Verdens beste kjæreste: utfordring

Denne helga tenkte jeg å ringe inn ved å spre litt kjærlighet! Jeg vet det ikke er Valentines helt enda, men hvorfor vente? Det er jo alltid koselig å si noen fine ord om kjæresten sin! Matias og jeg har vært sammen i snart 7 år nå, og jeg håper og tror vi har mange fine år foran oss. I den anledning har jeg listet opp 10 punkter på hvorfor han er best for akkurat meg.

Jeg har også lyst til at flere skal si noen punkter om hvorfor de har verdens beste kjæreste, så jeg tenkte å utfordre et par bloggere til å gjøre det samme! Håper dere tar utfordringen og sender den videre: Krist.in, Tiggerlilly og Marthe Borge.

♥ Han møter meg hver eneste kveld når jeg kommer hjem seint fra jobb. ♥

♥ Han hjelper meg alltid med å ta ned ting jeg ikke når i skapene. #shortpeopleproblems ♥ 

♥ Han lager middag til meg, og har stort sett alltid litt mat klar når jeg kommer hjem fra kveldsvakt. ♥

♥ Han kan plutselig finne på å ta oppvasken eller rydde leiligheten mens jeg er på jobb. ♥

♥ Han holder meg varm når jeg fryser. ♥

♥ Han passer på meg og holder ut med meg når jeg er syk. ♥

♥ Han får meg til å le, alltid! ♥

♥ Han svarer alltid på og hjelper meg med de dumme spørsmålene jeg har! ♥

♥ Han sier aldri nei til å ta bloggbilder for meg. ♥

♥ Han masserer alltid skuldrene mine hvis de er vonde. ♥

Da håper jeg dere får en fin helg, og det er selvfølgelig bare å hive dere på selv om dere ikke har blitt utfordret! Del gjerne link i kommentarfeltet hvis dere gjør det da, det hadde vært så koselig å lese. 

Tar du utfordringen?

– Sara


#kjæreste #kjærlighet #best #samboer #utfordring

Spooky eyes nail art

Butikkene er fylt opp med gresskar, spindelvev, skumle masker og godteri så langt øyet kan se, og det er et sikkert tegn på at Halloween er rett rundt hjørnet. Dagen hvor både store og små kler seg ut, enten med intensjonen om å samle inn store mengden godteri eller feste seg inn i natten. Det er den dagen i året hvor noen mener det er “lov” å kle seg litt slutty, eller finne frem barnet i seg. Jeg vil ikke røpe hva jeg skal være på Halloween helt enda, men jeg tenkte å dele et veldig enkelt negledesign med dere i ekte Halloweenstil.

Designet ble litt til ettersom jeg lakket neglene så glitteret kom på før jeg bestemte meg for å ha skumle øyne på ringfingeren. Men jeg synes ikke det gjorde noe jeg, det er jo litt gøy å blande skummelt og fint?

På alle neglene utenom ringfingeren har jeg brukt TL Design Amsterdam på hele neglen, så påførte L´Oréal Goldleaf og Essie Jiggle Hi Jiggle Low med en svamp nederst på neglene.

På ringfingeren la jeg en stripe TL Design Amsterdam øverst på en svamp og Essie Roarrange under. Så tappet jeg det på slik at skled inn i hverandre. Når det var helt tørt brukte jeg en stor dotting tool for å lage det hvite i øynene før jeg brukte en mindre til å lage pupillene. Fargene jeg brukte var TL Design Angel og TL Design Amsterdam. Svampene får du kjøpt på H&M, Cubus osv. mens dotting toolene er kjøpt på Ebay.

For å gjøre designet mer helhetlig går det an å bare la neglene uten øyne være helt sorte eller ta annenhver med oransje og sort. Uansett hva dere velger å gjøre med neglene håper jeg i hvert fall at dere ble litt inspirerte! Del gjerne link i kommentarfeltet eller tag meg på Instagram hvis dere har gjort noe kult med neglene til Halloween. Jeg har lyst til å se!

Hva synes dere om designet?

