Mine guilty pleasures

Hei igjen! Jeg har lenge hatt lyst til å lage et innlegg med mine guilty pleasures, og nå har jeg endelig klart å komme på nok punkter. Jeg synes egentlig det var litt vanskelig å komme opp med guilty pleasures om meg selv! Det er jo så mye enklere å finne på sånt om andre, hehe. Men jeg tror disse passer god til meg. 

Frozen Yoghurt

De av dere som har lest bloggen min en stund nå vet at jeg er veeldig glad i frozen yoghurt! Hvis jeg får valget mellom vanlig is eller frozen yoghurt er valget aldri vanskelig, frozen yoghurt slår alt. Den beste yoghurtisen får du forresten hos Funky Frozen yoghurt etter min mening, her har de god yoghurtis og herlig topping. 


Favoritten består av pink lemonade og sjokolade med minifudge og minimarshmallows. 

Mods 

Når det kommer til musikk har jeg veldig få guilty pleasures, men stavangerbandet Mods kan vel kanskje kalles en guilty pleasure. Mods er et oppløst band som synger på stavangerdialekt med Morten Abel som vokalist. To av mine absolutte favorittsanger med Mods er Tore Tang og Gje meg litt merr. Jeg har lenge hatt lyst til å se de live og i 2012 hadde de faktisk en opptreden sammen på Viking Stadion, der fikk jeg dessverre ikke vært, men jeg håper de får til en slik konsert en gang igjen. Dere kan jo tro gleden var stor da jeg jobbet på Telenor Arna i forbindelse med 1000 colours of Rema og Morten Abel plutselig sto på scenen og fremførte Tore Tang?

Mummikopper

Dere har kanskje også fått med meg at jeg er litt over middels interessert i koppene med mummimotiv? Jeg har samlet en stund nå og tør ikke tenke på hvor mye samlingen min koster! Men det er så gøy å kunne samle på noe, også er de jo veeldig søte da! Jeg prøver å passe på kjøpe kopper på salg, da sparer jeg i hvert fall litt! 


Her er siste tilskuddet til mummikoppfamilien ♥

Kanelbolle

Når det kommer til bakevarer og sånt så er det lite jeg er så glad i som kaneboller. Jeg er generelt veldig glad i kanel og synes det passer til alt, så da sier det seg selv at kanelboller er en av de store favorittene! Hjemmelagde er selvfølgelig best, men jeg må faktisk si at Deli De Luca har noen som er utrolig gode de også! 


Kanelbollene Vilde og jeg bakte tidligere i år. Oppskrift finner du her. 

Da håper jeg dere synes dette var et morsomt innlegg, kanskje dere lærte noe nytt også? Det kan godt hende at jeg kommer på flere ting og at det blir flere slike innlegg etter hvert, jeg synes i hvert fall det var litt gøy å prøve å komme på hva slags guilty pleasures jeg har. Men nå skal jeg nyte resten av kvelden, solen bestemte seg nemlig for å titte frem litt på kvelden her så jeg skal kose meg med en Lollipop i solveggen. Ha en fin kveld dere ♥

Har du noen guilty pleasures?

– Sara 


#guiltypleasure #funfact #blogg #blogger #ommeg #morsomt 

Sirkus er ingen lek for dyrene!

Hurra! Har dere hørt at Oslo nå forbyr bruk av elefanter på sirkus? Det ble vedtatt på Oslos bystyremøte i går, og nå har vi hele to store byer i Norge med dette forbudet! Selvfølgelig er det fortsatt dyr på sirkus og derfor en lang vei å gå før vi kan la denne saken hvile helt, men det ser i hvert fall ut til at vi går i riktig retning. Å ha dyr på dyr på sirkus for å underholde mennesker innebærer at dyrene tas bort fra sitt naturlige habitat og inn i en verden hvor de holdes fastbundet og innestengt store deler av livet sitt. Dyrene selv får ikke velge om de skal opptre på sirkus, noe mennesker kan. Hadde du likt om noen bestemte for deg at du skulle underholde på et sirkus resten av livet? Selvfølgelig er det en gladsak at Oslo nå har sagt nei til bruk av elefanter på sirkus, men det er fortsatt en jobb å gjøre. Nå er det høysesong for sirkus så derfor jeg tenkte å komme med noen tips til enkle ting man kan gjøre for å jobbe for et dyrefritt sirkus.


Lånt fra NOAH sin Facebookside.

