Espresso martini

Hei og god fredag! Hva har dere gjort i dag? Selv har jeg gitt leiligheten en skikkelig helgevask og resten av kvelden tror jeg skal brukes til å se på Netflix. Før det ville jeg bare innom her med en drinkoppskrift, sånn i tilfelle noen av dere skulle trenge litt inspirasjon til helgens festligheter. Espresso martini er drinken for deg som elsker kaffe, og hvis du gjør det må du love å teste ut denne! Den egner seg godt som en avslutning etter en god middag, eller på fest selvfølgelig. Anna og jeg koste oss med et par sånne før 10. klasse-reunion forrige helg, og jeg skal ikke lyve… det var hovedsakelig hun som sto for miksingen – jeg bare sølte det til! Håper oppskriften faller i smak 🙂

Ingredienser: 3 cl espresso (eller sterk kaffe) // 2 cl vodka // 2 cl Kahlua // Isbiter // Eventuelt sukkerlake

Fyll en shaker ca. halvfull med isbiter og hell over vodka, Kahlua, espresso og sukkerlake. Vi brukte ikke sukkerlake på lørdag, men jeg har hørt at det skal være godt med en spiseskje eller to oppi.

Shake godt slik at den skummer skikkelig. Husk bare å hold på det lille lokket på toppen, jeg klarte selvfølgelig å glemme det! Resultatet ble at Anna fikk espresso martini over hele strømpebuksen sin og hun tok over drinkmiksen resten av kvelden.

Når den er ristet lenge nok får du et fint lag med skum på toppen.

Pynt gjerne med noen hele kaffebønner!

Dette er en relativt mektig drink, og de ble rett og slett for kraftige å starte kvelden med. Vi (Anna) måtte derfor lage noen andre, skikkelig gode sitrusdrinker før vi kunne gå over på disse. De tok jeg dessverre ikke bilde av for de blei til litt spontant, men jeg kan prøve å gjenskape de en dag. Egentlig en perfekt sommerdrink! I mellomtiden håper jeg det smaker med en espresso martini!

– Sara


#oppskrift #drink #howto #alkohol #vegansk #hjemmelaget #martini #espresso #kaffe #kahlua

Budsjettvennlige kjoletips til bryllupsgjester

Reklame | Annonselenker - Asos, Boozt & Nelly

Skal du være bryllupsgjest i sommer? Hvis du er like stresset over kjolevalget som jeg var da jeg skulle i bryllup for to helger tilbake har jeg noe som kanskje kan hjelpe deg litt. Som gjest i bryllup er det viktig å følge kleskoden brudeparet har satt og er du i tvil spør bruden. Fargen hvit er selvfølgelig forbeholdt bruden, men både sort og rødt skal man også helst styre unna. Sort er en sørgafarge og rødt betydde tidligere at man hadde ligget med brudgommen. Nå blir riktig nok rødt mer og mer vanlig, og så lenge du ikke kommer i en signalrød kjole tror jeg ikke du trenger å bekymre deg, jeg har faktisk tatt med en rød kjole i denne kollasjen som jeg synes passer. Husk også at det ikke er om og gjøre å ha den korteste kjolen denne dagen. Korte kjoler eller kjoler med for dyp utringing kan fort bli for vulgært i et bryllup. Under har jeg funnet frem til noen fine kjoler og tilbehør jeg tenker passer bra for en bryllupsgjest.

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14. HER 15. HER 16. HER 17. HER 18. HER 19. HER 20. HER

Jeg har så lyst til å legge samtlige av disse kjolene i handlekurven og sende de hitover, men nå står det ingen flere bryllup på planen for i år. Ikke trenger jeg flere kjoler heller, men fine det er de! Jeg kjøpte meg riktig nok en topp fra Bik Bok her om dagen som jeg tror er i samme serie som den røde kjolen (nummer 15), og den gleder jeg meg sånn til å bruke masse i fremover. Klesskapet mitt lider med andre ord ingen nød!