– Sara


#skjønnhet #beauty #nails #negler #negledesign #halloween #tips

Cocoa-licious

Når høstløvet samler seg i store hauger og vinden biter i kinnene er det lite som er bedre enn å trekke inn på en lun kafé med ei god venninne. Vilde har vært på besøk hos meg siden i går og i dag bestemte vi oss for å teste ut en kafé vi ikke har vært på før, Cocoa på Grünerløkka. Denne hjemmekoselige kafeen ligger i Toftes Gate og har spesialisert seg på kakao. Hele stedet oser av hygge og dette må jo være det perfekte stedet å trekke inn til nå som det går mot kaldere tider. Vi bestilte begge hver vår kopp med varm kakao, Vilde prøve seg på en med smak av mocca og jeg gikk for mint. Begge to var veldig gode, men for en mint-elsker som meg skulle jeg ønske det var enda mer mintsmak! Bortsett fra det kunne jeg ikke blitt mer forelsket i det stedet, håper jeg kan friste dere med noen bilder ♥

Cocoa for two ♥

Søte fristelser!

 Cocoa to go.

De hadde så mange fine detaljer i kafeen som gjorde alt så koselig, til og med menyene var en fryd å titte på!

Her snakker vi kos på høyt nivå, og jeg MÅ tilbake hit ved en senere anledning! Nå har Vilde dratt hjem og i morgen venter hverdagen med trening og sunn mat igjen. Så skal jeg en liten tur på jobben igjen på fredag før jeg har en deilig langhelg foran meg. Håper dere har hatt en fin start på uken ♥

Har du vært på Cocoa før?

– Sara


#kakao #varmkakao #sjokolade #oslo #grunerløkka #kafe #kos #venninner #inspo #inspirasjon #høst #tips

Oppskrift: varm chilikakao

Høsten er for meg synonymt med sofakos, en stor kopp varm drikke og et mykt pledd. Jeg elsker te og har nok te til å åpne en liten te-shop, men av og til synes jeg det er gøy å prøve noe annet også. Varm kakao med chili har jeg hatt lyst til å prøve en evighet nå og endelig i går fikk jeg lagd meg en kopp. Det var skikkelig godt med en kopp litt spicy kakao, chili og sjokolade går jo utrolig godt i sammen. Dere husker sikkert den sjokoladen Freia hadde for et par år siden med nøtter og chili, H.E.R.R.E.G.U.D så god den var! Så hvis du var fan av den håper jeg du tester ut denne kakaoen også ♥

Ingredienser til en stor kopp: 1/2 chili (uten frø) // 2,5 dl melk // 1 ss 100% kakao // 30g mørk sjokolade (gjerne 70%) // 1 ss Sukrin Gold // 1 ts 100% vaniljepulver

Del chilien på langs og ta ut frøene, legg den i en kjele sammen med resten av ingrediensene og kok opp. Fjern chilien og server, gjerne med krem på toppen hvis du ønsker det.

Nam! Dette var så godt, så hvis du er litt lei vanlig kakao MÅ du prøve denne her. Den har en ganske sterk kakaosmak og er ikke så veldig søt, så hvis du vil ha den mildere tar du i mer melk og mer Sukrin Gold for å få den søtere. Hvis du er litt redd for chilien kan du jo alltids teste denne oppskriften her med peppermynte isteden.

Har du smakt chilikakao før?

– Sara


#kakao #varmkakao #chili #oppskrift #hjemmelaget #sunt #hot #godt #sjokolade #sukrin

Uken som gikk #4

God søndag! Ukens siste dag betyr en ny runde med oppsummering. Denne gangen har jeg byttet ut et par punkter for å variere litt, så håper innlegget faller i smak! 

Ukens høydepunkt: Denne uka har det vært flere høydepunkt faktisk, IKEA-turen med Marthe startet uken på en veldig god måte. Vi koste oss, fikk skravlet fra oss og shoppet masse fint. Etter torsdagens personalmøte dro hele gjengen ut å tok et par øl, en av mine fine kollegaer hadde bursdag så vi feiret henne litt. Så avsluttes uken med bursdagsfeiring av bestemor, en innholdsrik og fin uke ♥

Ukens nedtur: Jeg har aldri noe særlig å skrive her (heldigvis), men den største nedturen var kanskje at jeg ikke fant det serveringsbrettet jeg var på jakt etter på IKEA. Da vet du at uken har vært bra når det var den største nedturen!

Ukens innkjøp: Det må jo bli handleposene som ble med hjem fra IKEA. Jeg er strålende fornøyd med alt sammen!