Riv ned reklameplakater

Jo mindre reklame sirkusene får desto færre besøkende får de. Sjekk ut sirkusenes turnéliste og se om din by står på planen, dersom de gjør det er bare å begynne å se etter plakater noen dager før showet er. Jeg tror faktisk ikke det er lov til å henge opp plakater på lyktestolper heller dersom de ikke har fått spesiell tillatelse av kommunen. Så du trenger ikke være redd for at du bryter loven!


Bilde lånt fra Sophie Elise sin blogg.

Spre budskapet

Hvis det er én ting jeg har lært etter at jeg ble engasjert i denne saken er det at folk ikke vet hvordan forholdene er for dyr på sirkus. Opplys folk om hvordan dyrene har det og vis dem at det hyggelige bildet de har av sirkus ikke egentlig er så veldig hyggelig. Del nyhetsartikler og videoer for å skape en større bevissthet om HVA som faktisk skjer bak lukkede teltduker. Og hvis noen skulle lure på hva som skjer med dyrene dersom de ikke lenger skal være med sirkuset så blir de ?pensjonert.? Dette er kanskje spørsmålet jeg får høre oftest, men selvfølgelig skal ikke dyrene avlives. NOAH vil gjøre det de kan for å få omplassert dyrene hvor de kan bli godt tatt vare på i såkalte sanctuaries. Her levere dyrene i trygge, mer naturlige omgivelser resten av livet. Les mer om dette her.

Delta på demonstrasjoner

NOAH holder ofte demonstrasjoner mot sirkus som det er mulig å delta på. I fjor var de blant annet på Tøyen hver dag før forestillingene til Merano. Dette er kanskje litt ekstremt for noen, men det eneste man gjør er å møte opp foran sirkuset og deler ut noen flyers med informasjon om hvordan dyrene blir behandlet. Vær dog obs på at du kan møte litt motstand fra noen de som skal på sirkus. De fleste er interesserte og vil gjerne ha informasjon, men det finnes alltids de som har skylappene på og nekter å innse at dyr faktisk ikke har noe på sirkus å gjøre.


Bilde lånt fra NOAHs hjemmeside.

Gå på sirkus uten dyr

Så enkelt kan det også være, det finnes nemlig sirkus som ikke bruker dyr i det hele tatt. Hjelp til med å gjøre disse sirkusene mer synlig dra gjerne på de selv. Jeg har faktisk aldri vært på et slikt sirkus, men så fort jeg får sjansen skal jeg det! Her er en utfyllende liste over sirkus som ikke bruker dyr.

Dersom disse tipsene kan få en person til å handle har jeg i hvert fall bidratt med noe, og jeg håper virkelig at noen av ble litt inspirert til å gjøre noe godt for sirkusdyrene denne sesongen etter å ha lest dette innlegget. Alle små bidrag hjelper, så ikke tenk at det du gjør ikke har noe å si. Tenk hvis 20 mennesker forteller én person om dette, da vil budskapet fort nå ut til veldig mange! Fortell meg gjerne hva du gjør for denne saken i kommentarfeltet.

Del gjerne dette innlegget videre ♥

– Sara


#sirkus #dyrevern #noah #dyrsrettigheter #dyr #meninger #sirkusdyr #dyreplageri #engasjement #aktuelt 

Bildedryss: markedslørdag

Hei, og god lørdagskveld. Nå sitter jeg godt plassert i sofaen etter en dag med mye gåing rundt i Oslo og er nå klar for et par episoder med Gossip Girl. Jeg har hatt en hyggelig dag med mamma og bestemor på markedsdagene og med middag på Friday’s etter på. Overalt i Oslo sentrum hadde butikkene satt opp boder utendørs hvor de hadde mange gode tilbud. Det var veldig mye folk i byen i dag, så det var ikke like lett å komme seg rundt hele tiden, men bortsett fra det var det en veldig god stemning og en fin dag. Været kunne heller ikke vært mer perfekt! Etter vi hadde tuslet rundt en stund gikk vi å spiste middag på Friday’s, og nå var det skikkelig lenge siden jeg hadde vært der! Det var derfor ikke feil med en Jack Daniels burger i dag! Nå tenkte jeg å dele noen bilder fra dagen med dere, håper dere liker de ♥

7-Eleven hadde stilt seg opp med en egen frozen yoghurt-bil/kiosk, er den ikke søt?

Bubbles!

Selv om 7-Eleven hadde den fine bilen ble det isteden Funky Frozen Yoghurt på meg, det er etter min mening den beste frozen yoghurten i byen. Yoghurt Heaven var lenge en favoritt, men den må faktis se seg slått av denne her. Kombinasjonene sjokolade og pink lemonade er helt perfekt, da får jeg både litt søtt og litt friskt! 

