Spilltips: Gruble

Hva er vel påsken uten gode gammeldagse brettspill? Nå pleier ikke vi å dra på hytta i påsken, men brettspill og innekos er like hyggelig uansett om man er på hytta eller hjemme. Ikke må det være påske for at man skal samles for en brettspillkveld heller, i vår vennegjeng har vi det ganske ofte, og det er alltid veldig gøy! Det minner meg på at det er på tide å arrangere en slik kveld snart, det er så lenge siden jeg har hatt muligheten til å bli med. Uansett. Nå tenkte jeg å tipse om et enkelt, men veldig morsomt spill som vi stort sett alltid tar en runde eller to av på disse spillkveldene.

Gruble er et spill som kan spilles med 2 eller flere spillere, faktisk tror jeg nesten ikke det er en øvrig grense på antall spillere. Spillet går ut på at alle får hvert sitt svarark utdelt. Man trekker 5 kategorier, som man fyller inn øverst på arket. Så kaster man terning og finner 5 bokstaver, disse fyller man inn i feltene til venstre. Så skal man på tid prøve å komme på ord som begynner på bokstavene man har kastet innenfor hver kategori. Hvis den ene kategorien er guttenavn må man klare å finne navn som starter på bokstavene man har kastet. 

Det lønner seg å tenke litt kreativt for hvis du er den eneste som har skrevet et ord får du 5 poeng, hvis flere har samme ord får man bare 2. Den som klarer å samle flest poeng vinner. 

Selv om spillet virker ganske harmløst kan det bli ganske opphetede diskusjoner når “rettingen” starter. Plutselig er ikke resten av gruppa enig i at lampe er et møbel, eller at el-gitarist ikke er et yrke. Da gjelder det å forsvare ordene sine etter beste evne. 

Dette seiler glatt inn på topplisten min over brettspill! Det er underholdende til tusen og man må bruke hjernen litt. Og det beste er at det er så lite, det tar nesten ikke plass i det hele tatt, og egentlig trenger du ikke ha selve spillet. Det går fint an å lage seg egne svarark og finne på bokstaver og kategorier selv. Jeg liker dog best å trekker lapper og kaste terning, for da kan du få hva som helst, men en hjemmelaget versjon fungerer absolutt! Jeg tror spiller koster rundt 100-lappen. 

Har du noen gode brettspill å anbefale?

– Sara


#spill #brettspill #påske #tips #anbefaling #underholdning

10 kommentarer
  1. Takk for tips. Dette virker som et artig spill som noteres. Vi har kjøpt inn Ticket to Ride europa og spilt det et par ganger i løpet av påsken. Veldig morsomt og strategisk. Jeg har også kjøpt inn et knute-spill. Det vil si at man trekker et kort med bilde av en knop (knute) setter i gang timeglasset og skal så lage knuten før tiden renner ut. Klarer man det beholder man kortet og det telles opp kort på slutten. Dette har vi ikke fått prøvd ordentlig ut ennå så det står på tapetet i kveld. Fint spill for forberedelse til båtsesongen 🙂 I tillegg har det blitt en runde Rykte går. Alltid morsomt og skaper mye latter 🙂
   Fortsatt god påske til deg 🙂

  2. Laila MA: Bare hyggelig! 🙂
   Så herlig med gode tips, har kun spilt ryktet går av de du nevner her. Må sjekke ut Ticket to ride, har faktisk hørt flere som sier det er gøy 😀 Det knute-spillet taper jeg glatt uansett, men det hørtes gøy ut! Takk igjen 😀

   Håper du har en fin siste feriedag 🙂

  3. ååhjaa det er sykt moro, hihi 😀 Har spilt det noen ganger, og vi har innimellom bare kommet på temaer selv og fått noen til å si bokstaver, hehe 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg