Filmtips: Kongens Nei

God helg! Nå føles det skikkelig lenge siden sist jeg kom med et underholdningstips på bloggen, og når jeg kikker tilbake i arkivet er det jo faktisk flere uker siden! Det må vi gjøre noe med, det på tide å komme tilbake i den gode flyten jeg hadde. Så målet er å få til et nytt tips hver fredag ut året. Dere får bare kjefte i vei hvis jeg ikke klarer å holde det! 

I dag er det den norske filmen Kongens Nei jeg vil tipse dere om, hvis dere ikke allerede har sett den da. Matias og jeg så den først på storskjerm hos onkel for et par uker tilbake, og da var det virkelig på høy tid, det er jo faktisk ett år siden den kom ut! 

Kongens Nei er en historisk dramafilm som handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940 da Tyskland invaderte Norge. Kongefamilien tvinges på flukt, og med en relativt handlingslammet regjering blir Kong Haakon nødt til å ansvar. Vi følger en presset konge som må ta stilling til et nærmest umulig valg; overgi seg til tyskerne eller gå til krig. Jeg regner med at dere vet hvordan dette ender, og som tittelen også avslører sier kongen nei. Han nekter å overgi seg til tyskerne slik hans bror hadde gjort i Danmark. Dette gjør likevel ikke filmen noe mindre spennende!

Kongens Nei satte faktisk ny Amandapris-rekord med hele 8 priser tidligere i høst, så dette er en film verdt å få med seg. Filmen kan leies og kjøpes på blant Apple Store eller ses på Viaplay. Håper dere får en kjempefin fredagskveld! (med filmtitting)

Har du sett Kongens Nei? 

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips #tips #anbefaling #anmeldelse #norsk #underholdning #inspirasjon #inspo

New in: Vintage stuebord

Det går lenge mellom hver gang det er noe interiørsnakk her på bloggen, for som jeg så vidt var inne på forrige gang har vi hatt litt den holdningen at vi ikke ønsker å bruke masse penger på å få det “perfekt” her vi er nå, siden vi bare leier. Og når man egentlig synes det bare ser sånn helt ok ut hjemme er det ikke så fristende å lage mange innlegg som omhandler nettopp interiør. Stilen på leiligheten er ganske gammeldags, og når vi en gang skal kjøpe oss noe eget vil det nok se litt annerledes ut. Så vi har derfor tenkt at det er dumt å gå til anskaffelse av større ting som er “tilpasset” denne leiligheten, hvis vi ikke ser for oss at det kan passe inn det neste stedet vi skal bo da. Jeg ser for meg at vi kommer til å prøve å gå for en minimalistisk/moderne stil med noen retro-innslag her og der.

Etter at oldemor gikk bort har vi vært så heldige å få arve et par flotte møbler som jeg tror vil passe veldig godt til nettopp denne stilen. Det ene møblet er en veldig fin skjenk som dessverre ikke får plass i denne leiligheten, men bordet som dere ser under fikk vi endelig på plass i går. Gjett om det var deilig å vinke farvel til det slitte hvite IKEA-bordet?

Dette bordet er mye høyere enn det vi hadde før, så det er litt uvant, men herlighet så mye finere det er! Den trådene som går rundt to av benene er forresten kun for litt ekstra hold, vi tenkte vi skulle forsøke å fikse det slik at vi slipper å ha den på.

En høstlig krysantemum, to telysestaker og en krukke med duftpinner har fått plass på bordet. En perfekt høstkombo!

Dette bildet har vi også arvet fra oldemor, og for oss som nesten ikke har noe på veggene ble det plutselig mye mer hjemmekoselig her. Ikke veldig minimalistisk, men absolutt passende til leiligheten.

Puten i midten er også ny, og jeg synes det passet godt sammen med de to vi hadde fra før.

De av dere som følger med på Snapchat så kanskje at vi i går vurderte om vi skulle ha teppe under bordet eller ikke. Jeg har alltid vært veldig anti-teppe, men siden dette gulvbelegget ikke det lekreste kunne det kanskje vært en idé å dekke over det litt. Det viste seg å ikke bli noen stor suksess, og så godt som alle snappet tilbake var enige. Så da fikk teppet vike! Nå mangler vi egentlig bare et fint pledd, og jeg tror faktisk jeg har funnet et fint et på KID som passer perfekt inn.

