og for å være ærlig synes jeg denne kryddermiksen var et godt avbrekk fra det vanlige tacokrydderet.

Som sagt synes jeg sausen og chutneyen passet godt sammen, men hvis jeg skal anbefale én å sette å på borde neste tacokveld tror jeg det må bli chutneyen. Den ga en mild og god søtsmak til tacoen og tilførte smaksmessig noe helt nytt som jeg likte skikkelig godt. Den tror jeg forresten kan være veldig god å ha til ost og kjeks, eller andre retter også! 

Mangosausen tenker jeg kanskje er litt vanskeligere for folk å like, den blir kanskje litt for sær på middagstallerkenen. Men det kan godt hende bare er mine antakelser. Jeg spiste i hvert fall opp hele tacoen min, og jeg hadde akkurat samme kombinasjon i dag også. 

Hva er det rareste du har hatt på tacoen din?

– Sara


#mat #middag #taco #santamaria #buzzador #buzz #tips 

Spilltips: Gruble

Hva er vel påsken uten gode gammeldagse brettspill? Nå pleier ikke vi å dra på hytta i påsken, men brettspill og innekos er like hyggelig uansett om man er på hytta eller hjemme. Ikke må det være påske for at man skal samles for en brettspillkveld heller, i vår vennegjeng har vi det ganske ofte, og det er alltid veldig gøy! Det minner meg på at det er på tide å arrangere en slik kveld snart, det er så lenge siden jeg har hatt muligheten til å bli med. Uansett. Nå tenkte jeg å tipse om et enkelt, men veldig morsomt spill som vi stort sett alltid tar en runde eller to av på disse spillkveldene.

Gruble er et spill som kan spilles med 2 eller flere spillere, faktisk tror jeg nesten ikke det er en øvrig grense på antall spillere. Spillet går ut på at alle får hvert sitt svarark utdelt. Man trekker 5 kategorier, som man fyller inn øverst på arket. Så kaster man terning og finner 5 bokstaver, disse fyller man inn i feltene til venstre. Så skal man på tid prøve å komme på ord som begynner på bokstavene man har kastet innenfor hver kategori. Hvis den ene kategorien er guttenavn må man klare å finne navn som starter på bokstavene man har kastet. 

Det lønner seg å tenke litt kreativt for hvis du er den eneste som har skrevet et ord får du 5 poeng, hvis flere har samme ord får man bare 2. Den som klarer å samle flest poeng vinner. 

Selv om spillet virker ganske harmløst kan det bli ganske opphetede diskusjoner når “rettingen” starter. Plutselig er ikke resten av gruppa enig i at lampe er et møbel, eller at el-gitarist ikke er et yrke. Da gjelder det å forsvare ordene sine etter beste evne. 

Dette seiler glatt inn på topplisten min over brettspill! Det er underholdende til tusen og man må bruke hjernen litt. Og det beste er at det er så lite, det tar nesten ikke plass i det hele tatt, og egentlig trenger du ikke ha selve spillet. Det går fint an å lage seg egne svarark og finne på bokstaver og kategorier selv. Jeg liker dog best å trekker lapper og kaste terning, for da kan du få hva som helst, men en hjemmelaget versjon fungerer absolutt! Jeg tror spiller koster rundt 100-lappen. 

Har du noen gode brettspill å anbefale?

– Sara


#spill #brettspill #påske #tips #anbefaling #underholdning

DIY: Påskeegg

Nå er jo påsken godt i gang, men hvis årets påskeverksted ikke er gjennomført enda kan jeg anbefale dette enkle prosjektet. Dekorative egg som kan brukes år etter år. Hvis du noen gamle påskeegg liggende som du ikke synes er så veldig fine lenger kan du gi de nytt liv med litt spraylakk. Nå skal det sies at jeg ikke fant igjen de gamle eggene jeg skulle brukt til dette prosjektet, så disse er kjøpt på salg hos Nille. Eggene hadde uansett ikke passet så godt inn hos oss slik de var, så de trengte uansett en liten oppussing. Jeg tror jeg betalte 30 kroner for to pakker med egg også hadde jeg spraylakken fra før, så dette ble ganske rimelig påskepynt. Det er aldri feil! 

Du trenger: Noen gamle påskeegg (evt. kan du blåse egg) // Spraylakk i to forskjellige farger

Lakk eggen i hovedfargen, jeg ønsket mine hvite. Så bruker du farge nummer to til å spraye små flekker. Hvis du har maling og en pensel kan du også sprute på maling med penselen. Det blir samme resultat. La de tørke før du henger de opp, enklere blir det ikke!

Husker dere jeg skrev at Vilde og jeg hadde plukket gåsunger? Vel, vi trodde vi hadde plukket gåsunger, men som dere ser var det ikke gåsunger som spratt ut. Det gjør egentlig ingen ting, det gjorde seg med litt grønt innimellom de sorte og hvite eggene. De andre små eggene som henger på kvistene er forresten fra Søstrene Grene. Jeg synes de ble fine sammen. 

