Spooky eyes nail art

Butikkene er fylt opp med gresskar, spindelvev, skumle masker og godteri så langt øyet kan se, og det er et sikkert tegn på at Halloween er rett rundt hjørnet. Dagen hvor både store og små kler seg ut, enten med intensjonen om å samle inn store mengden godteri eller feste seg inn i natten. Det er den dagen i året hvor noen mener det er “lov” å kle seg litt slutty, eller finne frem barnet i seg. Jeg vil ikke røpe hva jeg skal være på Halloween helt enda, men jeg tenkte å dele et veldig enkelt negledesign med dere i ekte Halloweenstil.

Designet ble litt til ettersom jeg lakket neglene så glitteret kom på før jeg bestemte meg for å ha skumle øyne på ringfingeren. Men jeg synes ikke det gjorde noe jeg, det er jo litt gøy å blande skummelt og fint?

På alle neglene utenom ringfingeren har jeg brukt TL Design Amsterdam på hele neglen, så påførte L´Oréal Goldleaf og Essie Jiggle Hi Jiggle Low med en svamp nederst på neglene.

På ringfingeren la jeg en stripe TL Design Amsterdam øverst på en svamp og Essie Roarrange under. Så tappet jeg det på slik at skled inn i hverandre. Når det var helt tørt brukte jeg en stor dotting tool for å lage det hvite i øynene før jeg brukte en mindre til å lage pupillene. Fargene jeg brukte var TL Design Angel og TL Design Amsterdam. Svampene får du kjøpt på H&M, Cubus osv. mens dotting toolene er kjøpt på Ebay.

For å gjøre designet mer helhetlig går det an å bare la neglene uten øyne være helt sorte eller ta annenhver med oransje og sort.

Oppskrift: varm chilikakao

Høsten er for meg synonymt med sofakos, en stor kopp varm drikke og et mykt pledd. Jeg elsker te og har nok te til å åpne en liten te-shop, men av og til synes jeg det er gøy å prøve noe annet også. Varm kakao med chili har jeg hatt lyst til å prøve en evighet nå og endelig i går fikk jeg lagd meg en kopp. Det var skikkelig godt med en kopp litt spicy kakao, chili og sjokolade går jo utrolig godt i sammen. Dere husker sikkert den sjokoladen Freia hadde for et par år siden med nøtter og chili, H.E.R.R.E.G.U.D så god den var! Så hvis du var fan av den håper jeg du tester ut denne kakaoen også!

Ingredienser til en stor kopp:

  • 1/2 chili (uten frø)
  • 2,5 dl valgfri melk
  • 1 ss 100% kakao
  • 30g mørk sjokolade (gjerne 70%)
  • 1 ss honning
  • 1 ts 100% vaniljepulver

Del chilien på langs og ta ut frøene, legg den i en kjele sammen med resten av ingrediensene og kok opp. Fjern chilien og server, gjerne med krem på toppen hvis du ønsker det.

Nam! Dette var så godt, så hvis du er litt lei vanlig kakao MÅ du prøve denne her. Den har en ganske sterk kakaosmak og er ikke så veldig søt, så hvis du vil ha den mildere tar du i mer melk og mer Sukrin Gold for å få den søtere. Hvis du er litt redd for chilien kan du jo alltids teste denne oppskriften her med peppermynte isteden.

Oppskrift: varm eplesider

I morgen er det Epledagen, og selv om det kanskje ikke er den viktigste dagen i året er det klart vi må feire! Epletrærne bugner av deilige epler om dagen og det må man benytte seg av. Forrige gang jeg var hjemme hos mamma stakk jeg derfor innom oldemors hage å plukket med meg en pose epler, og nå var det på høy tide å bruke noen av de. Denne oppskriften er god for en vond hals, og er en skikkelig kosedrikk du kan unne deg på en ukedag! Håper det smaker .

Sjekk gjerne ut oppskriften på eplechips her

Ingredienser til ca. 2 liter:

  • 6-8 epler (jeg brukte 2 store grønne fra butikken og 6 små fra epletreet)
  • 1,5 appelsin
  • 3 kanelstenger
  • 1 hel muskatnøtt
  • 1 ts nellikspiker
  • 1,7 l vann
  • Sukker, honning eller annen søtning etter ønske

Kutt opp epler og appelsin i båter og legg de i en stor gryte, du trenger ikke å skrelle hverken appelsinene eller eplene. Fyll opp med vann, og tilsett kanelstenger, muskatnøtten og nellikspikrene. La det koke i to timer, husk bare på å røre litt av og til! Etter et par timer begynner frukten å bli veldig myk så bruk en potetpresse å skvis frukten med, da får du med mest mulig av saften. La det så småkoke videre en times tid.