Bildedryss: 1920-talls party

Hei! Nå er det jammen på tide at jeg får lastet opp litt bilder fra lørdagens 20-tallsfest. På søndagen var jeg relativt redusert, også har jeg vært litt slapp i formen de første dagene av denne uken. Det henger nok sammen med at jeg har vært veldig dårlig på å ta D-vitamindråpene mine i det siste. Litt random, men jeg anbefaler dere å stikke til legen for å sjekke at D-vitaminnivåene er der de skal være. Det er veldig mange nordmenn som har D-vitaminmangel uten å vite om det, spesielt i høst- og vintermånedene. Det fører blant annet til at man blir slapp og daff. 

Ok, nok vitaminprat, jeg har som sagt plukket ut et lite bildedryss fra lørdagen. Det var hele 4 GB med bilder å gå igjennom, så jeg har hatt litt av en jobb! Utover kvelden ble det dog tatt veldig mange like bilder for å sikre at et eller to av de kunne brukes. Så en del måtte gå rett i søppelkurven. Nå snakker jeg meg bort igjen. Her er bildene: 

Kvelden startet med en veldig bra quiz, og i pausen spilte gutta et slag biljard. 

Matias og meg ♥​

Fine Anne-Marit! 

Benedicte i veldig kult kostyme og Matias koser seg masse 🙂 

To av hostene, fineste Vilde og Johnny ♥

Sjefsbartenderen er konsentrert!

Både Ole-Arvid og Cathrine koser seg, begge to i veldig kule kostymer. 

I farta!

Festen bød på mange muligheter for spill og moro!

Selfie-time.

Fornøyd!

Festen var utrolig morsom, og vil holdt på ut i de tidlige morgentimer. Hvis dere lurer så hadde festen 1920-tallet som tema, men det var lov til å kle seg i alt fra 1900-1940. Alle hadde så kule og gjennomtenkte kostymer, så jeg må jeg si jeg ble skikkelig imponert! Hvis dette er standarden for Halloween må jeg nok komme opp med noe bra! Jeg fikk selv litt dårlig tid til å planlegge antrekket, og gikk derfor for en litt mer 40-tallsinspirert look. Da kunne jeg bruke noe jeg hadde liggende hjemme. 

Takk for en super kveld! 

– Sara


#fest #party #tema temafest #venner #gøy #sosialt #utkledning

Oppskrift: Kremet gresskarpasta med brokkoli

Hei og god helg! Håper dere har hatt en fin helg så langt? Jeg var på quiz i går og i dag skal jeg på tema-fest. Temaet for festen er 1920-tallet, så kostymet er funnet frem. Jeg skal forsøke å knipse noen bilder i løpet av kvelden så skal dere få en oppdatering i morgen. Nå ville jeg bare innom for å dele en oppskrift på en veldig god pastarett jeg lagde for et par uker siden. Det er alltid lurt å benytte seg av sesongens råvarer, og nå som det er høst er gresskar selvskreven. Jeg synes flaskegresskar er veldig godt, så da jeg kom over denne oppskriften på Pinterest måtte jeg bare prøve. Håper det smaker!

Ingredienser til 2-3 porsjoner: 1 middels stort flaskegresskar // 1 liten brokkoli // 2 hvitløksfedd // Litt olivenolje // 3 ss smør // 3 ss mel // 1,5 dl fløte // 3 dl melk // 1 dl raspet parmesan // Muskatnøtt, salt og pepper etter smak // Kokt pasta // Friske urter til topping (koriander eller persille er gode alternativer) ​

Skjær gresskaret i skiver og del opp brokkolien i buketter. Dryss over litt olivenolje og krydre med salt og pepper før du steker alt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Snu litt rundt på brokkolien slik at den ikke svir seg. Mens dette steker kan du smelte smøret i en kjele. Stek så hakket hvitløk et par minutter, og visp inn mel. Spe på med melk og fløte. La sausen småkoke over medium varme noen minutter, vær forsiktig så det ikke svir seg. Rør inn parmesanen.

Når gresskaret og brokkolien er ferdig stekt skal gresskaret moses. Bruk en blender eller foodprosessor og kjør gresskaret helt glatt sammen med sausen. Ha sausen tilbake i kjelen sammen med kokt pasta og brokkolien. Smak til med muskat, salt og pepper, topp gjerne med friske urter. 

