Oppskrift: sukkerfri peanut butter fudge

GOD lørdag! Ga dere etter for kjøpepresset i går, eller orket dere ikke stå i lange køer og sloss med kjøpeglade nordmenn? Jeg hadde egentlig planer om å sitte trygt i sofaen hjemme å klikke hjem ting derfra, men så ble det en tur ut likevel. Tre store poser ble med meg hjem og jeg må si meg veldig fornøyd med innkjøpene! Nå begynner fler av gavene å komme på plass og det er veldig deilig å tenke på! Hva jeg har kjøpt kan jeg selvfølgelig ikke vise frem, men en oppskrift på sukkerfri fudge kan dere få! Oppskriften er fra medlemssidene på Improving Lives, og herlighet så mye digg de har lagt ut den siste tiden! Det blir jo ingen sak å holde godtesuget i sjakk i jula med alle de godsakene! Grunnoppskriften er på vanlig fudge også tilsetter man de smakene man ønsker, valget falt på kakaopulver og PB2 (peanøttsmørpulver) hos meg, og disse må virkelig prøves ♥

Ingredienser til ca. 15 mellomstore fudge: 3dl vikingmelk // 4 SS Sukrin // 4 SS Sukrin Gold // 2 SS YaconSirup // Et par klyper salt // 2 SS 100% kakaopulver // 3 SS PB2 //

Vikingmelk kjøpes i vanlig dagligvarebutikk, Sukrin/Sukrin Gold og Yaconsirup kjøpes hos X-life og PB2 kjøpes på iHerb.

Bland alt sammen i en kjele og la det småkoke til det har blitt en myk deig. Det kan fort ta en halvtimes tid så bruk en kjele med teflonbelegg så slipper du henge ved kjelen hele tiden. Men pass godt på, du vil ikke at de skal svi seg!

Fyll opp røren i silikonformer, enten du har noen fine isbitformer eller du bare bruker en liten brødform slik som jeg gjorde før du setter de i fryseren. Jeg lot de stå natten over, men i oppskriften står det at de er klare etter bare 1 time! 

Så enkelt er det altså å lage sukkerfritt godis, som er minst like godt som det du kjøper på butikken! Og det fine er jo at her kan du variere smakene i det uendelige! Jentene på Improving Lives lagde sine med sjokolade og lakris, naam! Du kan også bytte ut med vaniljefrø, finhakkede nøtter eller kokos. Velg det du liker best ♥

Inne på Improving Lives medlemssidene er det massevis av gode oppskrifter til både middag, lunsj og også desserter. Og nå som jule nærmer seg har de, til min store glede, begynt med juleoppskrifter! Jeg går bare å håper på at de har en god oppskrift på pepperkaker på lur, det hadde vært helt topp!

Så ikke dette godt ut?

– Sara


#improvinglives #oppskrift #hjemmelaget #sunt #sunnere #fudge #sukkerfri #funksjonellmat #peanøtter #sjokolade #karamell

16 julegavetips til gutta

Inneholder annonselenker

Nå er det på høy tid å komme med julegavetips-innlegg nummer to! Personlig synes jeg det er gutta det er vanskeligst å handle til, hva trenger de da? Jeg gikk skikkelig i tenkeboksen i går kveld og kom frem til litt forskjellig jeg tror de vil sette pris på. Og som dere helt sikkert har fått med dere, vi spammes jo ned med meldinger, mails og banner, så er det Black Friday i dag. Og etter hva jeg har sett kan du virkelig gjøre noen gode kupp i dag, så ta med deg tipsene mine å gå ut på shopping! Lykke til ♥

Enhver bart og skjegg trenger ordentlig barberingsutstyr, på bildet over fant jeg et lekkert sett fra Barbershop.no Dette vil ikke bare gjøre barberingsjobben enklere, men det tar seg også pent ut på badet. Vinn vinn!

Kjenner du en som er glad i godt øl? Da må han jo ha noen fine ølglass han kan servere drikkevarene i! Disse fra Kitchen er satt ned med 100kr og tar seg veldig bra ut. Er han mer en whisky-type kan du jo heller velge disse. En annen morsom gave i samme kategori er lommelerke. Det er kanskje ikke noe man får brukt for veldig ofte, men en fin lommelerke kan absolutt være kjekt å ha. Denne her er rimelig og fin.

Nå som vinteren står for tur tror jeg de fleste menn vil sette pris på et par lune og gode tøfler. Ingen liker å fryse på bena og hvor deilig er det ikke å sette føttene ned i myke tøfler på morgenkvisten? Et lesebrett er også supert å ha nå i mørketiden, hva med dette her fra Kindle? Prisen var ikke så ille til lesebrett å være, men det kan være en idé å spleise.

