Frokosttips: grøt med smoothie

God formiddag! Jeg tenkte å stikke innom dere litt tidlig i dag med en god frokost/lunsj-oppskrift til dere! Deilig grøt med havregryn, chiafrø og banan toppet med en syrlig smoothie. Det ble en himmelsk kombinasjon med en kjølig smoothie over den lunkne grøten! Jeg har toppet grøten min med mye rart tidligere, men har aldri kommet på å ha smoothie over den, men det skal jeg helt klart teste ut flere varianter av fremover! Håper dere vil prøve også ♥


Ingredienser: Havregryn // chiafrø // melk // vann // blåbær // bringebær // ananas // yoghurt // topping etter ønske //

Ha havregryn og chiafrø i en kjele og dekk de med vann. Varm det til kokepunktet før du har melk, jeg slumpet litt men tror jeg hadde i ca. 2 dl. Rør godt underveis og tilsett en most halv banan mot slutten. Ha i mer melk hvis du føler grøten blir for tykk! Du kan gjerne også ha i litt honning, vaniljepulver eller kanskje litt kanel hvis du vil tilsette mer smak til grøten.

Smoothien blender du bare i en blender, her kan du bruke akkurat det du vil. Jeg slang oppi litt blåbær, bringebær, litt ananas, et beger Yoplait dobbel 0 med eplesmak og litt vann til ønsket konsistens.


Ha grøten i en bolle, heller over smoothien og topp med det du ønsker!

Åh, så godt dette ble! Dette kommer jeg til å fylle frokostbollen min med ofte fremover, det er helt sikkert! Denne går veldig raskt å lage, men hvis vil spare litt tid om morgenen kan du gjøre klart en kjele med grynene (ikke tilsett vann) og en pose i fryseren med det du vil lage smoothie av. Ferdig på 1-2-3!

Håper det smaker ♥

– Sara


#mat #frokost #lunsj #sunt #oppskrift #grøt #smoothie #sunn #chiafrø #hjemmelaget #tips

Mine guilty pleasures #2

Det er snart to år siden jeg delte mine guilty pleasures med dere sist, og siden den gang har jeg kommet på en hel del mer! Jeg samler fortsatt på mummikopper, hører fortsatt på Mods og elsker kanelboller og frozen yoghurt, men denne listen har nå fått en hel del tilskudd. Dere har jo i lang tid etterlyst litt mer personlige innlegg, så her er et lite forsøk. Håper dere liker det ♥

The Kardashians

Hadde noen sagt til meg for noen måneder tilbake at jeg skulle sitte å se på KUWTK hadde jeg ikke trodd på de! Jeg har helt ærlig ikke skjønt fasinasjonen for dem, det varHelt til jeg begynte å se på et par episoder. Da var jeg hektet og nå følger jeg hele klanen på Instagram, spiller Kim-spillet på mobilen og ser på serien deres. Jeg ser ikke nødvendigvis opp til de som personer, men jeg synes de lever et veldig fasinerende liv og jeg synes det er imponerende at de har klart å bli så store uten å drive med noe spesielt. De er ikke artister, skuespillere eller idrettsutøvere (med unntak av Bruce da). Så jeg klarer ikke la vær å få med meg min lille dose Kardashian i ny og ne!

THE 2014 AMERICAN MUSIC AWARDS(r) -
Bilde fra Flickr, merket for gjennbruk.

Sangene til Ylvis

Denne er litt flau, men i perioder får jeg skikkelig dilla på sangene til Ylvis og da går Jan Egeland, Stonehenge og Sammen finner vi frem på full guffe! De er jo faktisk ganske fengende, selv om tekstene er helt fjerne. Haha, det er i hvert fall det jeg sier til meg selv!

Risgrøt og gløgg

Disse to tingene forbinder vel de fleste med julen, men jeg eelsker begge deler og kan like gjerne nyte det i juli som i desember! Jeg har heldigvis en stor flaske med gløgg stående hos mamma som jeg har klart å spare fra i fjor. At den kommer til å vare helt til neste jul har jeg dog liten tro på!