– Sara


#diy #hobby #påske #tips #ide #inspo #inspirasjon

Oppskrift: Cotton candy cupcakes

God kveld! Dagens innlegg kommer litt seint i dag, men vi har vært i huset til oldemor å ryddet i dag også. Selv om vi har vært der hver dag denne uka er det utrolig mye igjen å gjøre. Heldigvis går det fremover! Men nå er det tid for cupcakes! Disse blir nok litt vanskelig å få laget før butikkene åpner igjen, men på lørdag har dere muligheten. Jeg må innrømme at jeg har jukset med selve muffinsene, og gikk for posevarianten denne gangen, mest fordi jeg ikke hadde tid til å lage fra bunnen av. Så dette ble en kjapp og enkel løsning, likevel synes jeg resultatet ble ganske fint. Håper dere liker de ♥

Du trenger: Valgfrie muffins // Sukkerspinn // Små påskeegg // Fine muffinsformer 

Bare riv opp sukkerspinn og legg det på muffinsen, og topp med små egg. Da ser cupcaksene ut som små fuglereder. 

Hvis du ikke har planlagt påskekosen til de siste dagene av påsken enda håper jeg du fikk en god idé her. Dette ble lagd på 1-2-3, og du trenger ikke masse fancy utstyr for til selve pyntingen. Husk bare hvis du skal servere dette at sukkerspinnet vil smelte ganske raskt når det kommer i kontakt med muffinsen, så du bør ferdigstille de rett før de skal på bordet.  

– Sara


#oppskrift #cupcakes #kake #hjemmelaget #påske #blogg #tips #inspo #inspirasjon 

DIY: påske-konvolutt

God kveld! Håper dere har hatt en fin påskeuke så langt? Vi har holdt på å rydde i huset etter oldemor hver dag, så det har ikke vært den mest avslappende påsken jeg har hatt. Det må uansett gjøres, så det er like greit å få det unna nå som vi har noen fridager. Det skal i hvert fall bli veldig deilig å bli ferdig! Men nok om det, nå tenkte å jeg vise dere hvordan dere kan lage noen søte påske-konvolutter, som dere kan overraske noen dere er glad i med i påsken ♥

Du trenger: Konvolutt // Mal til ører (google og print ut) // Hvitt og rosa ark // Rosa garn // Svart tusj // Limstift/limpistol 

Det var lett å finne mal til ørene, jeg googlet bare bunny ears. Tennene klipte jeg bare ut på frihånd, og tegnet en strek som deler de på midten. Når du har klipt ut alle delene limer du sammen den hvite og rosa delen til ørene. For å lage nesen kan du følge oppskriften jeg delte tidligere i uken, den finner du her. 

Så er det bare monteringen igjen! Jeg brukte limpistol for å være sikker på at alle delene sitter godt. Så tegner du på værhår og øyne med tusjen. 

Ferdig! Husk å legg ved et hyggelig kort med en påskehilsen før du gir bort ♥

Jeg så noen som hadde laget noe ala denne på Pinterest for lenge siden og nå som anledningen bød seg måtte jeg bare lage. De ble jo faktisk ganske søte? Litt er det alltid å pirke på, men mottakeren ble fornøyd så da sier jeg meg fornøyd også! Jeg ga bort denne konvolutten med en liten hilsen og et par spiselige ting til mamma. Også skal bestemor få i morgen ♥

– Sara 


#påske #påskehilsen #diy #hjemmelaget #hobby

Oppskrift: Frozen yoghurt-pinner med fyll

I dag har jeg en liten treat til dere. Jeg har laget noen deilige “yoghurtis” på pinne med biter av blant annet blåbær og sjokolade. Fremgangsmåten er veldig enkel men, de ble veldig gode! Håper det smaker 🙂

Du trenger: Valgfri yoghurt // Valgfri topping // Sugerør eller ispinner // Silikonformer

Fyll formene med yoghurt, pass bare på å ikke fylle de helt fulle. Ha i med ønsket topping, for eksempel opphakket sjokolade, blåbær eller granola. Fyll så litt yoghurt på toppen.

Stikk inn et halvt sugerør eller en ispinne. Settes i fryseren i noen timer, eller natten over.

Ta frem og nyt!

Veldig enkel og god påskesnacks. De kan nytes like godt til frokost som til dessert. Det er lov å kose seg litt ekstra i påsken!

– Sara


#mat #dessert #kos #påske #påskeegg #yoghurt #hjemmelaget #diy #tips #inspirasjon #inspo

DIY: Bunny-lenke

Hei! Da har vi kommet godt i gang med påskeuka her på bloggen, og i dag er det klart for et DIY-prosjekt. Vi har ikke så mye påskepynt enda, så da må jeg lage litt. Håper dere liker prosjektet 🙂

For å lage dusken som skal være rumpe bruker jeg en gaffel. Lås tråden som vist på bilde nummer en, fortsett å snurr rundt hele gaffelen, jeg snurret ca. 35 ganger. Knyt en tråd gjennom midten av gaffelen og stram godt. Ta tråden av kaffen og knytt dobbeltknute. Klipp opp tråden slik at det blir en dusk som vist på bildet nummer fire.

