5 tips on how to stay hydrated

I 2017 har jeg lagd meg noen litt store mål som jeg ønsker å nå før året er omme, de kan du lese mer om her. Jeg har også lagd meg noen mindre mål som jeg skal fokusere på hver måned. I januar var det vanndrikking som sto for tur. Jeg må innrømme at jeg er litt oppgitt over hysteriet om å drikke vann hele tiden, for vi mennesker er ikke lagd for å drikke litervis med vann hver dag. Når det er sagt så er det selvfølgelig viktig at man får i seg det man trenger hver dag, og her sliter jeg litt. Hvis jeg drikker for lite vann merker jeg det fort i form av hodepine, men også at jeg får veldig tørr hud hvis jeg har fått i meg lite vann over en lengre periode. Det er selvfølgelig ikke bra, så i hele januar har jeg jobbet for å bli bedre på dette. Siden jeg nå er profesjonell vanndrikker tenkte jeg å dele mine 5 beste tips med dere. Hehe!

1. Ha alltid vann i nærheten av deg. Gjør det til en vane at når du er ute på farten har du alltid med deg en vannflaske. Sitter du å jobber, eller ser på TV har du alltid et glass vann ved din side. Hvis du alltid har vann lett tilgjengelig drikker du automatisk mer. 

2. Om du av og til synes det er fryktelig kjedelig med bare vann kan du putte en skive sitron, noen bær eller andre frukter og grønnsaker i vannet ditt. Dette gir både smak, men også farge. Det går også an å fryse ned bær ol. isbitformer så holder du drikken din kald i samme slengen. Dette er forresten veldig fint å servere når du får gjester!

3. Gjør det til en vane å alltid drikke et glass eller to til hvert måltid. Bare med dette enkle grepet får du dekket en god del av ditt daglige behov! Det sies også at det er lurt å starte dagen med et glass vann. Da skal man føle seg mer våken, og hvem vil vel ikke det? Jeg har ikke fått testet dette selv enda, men det må jeg få gjort asap!

4. Skaff deg en fin drikkeflaske som du kan ha med deg overalt. Det finnes så mange fine flasker der ute, så du trenger ikke gjenbruke den gamle brusflasken. Bruk litt tid på å finne en som passer din stil, så kan du gjøre den til en del av tilbehøret ditt. Finn gjerne ut hvor mye vannflasken din rommer, så blir det lettere for deg å holde styr på hvor mye du drikker. 

5. Hvis ikke noe annet hjelper kan du alltids laste ned en app som hjelper deg med å holde styr på vanninntaket ditt. Jeg har brukt appen som heter My Water, den er superenkel og jeg registrere bare hva jeg drikker så regner den ut hvordan jeg ligger an med tanke på mitt daglige behov. En sånn type app er veldig kjekk å ha hvis du trenger hjelp til å finne ut hvor mye vann du faktisk trenger, samtidig som den er fin til å holde oversikt hvordan du ligger an dag for dag. Så er det jo litt motiverende, for det ender jo opp med at du konkurrer litt med deg selv om å nå dagens mål.

Mat med mye vann skal vel også medberegnes i dette regnestykket, men jeg har ikke tatt så mye hensyn til dette. Jeg har kun gått utfra at kroppen min trenger ca. 2 liter vann per dag. Dette målet når jeg nok ikke hver eneste dag, men jeg er i hvert fall veldig mye flinkere nå enn jeg var før jeg begynte å bevisstgjøre meg selv på vanninntaket mitt. Så nå gjenstår det bare å fortsette med de gode vanene! Jeg merker jo faktisk at jeg har mindre lyst på brus og annet søtt drikke. Vann er virkelig den beste tørstedrikk, uansett hvor klisje det høres ut!

Er du flink til å få i deg nok vann?

– Sara


#vann #kosthold #tips #inspirasjon #inspo #hverdag 

12 kommentarer

Siste innlegg