Adele

Å høre på Adele ser jeg egentlig ikke på som en guilty pleasure, men jeg henger så langt etter! Det er først i år jeg har begynt å høre ordentlig på musikken hennes, og den er SÅ fin! Tenk at jeg har gått glipp av dette i alle disse årene, og tenk at jeg ikke en gang vurderte å dra på konserten hennes i mai! Ikke greit!

Sims og GTA

Jeg spiller ikke mye data- og TV-spill, men hvis jeg først skal sette av litt tid til sånt går det som regel i Sims eller GTA. Da jeg var yngre brukte jeg aaltfor mye tid på disse to spillene, og selv om de er veldig langt fra hverandre i sjanger elsket jeg de. Det er faktisk mer enn en ukes tid siden jeg dro frem GTA igjen og tok noen runder med det. Litt flaut, men veldig underholdende!


Bilde fra Flickr, merket for gjennbruk.

Juice

Denne høres jo litt teit ut, for juice er jo ikke egentlig så usunt, men jeg er såå glad i det at det fort kan bli litt mye. Et glass skader jo ingen, og spesielt ikke hvis den er hjemmepresset, men det blir som regel mer enn ett glass! Vann er jo tusen ganger bedre for helsa, tennene og lommeboken, men ingenting slår et iskaldt glass sydtyrol juice eller appelsinjuice med fruktkjøtt! Yum!

Skjermshopping på nett

Jeg håper ikke jeg er alene her? Det er så gøy å putte alt mulig fint i handlekurven på Nelly, Zalando og andre nettbutikker og late som man skal klikke det hjem. Som regel ender jeg alltid opp med å ikke kjøpe noe, kanskje like greit ellers hadde lommeboken vært ganske slank og leiligheten ganske full!

Hva er dine guilty pleasures?

– Sara


#guiltypleasure #funfact #blogg #blogger #meg #morsomt #fakta #flaut

On my wishlist: Maria Nila

Helt siden desember-esken til Glossybox har jeg vært helt forelsket i merket Maria Nila. Vi fikk med en varmebeskyttende kremspray derfra og den er så god, i tillegg er flasken utrolig søt å se på! Jeg ble litt nysgjerrig og etter et raskt Google-søk fant jeg ut at det er et svensk merke som selger masse forskjellige hårprodukter. Ikke bare er denne sprayen veldig god, men verken denne eller noen av de andre produktene deres er testet på dyr og i tillegg er de veganske!

På Instagram deler de utrolig fine bilder som jeg blir skikkelig inspirert av og jeg kommer garanter til å teste ut flere ting fra dette merket fremover. Jeg vil bare understreke at dette overhode ikke er noe reklameinnlegg, jeg vil bare tipse dere om et merke som har fanget min oppmerksomhet og dele min ønskeliste fra de med dere.

Jeg synes det er helt supert at det finnes merker som aldri har testet på dyr og som streber etter å være 100% veganske! Prisnivået er ganske likt frisørprodukter du ellers kjøper på nett, og så vidt jeg ser selges de foreløpig kun hos Bangerhead og Eleven.

Er det rart jeg har falt for dette merket? Når produktene er både gode og ser fine ut er jeg ikke vanskelig å overbevise. Mange av produktene er også fargebevarende, og det er jo veldig kjekt! Jeg tenker å gjøre noe gøy med håret mitt snart, så det kan være at jeg får brukt for noe som bevarer farge.

Oppskrift: ristede kikerter

Hei og god fredag! Først og fremst må jeg si tusen takk til alle som har stemt og delt forrige innlegg, jeg setter SÅ stor pris på det ♥ Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og se hvem som stikker av med seieren på mandag. I mellomtiden ville jeg bare innom for å ønske dere en god helg og dele en oppskrift på sunn snacks. Når jeg sier sunn mener jeg ikke sånn “legge-godviljen-til-sunn”, men skikkelig sunn! Håper det faller i smak ♥

Ingredienser: 1 boks kikerter // 1 ss olje // krydder etter ønske

Skyll kikertene godt i vann før du strør de utover et bakebrett. Fordel 1 ss olje utover alle sammen og kjør på med ønsket krydder. Jeg har brukt urtesalt, paprika og chili i dag, men kjenner at jeg faktisk kunne vært enda litt rausere med krydderet! Stek de i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter. Husk bare å titt innom og rør litt underveis, slik at de ikke blir brent!