Et siste lite tips til dere som skal i bryllup i år; gå for behagelige sko! Det er egentlig en selvfølge, men selv valgte jeg sko som var fine fremfor behagelige. Det endte i at jeg måtte kaste fra meg skoene nesten med en gang vi ankom festlokalet – kjedelig! 

– Sara


#mote #kjole #tips #bryllup #kjoler #nelly #boozt #asos #bikbok #outfit #antrekk #inspirasjon 

Proteinshake med kaffe og banan

Reklame | Annonselenker - Gymgrossisten

Hei! Etter trening er jeg glad i å få i meg noe raskt og enkelt som både inneholder proteiner og karbohydrater. Nå får jeg det kanskje til å høres ut som at jeg trener mye og seriøst, men det gjør jeg overhode ikke. Jeg er inne i en god steam med to faste avtaler i uka også hender det jeg får til en økt til. Og påfyll må man jo ha uansett! I det siste har jeg lagd meg en skikkelig god (om jeg får si det selv) proteinshake etter styrkeøkter, med hint av kaffe og banan.  Jeg har bare blandet ingredienser jeg tenker passer inn i en proteinshake og som smaker godt sammen, jeg aner ikke hva næringsinnholdet er, men med denne shaken får du både protein og karbohydrater. Proteinpulveret jeg bruker er med sjokoladesmak fra Star Nutrition (ikke sponset), det er ganske rimelig og smaker også godt aleine med melk! De har nå også 25% rabatt på dette proteinpulveret, så nå er det ekstra billig 🙂

Ingredienser: 1 liten banan // 1,5 scoop proteinpulver med sjokoladesmak // 1 dl kald kaffe + kaffeisbiter (vanlige isbiter kan også brukes) // 2-3 dl valgfri melk

Kjør alt sammen i en blender og nyt med en gang. Jeg liker å bruke blender når jeg lager proteinshake, uansett om jeg har i banan eller ikke – da slipper man proteinpulverklumper! Klumper opplever jeg uansett hva slags merke jeg bruker og uansett hvor lenge jeg rister, så blender eller stavmikser er tingen.

Ha gjerne i et par ekstra kaffeisbiter etter du har blendet ferdig så holder den seg kald.

Dette ble frokosten min i dag, det var ingenting annet som fristet i varmen. Denne er også kjekk å slenge i sammen og ta med seg ut døren hvis du trenger rask påfyll, og du holder deg faktisk mett lenge.

– Sara


#protein #trening #shake #sunt #helse #kosthold #gymgrossisten #proteinpulver

Besøk av lille Lucas

Jeg begynner å se en tendens her på bloggen når helga kommer; tiden til blogging strekker ikke til. Jeg er en evig tidsoptimist og poff så er helga over. Denne helga startet med å ta den siste av de 3 HPV-vaksinene, håper alle som har muligheten tar den! Så møtte jeg Malin for en liten sommeravslutning med henne. Hun reiser nordover for sommeren, så det var hyggelig! 

På lørdag var det tid for reunion med klassen jeg på grunnskolen med, det er 10 år siden vi gikk ut allerede! To av jentene i klassen var så flinke og dro i gang en fest og det var kjempehygelig! Anna kom helt fra England og det var å godt å se henne igjen ♥ Før festen samlet vi oss en fin jentegjeng hjemme hos meg for å få opp stemningen litt. Det var virkelig hyggelig å se folk igjen, og absolutt ingen grunn til å være nervøs på forhånd. 

Gårsdagen gikk egentlig mest med til å se på TV og slappe av med Matias. Og i dag har vi fått denne fine karen; Lucas. Han skal vi passe i noen dager nå mens eierne er på ferie. Vi hadde han her på en prøvedag forrige uke og det gikk kjempefint. Så da får vi prøvd oss som hundeeiere! 

