Turist i Bergen: Fløyfjellet og Fløibanen

Hei og god søndag kveld! Nå sitter jeg godt plantet i sofaen, maten er straks klar og om under én time skal Anna, Vilde og jeg skravle litt via Google Hangouts. Det skal bli koselig å catche up med de to igjen ♥ Før i dag har Matias og jeg vært skikkelig turister i Bergen hvor vi først gikk opp Fløyfjellet, for en utsikt det var på toppen! Det er virkelig vel verdt å ta turen hvis du skal hit. Vi sa oss fornøyde med å ha gått opp, så vi tok Fløibanen ned igjen – to ting krysset av listen. Før vi dro hjem igjen tuslet vi litt rundt på bryggen, tok oss en is og bare koste oss. Været har virkelig vært på vår side i dag så dette har vært en skikkelig fin dag i Bergen ♥ Her er et bildedryss!

Upåklagelig utsikt!

Ingen tur uten proviant, kaffestopp på toppen måtte til.

Beste ♥

På toppen kan man nyte både mat, is og det som måtte friste. Og ikke nok med det…

du kan også hilse på geiter! 

Den sjansen benyttet jeg meg selvfølgelig av! Geita ligger forresten på en stein bak rekkverket, selv om det ser ut som at den svever.

Fløibanen ned var 

Ja, du ser riktig; de har en butikk som heter Julehuset! Dit måtte vi selvfølgelig inn, litt rart å se masse julepynt for salg før kalenderen viser september. 

Å leke litt turist ga absolutt mersmak, så det blir nok ikke siste gangen. Jeg har laget meg en liten liste på TripAdvisor med ting jeg har lyst til å se og oppleve mens jeg er her så den må jeg prøve å komme igjennom! Ønsker dere en kjempefin søndag videre.

– Sara 


#bergen fløyfjellet #fløibanen #tur #fjelltur #kos #opplevelse #turist 

Salat med grillet halloumi

I dag skinner sola i Bergen og jeg blir minnet på at sommeren faktisk ikke er over helt enda. Den er jo i aller høyeste grad på hell, det merkes spesielt godt her på vestlandet, likevel tenker jeg det er fint å holde på sommerfølelsen så lenge som mulig. Høsten og vinteren er lang nok om vi ikke skal begynne å spise opp dager av sommeren også. Så i dag tenkte jeg å komme med årets siste oppskrift hvor grillen har blitt brukt. Halloumi er nydelig å slenge på grillen, det har jeg blant annet tipset om i dette innlegg, men jeg har aldri hatt det som ingrediens i en rett før. Den løftet salaten mange hakk og det blir ikke siste gang jeg lager denne salaten! Jeg tipper det fungerer greit å steike halloumi i ovnen også, det blir kanskje ikke helt det samme, men jeg skal prøve det ut.

Ingredienser: Salat // Cherrytomater // Agurk // Paprika // Vannmelon // Appelsin // Nøtter // Halloumi

Bare hakk opp de grønnsakene du ønsker, dette ble en skikkelig sommerlig variant med både vannmelon og appelsin. Legg grillet halloumi over – nyt!

Jeg skal straks i gang med middagen her hjemme og blir ikke noe mindre sulten av disse bildene! Det blir ikke salat i dag, men fy så godt salat er hvis en bare gidder å legge litt ekstra i det. Håper dere har en fin søndag, jeg skal som sagt lage mat også blir det litt serietitting før jeg skal lese over kapittelet vi skal ha i morgen en siste gang.

– Sara


#mat #middag #salat #grill #oppskrift #tips #inspirasjon #sunt #vegetar

På plass i Bergen

Endelig begynner vi å komme ordentlig på plass i Bergen! Studiene startet allerede i går så mandag morgen klokken 07.00 duret vi avgårde. Mamma var så snill å kjøre oss da det ble litt kluss med skyssen vår og alt av tog var utsolgt. Hun la derfor bak seg over 90 mil på samme dag! Jeg blir sliten bare av tanken, men det var veldig snilt ♥ Matias er med meg hit nå i starten så jeg skal slippe å være helt aleine i ny by. Jada, jeg veit folk gjør det hele tiden, men det er jo selvfølgelig mye hyggeligere å være to ♥

Klar for ett år i Bergen!

