Oppskrift: Oreo Mud Cake

I går var det snakk om trening og tidligere i dag bekjemping av cellulitter, og nå kommer det en oppskrift på tidenes kaloribombe! Haha, her snakker vi kontraster, men jeg må bare dele denne oppskriften med dere! Naboen hadde bursdag for en god stund siden og hun er veldig glad i kaker så da måtte jeg bake litt til henne. Oppskriften er hentet fra bloggen Detsøteliv.no, der er det evig mange gode oppskrifter! Løp inn å sjekk den ut!

Ingredienser bunn: 150g smør // 1dl bakekakao // 2 egg // 3dl sukker // 2ts vaniljesukker // 2dl hvetemel // 1 pakke Oreokjeks // Ingredienser sjokoladekrem: 2dl kremfløte // 100g smør // 300g hvit sjokolade // 100g mørk sjokolade // Fyll og pynt: 150g marshmallows (gjerne mini) // 1 pakke Oreokjeks // Sjokoladesaus

For å lage bunnen smelter du smøret og tilsetter kakaoen, rør godt til all kakaoen har løst seg opp. I en annen bolle visper du egg, sukker og vaniljesukker sammen, før du blander inn smøret. Rør deretter inn melet. Pakken med oreokejeks grovhakkes før den vendes inn i røren tilslutt. Ha røren i en rund form med bakepapir i bunnen. Stek bunnen på 175 grader i ca. 15 minutter. Kaken skal være ganske myk i midten. La kaken avkjøle seg helt, mens du mellomtiden lager sjokoladekremen. 

Varm opp fløten og smøret i en kjele før du drar den av platen og har i all den oppknekkede sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet helt. La så kremen avkjøles til den blir tykk og romtemperert. 

Hvis de har mini-marshmallows på butikk kan du bare kjøpe det, hvis ikke går det fint an å klippe opp vanlige. Jeg klipte opp mine i fire biter, da ble de akkurat passe store.

Fordel marshmallowen over kakebunnen (spar noen til pynt) før du heller sjokoladekremen over.

Sett kaken kjølig en god stund før du topper kaken med resten av marshmallowen, grovhakket oreokjekse og sjokoladesaus.

NAM så god, men som dere sikkert skjønner etter å ha lest oppskriften, veeeldig mektig! Kaken falt i god jord hos alle som har smakt den, så jeg anbefaler dere å teste ut denne her til neste bursdag eller venninnekveld!

Har du bakt noe fra Detsøteliv.no før?

– Sara 


#kake #bake #oppskrift #oreo #oreokake #søtt #marshmallows #oreokjeks #kaolribombe #hjemmelaget

Vikersundbakken

Hei! I går gikk Matias, jeg, moren hans og kjæresten hennes opp Vikersundbakken. Vikersundbakken er jo verdens største hoppbakke, så vi fikk oss en fin tur og ikke minst en herlig utsikt. Det har blitt veldig populært å gå de over 1000 trappetrinnene opp bakken, men vi turte ikke driste oss ut på det. Det ble heller grusveien ved siden av bakken på oss. 

Er ikke utsikten nydelig? 

Jeg kjente virkelig at kondisen ikke var helt på topp, men det var likevel deilig å bevege kroppen litt. Nå er det på tide å komme i gang med treningen igjen, det ble jo litt satt til side under flytting og bachelorjobbing, men nå er det ingen unnskyldninger lengre. Eller, jeg har jo en uke til med ferie! Hehe

Har du vært på toppen av Vikersundbakken før?

– Sara


#vikersund #vikersundbakken #hoppbakke #tur #gåtur #hverdag

Oppskrift: Frossen banan på pinne

Plutselig var det blitt fredag igjen, så riktig god helg dere! Jeg har holdt på å bake i hele dag, så jeg har kommet litt sent i gang med dagens post, men hvis kaken blir så vellykket som jeg håper dukker det opp en oppskrift her om ikke lenge. Jeg kan si så mye som at den inneholder oreo, masse sjokolade og marshmallows! En skikkelig kaloribombe, men det er jo ingen håp for SK2015 uansett, så da er det bare å kjøre på å nyte livet. Neida, hehe. Selv om det ikke blir noen kakeoppskrift i dag, tenkte jeg isteden å tipse om en enkel snacks du kan lage på varme sommerdager. Du trenger bare tre ingredienser og det hele tar maks 5 minutter å lage. Det er verdt å juble for!