Dette er kanskje ikke den retten som ser penest ut, men det ble veldig godt! Og husk at du kan bytte ut melkeproduktene med veganske alternativer hvis du ønsker det! Det er selvfølgelig mulig å legge til andre grønnsaker også, paprika og løk hadde helt sikkert blitt veldig godt i denne retten.

Håper dere får en super lørdag!

– Sara


#mat #middag #oppskrift #hjemmelaget #høst #gresskar #pasta #vegetar 

Bildedryss: London

Hei dere! Nå har jeg endelig landet skikkelig etter den fine turen jeg hadde til London. Jeg var der for å besøke fineste Anna, som bor og jobber i London. Vi ses dessverre ikke så ofte siden vi bor i to forskjellige land, så denne turen var utrolig koselig. Jeg kom ganske tidlig på søndagen og dro hjem tidlig i går, vi fikk derfor tre hele dager sammen. Disse dagene brukte vi på å spise, spise litt mer også spiste vi litt. Haha, neida! Vi dro rundt i London å shoppet litt, gikk på café også koste vi oss hjemme med “kvalitets TV”. Det ble med andre ord en god blanding av avslapping og byliv (og mat). Anna har vært tidenes reiseleder hele turen, og jeg har ikke trengt å tenke ett sekund på hvilken undergrunn vi skal på, hvor vi skal spise eller hvor vi skal gå for å komme frem til ting. Så tusen takk for det Anna ♥

Selv om jeg alltid er like dårlig til å dra frem kameraet å knipse bilder når jeg er ute på noe ble det jo faktisk noen fine bilder jeg kan vise dere. Vi klarte ikke å få tatt ett eneste bilde sammen, det er jo nesten helt utrolig! Uansett, her kommer et solid bildedryss;

Det er nesten obligatorisk å starte et reiseinnlegg med bilde av flyvingen, er det ikke? Da ser dere at jeg faktisk har vært ute å flydd! 

Den første dagen var vi først en tur på kafé like i nærheten av der Anna bor, så gikk vi oss en tur. Først til denne parken hvor vi hadde helt super utsikt over London. Det er litt synd det har blitt så kjølig i luften, ellers kunne vi lagd til en liten piknik her. 

Videre gikk turen til en gammel gravplass, som egnet seg godt for bildeknipsing. Under ser dere små hoder som var plassert rundt på veggene i noe som var resten av en gammel kirke, disse skulle holde demonene unna. 

Før vi gikk hjemover for å lage pizza stakk vi innom et skikkelig koselig hageutsalg som hadde så sykt mye fint! Jeg skulle ønske jeg kunne tatt med meg noen kaktuser og sukkulenter hjem. 

Denne søte katten bor visst der! Er den ikke fin? 

Dag nummer to ble brukt på litt shopping, første stopp var Covent Garden. Her har de blant annet i en utrolig søt, liten mummibutikk! Her solgte de til og med en gammel sesongkopp, men til blodpris selvfølgelig! 

Mummivegg betyr selvfølgelig at jeg må frem å pose litt!

Vi fant en liten Laudree-butikk der også. Et lite stykke Finland og Frankrike med andre ord! 

Hvorfor beordret vi ingen til å ta bilde av oss i en av disse, Anna? 

Videre gikk turen til China Town, eller vi passerte det i hvert fall på vei til lunsjspising.

Lunsjen ble inntatt hos Mildreds i Soho, og H.E.R.R.E.G.U.D så god mat! Mildreds har fire restauranter og serverer kun vegetariske og veganske retter. Anna spiste en slags sopppai, som var veldig god, og jeg spiste en helt himmelsk burger med søtpotetfries. Jeg drakk også en utrolig god ingefærdrikk, som jeg skal prøve mitt beste å gjenskape en dag. Hvis jeg klarer det kommer det selvfølgelig oppskrift! 

Når vi var lei av shopping dro vi hjemover, kvelden brukte vi på TV-titting også spiste vi pizzarester fra kvelden før. Yum!

Den siste dagen var det Camden som sto for tur. Det var en del folk, men vi fikk gått rundt å kikket litt. Jeg tror ingen av oss handlet noe der, men det er egentlig gøy å bare gå og se.

Det var igjen tid for lunsj, og denne gangen spiste vi på Campbell’s Canal Café. Jeg bestilte egentlig en gresskar-rett, men så var de tomme for noen av ingrediensene. Da ble det burger igjen. Det gjorde egentlig ingen ting, for det var to veldig forskjellige burgere. Favoritten er nok den fra Mildreds, men milkshaken her var super!

