Oppskrift: Oreo Mud Cake

I går var det snakk om trening og tidligere i dag bekjemping av cellulitter, og nå kommer det en oppskrift på tidenes kaloribombe! Haha, her snakker vi kontraster, men jeg må bare dele denne oppskriften med dere! Naboen hadde bursdag for en god stund siden og hun er veldig glad i kaker så da måtte jeg bake litt til henne. Oppskriften er hentet fra bloggen Detsøteliv.no, der er det evig mange gode oppskrifter! Løp inn å sjekk den ut!

Ingredienser

  • 150g smør
  • 1dl bakekakao
  • 2 egg
  • 3dl sukker
  • 2ts vaniljesukker
  • 2dl hvetemel
  • 1 pakke Oreokjeks
  • 2dl kremfløte
  • 100g smør
  • 300g hvit sjokolade
  • 100g mørk sjokolade
  • 150g marshmallows (gjerne mini)
  • 1 pakke Oreokjeks
  • Sjokoladesaus

For å lage bunnen smelter du smøret og tilsetter kakaoen, rør godt til all kakaoen har løst seg opp. I en annen bolle visper du egg, sukker og vaniljesukker sammen, før du blander inn smøret. Rør deretter inn melet. Pakken med oreokejeks grovhakkes før den vendes inn i røren tilslutt. Ha røren i en rund form med bakepapir i bunnen. Stek bunnen på 175 grader i ca. 15 minutter. Kaken skal være ganske myk i midten. La kaken avkjøle seg helt, mens du mellomtiden lager sjokoladekremen.

Varm opp fløten og smøret i en kjele før du drar den av platen og har i all den oppknekkede sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet helt. La så kremen avkjøles til den blir tykk og romtemperert.

Hvis de har mini-marshmallows på butikk kan du bare kjøpe det, hvis ikke går det fint an å klippe opp vanlige. Jeg klipte opp mine i fire biter, da ble de akkurat passe store.

Fordel marshmallowen over kakebunnen (spar noen til pynt) før du heller sjokoladekremen over.

Sett kaken kjølig en god stund før du topper kaken med resten av marshmallowen, grovhakket oreokjekse og sjokoladesaus.

NAM så god, men som dere sikkert skjønner etter å ha lest oppskriften, veeeldig mektig! Kaken falt i god jord hos alle som har smakt den, så jeg anbefaler dere å teste ut denne her til neste bursdag eller venninnekveld!

Oppskrift: Frossen banan på pinne

Plutselig var det blitt fredag igjen, så riktig god helg dere! Jeg har holdt på å bake i hele dag, så jeg har kommet litt sent i gang med dagens post, men hvis kaken blir så vellykket som jeg håper dukker det opp en oppskrift her om ikke lenge. Jeg kan si så mye som at den inneholder oreo, masse sjokolade og marshmallows! En skikkelig kaloribombe, men det er jo ingen håp for SK2015 uansett, så da er det bare å kjøre på å nyte livet. Neida, hehe. Selv om det ikke blir noen kakeoppskrift i dag, tenkte jeg isteden å tipse om en enkel snacks du kan lage på varme sommerdager. Du trenger bare tre ingredienser og det hele tar maks 5 minutter å lage. Det er verdt å juble for!

Ingredienser:

  • Banan
  • Peanøttsmør
  • Mørk sjokolade
  • Evt. kokos eller annen topping

Del bananen i to og stikk en ispinne el. inn i bananen. Smør på et lag med peanøttsmør før du setter den i fryseren til det har stivnet helt. Smelt sjokoladen og gi bananen et sjokoladetrekk. Legg de så tilbake i fryseren noen minutter før de kan nytes.

Enklere blir det ikke! Jeg pyntet mine med litt kokos for syns skyld, men det de er like gode uten. Et lite tips er å ta de ut fra fryseren i god tid før du vil spise disse, de blir nemlig ganske harde i fryseren! Så er det bare å nyte!

New in: gamle skatter

For noen uker tilbake var vi hos bestemor og ryddet i kjelleren, og der dukket det opp noen skatter. Blant annet en superfin vintagekjole fra 70-tallet som jeg har fjernet ermene på. Nå har jeg endelig fått hentet med meg glasstøyet jeg plukket med meg hjem også, og jeg tenkte kanskje dere ville se?

Jeg elsker sånne små fargerike kopper! De rommer ikke mye kaffe eller te, men herlighet så søte de er! Oldemor har også noen som ligner litt med gullkant, og de er så skjønne!

