Oppskrift: sukkerfri peanut butter fudge

Ga dere etter for kjøpepresset i går, eller orket dere ikke stå i lange køer og sloss med kjøpeglade nordmenn? Jeg hadde egentlig planer om å sitte trygt i sofaen hjemme å klikke hjem ting derfra, men så ble det en tur ut likevel. Tre store poser ble med meg hjem og jeg må si meg veldig fornøyd med innkjøpene! Nå begynner fler av gavene å komme på plass og det er veldig deilig å tenke på! Hva jeg har kjøpt kan jeg selvfølgelig ikke vise frem, men en oppskrift på sukkerfri fudge kan dere få! Grunnoppskriften er på vanlig fudge også tilsetter man de smakene man ønsker, valget falt på kakaopulver og PB2 (peanøttsmørpulver) hos meg, og disse må virkelig prøves.

Ingredienser til ca. 15 mellomstore fudge:

 • 3dl vikingmelk
 • 4 ss Sukrin
 • 4 ss Sukrin Gold
 • 2 ss YaconSirup
 • Et par klyper salt
 • 2 ss 100% kakaopulver
 • 3 ss PB2

Vikingmelk og Sukrin/Sukrin Gold kan kjøpes i vanlig dagligvarebutikk, Yaconsirup og PB2 kjøpes på helsekosten.

Bland alt sammen i en kjele og la det småkoke til det har blitt en myk deig. Det kan fort ta en halvtimes tid så bruk en kjele med teflonbelegg så slipper du henge ved kjelen hele tiden. Men pass godt på, du vil ikke at de skal svi seg!

Fyll opp røren i silikonformer, enten du har noen fine isbitformer eller du bare bruker en liten brødform slik som jeg gjorde før du setter de i fryseren. Jeg lot de stå natten over, men i oppskriften står det at de er klare etter bare 1 time!

Så enkelt er det altså å lage sukkerfritt godis, selv om det er helt innafor å lage godis med sukker kan det være greit å ha noen slike oppskrifter på lur også. Fordelen er at du veit akkurat hva de inneholder og at du kan variere de i det uendelige. Hva med å prøve med lakris, vaniljefrø, finhakkede nøtter eller kokos? Prøv deg fram med det du liker best!

16 julegavetips til gutta

Nå er det på høy tid å komme med julegavetips-innlegg nummer to! Personlig synes jeg det er gutta det er vanskeligst å handle til, hva trenger de da? Jeg gikk skikkelig i tenkeboksen i går kveld og kom frem til litt forskjellig jeg tror de vil sette pris på. Og som dere helt sikkert har fått med dere, vi spammes jo ned med meldinger, mails og banner, så er det Black Friday i dag.

Enhver bart og skjegg trenger ordentlig barberingsutstyr. Dette vil ikke bare gjøre barberingsjobben enklere, men det tar seg også pent ut på badet, og det er da noe!

Kjenner du en som er glad i godt øl? Hva med å kjøpe noen spennende ølflasker sammen med noen fine ølglass? Er han mer en whisky-type kan du jo heller gå for noen whiskyglass En annen morsom gave i samme kategori er lommelerke. Det er kanskje ikke noe man får brukt for veldig ofte, men en fin lommelerke kan absolutt være kjekt å ha.

Nå som vinteren står for tur tror jeg de fleste menn vil sette pris på et par lune og gode tøfler. Ingen liker å fryse på bena og hvor deilig er det ikke å sette føttene ned i myke tøfler på morgenkvisten? Et lesebrett er også supert å ha nå i mørketiden, hva med å kjøpe et fra Kindle? Prisen var ikke så ille til lesebrett å være, men det kan være en idé å spleise.

Det er ikke bare vi jenter som liker å ha fint tilbehør, en tøff klokke tror jeg er noe de aller fleste menn ville gått med. Tenk litt over stilen hans, tror du en stor chunky klokke vil passe best, eller liker han det litt mer enkelt? Det er jo lov å spørre også!

Hvis han ikke er helt klokke-typen kan du jo heller gå for en fin lommebok, eller kortholder? Det er jo i hvert fall noe alle trenger! Kortholderen på bildet over er veldig lekker, men passer kanskje best til spesielle anledninger. Men det finnes også mange rimeligere varianter der ute.