Det er ikke bare vi jenter som liker å ha fint tilbehør, en tøff klokke tror jeg er noe de aller fleste menn ville gått med. Tenk litt over stilen hans, tror du en stor chunky klokke vil passe best, eller liker han det litt mer enkelt? Det er jo lov å spørre også! Jeg digger klokken på bildet, men den trenger ikke være så dyr!

Hvis han ikke er helt klokke-typen kan du jo heller gå for en fin lommebok, eller kortholder? Det er jo i hvert fall noe alle trenger! Kortholderen på bildet over er veldig lekker, men passer kanskje best til spesielle anledninger. Men det finnes også mange rimeligere varianter der ute, her finnes det nesten 100 forskjellige varianter i alle prisklasser.

Til den musikkinteressert går det jo an å gi et par trådløse høyttalere! Det er så kjekt å kunne ha med seg god lyd over alt, også er det jo hyggelig å kunne dele musikkopplevelsen med andre. Høyttalerne fra JBL kommer i mange forskjellige farger, så hvorfor ikke kjøpe en i favorittfargen hans?

Verktøy er kanskje litt typisk, men det betyr ikke at det ikke er et godt gaveforslag. De eldste mennene i familien har kanskje det de trenger, men kanskje du har en bror eller en kjæreste som ikke har fylt opp verktøykassen sin enda? Hvis du vet han ønsker seg en drill eller noe større kan man jo gå sammen flere om å spleise, ellers så må alle verktøykasser inneholde en god hammer, skrutrekkere, tenger osv. Gå til for eksempel Jernia og hør hva de anbefaler.

Ølbrygging hjemme har tatt av de siste årene, så hva med å gi bort et sett for hjemmebrygging? Settet på bildet over et minisett til en rimelig penge, da får han testet ut om han liker det før han eventuelt investerer i noe dyrere utstyr. De har masse annet i samme nettbutikk så hvis han allerede er i gang med brygging kan du jo kjøpe inn noen ingredienser eller lignende?

Til den aktive finnes det uendelig med gaver å velge blant, hva med et par freshe snowboardbriller? Hvis han liker seg bedre innendørs på treningssenteret kan du jo kjøpe inn noe kult treningstøy, eller en ny bag? En annen ting jeg ser mange skaffer seg om dagen er aktivitetsmåleren fitbit. Kanskje det kan være en fin gave til noen som snakker om at de ønsker å komme i gang, men trenger et lite sprak bak? Men hver litt forsiktig med hvem du gir det til, du vil ikke at den som får gaven skal tolke det feil og bli lei seg!

Som jeg nevnte tidligere liker jo gutta også å pynte seg, så et fint belte eller noen pene mansjettknapper kommer alltid godt med. Begge deler finnes i alle mulige prisklasser så her kan du tilpasse etter egen lommebok. Beltet på bildet over er fra Zalando og koster 350 kroner. Mansjettknappene er litt mer eksklusive og koster 1399,- på Gullfunn.

Mens vi er i gang med det ytre, hva med et hudpleiesett? De digger ansiktskremer og skrubber omtrent like mye som vi jenter, de er bare ikke så glad i å innrømme det. Bulldog har noen veldig enkle, gode produkter som fint kan stå på baderomshyllen uten at det blir flaut. Et sett med ansiktskrubb, ansiktskrem og dusjsåpe koster under 200,- på Vita.

Hvis det er en ting gutta virker å like så er det gadgets, jeg kjenner i hvert fall flere som stadig setter opp en eller annen gadget på ønskelisten sin. Så hvorfor ikke innfri dette ønsket med å kjøp noe gøy? Gigaset G-tag er en liten dings som hjelper deg med å finne igjen ting du ofte roter bort. Dette synes i hvert fall jeg er en morsom gave, og den er ganske rimelig så du kan kjøpe en litt mer seriøs ting ved siden av hvis du vil det. Ellers finnes det massevis av andre gadgets der ute, en minidrone, USB-koppvarmer eller et minikjøleskap er alle morsomme gadgets å gi bort til den rette personen.

Den siste tingene jeg har lyst til å tipse om er et lommeteleskop. Dette tipset så jeg faktisk i et eller annet magasin for litt siden og jeg synes det var en god idé. Hvor gøy er det ikke å kikke opp på stjernehimmelen med sitt eget teleskop. Man får sikkert ikke sett all verden med et lite ett, men igjen kan man gå sammen med flere og kjøpe et mer ordentlig! Det på bildet over koster ca. 300,- og er fra Lightinthebox.

