Påskenegler

Det blir mye påskesnakk på bloggen om dagen, men sånn får det bare bli. Det er jo bare påske én gang i året! Uansett, når det først er påske er det jo klart man må fikse seg påskenegler! Så jeg gikk på med litt gulfarge også prøvde jeg meg på en litt påskete-vri med “påskeegg” på ringfingeren. Veldig enkelt, men søtt, og helt i min gate!

Jeg har brukt Pale Sun på alle neglene og så pyntet med Lilac Lincoln, Pink Cadillac, Placi El Dorado og Surf Bel Air. Som verktøy har jeg brukt den tynneste penselen og dottingtoolen i Nail Perfect Nail Art Brush settet.

Etter du har lagt to lag med en gul lakk pynter du med de fargene du selv ønsker. Jeg synes det ble søtt med pastellfarger, også passer det jo godt til påske. Bruk en dottingtool og lag prikker på en av neglene, samt to striper med prikker på en annen. Bruk så en pensel og tegn en enkel strek og gjerne en linje med sikksakk-mønster. Og voilà, et enkelt, fint påskedesign.

Søte, spiselige påskekyllinger til frokostbordet

Nå i påsken er det mange som koser seg med litt ekstra gode frokoster og nå tenkte jeg å komme med en kjempeenkel oppskrift som piffer opp frokostbordet litt. Jeg har nemlig pyntet de ellers litt kjedelige eggene og forvandlet de til søte påskekyllinger. Alt er selvfølgelig spiselig, men pepperkornene blir kanskje litt sterkeste laget for de fleste.

Du trenger:

 • Egg
 • Majones
 • Gulrot
 • Hele pepperkorn

Bare kok så mange egg du ønsker på vanlig måte. Kjøl de så ned i iskaldt vann før du piller av skallet og skjærer av toppen på egget. Fyll på med majones, og sett tilbake toppen av egget. Da har du fått et lite hodet, som trenger nebb og øyne. Til øynene brukte jeg bare hele pepperkorn og som nebb skjærte jeg ut en trekant av gulrot. Hvis du vil gjøre de helt perfekte skjærer du ut tynne biter av gulrot som du lager ben av.

Og om det kanskje ikke er lov med søtsaker til frokost så kan du i hvert fall sette frem litt gule godiser til lunsj. Påskegulemakroner med sjokoladefyll eller sitronfyll er helt innafor til påske.

Du kan gjøre litt mer utav majonesen og blande i et most egg, litt skvist hvitløk, gressløk, salt og pepper. Da får du en herlig eggesalat med masse smak du kan sprøyte på med en sprøytepose. Men det fungerer helt fint med bare majones også! Så da håper jeg dere likte ideen og at kanskje det dukker opp noen påskekyllinger på noens frokostbord i løpet av påsken?

Oppskrift: sunnere peanut butter cups

Nå begynner det bli en stund siden jeg delte oppskrift på noe søtt og nå som påsken er her tenkte jeg det var på tide igjen! Denne gangen har jeg prøvd meg på å lage en lit sunnere versjon av peanut butter cups, og de ble faktisk ganske like originalen. Den største forskjellene på mine og de originale er sjokoladen blir mørk, men mørk sjokolade er jo godt, og med peanøttsmør inni blir det helt perfekt! Så da håper jeg oppskriften faller i smak.

Ingredienser:

 • 50g kakaomasse
 • 25g kakaosmør
 • 30g agavesirup
 • 1 ts vaniljepulver
 • Peanøttsmør
 • Former

Lag sjokoladen ved å smelte kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Når det er helt flytende blander du inn agavesirup og vaniljepulver. Fyll formene godt, og pass på å få nok sjokolade oppover kantene (der bommet jeg litt).

La sjokoladen stivne i kjøleskap før du fyller på med ønsket menge peanøttsmør.

Topp så med sjokolade over smøret og sett i kjøleskap til det har stivnet.

Og så har du nydelige, sunnere peanut butter cups! Kombinasjonen av salt og søtt slår aldri feil og disse her er sterkt avhengighetsskapende! Selv om de blir veldig mektige gikk brettet ned ganske fort her i huset!

Oppskrift: smoothie med en smak av sommer

Dere er vel forhåpentligvis ferdige med lunsjen for i dag, men kanskje frokosten eller lunsjen i morgen ikke er bestemt enda? Da synes jeg i såfall at du skal prøve ut denne smoothieoppskriften her! Den smaker sommerlig og søtt, men er likevel sunn og god for kroppen.