Lucas er en whippet, og han passer så godt inn hos oss. Han liker at det er godt og varmt, koser seg gjerne på sofaen og er generelt sett en rolig type. Jeg tror vi skal få noen fine dager sammen 🙂 

Ha en fin uke!

– Sara


#hund #whippet #helgen #helg #venner #fest 

Tips: konspirasjonspodden

Jeg har aldri vært noe flink til å høre på podcaster, rett og slett fordi jeg sliter veldig med å få med meg det som blir sagt. Om jeg for eksempel sitter på bussen har jeg så lett for å begynne å tenke på andre ting også har det plutselig gått 10 minutter hvor jeg ikke har fått med meg noe som helst. Det blir derfor alltid til at jeg hører på musikk på bussen, hvis jeg skal rydde eller om jeg bare sitter å pusler på datamaskinen. I det siste har jeg dog begynt så smått å høre på et par podcaster, og jeg digger det! Det var Mia som tipset meg om podcasten jeg nå skal anbefale videre til dere og den så underholdende! 

Konspirasjonspodden handler naturlig nok om konspirasjonsteorier, og det er Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn-Henning Ødegaard som hoster. Hver uke tar for seg en ny konspirasjonsteori hvor de legger frem bevisene som eventuelt er der og så drøfter de rundt disse og kommer med en konklusjon til slutt. Jeg synes de er veldig flinke til å ha en god balansere mellom humor og seriøsitet. De tar de ulike konspirasjonsteoriene på alvor uansett hvor off teorien er. 

Personlig har jeg egentlig aldri vært noen stor tilhenger av konspirasjonsteorier, og det er veldig lite av det de presenterer i disse poddene jeg faktisk tror på, likevel er det skikkelig spennende. Mange av tingene hadde jeg aldri hørt om en gang! Jeg ante for eksempel ikke at det finnes teorier om at Paul McCartney er død og at det er en annen som utgir seg for å være han. Mulig jeg har fulgt dårlig med, men dette har gått meg hus forbi. Jeg skjønner ikke hvordan folk en gang kan få seg til å tro noe sånt, men likevel er det så interessant å høre alle de syke teoriene. 

Jeg er straks ferdig med sesong 1, og ser det kommer en del spennende konspirasjonsteorier i de neste sesongene. Gleder meg! Den eneste episoden jeg ikke orket å høre ferdig var den om at reptilmennesker styrer verden. Den var så søkt at jeg ikke fant den litt interessant en gang, hehe.

Jeg hører på podcast via Acast, enten på dataen eller via appen. Jeg håper de snart klarer å samkjøre slik at man kan logge inn og fortsette podder der man stoppet dem på alle enheter. Det savner jeg, ellers er Acast veldig oversiktlig og fin. Jeg liker den mye bedre enn Apples innebygde podcastspiller. 

– Hører du på noen gode podcaster?

– Sara 


#podcast #tips #underholdning #anbefaling #konspirasjon 

Bildedryss: bryllupet til Karoline og Jonas

Hei! Nå var det plutselig blitt en liten stund siden sist, og som jeg har kost meg de siste dagene! Helga har vært så utrolig fin med grilling hos Angela på fredag, der var det så mange fine jenter som det var skikkelig hyggelig å møte, og selvfølgelig bryllup på lørdag. FOR et flott bryllup og for et nydelig brudepar! Jeg er så glad for at jeg fikk lov til å være med å feire denne fine dagen ♥ Jeg knipset litt bilder så her kommer et bildedryss. 

Jeg måtte bare starte med dette bildet, så fint!

Vielsen fant sted i Vardåsen kirke og jeg likte den kirken skikkelig godt. Ikke sånn typisk kirke man vanligvis ser, men en moderne, enkel kirke. I tillegg var det er veldig fint program, ikke for langt!

Utenfor ble det litt knipsing av bilder, og alle gjestene fikk såpebobler som vi kunne blåse på brudeparet. 

Brudeparet dro så videre for bilder, i denne kule bilen, mens gjestene dro til festlokalet. 