Håper tipsene kan hjelpe dere litt på vei når dere skal ut på gavejakt! Det er søren meg ikke alltid lett å handle til disse gutta, men hvis du er veldig i tvil er det greit å spørre om de faktisk ønsker seg noe. Jeg skrev et innlegg likt dette i fjor og året før der så hvis du vil ha enda flere tips kan du søke i bloggen min. Og har du et godt tips selv setter jeg pris på at du deler det i kommentarfeltet ♥

– Sara


#gave #jul #julegaver #tips #ideer #inspirasjon #gaver

Three things… (Christmas edition)

Det begynner å bli godt over et år siden sist jeg hadde et innlegg som dette, og siden det var bare én måned til julaften i går tenkte jeg å ha juletema. Det passer jo perfekt nå? Kanskje kan litt av min julestemning smitte over på dere? Jeg synes i hvert fall det er på høy tid å begynne å kjenne litt på den følelsen nå ♥

3 ting en jul må inneholde

♥ Familiekos! Julen er en tid for tradisjoner og familiehygge, så dette må være på plass for en perfekt jul.

♥ Gløgg! Etter at jeg begynte å like det i fjor kan jeg ikke se for meg en jul uten, tenk alle årene jeg har gått glipp av! Jeg holder i skrivende stund på å teste meg frem til en god hjemmelaget oppskrift, håper jeg ender opp med noe som er verdt å dele!

♥  Julesanger er veldig viktig for julestemningen min. Jeg går rundt med forskjellige julesanger på hodet i hele desember og de er hjertelig velkomne i år også.

3 ting jeg liker å bake i jula

♥ Lussekatter! Jeg har kun bakt det én gang etter at jeg flyttet for meg selv, men på skolekjøkkenet var dette et fast innslag før jul. Jeg blir nok nødt til å bake det igjen i år, jeg kjente nemlig lukten av den deilige safranen i skapet da jeg ryddet der ista. Oppskrift på herlige lussekatter finner dere her.

♥ Pepperkaker, selv om jeg aldri synes de får så god kryddersmak som de jeg kjøper. Det er liksom en del av førjulstiden å kjevle, stikke ut figurer og smake altfor mye på deigen.

♥  Sara Bernard, kun på grunn av navnet, neida! De er jo så gode, også ser de skikkelig fine ut på fatet! Det eneste kjedelige er at det tar litt tid å lage de.

3 sanger jeg helst hører på i jula

♥ War is over med John Lennon, ingen jul uten! Jeg hørte den faktisk i en butikk her om dagen, og da kom virkelig julestemningen som en bombe!

♥ En stjerne skinner i natt. En nydelig julesang som bare må høres hvert år, dette er min soleklare norske favoritt.

♥  Wonderful dream, mest kjent som Coca Colas julesang. Det er lite som setter julestemningen i gang som når den store cola-lastebilen og denne sangen spilles av på TVn.

 

3 tradisjoner som ikke kan brytes i jula

♥ Tre nøtter til Askepott med julestrømpe må jeg ha vært år. Jeg tror ikke det hadde blitt ordentlig jul hvis den tradisjonen hadde blitt brutt.

♥ Risgrøt i jula er et must for meg! Når resten av familien spiser mølje lille julaften tar jeg frem grøtbollen min, og på dagen på selve dagen bruker vi å dra på grøtbesøk hos besteforeldrene til Matias. Kjempe kos!

♥ Å åpne en julegave på dagen. Det henger igjen fra da vi var små og skulle få en gave vi kunne kose oss med mens vi ventet på at kvelden skulle komme.

3 ting jeg liker se på TV i jula

♥ Tre nøtter til Askepott er fast tradisjon på julaften, vi er vel ikke de enste?

♥ Jeg har lyst til å skrive en av julekalenderne, men de siste årene har jeg ikke rukket å følge med hver dag. Aller helst skulle jeg likevel gjerne fått med meg en av disse her:  Blåfjell, Månetoppen, Amalies jul, Skomakergata eller Olsenbanden Jr. første kupp.

♥ Minst én av Harry Potter filmene er et must hver romjul.

Jeg må innrømme at jeg satt å hørte på julesanger og drømte om å pynte til jul nå. Det er vel snart innafor? Det er jo under en måned til julaften, jeg tror jammen meg jeg skal ha pyntet ferdig leiligheten før klokken slår tolv natt til 1. desember. Gleder meg som et lite barn!

Har du kommet skikkelig i julestemning?

– Sara 


#ommeg #meg #blogger #blogg #fakta #jul #julestemning #julen #kos 

Vær flink til å rose deg selv

I en hverdag hvor vi bruker uendelige mye tid på å sammenligne oss selv med andre er det lett å føle at man ikke strekker til. Det er mye lettere å fokusere på det negative enn å faktisk se det som er positivt. Hvor mange ganger har du ikke tatt deg selv i å tenke stygt om deg selv, eller gruble over dumme ting du har sagt eller gjort? Hvis vi hadde brukt like mye tid og energi på å tenke fine tanker, og rose oss selv tror jeg ikke så mange hadde vært deprimerte og følt at de ikke strekker til.