La det kjøle seg helt ned før du knasker i vei!

Etter første smaken var jeg ikke helt sikker på hva jeg synes om disse, men så smakte jeg et par til, og et par til og da var jeg hektet. Nå er snart hele porsjonen borte, til tross for at de ikke ble så krydret som jeg hadde håpet på. De aller beste er de som ble ordentlig crunchy, så det er viktig å steke de lenge nok! Jeg var litt redd for å svi mine så jeg tok de ut litt før tiden, men det hadde jeg ikke trengt. Da har jeg i hvert fall lært til neste gang! Jeg tenkte å lage et par bokser om gangen å ha de over på glass, det er jo så kjekt å ha noe godt stående i skapet hvis man får lyst på noe!

Er du glad i kikerter?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #kikerter #diy #tips #sunt #godteri #snacks #vegetar #vegan #mat #inspo #inspirasjon

Oppskrift: valentines dessert

Happy valentines alle sammen, og riktig god morsdag til alle mødre! Håper dere koser dere masse i dag, enten dere feirer eller ikke. Etter jobb skal jeg hjem for å feire morsdagen sammen med familien ♥ Jeg ville bare en rask tur innom dere for å dele oppskriften på en passende dessert for i dag. Du trenger kun et par ingredienser, så denne her går unna i en fei. Jeg tok meg en på jobb og den ble veldig godkjent av Pre, så denne må dere bare få prøvd!

Ingredienser til 2 store porsjoner: 1 pakke valgfri gele // ca. 2 dl fløte // et par jordbær til pynt

Lag gelene som ansvist på pakken og la den avkjøle seg helt. Mens gelenen kjøler seg ned kan du piske to dl kremfløte. Bland inn litt og litt krem i gelen (før den er stiv) til du får ønsket farge. Hell det over i glass og sett det kjølig til det har stivnet helt.

Pynt gjerne med litt krem og jordbær på toppen! 

Håper jeg klarte å friste dere med disse bildene, og hvis dere ikke har tid til å lage den i dag må dere love å gjøre den en annen dag? Denne ble så god! Og ikke minst ser den veldig søt ut! 

Hva er dine planer for dagen?

– Sara


#oppskrift #dessert #søtt #jordbær #gele #krem #valentine #morsdag #hjemmelaget #diy

Valentines-gaver til han

Nå nærmer søndagen seg med stormskritt og hvis du enda ikke har funnet ut hva du skal gi din kjære har jeg noen tips til deg her. Som jeg nevnte under morsdags-innlegget trenger verken gaven eller det dere gjøre å koste så mye. Det viktigste er å være sammen, og lage minner. Så det meste i dette innlegget vil være budsjettvennlige tips, eller ting som kan gjøres budsjettvennlige. Så da håper jeg dere får litt tips og ideer!

Har du en kjæreste som er glad i god musikk kan du finne en gave i denne kategorien. Har han allerede en platespiller kan du hjelpe til med å utvide samlingen hans, det er kanskje en plate han har ønsket seg i lang tid? Eller hvis han går å ønsker seg en platespiller kan du dekorere et fint glass som skal være sparebøssen for nettopp dette formålet. Putt en liten slant oppi glasset før du gir det bort så har han allerede kommet et lite stykke på vei. Konsertbillett, abonnement på Spotify eller en bærbar høytaler er også gode tips i denne kategorien.

Er han interessert i gadgets, noe jeg vet mange gutter er kan du kanskje finne noe morsomt i den avdelingen? Hva med en linse til å sette på mobilen? Eller en USB-kaffevarmer? På Coolstuff.no har de helt ekstremt mye rart, både nyttig og litt mindre nyttige ting som jeg tror kan være morsomme gaver.  