Mens vi ventet på brudeparet fikk vi lett servering med tilhørende alkohol. Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, og vi hadde faktisk tatt med noe enkelt som vi kunne spise litt på slik at vi ikke skulle bli så sultne før middagen. Det hadde vi virkelig ikke trengt, for brudeparet hadde tenkt på alt! 

Alt fra innbydelser, til menyer og program i kirken var veldig gjenomført og det var lett og se at de hadde en rød (eller grønn, haha) tråd gjennom hele bryllupet. 

Fine Angela ♥ Vi var forresten det kule bordet, sånn hvis noen skulle lure på hvorfor bordkortene våre endte opp som hodepynt.

Så var det maten da – FY søren så godt! Jeg som ikke spiser kjøtt fikk tilpasset menyen og det synes jeg var skikkelig fint gjort. Det er ikke alltid dette er like lett, men jeg fikk akkurat samme (nydelige) gulrotsuppe som resten, bare uten kjøtt til forrett og en sinnsykt god hovedrett. Hovedretten besto av en slags butterdeig med masse digge rotgrønnsaker og en tomatsaus til. Det var så godt at det faktisk gikk ned 1,5 porsjon! Desserten var også veldig god, det var en skikkelig smakfull sjokolademousse. Vi blei blei alle gode og mette for å si det mildt! 

Underveis i middagen fikk vi selvfølgelig høre kjempefine taler, her taler bruden selv ♥ Toastmasteren var også veldig flink, morsom og ikke av den typen som snakker aalt for mye!

Brudeparet måtte x-antall ganger opp på stolen og under bordet for å kysse, og hver gang en av dem gikk på do gikk det motsatte kjønn opp for å kysse den som satt igjen på kinnet. Dette var en morsom greie jeg ikke har vært med på tidligere!

Resten av kvelden bød på mingling, masse dansing og et uvisst antall turer i fotobaren. Jeg klarte å misse både brudevalsen og skjæring av kaken, men sånn blir det noen ganger. 

Fotobaren som alle kunne bruke så mye de ville hele kvelden var SÅ kul! Jeg tør ikke tenke på hvor mange bilder som ble knipset i løpet av bryllupet, men fy søren så gøy. Bildene kunne printes ut på stedet også kan vi laste ned bildene fra en nettside i ettertid. Sånn har jeg lyst til å ha den dagen jeg gifter meg også!

Jeg koste meg virkelig så mye, og det håper jeg alle andre, og ikke minst brudeparet gjorde også! Det var også veldig hyggelig at alle var så imøtekommende. Det var faktisk bare Synne av oss fire som hadde møtt brudgommen før, og familien hadde vi heller ikke hilst på, men det merket man liksom ikke så godt. Så det synes jeg var veldig hyggelig ♥ Og så må jeg bare si, SÅ sinnsykt fin Karoline var! Bildene klarer nesten ikke fange hvor fin kjolen var, med langt slep og det fine mønsteret. Nei, dette var et skikkelig gjennomført og fint bryllup!

– Sara


#bryllup #wedding #brud #vielse #venner #kos #kjærlighet #bildedryss

Oppskrift: bønneboller i pita

Hei og god helg! Om ikke lenge stikker jeg avgårde til Asker, jeg skal sove over hos Angela i hele helgen, og i morgen er det endelig klart for bryllup! Karoline og Jonas gifter seg og vi Radissonjentene skal dra sammen – jeg gleder meg sånn! I kveld skal vi grille og kose oss litt hjemme hos Angela, hun bor jo i Portugal nå så det skal bli skikkelig koselig å se henne igjen! Det er jo snart ett år siden sist! Jeg tenkte bare å poppe innom dere med en oppskrift før jeg drar; bønneboller. Oppskriften fant jeg her og de ble skikkelig gode, så hvis noen mangler inspirasjon til middag for helgen kan jeg anbefale å teste ut disse! 

