Espresso martini

Hei og god fredag! Hva har dere gjort i dag? Selv har jeg gitt leiligheten en skikkelig helgevask og resten av kvelden tror jeg skal brukes til å se på Netflix. Før det ville jeg bare innom her med en drinkoppskrift, sånn i tilfelle noen av dere skulle trenge litt inspirasjon til helgens festligheter. Espresso martini er drinken for deg som elsker kaffe, og hvis du gjør det må du love å teste ut denne! Den egner seg godt som en avslutning etter en god middag, eller på fest selvfølgelig. Anna og jeg koste oss med et par sånne før 10. klasse-reunion forrige helg, og jeg skal ikke lyve… det var hovedsakelig hun som sto for miksingen – jeg bare sølte det til! Håper oppskriften faller i smak 🙂

Ingredienser: 3 cl espresso (eller sterk kaffe) // 2 cl vodka // 2 cl Kahlua // Isbiter // Eventuelt sukkerlake

Fyll en shaker ca. halvfull med isbiter og hell over vodka, Kahlua, espresso og sukkerlake. Vi brukte ikke sukkerlake på lørdag, men jeg har hørt at det skal være godt med en spiseskje eller to oppi.

Shake godt slik at den skummer skikkelig. Husk bare å hold på det lille lokket på toppen, jeg klarte selvfølgelig å glemme det! Resultatet ble at Anna fikk espresso martini over hele strømpebuksen sin og hun tok over drinkmiksen resten av kvelden.

Når den er ristet lenge nok får du et fint lag med skum på toppen.

Pynt gjerne med noen hele kaffebønner!

Dette er en relativt mektig drink, og de ble rett og slett for kraftige å starte kvelden med. Vi (Anna) måtte derfor lage noen andre, skikkelig gode sitrusdrinker før vi kunne gå over på disse. De tok jeg dessverre ikke bilde av for de blei til litt spontant, men jeg kan prøve å gjenskape de en dag. Egentlig en perfekt sommerdrink! I mellomtiden håper jeg det smaker med en espresso martini!

– Sara


#oppskrift #drink #howto #alkohol #vegansk #hjemmelaget #martini #espresso #kaffe #kahlua

Proteinshake med kaffe og banan

Reklame | Annonselenker - Gymgrossisten

Hei! Etter trening er jeg glad i å få i meg noe raskt og enkelt som både inneholder proteiner og karbohydrater. Nå får jeg det kanskje til å høres ut som at jeg trener mye og seriøst, men det gjør jeg overhode ikke. Jeg er inne i en god steam med to faste avtaler i uka også hender det jeg får til en økt til. Og påfyll må man jo ha uansett! I det siste har jeg lagd meg en skikkelig god (om jeg får si det selv) proteinshake etter styrkeøkter, med hint av kaffe og banan.  Jeg har bare blandet ingredienser jeg tenker passer inn i en proteinshake og som smaker godt sammen, jeg aner ikke hva næringsinnholdet er, men med denne shaken får du både protein og karbohydrater. Proteinpulveret jeg bruker er med sjokoladesmak fra Star Nutrition (ikke sponset), det er ganske rimelig og smaker også godt aleine med melk! De har nå også 25% rabatt på dette proteinpulveret, så nå er det ekstra billig 🙂

Ingredienser: 1 liten banan // 1,5 scoop proteinpulver med sjokoladesmak // 1 dl kald kaffe + kaffeisbiter (vanlige isbiter kan også brukes) // 2-3 dl valgfri melk

Kjør alt sammen i en blender og nyt med en gang. Jeg liker å bruke blender når jeg lager proteinshake, uansett om jeg har i banan eller ikke – da slipper man proteinpulverklumper! Klumper opplever jeg uansett hva slags merke jeg bruker og uansett hvor lenge jeg rister, så blender eller stavmikser er tingen.

Ha gjerne i et par ekstra kaffeisbiter etter du har blendet ferdig så holder den seg kald.

Dette ble frokosten min i dag, det var ingenting annet som fristet i varmen. Denne er også kjekk å slenge i sammen og ta med seg ut døren hvis du trenger rask påfyll, og du holder deg faktisk mett lenge.