Leiligheten vi bor i låner vi av en kamerat av onkel som for tiden bor i Oslo. Vi er veldig heldige som har fått lov til å låne den mens vi venter på at en mer permanent bolig kommer på plass. Det er ikke lange bussturen inn til sentrum herfra, samtidig som det er et rolig område – perfekt etter min smak! De to første dagene på studiet har vært spennende og innholdsrike, og allerede i dag startet vi med små mini-foredrag i seminargruppene. Jeg ser vi har mange spennende temaer på planene for tiden fremover og jeg er sikker på at dette året kommer til å suse avgårde i rekordfart! Gleder meg!

– Sara


#bergen #student #studere #hverdag #skole 

Et besøk i maisåkeren på Bjørke gård

Vet dere hva jeg gjorde forrige uke? Plukket mais! Endelig fikk jeg kommet meg på maisplukking, som jeg faktisk har hatt lyst til siden i fjor. Bjørke gård er ikke mer enn noen minutter unna Hønefoss med bil og der tilbyr de selvplukk av mais. Gleden var derfor stor når vi endelig fikk samlet en fin gjeng med jenter for å dra på mais-jakt. Selve plukkingen var unnagjort på null komma niks så vi endte opp med å ta en is og skravle litt etterpå, skikkelig koselig bruk av en søndag!

Herlig gjeng ♥

Jeg er relativt pysete når det kommer til insekter og små kryp så dere kan jo gjette hva jeg tenkte da jeg så disse trange stiene? Faktisk er jeg i all seriøsitet ganske fornøyd med meg selv, det ble litt fekting med armer og noen lyder her og der, men jeg turte i hvert fall! Heldigvis er Mia akkurat som meg på det området, godt å ikke være den eneste 🙂  

Fornøyd med fangsten!

Måtte bare! Ser ut som en tiåring, men samme det – jeg ER en mais. Haha 🙂

Idylliske omgivelser.

Etter endt plukking måtte kolbene selvfølgelig smakes på og de skuffet virkelig ikke. Helt ferske maiskolber, rett på grillen. Blir det bedre?

Ja selvfølgelig, med et lag smør på! Fy søren så deilig, dette håper jeg virkelig vi får til igjen neste år. Da kanskje med felles grilling etterpå? 

– Sara


#mais #selvplukk #gård #venner #venninner #koselig #mat #grille #vegetar #blogg

Vaniljeis med smak av solbær

Hei! De siste dagene har ting gått litt i ett og jeg prøver så godt jeg kan å få orden på alt som må på plass før studiestart til uken. Nå er midlertidig bosted, transport til Bergen og lånekasse-søknad på plass. Jeg har også skaffet politiattest (må ha det fordi vi har praksis som del av studiet) og kjøpt inn ting jeg kommer til å trenge. Da gjenstår bare å forberede seg mentalt 🙂 Før studiestart skal jeg i bryllup i morgen også må jeg selvfølgelig pakke litt, hva tar man egentlig med seg for ett år? Det får jeg tenke på seinere, nå vil jeg nemlig dele en siste isoppskrift med dere for i år, i hvert fall i denne omgangen; solbæris! Denne er inspirert av Solisen, men komponert utifra eget hode. Håper det smaker!

Ingredienser: 4 eggeplommer // 3 dl fløte // 2 dl melk // 100g sukker // 1 ts 100% vaniljepulver eller 1 vaniljestang // 1,5 dl solbær // 0,5 dl vann // Sukker til ønsket sødme // Noen ruter kokesjokolade

Start med å lage vaniljeisen, hvis du allerede har en favorittoppskrift på vaniljeis er det bare å bruke den. Jeg lagde min ved å ha fløte, melk og vanilje i en kjele og varme opp til kokepunktet. Husk på å røre godt hele tiden så det ikke svir seg! Denne blandingen skal stå å kjøle seg ned en stund så mens jeg ventet pisket jeg eggeplommer og sukker til eggedosis. Når melkeblandingen hadde avkjølt seg litt helte jeg det over eggene i en tynn stråle mens jeg rørte godt. Så brukte jeg en ismaskin til å lage is, men du kan også sette blandingen i fryseren og røre hvert 20. minutt til det har blitt is.

