Oppskrift: chiapudding med bringebær

For et par uker siden hadde vi et event på jobben for det norske merket RÅ, noen av dere husker kanskje det? Det var et frokost-event og da ble det blant annet servert en helt utrolig god chiapudding. Jeg har lovt dere oppskrift og nå skal dere få det. Dette er så enkelt og det kjekke er at man kan lage det kvelden i forveien.

Ingredienser til en person

  • 2,4 dl mandelmelk (annen type melk fungerer også)
  • 1,2 dl frosne bringebær
  • 0,5 dl chiafrø
  • Topping hvis ønskelig (granola, gojibær, nøtter etc.)

Blend sammen melken og de frosne bringebærene før du har det i en beholder og tilsetter chiafrøene. Rør godt sammen og la blandingen hvile noen timer i kjøleskap. Du kan gjerne la puddingen stå natten over hvis du vil, så har du en deilig frokost å våkne til. Topp gjerne puddingen med granola, nøtter, mer bringebær eller gojibær rett før servering.

Chiafrøene er veldig næringsrike og har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. De er å få tak i på de fleste matbutikker og hos helsekosten.

Nam! Fikk lyst til å lage meg dette igjen nå! Må nok på butikken å kjøpe inn litt mandelmelk i morgen. Dette er jo en perfekt frokost eller lunsj i en travel hverdag, og så er det deilig at man kan variere smakene i det uendelige. Man kan lage helt vanlig chiapudding uten noe i, blande i frukt eller bær, variere mellom kokosmelk og mandelmelk osv. Det er noe for en hver smak her, det er helt sikkert!

13 kommentarer

Siste innlegg