Ukens mest leste innlegg: Det var nok ganske mange som kjente seg igjen i innlegget “Du vet du er blogger når…” for det ble lest av mange. Det var gøy å se at dere likte innlegget, og responsen det fikk i kommentarfeltet.

På denne dagen i fjor: Hadde bestemor bursdag, så mamma og jeg dro opp til henne med det beste hun vet, kinamat. Jeg la også ut et innlegg med oppskrift på kylling/tunfisksalat.

Ukens want: Halve Balmain X HM kolleksjonen! I forrige innlegg kan dere se det jeg likte aller best fra den nye kolleksjonen.

Ukens craving: Julebrus! Noen mener det er for tidlig, og det er det kanskje, men julebrus er det beste som finnes. Det måtte selvfølgelig bli en flaske med det på lørdag.

Ukens bloggerissue: Å ikke få deltatt på åpent hus hos Geelmuyden Kiese. Denne uken var det jo presseuke i Oslo og som en relativt liten blogger bli man ikke invitert på all verden, men Geelmuyden Kiese holdt åpent hus og der hadde det vært gøy å være. Jeg får heller ta det igjen neste sesong!

Hva har du gjort denne uka?

– Sara


#ukens #ukensomgikk #hverdag #tilbakeblikk #blogg #blogger

Balmain X HM

Hvis du er moteinteressert og ikke har fått med deg HMs store samarbeid med Balmain denne høsten har du kanskje sovet litt i timen? Med Kendall Jenner og Gigi Hadid i spissen har dette vært en stor snakkis i hele høst og jeg tror veeldig mange moteinteresserte har sett frem til å se plaggene for første gang. Nå har det jo lekket litt bilder her og der, men endelig har vi fått bilder av alle plaggene! Helt ærlig synes jeg faktisk kolleksjonen er dritkul! Det er mye mønster, perler og pompøse detaljer, veldig ulikt min stil, men hvis man matcher det med de riktige tingene tror jeg det skal gå helt fint! Under har jeg valgt ut de tingene jeg synes er aller finest og faktisk kunne gått med selv.

Stort sett alle kjolene synes jeg er superfine, unntaket er kanskje den lilla, den synes jeg så litt tacky ut. De høye hælene med gulldetaljer er også helt stunning og hadde jeg hatt 1500,- ekstra hadde de helt klart vært øverst på shoppinglisten min fra denne kolleksjonen! Jeg liker også veldig godt den enkle sorte kåpen, skinnjakka og den lange sorte blazeren. Alle tre er veldig anvendelige og etter det jeg har hørt er dette plagg med skikkelig god kvalitet. Altså noe man kan investere i og ha i lang tid fremover! Perle-blazeren som Kendall Jenner har vært avbildet i flere ganger er kanskje ett av de plaggene folk har vært mest nysgjerrige på og jeg gleder meg sånn til å se den live i butikk. Jeg ville nok ikke kledd den spesielt godt selv, men fy søren så kul den er!

Jeg må si jeg er skikkelig imponert over hele kolleksjonen og er sikker på at det kommer til å bli en hit! Plaggene er jo selvfølgelig en god del dyrere enn det HM bruker å ligge på, men jeg synes faktisk ikke prisene er uoverkommelige. Skoene jeg nevnte over koster jo 1500,- men den prisen må man jo regner med å punge ut med i mange andre butikker også for tilsvarende sko. 

Hva er dine favoritter?

– Sara


#mote #fashion #trend #hm #balmain #hmxbalmain

Du vet du er blogger når…

Som blogger er det enkelte situasjoner og ting i hverdagen som gjentar seg. Endeløse mailbokser og regnskapsføring hører kanskje mest til toppbloggerne, men det er mange ting vi mindre bloggere også opplever. Kanskje noen av dere lesere er bloggere selv og kjenner dere igjen? Fortell gjerne om det i kommentarfeltet ♥

…du har med deg kamera overalt. Det kan dukke opp en situasjon hvor du får fine bilder eller noe interessant du kan blogge om, så derfor ser du sjelden en blogger uten kamera.

…du lar deg inspirere av alt du ser. Som blogger er man alltid på jakt etter nytt og spennende bloggstoff og da trenger man inspirasjon. Et antrekk man ser på gata, en magasinforside i bladhyllen på Narvesen eller et utstillingsvindu i en butikk, alt kan brukes som inspirasjon!

