Oppskrift: verdens beste kanelknuter

Kanelbolle, kanelsnurr, kanelknute – kjært barn har mange navn. Kanelboller er noe av det aller beste jeg veit, og etter å ha prøvd denne oppskriften vil jeg kun ha disse! De krever en god del heving, men det er også derfor de blir så sinnsykt luftige og helt uten gjærsmak! Personlig kunne jeg godt vært enda rausere med kanelbruken så husk, bruk mer enn du tror du trenger!

Ingredienser til ca. 20 knuter:

  • 5 dl melk
  • 130g smør
  • 130g melis
  • ca. 800g mel
  • 12,5g gjær (en kvart pakke)
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 salt
  • Smør, kanel og sukker til fyll

Start med å elte melk, melis, mel og gjær i ca. 5 minutter på lav hastighet. La så deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter smør i terninger, salt og kardemomme. Elt videre i 5-10 minutter, slik at deigen blir smidig og fin. Når deigen kjennes fin ut øker du til høy hastighet i ca. 1 minutt for å få opp temperaturen i deigen. Dekk så til bollen og sett den på et lunt sted for heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Del deigen i to og kjevle ut en del om gangen (eventuelt klem den ut, hvis du ikke har kjevle #løsningsorientert) Dekk deigen med så mye smør, sukker og kanel du måtte ønske før du bretter den til halve størrelsen. Når du har gjort det deler du den opp i strimler på ca. 2 cm, jeg fikk rundt 9 strimler per deigbit.

Hver del tvinner du noen runder rundt før du lager en knute på de. Alle mine knuter ble ikke like fine, men etter hvert finner du en teknikk på det. La så bollene etterheve i 30 minutter før du pensler de med egg. Dryss gjerne over litt perlesukker, eller vanlig sukker og kanel på toppen hvis du ønsker det!

Stek herlighetene midt i ovnen på 230g i ca. 10 minutter, men følg godt med på de! Det første brettet mitt ble litt for godt stekt.

Da gjenstår det bare å si velbekomme!

Disse overgår alle andre boller, kanelboller og skolebrød jeg har lag tidligere, og fra nå av blir dette fast oppskrift på grunndeig for søt gjærbakst. Trikset er å gi deigen mer tid til heving og heller redusere mengden gjær, ingenting er kjipere enn å sette tennene i et bakverk som smaker gjær! Så jeg håper dere prøver de ut denne neste gang dere skal bake, dere vil ikke bli skuffet!

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com
Posts created 561

17 thoughts on “Oppskrift: verdens beste kanelknuter

  1. frodith: Jaa, tok med alt til hotellet 🙂 Ga noen til sjefen fordi han er så snill som lar oss få bo her så billig også delte vi litt med mine andre kollegaer ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top