Jeg synes ikke vi kan gi sosiale medier, eller bloggere skylden alene for at så mange sliter med et dårlig selvbilde og følelsen av å ikke være bra nok. Og jeg tenker vi alle er nødt til å jobbe litt med oss selv. Det er ikke alle andre rundt deg som ikke aksepterer deg, det er deg selv, og noen ganger er vi virkelig vår egen verste fiende! Så jeg vil utfordre alle som leser dette til å si 3 positive ting til seg selv. Kanskje du har fått gode karakterer i det siste, eller vært fink til å legge deg tidlig? Kanskje har du vært et råskinn på trening, eller kanskje du har trent for første gang på flere år? Det spiller ingen rolle hvor liten eller stor ting det er, bare ros deg selv. Gi deg en klapp på skuldra og kjenn litt på det å være bra nok.

Jeg kan jo starte å rose meg selv med tre ting:

♥ Jeg har kommet godt i gang med planleggingen til jul, noen av gavene kan allerede krysses av innkjøpslisten, og flere er planlagt. Jeg har også funnet frem til spennende julerelatert innhold jeg kan dele på bloggen.

♥ Hos oldemor i går spiste jeg ikke av sjokoladen hun tilba meg. Dette høres sikkert ikke så stort ut for mange, men for en sjokolademums som meg var dette veldig bra jobbet!

♥ Jeg har vært flink meg bloggen i det siste, både med å blogge jevnt og å svare på kommentarer.

Egentlig burde man starte hver dag med litt ros til seg selv. Det vil gi deg en mye bedre start på dagen og jeg tror at når man gjør dette regelmessig vil man ende opp med å bli litt mer glad i seg selv.

Det er også viktig å ta imot ros og komplimenter fra andre. Vi er så flinke til bare blåse bort komplimenter å ikke ta de til oss, men hvis begynner å tro på andres fine ord er det kanskje lettere å tenke seg selv opp også. Det er i hvert fall lurt å prøve å bli litt flinkere til dette. Da tror jeg veldig mange flere vil få det bedre med seg selv.

Er du flink til å rose deg selv?

– Sara


#hverdag #blogg #selvbilde #ros #branok #some #sosialemedier

4 antrekk til julebordsesongen

Nå nærmer den store festsesongen med julebord, nyttårsaften og andre sammenkomster seg med stormskritt. Og det er snart på tide å sikre seg årets antrekk, hvis du ikke vil at alle godbitene skal forsvinne. Under har jeg satt sammen tre forslag til festantrekk i forskjellige stiler.

Dette er looken for deg som ønsker å gå all in og virkelig vil føle deg skikkelig glamorøs. Den grønne kjolen er helt nydelig og fargen er perfekt for denne sesongen. Med en faux fur og tidløse sorte pumps til vil du få en fin luksuriøs look. Gå gjerne for lette krøller, røde lepper og en klassisk winged-liner.

Hvis du ønsker å gå for ett statementplagg kan du holde resten av antrekket ganske enkelt. I denne looken valgte jeg derfor ut en glitrende jumpsuit som garantert vil vekke oppmerksomhet på dansegulvet, og kombinerte den med enkelt tilbehør og nude makeup. Gå for lette bølger i håret med masse volum og looken vil bli akkurat passe sexy og sofistikert.

Hvis du ønsker å gå for noe annet enn kjole i år kan du jo heller prøve deg på denne litt mer maskuline looken. En lukket sort dressjakke med en fin blondetopp/bh under er supersexy! Hold looken enkel med en fin hestehale, gulldetaljer, men gå gjerne for dramatiske lepper! Et par klassiske pumps fullfører looken.

Den siste looken er veldig enkel og anvendelig, og med et sort skinnskjørt og en hvit topp kan du variere tilbehøret i det uendelige. Jeg valte å legge til et par brune knehøye støvletter, en brun kåpe og en bronzey øyensminke. Bruk litt tid på håret og sett det opp i en nydelig oppsats og du vil garantert bli lagt merke til!

Hvilket antrekk likte du best?

– Sara


#klær #mote #fashion #julebord #nyttårsaften #antrekk #outfit #tips #inspo #inspirasjon #blogg

DIY: Movember-kake

I går hadde en av mine beste venninner bursdag, og fordi hun digger barter måtte jeg jo bare bake en bartekake til henne. Det er jo i tillegg Movember nå så der slo jeg to fluer i en smekk! Det er overraskende lett å lage en bartekake, du trenger bare en rund kakeform, og litt mer presisjon enn meg. Hehe. Jeg ser i ettertid at med litt nøyere utskjæring ville den blitt enda bedre, men litt av sjarmen er vel at den ser hjemmelaget ut?

Jeg må innrømme at jeg jukset litt med kakedeigen og fikk Toro til å blande for meg, så denne gangen blir det ingen oppskrift på saftig sjokoladekake, men en enkel fremgangsmåte skal dere få.