– Sara


#protein #trening #shake #sunt #helse #kosthold #gymgrossisten #proteinpulver

Tips: konspirasjonspodden

Jeg har aldri vært noe flink til å høre på podcaster, rett og slett fordi jeg sliter veldig med å få med meg det som blir sagt. Om jeg for eksempel sitter på bussen har jeg så lett for å begynne å tenke på andre ting også har det plutselig gått 10 minutter hvor jeg ikke har fått med meg noe som helst. Det blir derfor alltid til at jeg hører på musikk på bussen, hvis jeg skal rydde eller om jeg bare sitter å pusler på datamaskinen. I det siste har jeg dog begynt så smått å høre på et par podcaster, og jeg digger det! Det var Mia som tipset meg om podcasten jeg nå skal anbefale videre til dere og den så underholdende! 

Konspirasjonspodden handler naturlig nok om konspirasjonsteorier, og det er Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn-Henning Ødegaard som hoster. Hver uke tar for seg en ny konspirasjonsteori hvor de legger frem bevisene som eventuelt er der og så drøfter de rundt disse og kommer med en konklusjon til slutt. Jeg synes de er veldig flinke til å ha en god balansere mellom humor og seriøsitet. De tar de ulike konspirasjonsteoriene på alvor uansett hvor off teorien er. 

Personlig har jeg egentlig aldri vært noen stor tilhenger av konspirasjonsteorier, og det er veldig lite av det de presenterer i disse poddene jeg faktisk tror på, likevel er det skikkelig spennende. Mange av tingene hadde jeg aldri hørt om en gang! Jeg ante for eksempel ikke at det finnes teorier om at Paul McCartney er død og at det er en annen som utgir seg for å være han. Mulig jeg har fulgt dårlig med, men dette har gått meg hus forbi. Jeg skjønner ikke hvordan folk en gang kan få seg til å tro noe sånt, men likevel er det så interessant å høre alle de syke teoriene. 

Jeg er straks ferdig med sesong 1, og ser det kommer en del spennende konspirasjonsteorier i de neste sesongene. Gleder meg! Den eneste episoden jeg ikke orket å høre ferdig var den om at reptilmennesker styrer verden. Den var så søkt at jeg ikke fant den litt interessant en gang, hehe.

Jeg hører på podcast via Acast, enten på dataen eller via appen. Jeg håper de snart klarer å samkjøre slik at man kan logge inn og fortsette podder der man stoppet dem på alle enheter. Det savner jeg, ellers er Acast veldig oversiktlig og fin. Jeg liker den mye bedre enn Apples innebygde podcastspiller. 

– Hører du på noen gode podcaster?

– Sara 


#podcast #tips #underholdning #anbefaling #konspirasjon 

Bildedryss: bryllupet til Karoline og Jonas

Hei! Nå var det plutselig blitt en liten stund siden sist, og som jeg har kost meg de siste dagene! Helga har vært så utrolig fin med grilling hos Angela på fredag, der var det så mange fine jenter som det var skikkelig hyggelig å møte, og selvfølgelig bryllup på lørdag. FOR et flott bryllup og for et nydelig brudepar! Jeg er så glad for at jeg fikk lov til å være med å feire denne fine dagen ♥ Jeg knipset litt bilder så her kommer et bildedryss. 

Jeg måtte bare starte med dette bildet, så fint!

Vielsen fant sted i Vardåsen kirke og jeg likte den kirken skikkelig godt. Ikke sånn typisk kirke man vanligvis ser, men en moderne, enkel kirke. I tillegg var det er veldig fint program, ikke for langt!

Utenfor ble det litt knipsing av bilder, og alle gjestene fikk såpebobler som vi kunne blåse på brudeparet. 

Brudeparet dro så videre for bilder, i denne kule bilen, mens gjestene dro til festlokalet. 

Mens vi ventet på brudeparet fikk vi lett servering med tilhørende alkohol. Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, og vi hadde faktisk tatt med noe enkelt som vi kunne spise litt på slik at vi ikke skulle bli så sultne før middagen. Det hadde vi virkelig ikke trengt, for brudeparet hadde tenkt på alt! 

Alt fra innbydelser, til menyer og program i kirken var veldig gjenomført og det var lett og se at de hadde en rød (eller grønn, haha) tråd gjennom hele bryllupet. 

Fine Angela ♥ Vi var forresten det kule bordet, sånn hvis noen skulle lure på hvorfor bordkortene våre endte opp som hodepynt.