Det ble lite med shopping i dag, jeg må prøve å spare så mye som mulig til i sommer. Men jeg fikk med meg denne her lille godbiten hjem. Årets sommerkrus er endelig mitt ♥ Det er alltid like gøy å se samlingen vokse, og disse sesongkrusene er det ekstra gøy å gå til innkjøp av. 

Ha en kjempefin lørdag videre ♥

– Sara 


#markedsdager #oslo #karljohan #sommer #sommer2014 #sol #lørdag #mummi #mummikopp #mummikrus #mummitrollet #newin #shopping #frozenyoghurt

1000 colours of Rema 1000

God mandag! Fy søren jeg hadde en bra dag i går! Som jeg nevnte litt kort på bloggen skulle jeg jobbe på kjøkkenet for 1000 colours of Rema 1000 på Telenor Arena i går. Og selv om arbeidsdagen nesten var på 12 timer var det utrolig gøy. Det ble mye venting som var litt kjedelig, men man skal jo ikke klage når man blir betalt for å sitte å skravle! Alle som skulle jobbe på kjøkkenet ble delt inn i arbeidsstasjoner hvor vi skulle være hele dagen. Stasjonslederen vår var virket litt streng i starten, men han var egentlig utrolig grei. Vi fikk lov til å smake på all maten når alle gjestene hadde blitt servert, noe som egentlig ikke var meningen. Til forrett var det en liten lakserett med asparges, til hovedrett var det biff med poteter og grønnsaker og til dessert var det makroner eller sjokolademousse til de med allergi. Det ble med andre ord mye god mat for gjesten og mye god mat på oss! 


1. Brød, ketchup og aioli ble plassert på alle bord. 2. Kjøttet til hovedretten. 3. Makroner til dessert.

MEN det var ikke høydepunktet med dagen for min del! De hadde nemlig masse underholdning på scenen for de som var der på arrangementet, og det skulle ikke vi som jobbet på kjøkkenet delta på. Likevel ble det god stemning på kjøkkenet da vi fikk høre “neste sommer” og “forelska i læreren” live. Så hørte jeg plutselig Morten Abel på høyttaleren med “tore tang” da var jeg ikke treg med å løpe ut på tribunen. DET skulle jeg ha med meg. Jeg har hatt lyst til å se Mods live så lenge jeg kan huske og Morten Abel (som er vokalisten i det bandet) holdt lenge i denne omgangen. Så en arbeidsdag som består av mini-konsert og trerettersmiddag kan jeg absolutt leve med! Håper alle som var der koste seg og at maten smakte ♥

Var det noen av dere som var på arrangementet i går?

– Sara 


#jobb #telenorarena #kokk #kjøkken #biff #makroner #1000coloursofrema #event #arrangement #mortenabel #toretang 

Det Nye-Jenta 2014

Jeg skal ikke melde meg på Det Nye-Jenta 2014 altså, jeg var bare på et event på Benetton for Det Nye-Jenta i dag. Det var en slags shoppingkveld/castingkveld for den nye sesongen, så juryen var der og et filmteam som filmet kvelden. De avslørte også de to første jente som går videre. 

Fotballfrue er jo med i juryen i år, og det var jo litt stas å få se henne! Ser dere forresten hva hun har på seg? Den nydelige lange kjolen fra Angelica Blick for BikBok som jeg har siklet på siden den kom ut ♥ Den var så fin på henne, men jeg innså egentlig at jeg er altfor kort til å kunne gå med den. 

Et par mobilsnaps: litt frisk frukt å bite i, pluss supersøte Hello Kitty-vannflasker. Det var også en koselig liten sminkekrok med en søt jente fra Maybelline der som sminket de som hadde lyst. 

På meg sminket hun en liten cat-eye med sort liner og lagde en flette slik at håret ikke skygget så mye for ansiktet. Jeg bruker aldri å flette håret, mest fordi jeg har så tykt hår at jeg ikke synes det blir så fint. Men jeg synes faktisk det funket å ha den sånn, kanskje jeg kommer til å gå litt sånn i sommer. Det var faktisk skikkelig deilig å få håret litt bort fra ansiktet til en forandring! 

Håper dere har hatt en fin kveld ♥ Jeg drøyer forresten brødoppskriften til i morgen siden det ble så sent, men da skal dere få oppskrift på gode, grovbrød!

Skal dere se på Det Nye-Jenta i år?

– Sara 


#detnye #detnyejenta #detnyejenta2014 #benetton #maybelline #tv2 #tv2bliss #fotballfrue #event #oslo