10 ting å gjøre på en regnværsdag

Vi må nok bare innse at høsten har kommet for å bli, eplene begynner å modne, løvet faller ned og fargespektret går fra grønt til gult og oransje. Skal vi stole på værmelderne har vi en del regn i vente, og for de fleste betyr det mange innekvelder fremover. Selv synes jeg dette er en veldig koselig tid hvor det er lov til å kose seg innendørs i sofaen med et stort pledd og en kopp med noe varmt. Derfor har jeg samlet 10 koselige ting du kan gjøre når regnet pisker mot ruten.

Klesskap-detox

Dette er noe man burde gjøre før hver nye sesong! Rydd opp i garderoben slik at du har ting du trenger lett tilgjengelig. Det er på tide å pakke bort shortser og lette maxi-kjoler, og heller finne frem igjen de tykke genserne, skjerfene og ullsokkene. Legg det du vil bruke igjen neste sesong i esker og sett det på loftet eller i kjelleren, og doner bort det du ikke vil bruke mer.

Ha TV-serie-maraton

Sett av hele dagen til å se på favorittserien din! Popp litt popcorn, sleng bena på bordet og bare nyt noen timer med endeløs serietitting.

Ha DIY-kveld

Regnværsdager er perfekte til å sitte inne å pludre med noen DIY-prosjekter. Sy om en gammel kjole til noe nytt og kult, eller lag deg et unikt smykke. Kanskje du har en vase som har sett sine bedre dager? Kjøp inn litt spraylakk og fresh den opp! Dette er selvfølgelig veldig koselig å gjøre når man er flere, så hvorfor ikke invitere en liten venninnegjeng så kan dere skravle litt i samme slengen.

Sjekk gjerne ut min DIY-kategori for inspirasjon!

Eksperimenter på kjøkkenet

Bak noe godt, prøv deg på en ny spennende rett, eller perfeksjoner sprøyteteknikken til neste gang du skal lage cupcakes. Lek deg litt med smaker og kombinasjoner og plutselig har du kommet frem til helt nye favoritter!

Trenger du litt inspirasjon på veien kan du gjerne sjekke ut min oppskriftskategori

Lær noe nytt

Kanskje det er et instrument du alltid har hatt lyst til å lære deg, men aldri har funnet tid til? Eller kanskje du kunne tenke deg å bli en reser på håroppsatser, vel det er bare å komme å i gang. Youtbue er en god lærer, jeg tror ikke det er en ting du ikke finner tutorials til på nett i dag.

Ha hjemmespa

Denne her er aldri feil! Å skjemme seg bort med ansiktsmaske, skrubb, neglelakk og fotbad er helt innafor på en kald høstdag. Når høsten kommer og hverdagensrutinene begynner å komme på plass igjen er det fort gjort å glemme å sette av tid til seg selv. Så sett på rolig musikk, tenn noen duftlys og skap den perfekte atmosfæren for avslapping. Er du heldig og har kjæresten kan du kanskje få han eller henne til å massere deg også.

Les en bok

Høsten er den perfekte årstiden for lesing, så stikk på biblioteket eller bokhandelen og skaff deg et lite lager med gode bøker. Og det er selvfølgelig lov til å lage seg en kopp mer varm kakao til lesingen! Dersom boklesing ikke frister kan du heller stikke ned på kiosken og kjøpe et par magasiner. Kanskje du får litt ny inspirasjon på kjøpet?

Brettspill-turnering

Arranger brettspill-turnering med vennegjengen. Finn frem de morsomste brettspillene dine, kjøp inn litt smågodt og spill i vei. Brettspill er så undervurdert, og ekstra koselig er et å trille terning mens vannpyttene utenfor fylles opp. Hvis du liker mer moderne underholdning kan du jo også invitere til Sing Star- kveld eller en mimrekveld med Nintendo 64.

Planlegg den neste ferien din

Benk deg ned foran dataen og søk opp flybilletter, hoteller og severdigheter. Kanskje du har muligheten til å bestille med en gang, så får du noe gøy å se frem til! Hvis ikke kan du lage det et moodboard med en ferie du ønsker å dra på. Planlegg ferien over alle feier og kos deg mens drømmerne flyter avsted!

Storrengjøring

Dette er kanskje ikke det morsomste i verden, men av og til trengs det en skikkelig runde med vaskefillene. Det finnes vel ikke noe bedre tidspunkt å gjøre dette på enn når været er grått og trist? Du kan jo for eksempel ta for deg ett rom om gangen og gjøre en skikkelig innsats. Kast gammel mat i kjøkkenskapene, kjøp inn krukker til å ha mel på og gjør hver rom i huset litt finnere. Så sitter du igjen med et nytt hjem etter en regnfull høst.

Det var mine ideer til ting du kan gjøre når været ikke er helt på din side. Jeg synes nesten det er litt koselig med regn om høsten, for da tar man seg tid til alle disse tingene man ikke prioriterer ellers. Så nå får regnet bare komme, jeg er klar!

16 kommentarer

Siste innlegg