Finn en søt kanin fra nettet og klipp ut ønsket antall kaniner i papir. Lim på dusken der rumpen skal sitte.

Lim kaninene fast på en tråd.

Så er lenken klar til å henges opp.

Jeg synes den ble skikkelig søt, og nå henger den fint på veggen i stua. I løpet av de neste dagene skal et par andre ting også snekres sammen. Håper dere vil følge med 🙂

Har du mye påskepynt?

– Sara


#påske #påskepynt #diy #hjemmelaget

Nail art: Easter bunny

God palmesøndag! Har dere funnet frem påskepynten? Jeg har ikke kommet så langt enda, men Vilde og jeg fikk plukket noen gåsunger tidligere i dag, håper de rekker å sprette helt ut før påsken er omme. De skal få noen fine egg på seg, også skal jeg hente frem litt påskepynt fra kjelleren. Det blir så koselig ♥ Jeg skal vise dere når det er klart, men i dag ville jeg bare titte innom med et lite negledesign til dere. Det er eeevigheter siden sist, men det er så moro å leke seg med neglelakk. Håper dere liker det også! 

Start med å lakke neglene i ønsket farge, jeg synes det passer godt med gul og hvit til påske. På den hvite neglen lager du enkelt nese og øyne med et dotting tool. For å lage værhår brukte jeg en smal pensel, og det samme gjorde jeg for å lage ørene. De ble ikke så jevne som jeg skulle ønsket, men en tynnere pensel hadde kanskje gjort susen. Jeg fylte inn rosa inni ørene med pensel. Så gikk jeg over de gule neglene med en dotting tool dyppet i hvit lakk, så ble det skikkelig påskete! 

Det går også an å droppe kaninen helt, og bare fylle inn den hvite neglen med gule prikker. Eller så kan du gjøre noe helt annet på den, tegne et påskeegg for eksempel? Mulighetene er mange hvis du ønsker å skaffe deg litt påskete negler denne uken. Jeg synes i hvert fall det er litt gøy å dekorere neglene når anledningen byr seg. 

Håper dere får en fin søndag videre 🙂

– Sara


#påske #negler #nailart #easter #tips #diy #beauty #skjønnhet 

Boktips: Døde menn går på ski

Nå er det vel snart innafor å si god påske? Jeg er i hvert fall i skikkelig påskemodus, og derfor passer det godt å presentere nettopp en påskekrim for dere i dag. Dette er en relativt kort, lettlest krimbok som egentlig drar seg mer mot humor/satire sjangermessig. For meg som ikke leser så mye krim til vanlig var dette en god start, og forhåpentligvis rekker jeg gjennom en bok eller to til før påsken er omme. Boken Døde Menn Går På Ski er skrevet av Knut Nærum, og regnes som hans første ordentlige roman. Boka blir beskrevet som en krimparodi, inspirert av André Bjerke og har i ettertid blitt sendt som hørespill i NRKs radioteater. Det er med andre ord på tide å sette seg godt til rette med påskeegget i den ene hånden og boken i den andre. 

I boka drar Sverre Hartkorn, hans syv venner og en psykoanalytiker opp til en hytte langt utenfor sivilisasjon for å feire påsken sammen. Der skal de leke mordleken. Leken går ut på at Sverre liksom blir myrdet, så blir det opp til resten av gruppen å finne løsningen. Premien, som Sverre selv står for er på fem milioner kroner. Hytten Sverre har valgt ut for anledningen er ikke tilfeldig, den ligger en snøscootertur unna omverdenen, er uten mobildekning og sies å være hjemsøkt av morderen Ulvar Mørkli.

Det tar ikke mer enn en dag før lek plutselig blir til alvor når en av medlemmene i vennegjengen blir funnet halshugget i sneen. Påskeidyllen sprekker og det som egentlig skulle være en morsom påskelek ender opp med å bli et mareritt. Spørsmålet er hvem er den blodtørstige morderen, er det en av turdeltagerne eller er det virkelig Ulvar Møkli sitt spøkelse som er i gang igjen?

Selv om dette ikke er den aller skumleste og mest seriøse påskekrimen der ute likte jeg boka godt. Den bød på både latter og lette frysninger på ryggen. Og den passet som sagt godt til meg som ikke er så krimvandt, jeg ble jo til og med redd av påskeepisoden til SKAM i sesong 2! Boka lånte jeg på biblioteket, men den kan også leses eller høres i appen Storytel. I går da jeg ventet i kø før konserten så jeg mitt snitt til å få lest noen sider, og da var Storytel veldig kjekk å ha. Jeg orker som regel ikke drasse på tunge bøker hvis jeg skal noe sted så da er det kjekt med et bærbart bibliotek. 

Har du en påskekrim å anbefale? 

– Sara


#bok #bokanmeldelse #boktips #tips #påske #påskrekrim #anbefaling