Så var det maten da – FY søren så godt! Jeg som ikke spiser kjøtt fikk tilpasset menyen og det synes jeg var skikkelig fint gjort. Det er ikke alltid dette er like lett, men jeg fikk akkurat samme (nydelige) gulrotsuppe som resten, bare uten kjøtt til forrett og en sinnsykt god hovedrett. Hovedretten besto av en slags butterdeig med masse digge rotgrønnsaker og en tomatsaus til. Det var så godt at det faktisk gikk ned 1,5 porsjon! Desserten var også veldig god, det var en skikkelig smakfull sjokolademousse. Vi blei blei alle gode og mette for å si det mildt! 

Underveis i middagen fikk vi selvfølgelig høre kjempefine taler, her taler bruden selv ♥ Toastmasteren var også veldig flink, morsom og ikke av den typen som snakker aalt for mye!

Brudeparet måtte x-antall ganger opp på stolen og under bordet for å kysse, og hver gang en av dem gikk på do gikk det motsatte kjønn opp for å kysse den som satt igjen på kinnet. Dette var en morsom greie jeg ikke har vært med på tidligere!

Resten av kvelden bød på mingling, masse dansing og et uvisst antall turer i fotobaren. Jeg klarte å misse både brudevalsen og skjæring av kaken, men sånn blir det noen ganger. 

Fotobaren som alle kunne bruke så mye de ville hele kvelden var SÅ kul! Jeg tør ikke tenke på hvor mange bilder som ble knipset i løpet av bryllupet, men fy søren så gøy. Bildene kunne printes ut på stedet også kan vi laste ned bildene fra en nettside i ettertid. Sånn har jeg lyst til å ha den dagen jeg gifter meg også!

Jeg koste meg virkelig så mye, og det håper jeg alle andre, og ikke minst brudeparet gjorde også! Det var også veldig hyggelig at alle var så imøtekommende. Det var faktisk bare Synne av oss fire som hadde møtt brudgommen før, og familien hadde vi heller ikke hilst på, men det merket man liksom ikke så godt. Så det synes jeg var veldig hyggelig ♥ Og så må jeg bare si, SÅ sinnsykt fin Karoline var! Bildene klarer nesten ikke fange hvor fin kjolen var, med langt slep og det fine mønsteret. Nei, dette var et skikkelig gjennomført og fint bryllup!

– Sara


#bryllup #wedding #brud #vielse #venner #kos #kjærlighet #bildedryss

Oppskrift: bønneboller i pita

Hei og god helg! Om ikke lenge stikker jeg avgårde til Asker, jeg skal sove over hos Angela i hele helgen, og i morgen er det endelig klart for bryllup! Karoline og Jonas gifter seg og vi Radissonjentene skal dra sammen – jeg gleder meg sånn! I kveld skal vi grille og kose oss litt hjemme hos Angela, hun bor jo i Portugal nå så det skal bli skikkelig koselig å se henne igjen! Det er jo snart ett år siden sist! Jeg tenkte bare å poppe innom dere med en oppskrift før jeg drar; bønneboller. Oppskriften fant jeg her og de ble skikkelig gode, så hvis noen mangler inspirasjon til middag for helgen kan jeg anbefale å teste ut disse! 

Ingredienser til ca. 15 boller: 1 boks store hvite bønner, 1/2 rødløk // 1/2 rød paprika // 1 dl brødrasp/griljermel (halvparten til bollene og halvparten til panering) // 1/2 dl mel // 1 ts bakepulver // Litt salt og pepper // Olje til koking

Ha bønner, hakket løk og paprika, halvparten av brødraspet, mel, bakepulver, salt og pepper i en bolle og bland godt. Form til passelig store boller, jeg fikk 15 stykker av denne blandingen. Till så bollene i brødrasp. 

Kok så bollene i olje til de er gylne og fine, legg de over på papir slik at oljen får rent av seg. Jeg brukte rapsolje, da det ikke gir noe smak. 

De ferdige bollene kan du bruke til mye forskjellig, for eksempel i wraps eller pitabrød. De kan også serveres med masse forskjellig tilbehør slik som falafler. 

Disse blir sprø utenpå og myke inni – skikkelig godt!

Denne gangen valgte vi å servere i pitabrød med blant annet råkost, mais, salat og hummus. Det ble skikkelig godt! Og hvis man har lyst går det fint an å legge til litt hvitløk, chili, ingefær eller hva man måtte ønske i bollene for andre smaker! 