Ingredienser: Banan // peanøttsmør // mørk sjokolade // Evt. kokos eller annen topping

Del bananen i to og stikk en ispinne el. inn i bananen. Smør på et lag med peanøttsmør før du setter den i fryseren til det har stivnet helt. Smelt sjokoladen og gi bananen et sjokoladetrekk. Legg de så tilbake i fryseren noen minutter før de kan nytes.

Enklere blir det ikke! Jeg pyntet mine med litt kokos for syns skyld, men det de er like gode uten. Et lite tips er å ta de ut fra fryseren i god tid før du vil spise disse, de blir nemlig ganske harde i fryseren! Så er det bare å nyte!

Har du smakt dette før?

– Sara


#oppskrift #tips #sommer #sommeroppskrift #banan #sunt #peanøttsmør #sjokolade #ispinne #is #sunn #kokos 

New in: old treasures

For noen uker tilbake var vi hos bestemor og ryddet i kjelleren, og der dukket det opp noen skatter. Dere husker kanskje kjolen fra 70-tallet som jeg fjernet ermene på og tok i bruk? Nå har jeg endelig fått hentet med meg glasstøyet jeg plukket med meg hjem også, og jeg tenkte kanskje dere ville se?

Jeg elsker sånne små fargerike kopper! De rommer ikke mye kaffe eller te, men herlighet så søte de er! Oldemor har også noen som ligner litt med gullkant, og de er så skjønne!

Ellers fikk jeg med meg disse her med gullkant. Det er ikke samme mønster på de, men det synes jeg ikke gjør så mye. Det er dessverre ikke fler deler enn det på bildet, men sånn er det. Noe sier meg at jeg kommer til å få ende opp med et skap fult av ulike kopper tilslutt!

Denne vasen er ikke så veldig fin sånn som den er nå, men jeg tenkte jeg skulle spraylakkere den. Kanskje dere vil se en DIY på den etter hvert?

Vi har også fått med oss en kul globus som trenger en liten shinings så det blir litt oppussing av gamle ting fremover. GØY! Nå mangler vi bare et hus å ha tingene i, hehe. Vi har veldig lyst til å skaffe oss noe eget med litt bedre plass om ikke så lenge, men man spare opp så mye egenkapital, så det er nok fortsatt en god stund til. Enn så lenge får vi prøve å innrede den nye leiligheten så godt det lar seg gjøre.

Hva synes du om funnene mine?

– Sara 


#gammelt #ting #kopper #skål #vase #redesign #arvet #gull #søtt #hverdag #blogg

Pakk smart til ferien

Hvis det er en ting jeg har blitt flink til de senere årene så er det å pakke lite og smart. Man trenger ikke ha med seg fullsizeprodukter på reise, og isteden for å pakke med masse klær uten mål og mening lønner det seg å sette sammen aktuelle antrekk på forhånd. Om du ikke har med deg klær nok til alle dagene gjør heller ikke det noe, du ender garantert opp med å kjøpe deg noen nye plagg og de vil man jo helst bruke med en gang man er ute av butikkdørene. Men det er ikke klær jeg skal snakke om nå, jeg tenkte heller å minne dere på at det finnes mange fine produkter i reisestørrelse. Her er hva jeg ville pakket i årets koffer.

Jeg vet jeg maser mye om solkrem om dagen, men det er så viktig! Du trenger ikke dra med deg den største flasken du finner, denne lille her er mer enn stor nok for en ferietur. En annen ting som er greit å ha med i kofferten er fuktighetskrem. Denne lille tuben fra The Body Shop lukter i tillegg heelt amazing av jordbær, så den er jo helt perfekt til sommeren!

En liten tube med aloe vera kan det også være kjekt å pakke med, er du uheldig å bli solbrent eller får et insektsstikk har du noe som lindrer. Når man er på ferie og smører seg inn med solkrem flere ganger om dagen og kanskje også svetter mer enn vanlig blir gjerne håret fortere fett. Og hvis du ikke vil vaske håret unødvendig mye er tørrshampoo gull verdt. Batiste har mange av sine tørrshampooer i reisestørrelse, så da er det bare å plukke med seg din favoritt.