Solbærsausen lagde jeg ved å koke opp solbær, vann og sukker. Jeg smakte til med sukker slik at den ble akkurat slik jeg liker det. Når vaniljeisen er klar helte jeg over solbærsaus og smeltet sjokolade og blandet det inn i isen. Det kan godt være at det hadde funket bedre å bare hakke sjokoladen og røre det inn (eventuelt droppe den), dere skjønner jo sikkert hvordan sjokoladen endte opp – en stor klump! Men, godt ble det jammen meg uansett!

Server gjerne med noen friske solbær og litt hakket sjokolade 🙂

Selvfølgelig smaker ikke denne helt likt som Solisen, men jeg tror ikke det er noe problem å skjønner hvor inspirasjonen er fra. For min del kunne jeg godt tenkt meg å bare hatt vaniljeisen med solbærsausen, sjokoladen ble jo ikke helt som jeg hadde sett for meg! Samtidig er det jo sjelden feil med litt sjokolade i isen.

– Sara


#is #oppskrift #dessert #hjemmelaget #tips #solbær #søtt

Hadeland Glassverk

For det som faktisk har rukket å bli to uker i dag var Matias og jeg på Hadeland Glassverk sammen med broren hans, niesene, faren, kona hans og hennes datter. Jentene hadde lyst til å få med seg Mummi-utstillingen som er på glassverket nå i sommer så da slang vi oss like gjerne med. Det er ikke mange årene siden Matias og jeg var i Mummidalen i Finland, så vi hoppet over omvisningen, men det er alltid mye annet fint å se på Hadeland Glassverk. Og ekstra gøy var det jo at omtrent hvor enn du snudde deg fantes det Mummiting! Her kommer et bildedryss ♥

Kafeen var selvfølgelig gjort om til Mummi-kafé! Hvor koselig ser ikke det her ut? 

En kan ikke klage når kaffen blir servert i Mummikopper og vaffelen på Mummitallerken!

Matias koser seg i sola ♥

Lille My en og to ♥

Melissa blåser Mummi-glass, tror det var stor stas ♥

Og Emelinn ♥

Plutselig dukket Mummitrollet opp! 

Det er også mulighet for enkle aktiviteter som stylter, hesteskokasting og ridning på hest. Matias og broren prøvde seg på stylter, det så ikke bare enkelt ut!

Også kan man hilse på alle de fine dyrene der da, de har alt fra esel til kanin og sau ♥

Når både store og små begynte å bli slitne vendte vi nesen hjemover for litt grilling. En veldig hyggelig dag i fine omgivelser! Det ble ingen shopping på oss, vi har stort sett alle Mummi-koppene og ellers trenger vi ikke så mye annet. Muligheten er likevel der for å gjøre et kupp på diverse glass og keramikk, interiør, klær og en haug med spiselige fristelser. Anbefaler å ta turen hvis du ikke alt har vært der i år 🙂

– Sara


#hadeland #glassverk #sommer #hverdag #familie #kos #mummi #mummitrollet 

Aperol spritz

Hei og god søndag! Jeg glemte bort hele Aperol-innlegget i går så dere får få oppskrift i dag isteden. Disse herlige, røde drinkene har jeg sett overalt i hele sommer og jeg ble så fristet at jeg bare måtte prøve å lage noen selv. Heldigvis for det, for disse var skikkelig forfriskende og gode- helt perfekte i sommersola! Jeg kjøper sjelden noe annet enn øl når jeg er ute på noe, men denne kan jeg trygt bestille! Helt i min gate, og her kommer oppskriften.

Ingredienser til 1 drink: 1 del Aperol // 2 deler prosecco // Litt farris // Isbiter // Appelsinskive til pynt

Fyll glassene med ønsket mengde isbiter og gjerne en appelsinskive til pynt.

Ha så i Aperolen, proseccoen og tilslutt farris. I disse ble det nok litt mer enn én del Aperol, men at målene i denne drinken er helt nøyaktig tror jeg ikke det er så farlig med.

Rør forsiktig for å blande alt sammen, men pass på så du ikke rører ut kullsyret.

Og så; nyt!