Ellers fikk jeg med meg disse her med gullkant. Det er ikke samme mønster på de, men det synes jeg ikke gjør så mye. Det er dessverre ikke fler deler enn det på bildet, men sånn er det. Noe sier meg at jeg kommer til å få ende opp med et skap fult av ulike kopper tilslutt!

Denne vasen er ikke så veldig fin sånn som den er nå, men jeg tenkte jeg skulle spraylakkere den. Kanskje dere vil se en DIY på den etter hvert?

Vi har også fått med oss en kul globus som trenger en liten shinings så det blir litt oppussing av gamle ting fremover. GØY!

Pakk smart til ferien

Hvis det er en ting jeg har blitt flink til de senere årene så er det å pakke lite og smart. Man trenger ikke ha med seg fullsizeprodukter på reise, og isteden for å pakke med masse klær uten mål og mening lønner det seg å sette sammen aktuelle antrekk på forhånd. Om du ikke har med deg klær nok til alle dagene gjør heller ikke det noe, du ender garantert opp med å kjøpe deg noen nye plagg og de vil man jo helst bruke med en gang man er ute av butikkdørene. Men det er ikke klær jeg skal snakke om nå, jeg tenkte heller å minne dere på at det finnes mange fine produkter i reisestørrelse. Her er hva jeg ville pakket i årets koffer.

Jeg vet jeg maser mye om solkrem om dagen, men det er så viktig! Du trenger ikke dra med deg den største flasken du finner, denne lille her er mer enn stor nok for en ferietur. En annen ting som er greit å ha med i kofferten er fuktighetskrem. Denne lille tuben fra The Body Shop lukter i tillegg heelt amazing av jordbær, så den er jo helt perfekt til sommeren!

En liten tube med aloe vera kan det også være kjekt å pakke med, er du uheldig å bli solbrent eller får et insektsstikk har du noe som lindrer. Når man er på ferie og smører seg inn med solkrem flere ganger om dagen og kanskje også svetter mer enn vanlig blir gjerne håret fortere fett. Og hvis du ikke vil vaske håret unødvendig mye er tørrshampoo gull verdt. Batiste har mange av sine tørrshampooer i reisestørrelse, så da er det bare å plukke med seg din favoritt.

Jeg nevnte så vidt face mist som et must-have i sommer på bloggen i går, og her har dere en veldig god mist i reisestørrelse fra L’Occitane. Det er så deilig å spraye ansiktet underveis i solingen! Dusjsåpe, shampoo og balsam er også veldig greit å pakke i mindre størrelser. Dersom du bruker faste merker som ikke har produkter i reisestørrelse selger Søstrene Grene rimelige små flasker du kan fylle over på.

En annen ting som sparer deg for mye plass i kofferten er å ta med seg sminketestere. I magasiner følger det ofte med testere på foundation og kremer, og disse tar jo veldig liten plass i toalettmappa!

Så da er det bare å slenge igjen kofferten og komme seg til gaten! God tur!

Oppskirft: Chiapudding med jordbær og banan

Det føles som en evighet siden oppskriftskategorien ble oppdatert her på bloggen, så nå synes jeg jammen meg det var på tide. Chiapudding står på menyen i dag, og oppskriften er ganske lik en jeg har delt før, men gode oppskrifter kan jo ikke deles for ofte? Nytt denne gangen er at den har to lag, jeg valgte nemlig å toppe puddingen med en tykk smoothie av jordbær og banan. Naam, håper dere liker oppskriften!

Ingredienser:

  • 1,5 ss chiafrø
  • ca. 1 dl mandelmelk (du kan bruke annen melk også)
  • Noen frosne jordbær
  • 1 banan

Bland chiafrøene og mandelmelken i et glass og sett det kjølig et par timer. Jeg lot min stå over natten slik at jeg kunne nyte en kjapp og god frokost dagen etter. Når blandingen har blitt til pudding-konsistens blender du bananaen og noen frosne jordbær til en tykk smoothie. Legg dette som lag nummer to over chiapuddingen og topp gjerne med jordbær, bananskiver eller kanskje litt müsli?

Da håper jeg denne fristet, jeg er i hvert fall veldig fan av frokoster man kan gjøre klart dagen før. Jeg er et stort b-menneske så hvis jeg kan spare 5 minutter på frokosten og sove isteden gjør jeg det. Haha! Uansett om du er A- eller B-menneske håper jeg du har lyst til å prøve ut oppskriften.