Drikkbare gaver faller som oftest i smak hos de aller fleste, så kjøp et par forskjellige ølflasker til han og pakk det fint sammen. Er han mer glad i vin eller annet drikke kan du svippe innom polet og se hva de har å by på der. En annen artig gave i denne kategorien er et lite whiskey-kit, hvor du kan lagre din egen whiskey. Jeg fant dette bildet på Google og vet ikke helt hvor man får tak i sånt i Norge, men jeg synes det så ut som tidenes morsomste gave!

Er kjæresten din glad i trening kan noe enkelt treningsutstyr eller en boks proteinpulver komme godt med. På sportsbutikker som X-life, G-sport og XXL finner du noe for en hver smak og noe i alle mulige prisklasser.

Det er ikke bare vi jenter som trenger å holde styr på toalettsakene våre, gutta trenger jo også ofte hårvoks, hudkrem, parfyme, tannsaker osv. når de er ute på tur, så hvorfor ikke kjøp en fin toalettmappe til han? Den på bildet over er jo superpraktisk og kan fint henges opp hjemme også. Barberutstyr er sikkert også velkomment hos de aller fleste, men dette kan fort komme til å koste litt mer. På Barbershop.no finnes det veldig mye forskjellige produkter både utstyr til selve barberingen, men også pleiende produkter til før og etter barbering.

Det er kanskje en litt amerikansk klisje at mannen skal være grillsjef, men jeg tror mange menn liker denne rollen. Så sett sammen et lite kit med ting han trenger til grillsesongen. Du kan for eksempel legge ved en grillklype, en god barbecue-saus og kanskje et fint forkle? Eller hva med et boks godt krydder, en grillvott og stekespade? Finn ut hva han trenger og lag et fint sett ut av det.

Håper tipsene falt i smak, jeg har i hvert fall brukt litt tid på å tenke ut ting jeg ikke har tipset om mange ganger før. Det er så lett å ramse opp ting som klokke, barbermaskin og slips, men av og til kan det være greit med litt nye ideer. Så håper dette kan være nyttig for noen ♥

Har du noen gode gaveideer på lur?

– Sara


#gaver #tips #valentine #valentines #kjæresten #gaveideer #inspo #inspirasjon

Valentines-popcorn

I dag har jeg noe spiselig å dele med dere, nemlig popcorn! Ikke vanlig, kjedelig popcorn, men Valentines-inspirert popcorn! Det er ikke noe hokus pokus, men dette smake litt mer spennende enn vanlig popcorn, også er det jo litt søtt å se på. Dette kan sevfølgelig fint brukes i barnebursdager eller andre festligheter også! Planen min var selvfølgelig å bruke hjerteformet kakepynt, men da jeg sto på kjøkkenet å skulle mikse hadde jeg ikke mer igjen! Da ble de kakepynt i søte pasteller isteden ♥

Ingredienser: popcorn // hvit sjokolade // kakepynt (gjerne hjerteformet) //

Pop popcornet og la det kjøle seg helt ned. Mens popcornet hviler kan du smelte hvit sjokolade over vannbad. Jeg brukte litt over en halv pakke, men du ser selv an hvor mye du trenger. Bland sammen popcorn og smeltet hvit sjokolade i en bolle og hell det jevnt utover et bakepapir. Dryss over så mye søt kakepynt du har lyst på, og gjerne litt salt hvis du liker det. La det bare stå å kjøle seg ned til sjokoladen stivner helt. Det gikk unna på noen få minutter i kjøleskapet!

Så enkelt, men så godt!

Server i en søt bolle, eller kanskje noen fine pappbegre. De har veldig mange søte små begre på Søstrene Grene, som ikke koster all verden.

Liker du hvit sjokolade og popcorn hver for seg er jeg sikker på at du kommer til å elske denne oppskriften! Er du ikke så glad i hvit sjokolade går det an å gjøre akkurat det samme med vanlig sjokolade også! Jeg vet ikke hvor godt pynten kommer til å synes, men hvis du bruker noe med litt sterke farger bør det gå bra. Har du lyst på en litt sunnere variant kan du prøve ut varianten jeg lagde i fjor.