Som sagt er alt du trenger en rund kakeform så skjærer du som vist på bildet, prøv bare å få delene like store! Da er det mye lettere å få barten fin, men du kan også finpusse i ettertid.

Kjør på med litt deilig glasur og style barten som du ønsker. Jeg hadde egentlig tenkt til å ha litt sort konditorfarge i glasuren slik at den ble helt sort, men så lå den dessverre igjen på Sinsen. Det finnes jo brune barter også?

Alt i alt ble jeg ganske fornøyd, litt pirk er det alltid å utsette, men til å være min første bartekake er det innafor. Det virket i hvert fall som at bursdagsbarnet ble fornøyd og det er det viktigste! Kanskje dette er en idé til neste års farsdagskake?

Hva synes du om kaken?

– Sara


#kake #bake #baking #diy #hjemmelaget #bart #movbember #søtt #sjokolade #sjokoladekake #november

Ikke bra nok i år heller

I går ble semifinalistene i Vixen Blog Awards offentliggjort, og i år, som i fjor endte jeg opp uten en semifinaleplass. Jeg er jo langt ifra overrasket, hvorfor skulle min lille blogg kvalifiseres til en av de prisene? Jeg har langt i fra like mange lesere som de nominerte, og de har alle markert seg på en eller annen måte i året som har gått. Det har ikke jeg. Likevel er jeg litt skuffet. Det er teit at en sånn pris skal bety så mye, men sånn er det nå en gang.

Jeg tror det handler om å bli anerkjent for noe man gjør, at man får en bekreftelse på at det man gjør er bra nok. Selv er jeg ganske fornøyd med bloggen min om dagen, lesertallet er jevnt, ikke veldig høyt, men jevnt. Bildekvaliteten har blitt bedre, og jeg får stadig høre at jeg har et mer spennende og inspirerende innhold nå enn før. Slike kommentarer er selvfølgelig veldig hyggelig å få, og man burde heller fokusere på de enn at man ikke gikk videre. Det er dog lettere sagt enn gjort!

Det er jo ikke sånn at jeg kommer til å legge meg ned å visne av at jeg ikke ble semifinalist, jeg får heller jobbe enda hardere og håpe på at det går bedre til neste år. Jeg unner så klart de som har kommet videre å gjøre det, i hvert fall de fleste. Det er en del gjengangere fra år til år, så jeg håper vi får se noen nye ansikter på scenen når vinnerne skal annonseres i januar. Jeg skal i hvert fall buke stemmeretten min til å heie frem noen som ikke har vunnet før ♥ Stemme kan du gjøre her.

Ble du nominert i år?

– Sara


#vixen #vixenblogawards #blogawards #blogg #prisutdeling #nominasjon #semifinalist #blogger

Keep up the motivation!

Nå begynner det å bli en liten stund siden jeg oppdaterte dere på Improving Lives, grunnen til det er rett og slett at motivasjonen har vært litt laber de siste par ukene. Jeg har bare gode erfaringer med de og er superfornøyd med alle de spennende oppskriftene de legger ut og treningsopplegget jeg har fått utdelt. Det har bare vært så mye frem og tilbake med disse veggdyrene, med nedpakking av leilighet soving på hotellet osv. Men jeg skrev jo en liten “to do liste” for november og der var et av punktene å komme skikkelig i gang igjen med Improving Lives. Nå har jeg ikke hoppet av spesielt lenge, så jeg vet det ikke kommer til å bli noe problem å starte opp igjen. Jeg er også proppfull av motivasjon så jeg er sikker på at det her skal gå bra! Så nå tenkte jeg å dele litt motivasjon med dere også – let’s do this!

Legg frem treningsklærne dagen før

Hvis du har lagt frem det kuleste treningstøyet du har er det veldig vanskelig å overse de. Og når du likevel har kledd deg i tights og en sporty topp kan du jo like gjerne svette litt i det!

Gi deg selv en belønning

Å være litt stolt av seg selv når man når målene sine er veldig viktig. Man har gjort en innsats og man har jobbet hardt for det, så skryt masse av dere selv og kanskje det er rom i budsjettet for en liten belønning? Jeg synes i hvert fall det er veldig motivere med litt nytt treningstøy. En ny fresh topp, eller nye kule sko gjør underverker for å dra en umotivert sjel til treningssenteret. Det kan så klart være andre ting også, en fin ting man har hatt lyst på lenge, en massasjetime, manikyr osv. er også helt topp! Her er det bare fantasien (og lommeboken) som setter grenser.

Oppdater Spotifylisten din

Musikk er en fin distraksjon, du kjenner ikke hvor sliten du er og det hjelper deg til å løfte liitt tynge eller løpe liitt lengre. Så lag deg en ny og fresh spotifyliste med all den musikken du liker å trene til.

