God morgen fine! Jeg hadde det så koselig sammen med Vilde går, først dro vi for å handle inn det vi trengte til makronene før det ble et lite stopp på Espresso House på vei hjem til henne. Vi måtte ha en liten matbit så hvorfor ikke stikke innom favorittstedet vårt? Nami ♥ Vel hjemme hos Vilde startet vi raskt med bakingen, begge litt smånervøse for hvordan dette skulle gå. Vi var jo veldig klar over at makroner er ganske vanskelig å lage og at mange må prøve flere ganger før de får det skikkelig til. Meen det stopper jo ikke oss! Oppskriftene vi har brukt er hentet fra bloggen til Ida, som vant hele Norge baker, selve makronene finner du her og sjokoladefyllet her. Selv om oppskriftene står på bloggen hennes skriver jeg de også opp her så blir det ikke bare masse bilder uten mening. Håper dere liker det ♥
Til ca. 40 makroner trenger du:
♥ 100g mandelmel (ikke fettredusert)
♥ 200g melis
♥ 110g romtemperert eggehviter
♥ 4 ss sukker
En av de tingene jeg tror folk bommer mest på når det kommer til makroner tror jeg er mandelmelet. Mange tror man kan bruke mandelmelet man kjøper på helsekosten, men dette er fettredusert og egner seg ikke til makroner. Ida anbefaler Cacas sitt mel (kan kjøpes her), så vi brukte bare dette. Mål opp og sikt mandelmel og melis to ganger, det er viktig å sikte skikkelig slik at røren blir jevn og fin.
Så skal du piske eggehviten i egen bolle. Eggene må være romtempererte og Ida anbefaler å la de ligge ute i 24 timer før bruk. Eggehviten skal ikke piskes for lenge, men må piskes til du kan snu bollen på hodet uten at det faller ut. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker. Hvis du vil ha farge på makronene tilsetter du ønsket konditorfarge. Vi brukte den rosa til Wilton, men vi var nok litt beskjedne med mengden farge. Da de var ferdig stekt ble de nemlig ganske blasse i fargen, så røren må ha ganske sterk farge for at det skal bli et godt resultat.
Så skal mandelmassen tilsettes i eggehvitene, her skal du røre ganske raskt og hardt for å få ut all luften. Men igjen skal man ikke røre for lenge, Ida anbefaler å ikke ta mer enn 50 tak. Vi telte ikke, men jeg tror vi fikk det ganske greit til.
Bruk en sprøytepose med en rundt tip eller en vanlig blank pose som du klipper hull i tuppen. Sprøyt røren på et bakebrett, hvis du ikke har en silikonplate med makronformer er det lurt å tegne opp sirkler på et bakepapir, i hvert fall de første gangene du lager dette. Da er sjansen for å få like store makroner mye større. Husk bare å snu arket med pennen ned før du sprøyter på, som du ser har vi glemt det her! Du vet at røren har riktig konsistens dersom røren legger seg pent på plass og beholder fasongen sin. Da jeg var på makron-kurs med Ida på bokfestivalen i fjor sa hun at man skulle dunke brettet med makroner i benken, jeg tror dette var for å få ut eventuelle luftbobler. Noen som vet om dette stemmer? Vi gjorde det i hvert fall med våre for å være sikre. Når du er ferdig lar du makronene ligge å tørke på benken i ca. en time, dette gjør du for å få en hinne på makronene før de skal stekes slik at de ikke sprekker.
Stek de midt i ovnen på 150 grader i ca. 11-13 minutter.
Så over til sjokoladekremen, denne bør du forresten lage først fordi den skal stå kjølig i 1-2 timer. For å lage sjokoladekrem til ca. 40 makroner trenger du:
♥ 70g vann
♥ 15g brunt sukker
♥ 85g smør
♥ 150g sjokolade (lys eller mørk velger du selv)
Ha vann, sukker og smør i en kjele og kok det opp. La røren koke i 1 minutt. Ha så i sjokoladen og rør helt til sjokoladen har smeltet. Det var det hele, nå må du bare sette blandingen i kjøleskap 1-2 timer slik at det stiver. Enklere enn dette tror jeg ikke du får det?