Ingredienser til to personer

 • 1 stor appelsin
 • 1 banan
 • En god klump ingefær
 • 1 gulrot
 • Noen friske jordbær

Start med å juice appelsinen, gulroten og ingefæren i en juicemaskin. Hvis du ikke har juicemaskin kan du kjøre alt i blenderen, men da kan det hende du bør tilsette litt veske og sile den. Ha så juicen, banenen og jordebærene i en blender og blend det godt sammen. Pynt gjerne med jordbær og et fint sugerør!

Det er så deilig å bruke litt ferske jordbær igjen, sommeren begynner nå å bli dypt savnet! Disse smaker ikke i nærheten av så godt som norske bær gjør, men godt ble det uansett!

Oppskrift: chiapudding med bringebær

For et par uker siden hadde vi et event på jobben for det norske merket RÅ, noen av dere husker kanskje det? Det var et frokost-event og da ble det blant annet servert en helt utrolig god chiapudding. Jeg har lovt dere oppskrift og nå skal dere få det. Dette er så enkelt og det kjekke er at man kan lage det kvelden i forveien.

Ingredienser til en person

 • 2,4 dl mandelmelk (annen type melk fungerer også)
 • 1,2 dl frosne bringebær
 • 0,5 dl chiafrø
 • Topping hvis ønskelig (granola, gojibær, nøtter etc.)

Blend sammen melken og de frosne bringebærene før du har det i en beholder og tilsetter chiafrøene. Rør godt sammen og la blandingen hvile noen timer i kjøleskap. Du kan gjerne la puddingen stå natten over hvis du vil, så har du en deilig frokost å våkne til. Topp gjerne puddingen med granola, nøtter, mer bringebær eller gojibær rett før servering.

Chiafrøene er veldig næringsrike og har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. De er å få tak i på de fleste matbutikker og hos helsekosten.

Nam! Fikk lyst til å lage meg dette igjen nå! Må nok på butikken å kjøpe inn litt mandelmelk i morgen. Dette er jo en perfekt frokost eller lunsj i en travel hverdag, og så er det deilig at man kan variere smakene i det uendelige. Man kan lage helt vanlig chiapudding uten noe i, blande i frukt eller bær, variere mellom kokosmelk og mandelmelk osv. Det er noe for en hver smak her, det er helt sikkert!

Masq-event med Sam og Nic Chapman

Jeg lovte dere litt bilder fra det store eventet vi hadde på torsdag, og nå har jeg endelig kommet gjennom bildene. Det ble et supevellykket event og vi fikk masse skryt av alle som kom! Det er gøy, dette er jo folk som har vært på en god del eventer tidligere! Min jobb denne kvelden var først å skrive opp navn på de som tok bilder ved presseveggen før Ida og jeg måtte prøve å få folk til å være med på instagram-konkurransen. Sistnevnte var veldig morsom, for vi hadde rigget i stand et lite hjørnet med masker og en stor bilderamme, slik at alt lå til rette for kule bilder. Ellers koste vi oss bare med tapas, kule sceneshow og masse spennende info. om forskjellige produkter. Vi var så heldig å få med oss en superfin goodiebag, stappfull av flotte ting som jeg gleder meg til å teste ut! Tannbleking og hårvekst-serum (for hodet) er nok de to jeg gleder meg mest til å prøve!

Meg og to av de fine Polhem-jentene, Vibeke og Lise!

Disse jentene lagde utrolig kult show med flammer og dansing i ringer!

Jeg kunne jo ikke bare ta bilder, jeg måtte jo også teste ut rammen og maskene, her med søte Chioma.

Sminke og skjønnhetsprodukter i lange baner!

Marianne Jemtegård holdt showet i gang på scenen.

Og tror dere ikke Sam og Nic Chapman bak sminkekostene Real Techniques kom?! Dere har sikkert sett en av Youtube-videoene deres? Det har i hvert fall jeg, så det var utrolig gøy at de kom!

Rett før de skulle gå tok jeg motet til meg og spurte om bildet! Haha, følte meg litt teit, men når får man muligheten til det igjen?

Dette var virkelig et morsomt evnet å få være med på, og jeg føler det ble en veldig fin avslutning på min tid som praktikant hos Polhem. Jeg har jo fortsatt en uke igjen, men den tror jeg blir ganske rolig, så det var gøy å få med seg dette først.