Loggfør øktene dine

Det er lite som motiverer så mye som resultater, men det er ikke nødvendigvis så lett å se endringer i kroppen eller oppdage at man faktisk blir sterkere. Så jeg anbefaler å loggføre alle øktene dine. Det kan du gjøre helt enkelt i en notatblokk eller investere i en treningsdagbok. Da kan du bla tilbake å se hvordan du gjorde det for et par uker tilbake og mest sannsynlig vil du se at du har blitt litt bedre siden sist. En deilig følelse!

Sett opp en treningsdate med en venn

Terskelen for å droppe en treningsøkt når man har gjort en avtale med en venn er ti ganger høyere enn om du skal trene aleine. Prøv derfor å sett opp et par avtaler med en venn, da kan dere også hjelpe hverandre med teknikk eller gjøre noen parøvelser sammen. Sosialt og bra for kroppen! Om du ikke har noen i nærheten du kan trene med kan dere jo bli enige om et tidspunkt også snappe til hverandre før økta begynner. Det hjelper også mye å bare si til noen at du skal trene, når du har sagt det høyt til noen er det litt kjipere å bli hjemme! 

Tren ting du liker

Det går nesten ikke en dag uten at man leser om “den mest effektive måten å forbrenne fett på”, “disse treningsøvelsene gir deg sprettrumpe” osv. Og det er sikkert gode tips, men det aller viktigste er at du finner en treningsform DU liker. En treningsform du kan leve med og som ikke gjør treningen til noe negativt. Selvfølgelig er det supert med en blanding av styrke og kondisjon, men ikke tenk at du må jogge tre ganger i uken og løfte vekter to! Hvis du synes jogging er like kjedelig som meg er kanskje andre kondisjonsformer bedre. Hva med å prøve dansing, sykling, svømming eller en form for ballsport? Hvis du ikke liker å løfte vekter foran speilet med “de store gutta” kan du kanskje heller dra på en styrke-time, prøve deg på klatring eller hva med kampsport? Prøv deg litt frem, snakk med en PT eller meld deg inn hos Improving Lives så setter de opp en plan tilpasset deg og dine behov.

Lag mål etter SMART-metoden

Å sette seg mål kan være veldig motiverende, spesielt om man ser at man når de. Men det kan være lurt å tenke litt igjennom hva slags mål man setter seg. Hvis du setter deg konkrete målbare mål er det veldig mye letter å se at du faktisk når de enn om du for eksempel har som mål å trene mer. Hva er mer? Når er mer blitt godt nok? Under har jeg kjapt listet opp hvordan du kan sette deg mål etter smart-metoden.

Spesifikt

Hvis målet ditt er å komme i form er ikke det et veldig spesifikt mål. Når vet du egentlig at du har kommet i form? Kanskje det å komme i form for deg betyr å løpe 1 mil eller å løfte et visst antall kg i knebøy? Da vil det være bedre mål å sette seg enn bare å komme i form.

Målbart

Mål som er veldig generelle og ikke målbare virker ofte demotiverende fordi det er vanskelig å si når man har nådd de. Å nå et mål gir en mestringsfølelse og hvis man aldri får denne mestringsfølelsen vil motivasjonen mest sannsynlig dabbe av. Å ville løpe 1 mil på 50 minutter er målbart, kontra å ville bli flinkere til å løpe. Å få til 4 treningsøkter i uken er målbart kontra å ville trene regelmessig.

Achievable (oppnåelig)

Hvordan skal du nå målet ditt? Når du setter deg et mål er det viktig å tenke gjennom hvordan du tenker å oppnå det. Hvis målet ditt er å løpe 1 mil på 50 minutter er det ikke sikkert det beste er å løpe hver treningsøkt. En blanding av styrketrening på ben og løping kan kanskje være det beste. Uansett hva målet ditt er må du finne hvordan du skal komme deg dit.

Realistisk

At målet du setter deg er realistisk er også veldig viktig. Hvis du setter deg altfor høye mål og ikke når de vil du lett miste motivasjonen og gi opp. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre fordi alle har forskjellig utgangspunkt. Hvis venninnen din har som mål å løpe 1 mil på 50 minutter innen året er omme er det ikke sikkert det er realistisk for deg. Finn ut hvordan du ligger an i dag og sett deg mål ut ifra det.  

Tidsbestemt

Å sette en tidsfrist på et mål er ofte veldig motiverende. Man jobber frem mot den bestemte datoen for å nå det bestemte målet. Hvis du ikke setter en tidsfrist vil du kanskje holde på med samme mål veldig mye lengre enn nødvendig og du får ikke nødvendigvis den progresjonen du vil.