Ble du fristet?

– Sara


#oppskrift #tips #inspo #inspirasjon #diy #hjemmelaget #popcorn #hvitsjokolade #sjokolade #godteri #godis #valentines

Gavetips til morsdagen

Hei til deg og velkommen til en ny uke! I går hadde jeg tidenes daffesøndag hvor jeg kikket meg gjennom x-antall Youtube-videoer og spilte GTA. Jeg jobbet natt til søndag og med litt lite søvn natten før er det lett å bli litt daff. Men, mens jeg lå henslengt på sofaen kom jeg på noe gøy. Vi har jo rukket å bla om  i kalenderen til februar, og det betyr at morsdag og Valentine er rett rundt hjørnet! Faktisk faller morsdagen og Valentines på samme dag i år, det kan jeg faktisk ikke huske sist skjedde! Uansett, jeg tenkte derfor å ha kjærlighets-tema på bloggen hele denne uken! Litt sånn som DIY-week før jul. Høres det gøy ut, eller blir det too much? Jeg kommer i hvert fall til å ha masse variert innhold, så ikke fortvil om du er singel! Jeg tenkte å kicke i gang uken med noen tips til hva du kan gi moren din på søndag. Så da håper jeg dere får noen ideer ♥

Her håper jeg det er litt for enhver smak!

Mange liker å slappe av på kveldene med litt rødvin i glasset, så ta deg en tur på vinmonopolet og plukk ut en god vin til henne. De har mange alkoholfrie varianter også, hvis hun foretrekker det! Du kan jo også legge ved et kort som sier “Ser frem til en vinkveld med deg snart ♥” så får dere en hyggelig kveld sammen også!

♥ Romance ♥ Soft Peach ♥ Celina Karine ♥

Hvis moren din er glad i å pynte seg litt kan et par fine neglelakker være en perfekt gave! Du finner garantert en farge som passer moren din hvis du tar en tur på Vita, H&M eller en annen butikk som selger kosmetikk. Jeg vil jo selvfølgelig anbefale dere å ta en kikk på TL Beauty Store, der har de SÅ mye fint og produktene holder veldig høy kvalitet.

Har du lyst og muligheten til å skjemme henne bort litt ekstra kan du gi bort en deilig parfyme. Du kan gå for noe safe som du vet hun liker, eller overraske med noe helt nytt. Kanskje det blir den nye favoritten?

Et velværeprodukt tror jeg de aller fleste mammaer der ute vil sette pris på, en liten påminner om at det er greit å slappe av litt. En boks deilig te fra Kusmi, en god håkur eller kanskje noe så enkelt som en litt eksklusiv dusjsåpe gjør nok susen.

Er moren din interessert i sminke, eller liker å ha noe på leppene kan du jo kjøpe et nytt tilskudd til leppestift-samlingen hennes. Du finner garantert en farge hun vil like på H&M, Vita eller kanskje i en skjønnhetsbutikk?

Et fint duftlys er en veldig fin gave som passer inn i de fleste hjem. Kid interiør har noen veldig fine og rimelige duftlys for salg, eller så kan du jo også klikke hjem et fra Voluspa.

Jeg var jo inne på dette med avslapping tidligere og tenkte å komme med et par andre tips i den kategorien. Denne øye-behandlingen fra GlamGlow er helt supert for mørke ringer under øynene og du slapper automatisk av når den kjølige gelen kommer på huden. Stikk innom Narvesen og legg ved et magasin til henne og jeg er sikker på at hun får en avslappende kveld! En annen ting jeg er helt avhengig av selv om dagen er en sovemaske. Når jeg bruker den sovner jeg alltid mye fortere, så dette kan være en fin gave hvis moren din sliter med å sovne.

Da håper jeg dere har fått litt ny inspirasjon til dere skal ut på gavejakt! Og husk på at det ikke er nødvendig å bruke så mye penger, hvis du lager et kort, kjøper en blomsterbukett eller baker noe søtt er jeg bombesikker på at det også vil falle i veldig god gjord. Det viktigste er tross alt å vise at man bryr seg ♥

Hva skal du gi moren din i år?