Jeg nevnte så vidt face mist som et must-have i sommer på bloggen i går, og her har dere en veldig god mist i reisestørrelse fra L’Occitane. Det er så deilig å spraye ansiktet underveis i solingen! Dusjsåpe, shampoo og balsam er også veldig greit å pakke i mindre størrelser. Dersom du bruker faste merker som ikke har produkter i reisestørrelse selger Søstrene Grene rimelige små flasker du kan fylle over på.

En annen ting som sparer deg for mye plass i kofferten er å ta med seg sminketestere. I magasiner følger det ofte med testere på foundation og kremer, og disse tar jo veldig liten plass i toalettmappa!

Så da er det bare å slenge igjen kofferten og komme seg til gaten! God tur!

Er du flink til å pakke smart?

– Sara


#pakke #koffert #reise #skjønnhet #velvære #reisestørrelse #sanex #batiste #thebodyshop #loccitane #hawaiiantropic #toalettmappe #tur #ferie

Brekkie ideas

Etter å ha fortært en brødskive med leverpostei for ørtende gang kjenner jeg at jeg MÅ ha noe inspirasjon på frokost-fronten. Når det er mye som skjer og man kanskje skal tidlig opp på jobb er det ikke frokosten jeg prioriterer, men nå som jeg har litt fri er det på tide å bytte ut leverposteiskiva med noe litt mer spennende. Jeg har derfor brukt litt tid på We Heart It og snekret sammen et par kollasjer, som jeg tenkte dere også kunne få gleden av. Håper dere finner noe som frister!

Prøv gjerne ut denne superkjappe oppskriften på chiapudding med jordbær og banna!

Nam, ser ikke de fargerike smoothiene helt fantastiske ut? Jeg får bare lyst til å dra frem blenderen og lage meg fruktige smoothies med en gang!

Masse frukt er et must om sommeren, men man kan gjøre så mye mer enn bare å skrelle en banan og kutte opp et eple. Har du et digert fruktfat foran deg er jeg sikker på at du spiser mer.

Nå skal jeg si dere det ikke frister med leverpostei lengre! Herlighet så mye godt man kan lage om fantasien er tilstede!

Hva er ditt beste frokosttips?

– Sara 


#frokost #mat #tips #inspo #inspirasjon #weheartit #lunsj #sunt #frukt #sommer #smoothie #chiapudding #laks #avokado #egg

It’s time to celebrate!

Hei og god lillelørdag! Har dere hatt en fin dag? Vet dere forresten hvilken dag det er i dag, annet enn onsdag? Det er faktisk bloggens 2 årsdag! Det er like utrolig i år som det var på ettårsdagen i fjor! Noen av dere vet sikkert at bloggen ble startet sammen med Marthe? Innleggene hun skrev ligger fortsatt i en egen kategori så sjekk de gjerne ut. Men nå har jeg drevet denne bloggen alene i over 1,5 år og så langt elsker jeg det. Jeg har ikke vært den beste bloggeren i det siste, men nå håper jeg på at ting skal gå seg litt mer til. Jeg har et par ukers ferie foran meg og da skal bloggen virkelig prioriteres! Men for å ikke prate meg helt bort tenkte jeg å heller dele noen bilder med dere. Det blir ingen feiring år, som det var i fjor, men et bildedryss skal jeg klare å snekre sammen! 

Jeg synes det passer godt å åpne innlegget med bildet fra feiringen i fjor, hvor jeg klinket til med ballonger, lys og bakst. 

I løpet av disse to årene har dere fått være med på mye forskjellig, alt fra ferieturer til familiesammenkomster og fester. Over ser dere bilder fra to familiebursdager, det første er min feiring i fjor og det andre er onkels feiring i år. 

Dere har også vært med på fester og hyggelig sammenkomster med venner. Første bildet er fra nyttårsaften 2013 og nummer to er fra en fin dag jeg hadde med Anna og Vilde i fjor. 

Dere har også fått servert mange oppskrifter her på bloggen, alt fra søtsaker, til middag og sunnere godbiter. 

Dere har fått vært med på små og store begivenheter som har skjedd, bildet øverst til høyre er fra Selena Gomez-konserten jeg var på, neste er fra syverksted med Jenny Skavlan. Bilde nummer tre er fra da Linnéa Myhre var på bokfestivalen i fjor og det siste bildet er fra da Mary-Kate og Ashley var i Norge for å lansere kolleksjonen sin i samarbeid med Bik Bok. 