– Sara


#oppskrift #middag #vegetar #tips #inspirasjon #mat 

Gjør føttene sommerklare på 1-2-3

Dette innlegget skulle egentlig vært ute både i går og dagen før i går, men det har kommet en del ting i veien, så først nå har jeg hatt tid til å sette meg ned å skrive. 

Jeg tror mange, meg selv inkludert har en tendens til å glemme å gi føttene den pleien de fortjener. Ansiktet og kroppen ellers er liksom en selvfølge at man tar vare på, mens de stakkars føttene blir ofte blir glemt. I tillegg ser kanskje ikke føttene best ut etter en lang vinter? Jeg syns derfor det er godt å kunne gi føttene litt fortjent pleie nå som det er sommer, de er jo litt mer “out there” nå enn om vinteren. Så her er noen tips til hvordan du kan gjøre føttene klare for sommeren.

Fotbad

Fotbad er så utrolig undervurdert! Det er skikkelig avslappende og det kan lett kombineres med ansiktsmaske, lakking av negler eller andre hjemmespa-aktiviteter. Ha i litt badesalt og la huden på føttene mykne godt opp før neste steg. 

Skrubb og fil

Neste punkt på listen er å bli kvitt døde hudceller, for det bygger seg jo opp på føttene som alle andre steder. Det jeg liker å gjøre er å først gi føttene en runde med en god skrubb, gjerne denne sjokoladeskrubben eller denne med mint. Så bruker jeg en fotfil hvis jeg har noe hard hud. Da føles føttene myke og deilige ut etterpå! 

Fuktighet 

Når føttene er skrubbet og filt er det på tide å påføre en god krem. Jeg har en egen fotkrem til dette som gir masse fuktighet og pleie, men en vanlig body lotion fungerer også helt greit. Noen ganger smører jeg på et ekstra tykt lag med krem også sover jeg med ullsokker på. Det er kanskje litt varmt for det nå, men om høsten og vinteren er det skikkelig deilig! 

Ikke glem neglene

Selv om jeg liker å lakke neglene på hendene har jeg har faktisk aldri vært noe særlig flink til å lakke tåneglene. Det har jeg riktig nok gjort i år, og det ser jo så mye freshere ut med en gang! Neglelakk på tærne er selvfølgelig ikke et must, men det er jo veldig fint når du har åpne sko eller går barbeint.

Har du en neglebåndsklipper kan du også kvitte deg med gammelt, tørt neglebånd. Jeg liker også å file neglene (med en egen fil) etter jeg har klipt tåneglene, det verste jeg veit er når neglene fliser seg! Så har jeg på neglelakk. Mine favorittlakker er fra TL-Design.

På lørdag skal jeg i bryllup og hvis jeg ender opp med åpne sko vurderer jeg å legge fransk på neglene, det blir ikke et like stort blikkfang som disse røde neglene er. Vi får se, jeg har ikke bestemt meg for sko enda! Jeg skal i hvert fall gjøre disse stegene før lørdag, så føler jeg meg fresh og fin på føttene. 

– Sara


#skjønnhet #beauty #velvære #helse #føtter #fotbad #fotpleie #tips #inspirasjon 

Oppskrift: pulled jackfruit

Har dere hørt om jackfruit før? Det hadde ikke jeg før jeg sluttet å spise kjøtt, men leenge har jeg hatt lyst til å prøve det. Tanken var egentlig å prøve å lage i slow cooker, men jeg fikk plutselig et innfall her en dag at jeg skulle lage det – og da var det ikke tid til å vente på den! Jeg fulgte denne oppskriften her, og resultatet ble så bra! Skikkelig godt og enkelt å lage, så jeg veit dette kommer til å bli lagd igjen om ikke lenge. Her kommer fremgangsmåte:

Ingredienser: 1 boks jackfruit i lake/brine (ikke sirup) // 1/2 gul løk // 2 fedd hvitløk // 2dl grønnsakskraft // Barbequesaus // Olje til steking + tilbehør

Skjær jackfruiten i tynne skiver som på bildet over. Noen velger å kutte bort stilken, den innerste lille trekanten på frukten, men det er ikke et must. 

Stek løk og hvitløk i olje til det blir mykt og ha i jackfruit og grønnsakskraft. La dette putre under lokk til jackfruiten er så mør at den faller fra hverandre. Dette tar ca. 10-15 minutter.