Selv om vi egentlig var ganske mette etter lunsjen hadde vi planlagt å dra på en vegansk iscafé, så da måtte vi jo det! Yorica ligger i Notting Hill og i Soho, og serverer vegansk is, frosen yoghurt, milkshakes og crepe. YUM! 

Anna bestilte frosen yoghurt, og jeg prøvde meg på vanlig is. PeaNOTbutter var begges favoritt, den var såå god! Mette og gode dro vi hjemover for å gjøre klart til middagen. (haha) Anna bor med 3 andre, og hver tirsdag ser de på Great British Bake Off sammen. Så da ble det bake off og deilig indisk middag på kvelden. Jeg må få oppskrift på gryten Anna lagde, så jeg kan dele den med dere, det ble så sinnsykt godt! 

Jeg hadde som dere sikkert skjønner en helt fantastisk tur, og jeg håper ikke det blir lenge til neste gang! Takk for at du ville ha meg på besøk Anna, og takk for noen veldig fine dager ♥

– Sara


#london #reise #ferie #venner #foto #england #vegansk #vegetar 

Nyhet fra CarePacks: SnackPack (med rabattkode)

Produktet er sponset

Hei! Håper dere hadde en fin søndag i går? Jeg er på plass i London, og koser meg sånn allerede! Anna sto klar for å hentet meg på flyplassen, skikkelig luksus ikke sant? Så dro vi hjem til henne, og det er så koselig her. De har til og med katt! Etter jeg fikk lagt fra meg tingene mine dro vi ut på en skikkelig koselig kafé og så gikk vi en tur på en gammel gravplass. Middagen ble hjemmelaget vegansk pizza. Så digg! Jeg knipset ikke knipset så mange bilder i går, men jeg skal være litt flinkere i dag. Denne turen har jeg sett frem til så lenge nå, så jeg skal kose meg masse de neste dagene!

For at det ikke skal bli helt stille på bloggen mens vi er ute å koser oss har gjort klart litt blogginnhold, og i dag er det en nyhet fra CarePacks jeg vil fortelle dere om. Noen av dere husker kanskje at jeg unboxet en Carepacks-eske på bloggen for en tid tilbake? Jeg likte den kjempegodt, og synes konseptet deres med å få en eske sunnere snacks levert hjem hver måned er genial. Du har alltid enkle mellommåltider og sunnere snacks tilgjengelig om du skulle trenge det. Nå har de nylig lansert esken SnackPack, som inneholder sunne, glutenfrie alternativ til snacks. Eskene vil inneholde ting som barer, smoothies, mini müsli osv. Alle produktene kan selvfølgelig spises av de som ikke har glutenallergi også! Prisen per eske er 199, mer informasjon finner du her.

Her er innholdet i esken jeg fikk: Tre poser med ulike müslikuler, to ulike barer, en pose med olivensnacks og en smoothiepose. 

Det er alltid like spennende å åpne esken for å se hva som er oppi, det blir som en liten gaveeske hver måned. 

Made Good- produktene som fulgte med i esken falt jeg for med en gang, jeg synes alle produktene høres utrolig gode ut også liker jeg så godt emballasjen. Det er mulig jeg er litt rar når det kommer til emballasje og utseende på produkter, men det er faktisk ganske viktig for meg at produktet ser pent og innbydende ut når jeg skal kjøpe sånn type snacks. Jeg har dessverre ikke rukket å smake på alt enda, men et par av disse blir med meg i håndbagasjen på flyturen. Den gule posen har jeg dog smakt, den kastet jeg meg nærmest over med en gang jeg så den. Og herregud så god den var! Müslikuler med banan og sjokolade er helt i min gate, det er jo faktisk ikke lenge siden jeg la ut oppskrift på banan- og sjokoladegranola på bloggen!

Se på disse deilige små müslikulene da. Jeg mumser mye heller på dette enn chips og nøtter!