Til den musikkinteressert går det jo an å gi et par trådløse høyttalere! Det er så kjekt å kunne ha med seg god lyd over alt, også er det jo hyggelig å kunne dele musikkopplevelsen med andre. Høyttalerne fra JBL kommer i mange forskjellige farger, så hvorfor ikke kjøpe en i favorittfargen hans?

Verktøy er kanskje litt typisk, men det betyr ikke at det ikke er et godt gaveforslag. De eldste mennene i familien har kanskje det de trenger, men kanskje du har en bror eller en kjæreste som ikke har fylt opp verktøykassen sin enda? Hvis du vet han ønsker seg en drill eller noe større kan man jo gå sammen flere om å spleise, ellers så må alle verktøykasser inneholde en god hammer, skrutrekkere, tenger osv. Gå til for eksempel Jernia og hør hva de anbefaler.

Ølbrygging hjemme har tatt av de siste årene, så hva med å gi bort et sett for hjemmebrygging? Settet på bildet over et minisett til en rimelig penge, da får han testet ut om han liker det før han eventuelt investerer i noe dyrere utstyr. De har masse annet i samme nettbutikk så hvis han allerede er i gang med brygging kan du jo kjøpe inn noen ingredienser eller lignende?

Til den aktive finnes det uendelig med gaver å velge blant, hva med et par freshe snowboardbriller? Hvis han liker seg bedre innendørs på treningssenteret kan du jo kjøpe inn noe kult treningstøy, eller en ny bag? En annen ting jeg ser mange skaffer seg om dagen er aktivitetsmåleren fitbit. Kanskje det kan være en fin gave til noen som snakker om at de ønsker å komme i gang, men trenger et lite sprak bak? Men hver litt forsiktig med hvem du gir det til, du vil ikke at den som får gaven skal tolke det feil og bli lei seg!

Som jeg nevnte tidligere liker jo gutta også å pynte seg, så et fint belte eller noen pene mansjettknapper kommer alltid godt med. Begge deler finnes i alle mulige prisklasser så her kan du tilpasse etter egen lommebok.

Mens vi er i gang med det ytre, hva med et hudpleiesett? De digger ansiktskremer og skrubber omtrent like mye som vi jenter, de er bare ikke så glad i å innrømme det. Bulldog har noen veldig enkle, gode produkter som fint kan stå på baderomshyllen uten at det blir flaut.

Hvis det er en ting gutta virker å like så er det gadgets, jeg kjenner i hvert fall flere som stadig setter opp en eller annen gadget på ønskelisten sin. Så hvorfor ikke innfri dette ønsket med å kjøp noe gøy? Gigaset G-tag er en liten dings som hjelper deg med å finne igjen ting du ofte roter bort. Dette synes i hvert fall jeg er en morsom gave, og den er ganske rimelig så du kan kjøpe en litt mer seriøs ting ved siden av hvis du vil det. Ellers finnes det massevis av andre gadgets der ute, en minidrone, USB-koppvarmer eller et minikjøleskap er alle morsomme gadgets å gi bort til den rette personen.

Den siste tingene jeg har lyst til å tipse om er et lommeteleskop. Dette tipset så jeg faktisk i et eller annet magasin for litt siden og jeg synes det var en god idé. Hvor gøy er det ikke å kikke opp på stjernehimmelen med sitt eget teleskop. Man får sikkert ikke sett all verden med et lite ett, men igjen kan man gå sammen med flere og kjøpe et mer ordentlig!

Håper tipsene kan hjelpe dere litt på vei når dere skal ut på gavejakt! Det er søren meg ikke alltid lett å handle til disse gutta, men hvis du er veldig i tvil er det greit å spørre om de faktisk ønsker seg noe. Jeg skrev et innlegg likt dette i fjor og året før der så hvis du vil ha enda flere tips kan du søke i bloggen min.

4 antrekk til julebordsesongen

Nå nærmer den store festsesongen med julebord, nyttårsaften og andre sammenkomster seg med stormskritt. Og det er snart på tide å sikre seg årets antrekk, hvis du ikke vil at alle godbitene skal forsvinne. Under har jeg satt sammen tre forslag til festantrekk i forskjellige stiler.

Dette er looken for deg som ønsker å gå all in og virkelig vil føle deg skikkelig glamorøs. Den grønne kjolen er helt nydelig og fargen er perfekt for denne sesongen. Med en faux fur og tidløse sorte pumps til vil du få en fin luksuriøs look. Gå gjerne for lette krøller, røde lepper og en klassisk winged-liner.