Jeg lot ikke min stå lenge nok og da ble det ikke riktig så “pulled” som det bør bli. Når jackfruiten er skikkelig mør kan du mose den med en potetstapper eller lignende. Spre jackfruiten utover et bakebrett og stek i 15 minutter på 200 grader. Ta så ut brettet og ha over ønsket menge BBQ-saus, stek videre i 10 minutter. Så har du deilig pulled jackfruit som kan brukes i for eksempel burgere, i pitabrød eller som erstatter for kjøtt i andre retter. 

Vi valgte å servere som burger i pitabrød med masse gode grønnsaker og det ble kjempegodt! 

Jeg kommer nok til å teste å lage i slow cookeren neste gang, da kan jackfruiten bare stå å godgjøre seg til den er skikkelig mør og god. Gleder meg allerede! Da tror jeg den skal serveres med vanlige burgerbrød og kanskje med søtpotetfries til, nam! Håper jeg klarte å friste noen med disse bildene, jeg kan i hvert fall skrive under på at dette er verdt å teste! Jackfruiten kjøpte jeg forresten i en innvandrerbutikk hvis noen skulle lure på det 🙂

– Sara


#mat #middag #oppskrift #inspirasjon #vegetar #vegansk #tips 

Bildedryss: Stylista og Olympus PEN Summer Party 2018

Hei og god helg! For min del føltes det litt som at helgen startet i går med årets Stylista og Olympus PEN Summer Party i Oslo. I år som årene før har de fikset en skikkelig fin fest med god stemning, kule stands og sinnsykt bra goodiebags! Anne-Marit, som faktisk hadde bursdag i går, var med meg. Vi koste oss masse og fikk blant annet stylet håret, sminket oss, blitt fotografert og mye mer. Her kommer et lite bildedryss fra kvelden. 

Lokalet var så fint pyntet og organisert denne gangen, selv om det var mye folk føltes det ikke like trangt som tidligere år. 

Biolage stilte med en skikkelig kul stand hvor vi kunne fikse håret vårt med ekte blomster. Frisørene var utrolig flinke og både Anne-Marit og jeg ble superfornøyde med håret vårt! Jeg valgte selvfølgelig favorittblomsten min peon i håroppsatsen. 

Det ble så fint ♥

Blandt andre stands som var tilstede var Foreo, med sin nyhet UFO Smart Mask, Peter Thomas Roth og Buxom. 

Hos Buxom kunne man spinne lykkehjulet, og Anne-Marit vant hele to ganger! Jeg tok ikke med noen premie hjem, men vi fikk noen produkter i goodiebagen.

Vi fikk også lagt litt enkel sminke av det hyggelige Buxom-teamet!

Fine Anne-Marit ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi måtte en liten tur innom Olympus sin photo-stand for et lite bilde også. Og nei, jeg er ikke så sur som jeg ser ut 🙂 hehe

Vi hadde en skikkelig fin kveld og koste oss maks begge to! Jeg fikk til og med sagt hei til fine Sara igjen, og for første gang møtt Vilde. Det var skikkelig hyggelig! Vilde har jeg jo lest bloggen til i en evighet, og hun virket akkurat lik seg i virkeligheten – skikkelig søt jente! 

Og forresten; gratulerer så mye til Elisabeth Schildmann som vinner av årets Stylista! 

– Sara


#stylista #olympus #olympuspen #summerparty #sommer #fest #buxom #biolage #foreo #oslo 

13 reasons why – sesong 2

For omtrent ett år siden tipset jeg om serien 13 reasons why her på bloggen, og har dere ikke sett sesongen 1 enda er det på tide! Det var en skikkelig god serie med et viktig budskap presentert på en ny og original måte. Og da sesong 2 ble bekreftet fikk vi vite at serien skulle ta for seg litt andre perspektiver enn det vi fikk i første sesong. Noe jeg synes virket spennende. Likevel sitter jeg litt igjen med følelsen av at denne sesongen kun ble laget for å tjene penger. Historien var allerede fortalt, og selv om vi fikk vite litt nye ting føler jeg kanskje at det var litt rart å komme med en oppfølger. Jeg pleier vanligvis ikke å lage omtaler av nye sesonger i serier jeg allerede har tipset om, men jeg synes denne fortjente et eget innlegg. 