Dere har vært med meg i kofferten når jeg har vært ute å reist. To ganger til London, den ene gangen med besøk hos beste Anna i Sheffield først. Og sommerferien i fjor som gikk til Finland og Mummidalen. 

Og nå til slutt har dere fått være med på flytting, det har ikke vært så mange bilder fra prosessen, men det kommer. Bilder av den ferdige leiligheten kommer selvfølgelig også etter hvert!

Og med det vil jeg bare si tusen takk til dere som er innom bloggen min! Både til de som er innom ofte og legger igjen fine kommentarer, men også til de som er innom av og til. Håper dere vil følge bloggen i lang tid fremover ♥

– Sara 


#blogg #blogger #bursdag #feiring #jubileum #fødselsdag 

Oppskirft: Chiapudding med jordbær og banan

Det føles som en evighet siden oppskriftskategorien ble oppdatert her på bloggen, så nå synes jeg jammen meg det var på tide. Chiapudding står på menyen i dag, og oppskriften er ganske lik en jeg har delt før, men gode oppskrifter kan jo ikke deles for ofte? Nytt denne gangen er at den har to lag, jeg valgte nemlig å toppe puddingen med en tykk smoothie av jordbær og banan. Naam, håper dere liker oppskriften!

Ingredienser: 1,5 ss chiafrø // ca. 1 dl mandelmelk (du kan bruke annen melk også) // Noen frosne jordbær // 1 banan //

Bland chiafrøene og mandelmelken i et glass og sett det kjølig et par timer. Jeg lot min stå over natten slik at jeg kunne nyte en kjapp og god frokost dagen etter. Når blandingen har blitt til pudding-konsistens blender du bananaen og noen frosne jordbær til en tykk smoothie. Legg dette som lag nummer to over chiapuddingen og topp gjerne med jordbær, bananskiver eller kanskje litt müsli?

Da håper jeg denne fristet, jeg er i hvert fall veldig fan av frokoster man kan gjøre klart dagen før. Jeg er et stort b-menneske så hvis jeg kan spare 5 minutter på frokosten og sove isteden gjør jeg det. Haha! Uansett om du er A- eller B-menneske håper jeg du har lyst til å prøve ut oppskriften. Chiafrøene kjøper jeg på iHerb, der er det mye billigere enn i norske helsekostbutikker! 

Er du glad i chiapudding?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #frokost #lunsj #mellommåltid #chia #chiafrø #chiapudding #sunt #smoothie #jordbær #banan #blogg 

Antrekk: 70s dress

God kveld! Det ble litt sent innlegg fra min side i dag, for etter jeg kom hjem fra jobb fløy bare timene fra meg. Handling, matlaging, antrekksbilder og klargjøring av innlegg for morgendagen tar fort en god stund. Men nå er jeg klar!

For en god stund siden var jeg hos bestemor og hjalp til med å rydde i kjelleren hennes, og der skjulte det seg mange godbiter. Jeg har blant annet spart på litt kopper og kar som jeg enn så lenge oppbevarer hos henne. Men noe jeg bare måtte ha med meg hjem var en kjole. Kjolen er fra 70-tallet og hun har selv brukt den. Jeg synes den var dødskul, men likte ikke de flagrete ermene. Så da var det frem med nål og tråd og få bort de. Belte som fulgte med synes jeg heller ikke var noe fint så det ble heller til hårpynt. Resultatet ser dere under.

Et lite underveisbilde. 

Og slik ser den ut på ♥

(adlink) Med disse kule skoene fra Michael Kors/Zalando.no er antrekket perfekt i mine øyne!

Jeg synes kjolen er superfin, og er sikker på at den kommer til å bli brukt masse i sommer! Jeg har aldri funnet “den perfekte” maxi-kjolen i butikkene tidligere, men lite visste jeg om at den hang i skapet til bestemor! Men nå får jeg klappe igjen Macen og komme meg i seng, jeg skal opp tidlig på jobb i morgen! Ønsk meg lykke til, jeg tror jeg trenger det.

Hva synes du om kjolen?

– Sara 


 #mote #fashion #klær #kjole #70s #arvet #syom #redesign #sommer #sommerlig #maxidress #michaelkors #zalando

Hva skal du bli når du blir stor a?