…bordet du velger deg på kafé avhenger av om det er godt belyst. Lys har jeg jo nevnt et par ganger her, det er så viktig! Og på kafé er det ofte ikke den beste belysningen, derfor er en vindusplass helt perfekt!

…du har en laang liste på dataen med ting du kan blogge om. For å ikke glemme gode ideer man kommer på må man lagre det et sted! Kanskje har du også et lite bildegalleri på telefonen med ting du har sett og latt deg inspirere av?

…du misliker høsten og vinteren, ikke på grunn av kulda eller snøen, men på grunn av det dårlige lysforholdet. Det sier seg jo selv at som blogger er lys veldig viktig for å få gode nok bilder, og når timene med godt lys blir færre er det også vanskelig å levere på den fronten. For å få godt lys går man da gjerne ut og fryser fingrene av seg for de gode bildene isteden for å få halvveis god kvalitet innendørs. That’s the way we work!

…venner vet allerede hva som har skjedd siden sist fordi de har lest bloggen din. Det har skjedd så mange ganger at venner og familie allerede vet hva jeg skal si fordi de har lest om det på bloggen. Det er jo bare veldig hyggelig at de leser bloggen min, men da har jeg så lite å fortelle om!

…maten alltid blir kald fordi du må ta bilde av den før du spiser. Gode bilder tas ikke alltid i en fei og tallerkenen må danderes litt ekstra før shooten, det resulterer nesten alltid i kald mat.

…det verste som finnes er når nettet er nede eller går veldig tregt. Å ikke kunne blogge fordi nettet er nede er så kjedelig! Det samme gjelder tregt internett, det er SÅ frustrerende å vente en liten evighet på at bildene skal lastes opp!

…du har så store mengder sminke, hud- og hårpleie at det vil ta år å bruke opp alt. Bloggere får ofte lov til å teste veldig mye forskjellig innen skjønnhet og etter hvert kan det begynne å hope seg litt opp. På den positive siden slipper man sjelden å kjøpe noe nytt selv!

…du drar på IKEA for å kjøpe nye tallerkener og glass som ser finere ut på bilder enn de du allerede har. Dette gjorde jeg jo selv tidligere denne uken, men vi hadde litt brukt for det nye da. Lover!

…når du starter å gjøre deg klar timer før du skal ut på noe fordi du både må gjøre deg klar, ta bilder og blogge om antrekket. Denne her skjer så ofte! Og veldig ofte overvurderer jeg min egen tid og tror jeg har  mye bedre tid enn jeg egentlig har. Noen ganger ender jeg derfor opp med å ikke få tid til å ta bilderog da kan jeg være smågrinete i lang tid etterpå.

…du må spørre venner, familie og kjæresten om å ta bilder av deg. “Kan du bare ta bilde av at jeg holder denne koppen her”. Spørsmål av den typen der får kjæresten min ganske ofte, og heldigvis er han snill og stiller alltid opp!

…du kjøper inn ting som kanelstenger, krydderurter og annet småtteri som kun skal brukes for å gjøre bildene litt kulere. Hvor mange ganger har det ikke skjedd at du kanskje ikke egentlig hadde hatt brukt for å kjøpe enkelte ting men likevel bare MÅ ha det fordi det ser kult ut på bilder? Krydderurter og kanelstenger kan man jo bruke i mat da, så helt forgjeves er det ikke!

…du tenker konstant på nye ideer til blogginnlegg. De beste ideene kan jo komme hvor som helst, og jeg tenker ofte på blogginnlegg om kvelden før jeg legger meg eller mens jeg sitter på bussen på vei til jobb.

…du blir superstressa hvis du er på noe som tar lengre tid enn forventet og bloggen ikke har blitt oppdatert for dagen. Den følelsen er SÅ kjip! Du rakk ikke å få ferdig innlegget før du dro også dras tiden ut i det som føles ut som det uendelige!

…du har pinlig mange bilder av deg selv på dataen din. Denne trenger vel ingen nærmere forklaring, alle bloggere har et tonn av selfies liggende.