Så med disse tingene i bakhodet skal jeg på en liten treningsøkt i morgen, og på planen står styrkeprogrammet jeg har fått av Improving Lives. Jeg liker aller best styrke så jeg tenker det er best å starte første økt etter to uker med nettopp det. Fremover kommer jeg til å legge inn Improving Lives som et punkt på “uken som gikk” slik at jeg kan oppdatere dere litt fra uke til uke og dermed forplikte meg litt til å faktisk gå på treningsøktene mine og spise sunt hver dag. Å dele sånt på en blogg gjør jo at man føler man ikke kan faile, det er mye mer pinlig å ikke få det til da enn om man bare går å tenker på det i eget hode. Men, nå må jeg runde av for dette ble veldig lagt!

Hvis dere vil lese mer om hva Improving Lives går ut på kan dere lese mer her.

Hvordan går det med treningen din om dagen?

Sara


#trening #trene #workout #mål #målsetting #SMART #SMARTmetoden #treningsmål #planlegging #realistisk #tidsbestemt #spesifikt #målbart #tips #inspirasjon #inspo #improvinglives

Oppskrift: verdens beste kanelknuter

Som et plaster på såret for at bloggen ikke blir oppdatert helt som vanlig om dagen tenkte jeg å gi dere oppskriften på verdens beste kanelboller! Kanelboller er noe av det aller beste jeg veit, og etter å ha prøvd denne oppskriften vil jeg kun ha disse! De krever en god del heving, men det er også derfor de blir så sinnsykt luftige og helt uten gjærsmak! Personlig kunne jeg godt vært enda rausere med kanelbruken så husk, bruk mer enn du tror du trenger! Håper disse faller i smak ♥

Ingredienser til ca. 20 knuter: 5 dl melk // 130g smør // 130g melis // ca. 800g mel // 12,5g gjær (en kvart pakke) // 2 ts kardemomme // 1/2 salt // smør, kanel og sukker til fyll

Start med å elte melk, melis, mel og gjær i ca. 5 minutter på lav hastighet. La så deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter smør i terninger, salt og kardemomme. Elt videre i 5-10 minutter, slik at deigen blir smidig og fin. Når deigen kjennes fin ut øker du til høy hastighet i ca. 1 minutt for å få opp temperaturen i deigen. Dekk så til bollen og sett den på et lunt sted for heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Del deigen i to og kjevle ut en del om gangen (eventuelt klem den ut, hvis du ikke har kjevle #løsningsorientert) Dekk deigen med så mye smør, sukker og kanel du måtte ønske før du bretter den til halve størrelsen. Når du har gjort det deler du den opp i strimler på ca. 2 cm, jeg fikk rundt 9 strimler per deigbit.

Hver del tvinner du noen runder rundt før du lager en knute på de. Alle mine knuter ble ikke like fine, men etter hvert finner du en teknikk på det. La så bollene etterheve i 30 minutter før du pensler de med egg. Dryss gjerne over litt perlesukker, eller vanlig sukker og kanel på toppen hvis du ønsker det!

Stek herlighetene midt i ovnen på 230g i ca. 10 minutter, men følg godt med på de! Det første brettet mitt ble litt for godt stekt.

Da gjenstår det bare å si velbekomme!

Disse overgår alle andre boller, kanelboller og skolebrød jeg har lag tidligere, og fra nå av blir dette fast oppskrift på grunndeig for søt gjærbakst. Trikset er å gi deigen mer tid til heving og heller redusere mengden gjær, ingenting er kjipere enn å sette tennene i et bakverk som smaker gjær! Så jeg håper dere prøver de ut denne neste gang dere skal bake, dere vil ikke bli skuffet!

Fikk dere lyst på kanelboller nå?

– Sara


#oppskrift #hjemmelagd #hjemmebakt #bake #baking #kanel #kanelbolle #kanelknute #søtt #gjærbakst #diy #mat

12 julegavetips til damene

I går var det nøyaktig sju uker til selveste julaften og selv om mange synes det for tidlig å begynne julesnakket mener jeg det er på høy tid! Jeg synes i hvert fall ikke det er noe hyggelig å stresse med julegaveinnkjøpene og vil heller bruke litt tid på å finne ting som passer hver enkelt mottaker. Når det er sagt så er det ikke alltid like lett å vite hva man skal finne på å gi alle, så i dag har jeg satt sammen årets første tipsinnlegg. Jeg har valgt ut litt fra alle prisklasser, og først ut er damene!

Som den varm drikke entusiasten jeg er må jeg jo slå et slag for å gi bort noe å varme seg på. En pose med litt eksklusiv kaffe fra Solberg og Hansen, te fra Kusmi Tea eller en deilig boks med varm kakao må være midt i blinken. Legg også gjerne ved en boks eksklusiv lakris fra Lakrids, eller kanskje en fin kopp, da kan jeg nesten garantere en vellykket gave! Koppen på bildet er fra Lagerhaus.