Ingredienser til ca. 15 boller: 1 boks store hvite bønner, 1/2 rødløk // 1/2 rød paprika // 1 dl brødrasp/griljermel (halvparten til bollene og halvparten til panering) // 1/2 dl mel // 1 ts bakepulver // Litt salt og pepper // Olje til koking

Ha bønner, hakket løk og paprika, halvparten av brødraspet, mel, bakepulver, salt og pepper i en bolle og bland godt. Form til passelig store boller, jeg fikk 15 stykker av denne blandingen. Till så bollene i brødrasp. 

Kok så bollene i olje til de er gylne og fine, legg de over på papir slik at oljen får rent av seg. Jeg brukte rapsolje, da det ikke gir noe smak. 

De ferdige bollene kan du bruke til mye forskjellig, for eksempel i wraps eller pitabrød. De kan også serveres med masse forskjellig tilbehør slik som falafler. 

Disse blir sprø utenpå og myke inni – skikkelig godt!

Denne gangen valgte vi å servere i pitabrød med blant annet råkost, mais, salat og hummus. Det ble skikkelig godt! Og hvis man har lyst går det fint an å legge til litt hvitløk, chili, ingefær eller hva man måtte ønske i bollene for andre smaker! 

– Sara


#oppskrift #middag #vegetar #tips #inspirasjon #mat 

Gjør føttene sommerklare på 1-2-3

Dette innlegget skulle egentlig vært ute både i går og dagen før i går, men det har kommet en del ting i veien, så først nå har jeg hatt tid til å sette meg ned å skrive. 

Jeg tror mange, meg selv inkludert har en tendens til å glemme å gi føttene den pleien de fortjener. Ansiktet og kroppen ellers er liksom en selvfølge at man tar vare på, mens de stakkars føttene blir ofte blir glemt. I tillegg ser kanskje ikke føttene best ut etter en lang vinter? Jeg syns derfor det er godt å kunne gi føttene litt fortjent pleie nå som det er sommer, de er jo litt mer “out there” nå enn om vinteren. Så her er noen tips til hvordan du kan gjøre føttene klare for sommeren.

Fotbad

Fotbad er så utrolig undervurdert! Det er skikkelig avslappende og det kan lett kombineres med ansiktsmaske, lakking av negler eller andre hjemmespa-aktiviteter. Ha i litt badesalt og la huden på føttene mykne godt opp før neste steg. 

Skrubb og fil

Neste punkt på listen er å bli kvitt døde hudceller, for det bygger seg jo opp på føttene som alle andre steder. Det jeg liker å gjøre er å først gi føttene en runde med en god skrubb, gjerne denne sjokoladeskrubben eller denne med mint. Så bruker jeg en fotfil hvis jeg har noe hard hud. Da føles føttene myke og deilige ut etterpå! 

Fuktighet 

Når føttene er skrubbet og filt er det på tide å påføre en god krem. Jeg har en egen fotkrem til dette som gir masse fuktighet og pleie, men en vanlig body lotion fungerer også helt greit. Noen ganger smører jeg på et ekstra tykt lag med krem også sover jeg med ullsokker på. Det er kanskje litt varmt for det nå, men om høsten og vinteren er det skikkelig deilig! 

Ikke glem neglene

Selv om jeg liker å lakke neglene på hendene har jeg har faktisk aldri vært noe særlig flink til å lakke tåneglene. Det har jeg riktig nok gjort i år, og det ser jo så mye freshere ut med en gang! Neglelakk på tærne er selvfølgelig ikke et must, men det er jo veldig fint når du har åpne sko eller går barbeint.

Har du en neglebåndsklipper kan du også kvitte deg med gammelt, tørt neglebånd. Jeg liker også å file neglene (med en egen fil) etter jeg har klipt tåneglene, det verste jeg veit er når neglene fliser seg! Så har jeg på neglelakk. Mine favorittlakker er fra TL-Design.