Det spørsmålet regner jeg med at de fleste har hørt gjentatte ganger i løpet av oppveksten. Og etter som alderen økte ble seriøsiteten i spørsmålet stadig større. På barneskolen var det kun for gøy de voksne spurte, og svaret var kanskje poppstjerne eller kjendis. For min del var det skuespiller eller frisør. På ungdomsskolen slo jeg derimot fra meg skuespillerdrømmen og jeg hadde mer enn nok med å ordne mitt eget hår. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg ville, det enste jeg visste at jeg likte var å lage film. Så jeg svarte alltid noe innen film dersom spørsmålet dukket opp. Heldigvis var det fortsatt innafor å ikke helt vite, man hadde jo hele videregående foran seg.

På videregående valgte jeg naturlig nok studiespesialiserende, linjen for de som ikke vet hva de vil bli, men som vil ha alle dører åpne. Valgfagene jeg tok var mediefag, markedsføring og andre ting i samme gate. Jeg fant fort ut at jeg elsker å drive med mediefag, og at markedsføring også var en av favorittene. Men akkurat hva jeg skulle jobbe med resten av livet hadde jeg fortsatt ikke noe godt svar på. Spørsmålet ble stilt om igjen og når det nærmet seg tredjeklasse begynte jeg å bli stresset. Jeg fant ut at et jobbår helt sikkert ville løse alt, og da slapp jeg i hvert fall unna å svare en liten stund til.

Dette året gikk selvfølgelig mye fortere enn jeg forventet og det var igjen tid for å finne ut av hva det skulle bli av meg. Jeg var jo så glad i mediefag på videregående så jeg søkte medier og kommunikasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus. Der kom jeg ikke inn, men jeg kom inn på et tilsvarende årsstudium på Bjørknes Høyskole, med mulighet for innpass på HiOA i 2.klasse. Endelig, jeg har staket ut en kurs og nå var det bare å bruke de tre neste årene på å finne ut akkurat hva jeg ville bli innen medier og kommunikasjon. Første året gikk og jeg fikk innpass på Høgskolen, vi som ble flyttet over fikk ingen mulighet til å velge valgfag da det allerede var fullt på det ene faget. Dokumentarfilm ble derfor valgt for meg. Det var egentlig helt greit, jeg hadde valgt det samme selv, jeg hadde jo lyst til å bli noe innen film?

Etter en liten stund på Høgskolen skjønte jeg fort at jeg lå langt bak flere av de i klassen som hadde jobbet mye med film i første klasse og som hadde gått fotostudier tidligere. Var det kanskje ikke film jeg skulle jobbe med likevel? Kanskje jeg skulle holde meg bak dataskjermen og bli klipper? Jeg har jo alltid likt den delen av filmjobbing veldig godt.

Semesteret hvor vi skulle ha praksis nærmet seg og jeg ante ikke hvor jeg skulle søke. Skulle jeg prøve meg på TV2, NRK, eller skulle jeg gå for noe helt annet? Tanken om at praksisen burde være relevant for hva jeg vil jobbe med i fremtiden svirret selvfølgelig i hodet mitt. Jeg begynte å bli skikkelig desperat da jeg plutselig så Polhem PR etterlyste praktikanter. Jeg husket tilbake til markedsføringstimene på videregående som jeg likte så godt. Kanskje jeg skulle prøve meg på PR? Ikke visste jeg om jeg i det hele tatt var kvalifisert nok, men jeg søkte, og fikk plassen.

Tiden hos Polhem var helt fantastisk, og PR er absolutt noe jeg kan se for meg å jobbe med. Men hvordan komme seg dit? PR-bransjen bygger i stor grad på kontakter og erfaring, jeg har ikke så mye av noen av de to. Burde jeg gå mer skole, burde jeg søke flere praktikantjobber?

En ting er i hvert fall helt sikkert, jeg skal ikke bli noe innen film. Men hva skal jeg bli når jeg bli stor? Sannheten er at jeg fortsatt ikke har noe godt og riktig svar å gi, og det stresser meg.  

Noen fler som ikke helt har svaret?

– Sara 


#skole #utdanning #jobb #arbeidsliv #studier #praksis #fremtid #side2 #bloggklubben #nettavisen