Eple- og kanelbaren fra ID gleder jeg meg også veldig til å smake på! Eple og kanel er nemlig en annen kombo jeg er veeldig glad i, perfekte høstsmaker. Smoothieposen gikk ned på høykant etter trening på fredag, og den smakte skikkelig tropisk. Jeg hadde glemt å kjøle den ned før jeg drakk den, og den hadde sikkert blitt enda bedre kald, men den var skikkelig god og mettende. Olivensnacksen har jeg gitt til Synne, jeg liker dessverre ikke oliven. Det er skikkelig synd, for det ser så utrolig digg ut. Jeg har alltid misunt de som liker oliven. Haha

Det er lurt å altid ha sunn snacks i veska, da slipper man å ende opp med å gjøre dårlige valg når blodsukkeret og humøret synker! 

Mer informasjon om SnackPack finner dere selvfølgelig på hjemmesiden til CarePacks. Og hvis dere ble fristet av all denne deilige snacksen har jeg en aldri så liten rabattkode til dere. Bruk koden SARA SNACKS så får dere 50 i rabatt på første pakke. (Gjelder bare på abonnement)

– Sara


#snacks #sunt #sunn #carepacks #glutenfritt #tips #hverdag #anbefaling

Ready for London!

God helg og god kveld! Nå har jeg benket meg foran TVen for å se på Skal vi danse i leiligheten til Synne. Sushien er akkurat inntatt og resten av kvelden skal jeg bare slappe av før jeg drar til London i morgen. Synne har vært så snill å latt meg få låne leilighetene hennes i dag, mens hun er på jobb. Det går selvfølgelig ingen busser fra Hønefoss i morgen tidlig, så jeg er supertakknemlig for at jeg kan sove over her i natt. Flyet går ikke før rundt halv 11 i morgen da, men jeg vil ha god tid så jeg ikke mister flyet! Det hadde vært veldig stusselig. 

Selv er jeg veldig glad i å lese pakke-innlegg hos andre bloggere, så jeg tenkte å prøve meg på det selv denne gangen. Jeg skal være borte i tre netter, så jeg trenger ikke haugevis med klær, likevel har jeg prøvd å tenke antrekk når jeg har pakket for å slippe å bære på unødvendige ting. Også er det jo kjekt å ha litt plass i kofferten i tilfelle det blir litt shopping!

I håndbagasjen blir dette her med, og selvfølgelig kameraet mitt. Jeg kommer nok også til å plukke opp en vannflaske på flyplassen som jeg kan ta med på flyturen. Pass, lommebok, telefon og mac er selvskrevne ting i veska. Det samme er ørepropper tyggis og solbriller. En liten tube med håndkrem, antibac og leppestift er også ting jeg liker å ha tilgjengelig under flyreisen. Og hvis jeg skulle fryse, noe jeg gjør uansett hvor jeg ferdes har jeg med meg et godt skjerf. Hvis jeg blir sulten har jeg med litt enkel snacks. 

Sånn ser det ut i selve kofferten, ganske organisert om jeg får si det selv! Haha, jeg elsker å pakke, og bruker gjerne litt ekstra tid på det. 

Skinnjakken min har jeg ikke fått luftet enda i år, så den blir med i kofferten, sammen med et par sorte ankelboots, et par runde solbriller og den knalloransje vesken min. Jeg reiser i olajakken min og de hvite skoene med dusker, så da har jeg litt yttertøy og tilbehør å velge mellom. 

Denne toalettmappen er perfekt til reise, og er faktisk kjøpt på Ebay. Den har mange rom så det er lett å organiserer, og det liker jeg! Jeg har med olje og en bommulsklut til sminkefjerning, samt en god rens. Ansiktskrem er på plass, det samme er tannbørste, tanntråd og allergimedisin. (Anna har katt) 

I den andre delen av mappen har jeg litt mer sminke, en hårolje, deodorant og neglefil. Et par smykker, hårstrikker og dusjsåpe blir også med. 

Dette palettet fra TheBalm er helt genialt til reise, her har du stort sett alt du trenger i ett lite palett. Blush, solpudder, highligheter og noen øyenskygger har fått plass i palettet som heter In the Balm of Your Hand. 

Noen sminkekoster og litt mer sminke har også fått plass. 

Jeg tror ikke det er noe som mangler, jeg håper i hvert fall ikke det. Ladere, adapter, undertøy og pysjamas er også med. Og skulle det være noe kritisk jeg har glemt får jeg vel alltids kjøpt det. Nå skal jeg klappe igjen Macen og kose meg videre med dansing på skjermen. 