På lørdag skal jeg i bryllup og hvis jeg ender opp med åpne sko vurderer jeg å legge fransk på neglene, det blir ikke et like stort blikkfang som disse røde neglene er. Vi får se, jeg har ikke bestemt meg for sko enda! Jeg skal i hvert fall gjøre disse stegene før lørdag, så føler jeg meg fresh og fin på føttene. 

– Sara


#skjønnhet #beauty #velvære #helse #føtter #fotbad #fotpleie #tips #inspirasjon 

Oppskrift: pulled jackfruit

Har dere hørt om jackfruit før? Det hadde ikke jeg før jeg sluttet å spise kjøtt, men leenge har jeg hatt lyst til å prøve det. Tanken var egentlig å prøve å lage i slow cooker, men jeg fikk plutselig et innfall her en dag at jeg skulle lage det – og da var det ikke tid til å vente på den! Jeg fulgte denne oppskriften her, og resultatet ble så bra! Skikkelig godt og enkelt å lage, så jeg veit dette kommer til å bli lagd igjen om ikke lenge. Her kommer fremgangsmåte:

Ingredienser: 1 boks jackfruit i lake/brine (ikke sirup) // 1/2 gul løk // 2 fedd hvitløk // 2dl grønnsakskraft // Barbequesaus // Olje til steking + tilbehør

Skjær jackfruiten i tynne skiver som på bildet over. Noen velger å kutte bort stilken, den innerste lille trekanten på frukten, men det er ikke et must. 

Stek løk og hvitløk i olje til det blir mykt og ha i jackfruit og grønnsakskraft. La dette putre under lokk til jackfruiten er så mør at den faller fra hverandre. Dette tar ca. 10-15 minutter.

Jeg lot ikke min stå lenge nok og da ble det ikke riktig så “pulled” som det bør bli. Når jackfruiten er skikkelig mør kan du mose den med en potetstapper eller lignende. Spre jackfruiten utover et bakebrett og stek i 15 minutter på 200 grader. Ta så ut brettet og ha over ønsket menge BBQ-saus, stek videre i 10 minutter. Så har du deilig pulled jackfruit som kan brukes i for eksempel burgere, i pitabrød eller som erstatter for kjøtt i andre retter. 

Vi valgte å servere som burger i pitabrød med masse gode grønnsaker og det ble kjempegodt! 

Jeg kommer nok til å teste å lage i slow cookeren neste gang, da kan jackfruiten bare stå å godgjøre seg til den er skikkelig mør og god. Gleder meg allerede! Da tror jeg den skal serveres med vanlige burgerbrød og kanskje med søtpotetfries til, nam! Håper jeg klarte å friste noen med disse bildene, jeg kan i hvert fall skrive under på at dette er verdt å teste! Jackfruiten kjøpte jeg forresten i en innvandrerbutikk hvis noen skulle lure på det 🙂

– Sara


#mat #middag #oppskrift #inspirasjon #vegetar #vegansk #tips 

Vlog: bli med til frisøren

Tidligere denne uka var jeg en etterlengtet tur hos frisøren for å stusse litt på håret. Da hadde jeg ikke klipt meg på godt over ett år og det bar virkelig tuppene mine preg av! Håret hadde vokst seg veldig langt og jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde den lengden, så det var mildt sagt godt å få av litt hår. Som vanlig går jeg til den flinke venninnen min Tonje, hos henne vet jeg at håret mitt er i trygge hender. Denne gangen tok jeg med kameraet og filmet noen småklipp her og der, resultatet ble en liten vlog. Håper dere liker videoen! 

Det ble noen centimeter kortere – deilig!

Nå skal det bli litt letter å sette opp håret i forskjellige frisyrer! Jeg har blitt mer glad i det nå de siste månedene, men det har ikke vært den enkleste oppgaven med så langt og tykt hår. Håper jeg får litt dreisen på flere oppsatser etter hvert, så kan dere få tutorials!

– Sara 


#video #videoblogg #vlog #hår #frisør #skjønnhet #beauty #youtube