Hvis du ønsker å gå for ett statementplagg kan du holde resten av antrekket ganske enkelt. I denne looken valgte jeg derfor ut en glitrende jumpsuit som garantert vil vekke oppmerksomhet på dansegulvet, og kombinerte den med enkelt tilbehør og nude makeup. Gå for lette bølger i håret med masse volum og looken vil bli akkurat passe sexy og sofistikert.

Hvis du ønsker å gå for noe annet enn kjole i år kan du jo heller prøve deg på denne litt mer maskuline looken. En lukket sort dressjakke med en fin blondetopp/bh under er supersexy! Hold looken enkel med en fin hestehale, gulldetaljer, men gå gjerne for dramatiske lepper! Et par klassiske pumps fullfører looken.

Den siste looken er veldig enkel og anvendelig, og med et sort skinnskjørt og en hvit topp kan du variere tilbehøret i det uendelige. Jeg valte å legge til et par brune knehøye støvletter, en brun kåpe og en bronzey øyensminke. Bruk litt tid på håret og sett det opp i en nydelig oppsats og du vil garantert bli lagt merke til!

Hvilket antrekk likte du best?

– Sara


#klær #mote #fashion #julebord #nyttårsaften #antrekk #outfit #tips #inspo #inspirasjon #blogg

DIY: Movember-kake

I går hadde en av mine beste venninner bursdag, og fordi hun digger barter måtte jeg jo bare bake en bartekake til henne. Det er jo i tillegg Movember nå så der slo jeg to fluer i en smekk! Det er overraskende lett å lage en bartekake, du trenger bare en rund kakeform, og litt mer presisjon enn meg. Hehe. Jeg ser i ettertid at med litt nøyere utskjæring ville den blitt enda bedre, men litt av sjarmen er vel at den ser hjemmelaget ut?

Jeg må innrømme at jeg jukset litt med kakedeigen og fikk Toro til å blande for meg, så denne gangen blir det ingen oppskrift på saftig sjokoladekake, men en enkel fremgangsmåte skal dere få.

Som sagt er alt du trenger en rund kakeform så skjærer du som vist på bildet, prøv bare å få delene like store! Da er det mye lettere å få barten fin, men du kan også finpusse i ettertid.

Kjør på med litt deilig glasur og style barten som du ønsker. Jeg hadde egentlig tenkt til å ha litt sort konditorfarge i glasuren slik at den ble helt sort, men så lå den dessverre igjen på Sinsen. Det finnes jo brune barter også?

Alt i alt ble jeg ganske fornøyd, litt pirk er det alltid å utsette, men til å være min første bartekake er det innafor. Det virket i hvert fall som at bursdagsbarnet ble fornøyd og det er det viktigste! Kanskje dette er en idé til neste års farsdagskake?

Oppskrift: verdens beste kanelknuter

Kanelbolle, kanelsnurr, kanelknute – kjært barn har mange navn. Kanelboller er noe av det aller beste jeg veit, og etter å ha prøvd denne oppskriften vil jeg kun ha disse! De krever en god del heving, men det er også derfor de blir så sinnsykt luftige og helt uten gjærsmak! Personlig kunne jeg godt vært enda rausere med kanelbruken så husk, bruk mer enn du tror du trenger!

Ingredienser til ca. 20 knuter:

 • 5 dl melk
 • 130g smør
 • 130g melis
 • ca. 800g mel
 • 12,5g gjær (en kvart pakke)
 • 2 ts kardemomme
 • 1/2 salt
 • Smør, kanel og sukker til fyll

Start med å elte melk, melis, mel og gjær i ca. 5 minutter på lav hastighet. La så deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter smør i terninger, salt og kardemomme. Elt videre i 5-10 minutter, slik at deigen blir smidig og fin. Når deigen kjennes fin ut øker du til høy hastighet i ca. 1 minutt for å få opp temperaturen i deigen. Dekk så til bollen og sett den på et lunt sted for heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Del deigen i to og kjevle ut en del om gangen (eventuelt klem den ut, hvis du ikke har kjevle #løsningsorientert) Dekk deigen med så mye smør, sukker og kanel du måtte ønske før du bretter den til halve størrelsen. Når du har gjort det deler du den opp i strimler på ca. 2 cm, jeg fikk rundt 9 strimler per deigbit.