Håper dere får en fin lørdagskveld ♥

– Sara


#pakke #reise #reising #pakking #ferie #koffert #hverdag

8 tips for å kaste mindre mat

Visste dere at vi nordmenn kaster hver åttende handlepose med mat? Det tilsvarer hele 42 kg spiselig mat per person hvert eneste år! Hvor sinnsykt er ikke det? Det er både bortkastede ressurser og penger, så her har vi virkelig en jobb å gjøre. Vi kaster ikke veldig mye mat hjemme hos oss, men det er noen ting som går igjen gang på gang, dessverre. Det har jeg den siste tiden prøvd å gjøre noe med, og her kommer mine beste tips for hvordan du kan kutte matsvinnet ditt. 

1. Frys ned

Jeg forstår at ikke alle har uendelig med fryseplass, og det har virkelig ikke vi heller. Vi har tre, relativt små skuffer, men de fungerer greit. Frys ned halve brød hvis dere ikke klarer å spise opp, frys urter, grønnsaker og middagsrester. Alt dere ikke klarer å spise opp, som kan fryses er det bare å slenge inn i fryseren!

2. Finn ut hva dere kaster ofte, og kom med løsninger på hvordan det kan brukes opp

Hos oss blir de to-tre siste brødskivene dessverre ofte tørre og mugne før vi rekker å spise de opp. En løsning er selvfølgelig å fryse de, men dersom det allerede har blitt tørt frister det ikke akkurat å slenge de i fryseren til seinere. Likevel kan de fint brukes til noe, stek opp krutonger, lag arme riddere eller brødrasp. Hvis du gjør dette med de tingene dere kaster oftest vil matsvinnet gå veldig fort ned.

3. Nyttiggjør deg av hele frukten/grønnsaken 

En ting jeg har begynt med nå nylig å spare på gulrotskrell, potetskrell, løkskall osv. i en pose i fryseren. Når den er full skal jeg koke grønnsakskraft av det! Dette er ting jeg ville kastet uansett, så at det går an å bruke det på nytt er jo bare helt supert! Det som blir igjen etter juicing er også perfekt å ha i denne posen. Bare google grønnsakene og fruktene før du slenger det i posen, ting som brokkolistilk er visst ikke noe godt å lage grønnsaksbuljong av! Den kan dog juices! 

4. Bruk middagsrester til lunsj

Denne er forhåpentligvis ikke ukjent for dere, men bruk rester fra middag til lunsj. Har du igjen pasta, lag pastasalat, har du igjen tortillalomper, lag wraps, har du igjen ris lag stekt ris med grønnsaker. Finn kreative måter å bruke opp restene fra middagen på, så du ikke trenger å kaste det. 

5. Planlegg, planlegg, planlegg

Hvis du planlegger matuken godt på forhånd er sjansen for at du får rester mye mindre. Pass på å lag middager slik at du får brukt opp grønnsakene som var igjen fra gårsdagen, eller planlegg å lage lunsj, frokost og annet snacks av det. 

6. Kjøp single bananer og rare grønnsaker/frukt

Dette punktet hjelper til med å kutte matsvinn på generell basis. Visste dere at single bananer ofte blir kastet fordi folk heller vil ha bananer i klaser? Bare tenk etter, hvor ofte kjøper du single bananer? Frukt og grønt som ser litt pussig ut lar også folk veldig ofte ligge, det er jo ikke noe god grunn for det, de smaker akkurat like godt som resten! Så plukk med dere rare grønnsaker og single bananer neste gang dere er ute å handler!

7. Slutt å vær så opphengt i datostempelet 

Selv om en vare hadde best før dato i går betyr ikke det at den ikke er spiselig i dag. Bruk sansene dine! Mange varer holder dagevis over utløpsdatoen! 

8. Organiser kjøleskapet på en fornuftig måte

Først og fremst er det lurt å ikke overfylle kjøleskapet, da stiger temperaturen lettere og varer kan fortere bli dårlig. I et overfylt kjøleskap er det også vanskelig å ha oversikt over hva du faktisk har. Så organiser kjøleskapet ditt på en måte som gjør at du lett ser hva du har, og gjerne slik at det eldste ligger fremst. 

Det var mine beste tips for å redusere matsvinn, håper dere ble litt inspirert til å kaste mindre mat. Det er lite som føles mer bortkastet enn å kaste spiselig mat, så det håper jeg virkelig vi klarer å bli bedre på i tiden som kommer!