Å kunne gi en gave som varer lenge er veldig gøy, og et abonnement på Glossybox gjør akkurat det. Da vil personen som får gaven motta en eske i posten med spennende skjønnhetsprodukter i enten 6 eller 12 måneder. Dette vil bli et lite høydepunkt hver måned som jeg tror de aller fleste vil sette pris på.

Smykker er også noe jeg tror vil falle i smak hos veldig mange, enten du finner et fint armbånd, noen søte øredobber eller et kult kjede. Tenk bare litt over hva slags stil vedkommende har, og hvis du ikke skulle finne noe som passer kan du jo alltids ty til gavekort. Kjede og øredobbene på bildet over er fra Jenny Skavlan sin kolleksjon for David Andersen, og kan kjøpes her. Armbåndet er fra Marna Haungen By Thune og finnes her.

Hvis du har litt ekstra penger å bruke i år, eller vil gå sammen med flere å spleise er en liten ferietur en utrolig fin gave. Det trenger ikke være lange turen og man trenger ikke reise til andre siden av jordkloden, bare det å komme seg litt bort er nok. På hjemmesiden til Apollo har de alltid masse tilbud på spennende destinasjoner.

Hva med å gi bort et kurs i gave? Har du en mor, bestemor, venninne eller kanskje søster som liker å svinge seg på kjøkkenet? Gi bort et kurs som passer personen, for eksempel bakekurs, raw food-kurs eller hva med sminkekurs? Google litt rundt og du vil finne et hav av forskjellige kurs du kan gi bort.

Hvis du sliter med å finne en gave til de som har alt kan du jo gi bort en matkasse? Hos Adams Matkasser kan du velge å gi bort en eske eller et gavekort på valgfritt beløp. Mat er jo noe man alltid har brukt for, så denne gaven blir i hvert fall brukt!

Etter julen kommer et nytt år og mange har som mål å leve litt sunnere, kanskje du kjenner noen som har akkurat det i tankene? Hva med å gi bort en smoothiemaker? SmoGo er ganske rimelig variant hvor beholderen også fungerer som en drikkeflaske. Denne tar minimalt med plass, og du slipper unna med mindre oppvask, perfekt! Hvis du vil legge litt ekstra i det kan du legge ved et fint glass og kanskje noen søte sugerør? Det på bildet over er fra Kremmerhuset.

Et annet godt tips til de som har alt er å gi de en eller annen form for underholdning. Et gavekort på Netflixsu eller TV2 Sumo kommer stort sett alltid godt med. Eller hva med et gavekort på Spotify for den musikkinteresserte? Et annet genialt tips er Storytel, et abonnement hvor du kan høre på og lese så mange bøker du ønsker. Du kan gi 1,3, 6 eller 12 måneder.

Jeg nevnte jo over her at mange ønsker å endre livsstil ved inntog av et nytt år, så treningstøy står nok også høyt på manges ønskelister. Kjøp noe med et litt kult mønster eller noen freshe farger så skal du se de får en kick-start på det nye året! Tightsen på bildet over er fra x-life, toppen og sportsbhen er fra Keepfit.

En koselig gave som garantert vil varme er å finne frem noen hyggelige bilder, kanskje fra en ferie dere har vært på sammen og lage noe fint av det. På Sticky9 kan du lage alt fra magneter til plakater og fotoalbum. Og det geniale med denne siden er at du kan hente ut bilder direkte fra Instragramprofilen din eller fra Facebook!

Noen deilige velværeprodukter slår nok heller ikke feil. Lush har masse herlige produkter, og du finner alt fra skrubber til badekuler der. Hvis du heller vil være litt kreativ kan du jo lage en god skrubb eller lignende hjemme og putte det i en fin krukke. Her finner dere min oppskrift på en supergod sjokoladeskrubb.

Helt til slutt vil jeg tipse om en annen morsom gave til de som har alt, nemlig en “bli ny dag”. Dette kan jo bli litt dyrt så her kan det være en fordel å spleise. Ta henne med ut på shopping hvor dere blir enige om et fint antrekk, gjerne i en litt annen stil enn den hun vanligvis velger. Så kan du jo legge en fin makeup på henne, eller få noen proffe til å gjøre det. Lakk neglene hennes og la hun virkelig kose seg! Husk på litt mat mellom slagene!

Det var de tipsene jeg kom på i denne omgangen, jeg har lagd et par slike innlegg tidligere også så søk gjerne på det hvis dere ønsker flere ideer! Det kommer selvfølgelig også et innlegg for gutta om litt og så tenker jeg å lage ett med hjemmelagde gaver som i fjor. Håper det høres greit ut! Og del gjerne egne tips hvis du har noen gode på lur, man kan aldri få nok gaveideer.

Har du startet gaveplanleggingen?

– Sara


#gave #jul #julegaver #tips #ideer #inspirasjon #gaver