Vi får håpe det fortsatt er tid til å nyte en Aperol spritz eller to før høsten setter inn for fullt, hvis ikke er det ikke dumt med en liten drink under pleddet med en god bok heller? Matias har stått for de fine bildene denne gangen, det var ikke så lett å skulle mikse drinker og ta bilder samtidig, så tusen takk for hjelpen ♥

– Sara


#drink #drikke #aperol #spritz #oppskrift #tips #inspirasjon #sommer

Fine sommerkvelder

Det har det vært mange av i år, fine sommerkvelder altså. Og jeg tror jeg trygt kan si at dette har vært den beste sommeren på flere år! Mye av skylden for det har selvfølgelig været, når sola skinner er det litt lettere å få til hyggelig sammenkomster, i hvert fall utendørs. Jeg har langt i fra dokumentert alle, men denne uken har jeg (og Matias) vært flinke og knipset noen stemningsbilder. Håper dere nyter de fine sommerkveldene dere og ♥ 

Denne uka startet med en veldig hyggelig vinkveld med fineste Tonje ♥ Vi passer begge to på huset til onklene våre mens de er på ferie, så vi har vært naboer den siste tiden. Det føles som i gamledager da vi bare kunne tusle bort til hverandre når vi ville finne på noe, minus vinen selvfølgelig! 

Vi koste oss med ost og kjeks til klokka ble altfor mye – herlig!

Beste ♥ 

På onsdag var det nok en gang klart for en liten vinkveld, denne gangen med mamma og hennes venninne Elin. Matias kom også ut etterhvert og det ble en skikkelig hyggelig kveld med reker, vin og skravling. Kvelder som dette håper jeg det blir flere av når vi en dag får kommet oss utover hit permanent ♥

OG aperol spritz! Oppskrift på disse herlighetene kommer på bloggen i morgen, det var såå godt!

Matias sto for underholdningen med både banjo, gitar og munnspill! Han er skikkelig flink ♥

Vi har også vært en tur på Hadeland Glassverk denne uken, men bilder fra den dagen får bli i et eget innlegg. Dette har med andre ord vært en innholdsrik og fin uke, og om ikke lenge skal vi opp til Vilde og Johnny en tur på grilling og morsomme aktiviteter. Gleder meg 🙂 Håper dere får en kjempefin helg! 

– Sara


#kos #hygge #vin #reker #venner #sosialt #sommer 

Oppskrift: kaffeis

Jeg har hatt lyst til å lage hjemmelaget is i hele sommer, spesielt kaffeis, men har ikke fått ut fingeren. Det er litt ekstra jobb å lage is når man ikke har ismaskin, i tillegg synes jeg det har lett for å bli litt iskrystaller. Nå som vi bor i huset til onkel har vi tilgang på ismaskin og endelig har jeg fått testet den! Jeg brukte en veldig enkel oppskrift fra Dagbladet, men herregud så godt det ble! Det ble enda bedre enn jeg hadde sett for meg, så dette var helt klart verdt å vente på. Er du glad i kaffe må du love å teste denne før sommeren er over 🙂  

Ingredienser: 2 dl fløte // 2 dl melk // 2 dl kaffe // 120g sukker // 3 eggeplommer 

Pisk sammen eggeplommer og sukker. Varm så opp fløte, melk og kaffe til kokepunktet og hell litt og litt over eggeblandingen. Pass på å piske godt helt til alt er blandet sammen. Ha blandingen i en ismaskin i ca. 1 time, eventuelt i en boks i fryseren, husk da bare på å rør rundt ca. hver halvtime til den stivner.

Server i kjeks eller beger, men eller uten topping. Sjokoladesaus er sikkert godt på, men jeg drysset denne gangen over noen hakkede nøtter og det ble kjempegodt! Hvis du er gammel nok og liker Baileys kan du servere et par kuler i en skål med en liten skvett Baileys over – himmelsk!

Jeg skal love dere at det ikke var bare enkelt å ta bilder av denne isen midt i solsteiken! Det ble ikke mange bildene før isen så mer ut som suppe, men den kunne absolutt nytes i flytende form også. Hehe. Så fort denne isen bli tom (og det tror jeg ikke blir så lenge til) skal jeg prøve meg på en annen is også – med selvplukkede bær. Får nesten vann i munnen bare av tanken! I mellomtiden; håper det smaker ♥

– Sara


#is #iskrem #hjemmelaget #oppskrift #søtt #dessert #kaffe #inspirasjon #tips