Når makronene er ferdig stekt og har avkjølt seg skikkelig kan du begynne å sprøyte sjokoladekremen på en halvside og klemme forsiktig en tom halvside på toppen. De knuser ganske lett så husk å vær forsiktig når du klemmer.
Slik ble altså våre seende ut. Som dere ser ble de ganske blasse i fargen, men ellers er jeg faktisk veldig fornøyd med disse. Litt forskjellig størrelse er det på noen av de, men etter hvert som vi fikk en teknikk inn ble det letter å få de jevne. Til å være første gang vi lager noe sånt synes jeg vi gjorde en ganske god jobb, håper dere holder ut med meg når jeg ikke klarer å la vær å skryte sånn ♥ Ønsker dere en fin fredag, så blogges vi senere i dag!
Har du prøvd å lage franske makroner før?
– Sara
#makroner #bake #baking #hjemmelagd #fransk #franskemakroner #french #makaroner #helenorgebaker #venninnekveld #venner #matogdrikke #dessert #kake #rosa #søtt
Nam nam, dette fikk jeg lyst på, må høre med sambo om hun kan hjelpe meg, kommer du med flere oppskrifter senere. Elsker bloggen din.
Ha en fin dag videre
Det så godt ut 🙂
Åh det er så godt! Også er de så søte å se på, haha!
Ja har prøvd, men de ble kjempe misslykka, så tenkte å prøve igjen snart! 😛
wow! de så gode ut
Aldri smakt slike makaroner før jeg … Men det ser så alt for godt ut, så dette må jeg prøve 😀
Så godt ut:-) Ha planlagt å teste lenge, men aldri kommet så langt..
Ååå, ser helt aldeles smaskens ut, send over en haug er du grei 😀 Hi-hi. Ser gøy ut å bake litt da, og spesielt når man er to kanskje 🙂 Mer moro da 🙂 Ha en herlig dag Sara 🙂 Klemmer <3
Nam <3 ååå du er bare så flinke <3 ønske deg god helg <3
gunnaroriflamelunde: Så hyggelig å høre! Ja, dere får prøve å lage i sammen, det er mye koseligere enn å gjøre det alene 🙂 Det kommer nok masse oppskrifter i fremtiden også, liker å prøve nye ting på kjøkkentet.
Tusen takk for det, kjempekoselig!
Ha en fin fredag og helg 🙂
Iselin Renée: Takk ^^
Maria Volpe: Ja ikke sant, verdens søteste små kaker ^^
Åh, så kjedelig :/ Har du en anelse om hva du kan ha gjort feil eller?
RaversSpeech: Så gøy, takk! 😀
Kaisa Elise: Åå, da bør du gjøre det. De er så gode <3 Lykke til ^^
Lena Ludvigsen: Da har du noe godt i vente 😀
frodith: Jepp sender de med helikopteret mitt nå ^^ Hehe
Dette tok ganske lang tid, men det er jo veldig hyggelig å gjøre det sammen med en venninne 🙂 Veldig godt også <3 Ha en fin fredag og helg, klem <3
Marcela Constanza: Takki takk <3 Ha en kjempefin helg ^^
Dette var rett og slett “smaksprøvemateriale” for kakeglade onkler!
De så kjempefine ut! Er det første gang du lager altså? Får så sykt lyst på makroner når jeg ser disse bildene, men jeg har dessverre spist meg allergisk på mandler 🙁
Jan K: Hehe ja, da får du stikke innom Tyristrand neste helg 😀
Thea: Takk 🙂 Jepp, aller første gang. Litt rart for dette er noe av det beste jeg vet. Åh, så kjedelig det hørtes ut 🙁
Altså jeg er egentlig ikke så glad i makroner, jeg, men jeg skal ikke legge skjul på at det ser helt fantastisk ut! Resultatet deres var jo bare helt superfint, fikk skikkelig lyst på (kan ikke love at jeg hadde likte det, haha!). Jaja, men, virker som dere koste dere også da ^^
God helg a’ søta <3
Vilde: Is it possible? :O Neida, skjønner det ^^ Gøy å høre at de i hvert fall ser gode ut, da må vi ha gjort noe riktig 🙂 Magen min sier også at vi har gjort noe riktig xD