– Sara


#morsdag #gaver #tips #ideer #inspirasjon #inspo #skjønnhet #vin #velvære

Fastelavnsboller med bringebær

God formiddag fine! Er det noen som har gått til anskaffelse av fargerikt fastelavnsris til i morgen? Noen av dere har kanskje også bakt noen deilige boller som skal fylles med krem og syltetøy? Det har jeg gjort, og hvis du ikke har kastet deg over bakebollene enda har jeg en supergod bolleoppskrift til dere her! Disse er kjempeenkle å lage og farlig gode!

Ingredienser til ca. 10 boller: 2,5 dl melk // 65g smør // 90g melis // 350g mel // en kvart pakke fersk gjær // 2 ts kardemomme 1/2 ts salt // fløte, sukker og bringebær til fyll

Jeg har tatt utgangspunkt i de supergode kanelknutene jeg lagde i fjor, og dette er virkelig en perfekt grunnoppskrift for søt gjærbakst! Start med å elte melk, melis, mel og gjær i ca. 5 minutter på lav hastighet. La så deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter smør i terninger, salt og kardemomme. Elt videre i 5-10 minutter, slik at deigen blir smidig og fin. Når deigen kjennes fin ut øker du til høy hastighet i ca. 1 minutt for å få opp temperaturen i deigen. Dekk så til bollen og sett den på et lunt sted for heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Trill ut bollene og la de etterheve i 30 minutter før du pensler de med egg. Jeg lagde mine boller litt små denne gangen, rett og slett fordi det blir så mektig med krem i.

Stek bollene midt i ovnen på 230g i ca. 10 minutter, men følg godt med på de! Når de har kjølt seg helt ned kan du skjære de i to deler og fylle de. Jeg pisket krem av fløte, sukker og noen frosne bringebær som jeg fylte noen av bollene med. Og med et lite lag melis på toppen ble det SÅ godt! De andre fylte jeg med vanlig krem og toppet med enten melis eller et tynt sjokoladetrekk, bare for å variere bollene litt.

Dette er mektige saker, men herlighet så godt! Vi lager jo heldigvis bare sånne boller én gang i året, så da går det jo an. Håper dere vil teste ut oppskriften, og at dere koser dere masse med boller i morgen. Også må dere ha en superfin lørdag! Jeg skal hjem til Oslo litt senere i dag, da skal jeg bort på middag før jeg drar videre på nattevakt.

Skal du bake boller til i morgen?

– Sara


#bake #oppskrift #boller #bolle #fastelavn #blogg #tips #inspo #inspirasjon

Oppskrift: Chocolate bark

Denne mandagen synes jeg vi skal starte med en oppskrift på noe søtt og godt! Her om dagen lagde jeg nemlig sjokolade med jordbær og pistasj, eller chocolate bark som det så fint heter på engelsk. Du kan lage sjokoladen fra bunnen av slik som jeg har gjort, eller kjøpe en pakke med mørk sjokolade på butikken. Tror den premium 86% fra Freia egner seg veldig godt til den kombinasjonen jeg har lagd her! Blir den litt i mørkeste laget for deg er det selvfølgelig lov til å velge noe lysere, du kan også variere toppingen med det du liker best!

Du trenger: mørk sjokolade (kjøp ferdig eller lag selv) // tørket jordbær // hakkede pistasjnøtter // form til å lage i

En herlig kombo!

Disse mørke bitene er SÅ gode ved siden av kaffekoppen!

Da håper jeg at jeg klarte å friste deg litt, også håper jeg du unner deg selv noen gode knekk sjokolade du også! Lager du sjokoladen selv etter min oppskrift blir denne her helt sukkerfri, og da kan man vel nyte så mye man vil med god samvittighet?

Ønsker dere alle en riktig god mandag og en fin uke!

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #sjokolade #sunnere #jordbær #iherb #kaffe #tips #ide #inspo #inspirasjon #dessert #søtt