Hver del tvinner du noen runder rundt før du lager en knute på de. Alle mine knuter ble ikke like fine, men etter hvert finner du en teknikk på det. La så bollene etterheve i 30 minutter før du pensler de med egg. Dryss gjerne over litt perlesukker, eller vanlig sukker og kanel på toppen hvis du ønsker det!

Stek herlighetene midt i ovnen på 230g i ca. 10 minutter, men følg godt med på de! Det første brettet mitt ble litt for godt stekt.

Da gjenstår det bare å si velbekomme!

Disse overgår alle andre boller, kanelboller og skolebrød jeg har lag tidligere, og fra nå av blir dette fast oppskrift på grunndeig for søt gjærbakst. Trikset er å gi deigen mer tid til heving og heller redusere mengden gjær, ingenting er kjipere enn å sette tennene i et bakverk som smaker gjær! Så jeg håper dere prøver de ut denne neste gang dere skal bake, dere vil ikke bli skuffet!

12 julegavetips til damene

I går var det nøyaktig sju uker til selveste julaften og selv om mange synes det for tidlig å begynne julesnakket mener jeg det er på høy tid! Jeg synes i hvert fall ikke det er noe hyggelig å stresse med julegaveinnkjøpene og vil heller bruke litt tid på å finne ting som passer hver enkelt mottaker. Når det er sagt så er det ikke alltid like lett å vite hva man skal finne på å gi alle, så i dag har jeg satt sammen årets første tipsinnlegg. Jeg har valgt ut litt fra alle prisklasser, og først ut er damene!

Som den varm drikke entusiasten jeg er må jeg jo slå et slag for å gi bort noe å varme seg på. En pose med litt eksklusiv kaffe fra Solberg og Hansen, te fra Kusmi Tea eller en deilig boks med varm kakao må være midt i blinken. Legg også gjerne ved en boks eksklusiv lakris fra Lakrids, eller kanskje en fin kopp, da kan jeg nesten garantere en vellykket gave!

Å kunne gi en gave som varer lenge er veldig gøy, og et abonnement på Glossybox gjør akkurat det. Da vil personen som får gaven motta en eske i posten med spennende skjønnhetsprodukter i enten 6 eller 12 måneder. Dette vil bli et lite høydepunkt hver måned som jeg tror de aller fleste vil sette pris på.

Smykker er også noe jeg tror vil falle i smak hos veldig mange, enten du finner et fint armbånd, noen søte øredobber eller et kult kjede. Tenk bare litt over hva slags stil vedkommende har, og hvis du ikke skulle finne noe som passer kan du jo alltids ty til gavekort.

Hvis du har litt ekstra penger å bruke i år, eller vil gå sammen med flere å spleise er en liten ferietur en utrolig fin gave. Det trenger ikke være lange turen og man trenger ikke reise til andre siden av jordkloden, bare det å komme seg litt bort er nok. På hjemmesiden til Apollo har de alltid masse tilbud på spennende destinasjoner.

Hva med å gi bort et kurs i gave? Har du en mor, bestemor, venninne eller kanskje søster som liker å svinge seg på kjøkkenet? Gi bort et kurs som passer personen, for eksempel bakekurs, raw food-kurs eller hva med sminkekurs? Google litt rundt og du vil finne et hav av forskjellige kurs du kan gi bort.

Hvis du sliter med å finne en gave til de som har alt kan du jo gi bort en matkasse? Hos Adams Matkasser kan du velge å gi bort en eske eller et gavekort på valgfritt beløp. Mat er jo noe man alltid har brukt for, så denne gaven blir i hvert fall brukt!

Etter julen kommer et nytt år og mange har som mål å leve litt sunnere, kanskje du kjenner noen som har akkurat det i tankene? Hva med å gi bort en smoothiemaker? SmoGo er ganske rimelig variant hvor beholderen også fungerer som en drikkeflaske. Denne tar minimalt med plass, og du slipper unna med mindre oppvask, perfekt! Hvis du vil legge litt ekstra i det kan du legge ved et fint glass og kanskje noen søte sugerør?

Et annet godt tips til de som har alt er å gi de en eller annen form for underholdning. Et gavekort på Netflix eller TV2 Sumo kommer stort sett alltid godt med. Eller hva med et gavekort på Spotify for den musikkinteresserte? Et annet genialt tips er Storytel, et abonnement hvor du kan høre på og lese så mange bøker du ønsker. Du kan gi 1,3, 6 eller 12 måneder.