…du alltid kan finne ut av hva du gjorde for flere år tilbake i tid. En av de store fordelene med å være blogger er at man har et online-arkiv med stort sett alt du har foretatt deg de siste årene.

…du nesten daglig sier “jeg må bare blogge først”. Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har brukt den setningen, det er i hvert fall ikke få!

Kjenner du deg igjen i noen av disse?

– Sara


#blogg #blogger #hverdag #morsom #typisk #internett

What would Blair Waldorf do?

Et eget lite kontorhjørnet har lenge stått på ønskelisten min, og til nå har jeg kun hatt en mini-pult som så vidt rommer Macen og en kaffekopp. Nå har jeg derimot skaffet meg en mye større plate og endelig kan jeg innrede mitt egne lille “hjemmekontor”. Det er så deilig å ha en plass hvor jeg kan blogge, skrive jobbsøknader og gjøre andre “viktige” ting. Jeg har ikke kommet så langt med innredningen enda, foreløpig har jeg bare satt opp en pjuskete plante, et duftlys og et hjemmelaget bilde, men det skal bli litt mer hjemmekoselig!

Den siste tiden har jeg sett så mange kule sort/hvite bilder i enkle rammer og har hatt så lyst på det selv. Men jeg vil heller lage mitt eget slik at ikke alle andre har helt likt som meg. Etter et kjapt googlesøk fant jeg et som lignet litt på dette her og da måtte jeg bare lage meg det.

Du trenger: et kult utprintet bilde // en ramme // evt. saks/tape/lim

Finn et bilde på nett eller lag et selv i Photoshop/Pickmonkey eller lignende. Skriv det ut i ønsket størrelse og sett det inn i en ramme. Enklere enn dette går det ikke an å få det! Rammen kostet 39,- på IKEA og printet koster jo ikke mer enn arket og blekket du bruker, så dette vil jeg si er en veldig budsjettvennlig versjon.

Jeg gleder meg til å få opp enda litt mer pynt og til å bytte ut den stakkars grønne planten. Den har sett sine bedre dager og jeg holder kun liv i den for å ha noe grønt å se på. Når desember nærmer seg kommer jeg nok til å gjøre det litt julete her og pepperkakelyset jeg kjøpte på IKEA må få fast plass. Hihi, det skal bli kos!

Hva synes dere om resultatet?

– Sara


#diy #gjørdetselv #hjemmelaget #gossipgirl #blairwaldorf #kontor #office #hverdag

New in: IKEA

Etter en kjempehyggelig IKEA-tur i går fikk jeg med meg masse fint hjem! Mesteparten av det var planlagt på forhånd, men det går jo ikke an å gå innom IKEA uten å putte noe ekstra i handlekurven? Alt fra julepynt til nye kjøkkenglass og tallerkener ble med i kurven og nå tenkte jeg dere skulle få se! Alt dere ser på bildene her pluss et par ting til to DIY-prosjekt koster rundt 350,- så lommeboken jubler også over fangsten.

Hvor søte er ikke disse julekulene? Hvis dere så juletreet mitt i fjor vet dere jo at mitt veldig lite og da må man ha liten pynt. Fra før av har jeg samme typen julekuler i sølv, grått og sort, så da jeg så disse mer litt mer farger på måtte de bli mine. Jeg tror de vil se kjempefine ut sammen med noen av de gamle sølvkulene! Gleder meg allerede til å pynte treet ♥ En liten skjærefjøl ble også med, jeg tenker mest å ha den til bilder, men det er kjekt med en liten fjøl på kjøkkenet også.

Nye kjøkkenglass trengte vi virkelig, nå har vi tre forskjellige glass stående i skapet og vi har bare et par av hver. Så disse her var et must! Jeg har siklet på de en liten stund nå og gleder meg virkelig til å ta de i bruk! Jeg synes ikke de ser litt mer eksklusive ut, og ikke veldig typisk IKEA.

Tallerkener har vi for så vidt nok av, men jeg begynner å bli så lei deg kjipe fargen på de vi har. Disse her kostet jo nesten ingenting så da synes jeg vi kunne unne oss noen nye. Jeg tror matbildene mine også vil dra nytte av litt andre tallerkener, det er sjelden maten ser delikat ut på de vi har nå!

De hadde også fat i samme serie som tallerkenene så dette lekre brune falt jeg helt for! Gleder meg til å dandere noe fint på denne her!