Har du noen gode tips for å kutte ned på matsvinn?

– Sara


#mat #grønnsaker #frukt #matsvinn #tips #hverdag #inspirasjon #inspo

DIY: Pom pom-sneakers

God helg! I dag skulle det egentlig kommet et underholdningsinnlegg, men jeg fikk så lyst til å legge ut dette DIY-prosjektet med en gang. Jeg synes de pom pom-skoene som har vært så populært i det siste er så søte, men jeg gidder ikke betale flere hundre kroner for et par sko som sikkert ikke vil bli brukt mer enn nå i høst. Så jeg bestemte meg isteden for å lage mine egne. Egentlig er dette så enkelt at det ikke kreves noen oppskrift, men hvis noen fler har lyst til å lage slike sko tenkte jeg dere kanskje ville se fremgangsmåten. Så her har dere den 🙂 

Pom pom – sneakers

Det eneste du trenger er et par sko, du kan bare bruke noen du allerede har liggende for det skal verken sys, klippes eller limes. Også trenger du fire pom poms, jeg kjøpte mine på Ebay til rett over 30 kroner for alle sammen. Skoene kjøpte jeg på loppis for litt siden til 50 kroner, men de kommer jeg til å bruke som vanlige hvite sneakers når jeg er lei pom pomsene. Så totalt kan vi jo si at disse skoene kostet meg ca. 80 kroner! Det er vel innafor?

Bare ta opp lissene hele veien ned og tre igjennom de små “hempene” som alltid bruker å være på slike pom poms. På skoene mine var det fire sett med hull til lisser, og jeg synes det ble fineste å feste pom pomsene på de to nederste radene. Så er det bare å knyte på seg skoene som vanlig! 

Enklere blir det ikke!

Nå er jeg for å gå ut lufte skoene mine, håper bare ikke det blir så mye regn fremover så jeg får brukt de masse! Jeg er litt spent på hva dere synes da, er slike sko yey or ney? 

Håper dere får en superfin helg ♥

– Sara


#sko #shoes #klær #fashion #mote #diy #hjemmealget #inspo #inspirasjon #ebay

Oppskrift: Hummus

Nå er det visst høst for alle penga, med regn, sur vind og varme gensere i hvert butikkvindu. Nå er det vel ikke lenge før trærne begynner å bli bare, og vi kan vasse i fargerike blader. Det er jo skikkelig koselig, er dere ikke enig? Selv om sommer er herlig må jeg innrømme at jeg er veldig glad i høsten. Det er liksom årstiden for kos og hygge! Nok framsnakk av høsten, i dag ville jeg innom for å dele oppskrift på hummus med dere. Jeg har jo faktisk ikke lagt ut en ordentlig oppskrift på dette, og det er jo litt krise! Hummus er SÅ godt, og det kan brukes til så utrolig mye. Dipp til grønnsaker, på brødskiva, tilbehør til tacoen, og tilbehør til stort sett alt av mat. Love it! Her kommer min oppskrift.

Ingredienser:

  • 1 boks kikerter 
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ss tahini
  • Sitronsaft etter smak 
  • Et par ss olivenolje
  • 2 ss paprikapulver  
  • 2 ss spiskummin 
  • Noen kvister frisk koriander

Det er egentlig litt vanskelig å gi eksakte mål for hummus, da jeg alltid smaker meg frem. Det anbefaler jeg at du gjør også, ha i mer sitron om den mangler syre, mer krydder hvis du syns den er smakløs osv. Et annet tips er å lage hummusen dagen før du skal spise den, da får hvitløken godgjort seg og smaken blir så mye bedre! 

Ha bare alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender (stavmikser kan også brukes), og kjør blandingen helt glatt. Smak deg frem med krydder, olje og sitron til du er fornøyd med smaken. Hvis du synes den blir for tykk er det mulig å ha litt vann, men det bruker ikke jeg å gjøre. 

Det som er så gøy med hummus er at du kan variere smakene i det uendelige! Du kan slenge i ovnsbakt paprika, søtpotet, rødbeter, spinat, and the list goes on. Jeg kan i hvert fall anbefale både paprika og søtpotet! Prøv deg litt frem, og tips meg gjerne om gode kombinasjoner du kommer frem til! 

– Sara


#oppskrift #mat #middag #hjemmelaget #hummus #vegetar #dip #tilbehør