Jeg nevnte jo over her at mange ønsker å endre livsstil ved inntog av et nytt år, så treningstøy står nok også høyt på manges ønskelister. Kjøp noe med et litt kult mønster eller noen freshe farger så skal du se de får en kick-start på det nye året!

En koselig gave som garantert vil varme er å finne frem noen hyggelige bilder, kanskje fra en ferie dere har vært på sammen og lage noe fint av det. På Sticky9 kan du lage alt fra magneter til plakater og fotoalbum. Og det geniale med denne siden er at du kan hente ut bilder direkte fra Instragramprofilen din eller fra Facebook!

Noen deilige velværeprodukter slår nok heller ikke feil. Lush har masse herlige produkter, og du finner alt fra skrubber til badekuler der. Hvis du heller vil være litt kreativ kan du jo lage en god skrubb eller lignende hjemme og putte det i en fin krukke. Her finner dere min oppskrift på en supergod sjokoladeskrubb.

Helt til slutt vil jeg tipse om en annen morsom gave til de som har alt, nemlig en “bli ny dag”. Dette kan jo bli litt dyrt så her kan det være en fordel å spleise. Ta henne med ut på shopping hvor dere blir enige om et fint antrekk, gjerne i en litt annen stil enn den hun vanligvis velger. Så kan du jo legge en fin makeup på henne, eller få noen proffe til å gjøre det. Lakk neglene hennes og la hun virkelig kose seg! Husk på litt mat mellom slagene!

Det var de tipsene jeg kom på i denne omgangen, jeg har lagd et par slike innlegg tidligere også så søk gjerne på det hvis dere ønsker flere ideer! Det kommer selvfølgelig også et innlegg for gutta om litt og så tenker jeg å lage ett med hjemmelagde gaver som i fjor. Håper det høres greit ut! Og del gjerne egne tips hvis du har noen gode på lur, man kan aldri få nok gaveideer.

5 varme drikker til kalde høstkvelder

Det er mye kos i en kopp med varmt drikke, og en av fordelene med at det begynner å bli kaldere ute er at man kan unne seg nettopp det med den beste samvittighet. Om det er en enkel kopp med kaffe eller en mer avansert eplesider spiller det ikke så stor rolle. Det er hyggen i det å samles rundt en varm kopp med drikke eller følelsen av varmen som brer seg i kroppen som er viktig. Under har jeg derfor listet opp mine 5 favoritter, oppskrift finner dere ved å trykke på overskriftene.

Varm kakao med peppermynte

Min all time favorite, varm kakao med mint! Det er SÅ godt og jeg ber alltid om å få noen dråper mint i kakaoen min hvis jeg er på kafé. Kakaoen blir litt frisk, og samtidig som den gode gamle kakaosmaken er der. Hvis du ikke har prøvd den før så lov meg at du gjør det snart!

Varm eplesider

Dette er en av nykommerne jeg har prøvd i høst, og jeg synes helt klart den fortjener en plass på denne listen! Dette smaker som en varm epletoddy med masse god smak av blant annet kanel og appelsin. En helt herlig kombo for kalde kvelder! Ikke la deg skremme av at den skal koke i 3 timer, du tenker knapt over at den står på ovnen!

Jule-latte

Alle som har vært på Starbucks rundt juletider kan umulig ha unngått å se alle de fristene varme drikkene med julenavn? Jeg ble i hvert fall helt frelst av Gingerbread latte da jeg var i London rett før jul for et par år siden. I fjor måtte jeg derfor prøve å gjenskape den hjemme og selv om den ikke ble helt lik ble den utrolig god! Søt kaffe med masse smak av jul, kan det bli bedre?

Te mot forkjølelse

Det er veldig lett å bli forkjølet på denne tiden av året, og det passer dårlig når man har en bunke med pensum som må leses før eksamen eller et hus å vaske til jul! Kjenner du at du begynner å bli litt småsyk så lag deg en kopp med denne teen og så er sjansen større for at du slipper unna!

Varm kakao med chili

Chili-kakao er enda en nykommer blant mine varme drikker, men den er mer enn velkommen til å stå på denne listen. En spicy kopp med kakao er ikke feil, og chili er dessuten veldig sunt for deg!

Jeg har i hvert fall to andre oppskrifter jeg skal få testet ut i løpet av høsten og vinteren, så denne listen kan fort ende opp med å forlenges!