13 Reasons Why

I denne sesongen følger vi rettssaken hvor familien til Hannah Baker (Kathrine Langford) anklager skolen for å ha skylden i Hannahs død. Vi får se de ulike vitnenes forklaringer, vitner som hovedsakelig består av Hannahs medelever. Dette byr på mange flashbacks, men ofte med en litt annen sannhet enn den som kom frem gjennom de 13 kassettene fra forrige sesong. Det er hovedsakelig det serien går i, ulike versjoner av sannheter vi allerede har sett. Mens rettssaken utvikler seg dukker det opp flere uhyggelige hendelser og beviser for at det foregår mye grums på Liberty High, blant annet en eske med polaroidbilder som viser seg å få betydning for flere av karakterene. Hannah, som jo er død er med som et “spøkelse” eller en hallusinasjon i hodet til Clay Jensen (Dylan Minnette).

Selv om jeg ikke synes denne sesongen var i nærheten av å nå opp til den forrige var det enkelte øyeblikk som var gode. Serien ble også bedre mot slutten, så hvis du så sesong 1 og likte den godt kan du absolutt ha “glede” av denne også. Hvis du ikke var fan av forrige sesong kan du glatt hoppe over denne! Nå ryktes det faktisk at det kommer en sesong 3 også, noe jeg i og for seg tenkte meg da jeg så hvordan denne sesongen sluttet. Jeg håper bare de tar til fornuften og dropper det.

– Sara


#tv #tvserie #serie #netflix #underholdning 

How to: safting med saftkoker

Hei! Sommeren er kanskje ikke høysesong for safting, det hører jo som regel høsten med. Likevel fikk jeg så lyst til å prøve meg på litt saftkoking her om dagen. Jeg har nemlig hatt en del bær liggende i fryseren altfor lenge nå, og saftkokeren etter oldemor har stått ubrukt siden jeg fikk den for 9 (!!!) år siden. Det var med andre ord på tide! Det finnes flere metoder for å lage saft, dere kan jo sjekke ut hvordan jeg lagde eplesaft med sitronsyre i dette innlegg, men denne gangen brukte jeg altså en saftkoker. Det får man kjøpt til en ganske billig penge flere steder hvor de selger kjøkkenartikler. Nå skal dere få fremgangsmåten, så kanskje dere kan lage saft selv av høstens bær?

Det er en beholder inne i saftkjelen, den fylles med ønskede bær. Jeg hadde en stor pose rips, en god del solbær og litt diverse andre skogsbær. Alt sammen gikk opp i gryta, det er bare godt å blande ulike bær. 

Saftkokeren settes så oppå en kjele med vann, pass bare på at saftkokeren dekker hele åpningen på kjelen. Så er det bare å sette på platen og la saftingsprosessen begynne. Sjekk innimellom at det fortsatt er vann i kjelen under så det ikke tørrkoker. Mange moderne saftkokere har en innebygd kjele under til vann. 

Når bæra begynner å gi fra seg saft renner det ned i saftkokeren og så kommer det ut av “tappekrana”. Så er det bare å holde på så lenge det er saft i bæra, jeg tror min sto i ca. en times tid. Når du er ferdig siler du saften for eventuelt rusk som har funnet sin vei ned i saften din og gir saften et oppkok. Når saften nærmer seg kokepunktet tilsetter du ønsket mengde sukker. Etter litt googling kom jeg frem til at rundt 400-500g sukker per liter råsaft er vanlig. Jeg endte opp med å bruke rett over 400g per liter da vi ikke hadde mer sukker. Det ble egentlig veldig godt, ikke like søt som oldemor brukte å lage den, men likevel søt nok. 

Saften bør oppbevares på glassflasker, da holder den seg best. Har du riktig nok lagd veldig mye saft går det an å fryse det ned. Steriliser flaskene du vil bruke først, jeg varmet mine litt og litt opp med varmt vann før jeg fylte de med kokende vann. Jeg veit noen steriliserer i ovnen, men jeg tror det holder å gjøre slik jeg gjør?

Håper dette var greit forklart. Det er jo ikke vanskelig i det hele tatt å lage saft selv, og det aller beste er selvfølgelig at du får reine produkter med kontroll selv over hva du putter i deg. Nå er det ganske mye sukker i denne saften, men du står fritt til å ha i mindre eller erstatte sukkeret med andre søtningsstoffer. Sukrin+ egner seg sikkert fint til dette. Ulempen er at det holder seg en del dårligere enn saft kjøpt på butikken, men det er jo bare å fryse. 

Liker du best hjemmelaget?

– Sara


#saft #safting #saftkoker #bær #hjemmelaget #oppskrift #diy #inspirasjon #tips