Det er jo faktisk ikke mer enn litt over to måneder til jul nå så jeg tenker vi like gjerne kan få litt juleting i hus! Dette duftlyset med lukt av pepperkake måtte jeg derfor ha med. Tenk så deilig når desember kommer og vi kan fylle leiligheten med duft av pepperkaker! 

Denne lysholderen ble et skikkelig impulskjøp, men jeg er veldig fornøyd. Tror den kommer til å bli veldig fin med et par andre kobberfargede ting jeg har.

Var det noe du likte her?

– Sara


#IKEA #shopping #newin #interiør #kjøkken #kjøkkenting #jul #julepynt #pepperkake

Improving Lives uke #1

Hei og god kveld! Har dere kommet i gang med uken enda? Min uke startet med en tur til IKEA sammen med Marthe, og jeg må si meg veldig fornøyd med egne innkjøp! Jeg tenkte å vise hva som ble med i den brune papirposen i morgen for nå har jeg tenkt til å kickstarte uken med litt snakk om kosthold. Som de fleste av dere sikkert vet startet jeg opp med Improving Lives forrige mandag, og jeg er mer motivert enn noen sinne til å gjøre endringer i livsstilen min. Dessverre ble jeg syk forrige uke så jeg fikk ikke fulgt treningsplanen, men denne uken skal både kostholdsplanen og treningsprogrammet følges.

Etter en hel uke med nytt koshold tenker jeg dere er interessert i høre hvilke erfaringer jeg har gjort? Derfor tenkte jeg å skrive litt om hvordan det har vært å gjøre endringene, hvordan det har passet inn i en hektisk hverdag og hvordan jeg føler det har hjulpet på søtsuget.

Først må jeg bare si jeg ikke har fulgt planen hundre prosent hele uken, det må man heller ikke. Så lenge du holder deg til “JA-listen” din og følger Improving Lives sine anbefalinger er det helt greit. Jeg byttet derfor blant annet litt rundt på frokostene og spiste havregrøt flere dager enn det sto på planen. Og det fungerte veldig godt for meg! Det var ikke vanskelig å gjøre endringene i det hele tatt, man spiser bare vanlig sunn mat som er lett tilgjengelig i butikker. Noen av oppskriftene krever et par “spesialprodukter”, men disse kan kjøpes enten på helsekostbutikker, i utvalgte daglivarebutikker eller til en billig penge på iHerb. Jeg har ikke prøvd ut noen av bakeoppskriftene enda, men jeg tenkte å lage rundstykkene deres og kanskje knekkebrødene denne uken!

Jeg vil anbefale å kikke igjennom kosholdsplanen på søndag og skrive handleliste for hele uken med en gang. Da kan du fylle opp kjøkkenet med ting som er bra for deg og det blir enkelt å følge planen.

Det er heller ikke vanskelig å tilpasse dette kostholdet til en hektisk hverdag, det krever bare litt planlegging, men det gjør jo hverdagen uansett. Små grep som å sette av noen timer til baking av sunne rundstykker, knekkebrød og annet du kan fryse ned hjelper veldig på i tidsklemma. I planene deres har de også forskjellige mellommåltider som kan lages klart på forhånd eller som man kan plukke opp fra butikken. Skyr og Questbar er gode eksepler på enkle ting som står på JA-listen.

Søtsuget ble nærmest borte over natten og om det er placebo eller om det kun skylles maten jeg spiste vet jeg ikke, men det er heller ikke viktig. Så lenge søtsuget ikke kommer krypende på kvelden er jeg bare glad! Lørdagsgodteriet blir også mer hellig hvis man faktisk bare spiser det en gang i uka, og så smaker det jo hundre ganger bedre!

Jeg er med andre ord godt fornøyd med første uke, og er veldig klart for å legge til litt trening også. Min plan for uken ser slik ut, med to dager kondisjon og to dager styrke. Jeg la også inn en yogaøkt på lørdag som jeg tenker å ta på matten hjemme. Yoga er så gøy når man først gjør det så jeg har lyst til å begynne litt med det nå også. Jeg trenger virkelig å få myknet litt opp i stive muskler og ledd!

Håper dette var til hjelp!

– Sara


#livvstil #kosthold #trening #sunt #endring #hverdag #ukeplan