Avkjøl gryten før du siler ut sideren i ønsket oppbevaring. Jeg anbefaler dere å bruke en metallsil, jeg hadde ikke det tilgjengelig og det tok veldig lang tid å sile gjennom kjøkkenhåndkle! Når du har fått ut all saften er det bare å smake til med søtning. Husk å varm den opp igjen før servering.

Ready!

Dette var som sagt godt for en sår hals, så hvis du kjenner at høstforkjølelsen er på vei ville jeg lagd meg porsjon av denne!

Sideren holder opp til 5 dager i kjøleskap, men så lenge tviler jeg på at den holder for denne er GOD! Jeg skal ta meg en kopp i kveld og kose meg med dramaet til Kardashian-søstrene, hundre prosent avslapping på en fredagskveld.

Oppskrift: Chia- og havregrøt

I dag fristet det med en varm grøt, jeg kjenner nemlig at jeg begynner å få vondt i halsen! Det går ikke nå, så jeg må nok i gang å lage forkjølelses teen min! Uansett, dagens grøtbollle består av både banan, blåbær og peanøttsmør – det blir jo ikke feil!

Du trenger:

  • 3 ss havregryn
  • 1 ss chiafrø
  • 2 dl melk
  • 1 banan
  • Kanel og kardemomme (kan sløyfes)
  • Honning eller annen søtning
  • Topping etter ønske, jeg brukte blåbær, banan og peanøttsmør

Start med ha havregrynene og chiafrøene i en kjele og dekk de med vann. La det koke opp før du tilsetter melken. Deretter skal dette koke noen minutter til du får en grøtkonsistens. Når det nærmer seg slutten av koketiden tilsetter du den halve bananen (most), litt kardemomme, litt kanel og litt Sukrin Gold. Rør alt godt sammen og topp grøten med den andre halve bananen, kanel, noen frosne blåbær og litt peanøttsmør. Bytt gjerne ut blåbærene med andre bær eller frukt hvis du ønsker det.

God og næringsrik grøt som lages på 1-2-3!

DIY: Earphone Holder

Nå tenkte jeg å dele et morsomt DIY-prosjekt med dere, hvor jeg tar i bruk barndommens nobbyperler. Hvem satt vel ikke å lagde søte hjerter og stjerner i barnehagen med disse perlene? Jeg fikk i hvert fall skikkelig flashback da jeg satt å lagde denne her. Så finn frem dine gamle nobbyperler og les videre, håper dere blir inspirert!

Du trenger: nobbyperler i ønsket farge // sirkelformet nobbyplate // strykejern // matpapir // lim

Jeg valgte å lage en pastellfarget vannmelon, så da la jeg først en runde med grønne nobbyperler før jeg la resten i rosa. Innimellom la jeg noen svarte perler, som ser ut som steinene.

Når du er ferdig tar du ut to perler fra hver side, jeg hadde glemt å gjøre det da jeg tok bildet, men du ser det på bildet over.

Stryk så på begge sider slik at perlene fester seg i hverandre.

Så må du lage to midtdeler, husk å ta ut en perle fra hver side på disse også.

Da har du alle delene du trenger, så nå gjenstår bare monteringen.

Bruk et sterkt lim og lim delen slik at sidene uten perler kommer over hverandre.

Og så er vi ferdig!

Du kan selvfølgelig leke deg med mønster og farger, dette her er bare ett forslag. Kanskje du kan lage en cookie, en donut eller kanskje en smiley? Kun fantasien setter grenser!

Bokanmeldelse: Kjære

Denne uken tenkte jeg å sparke i gang med en aldri så liten bokanmeldelse. Det har jeg kun skrevet én gang tidligere på bloggen, men jeg har jo som mål å lese flere bøker i høst så forhåpentligvis blir ikke dette den siste. Boken jeg skal gi min vurdering av er Linnéa Myhres Kjære. Oppfølgeren til Evig Søndag. Jeg digget Evig Søndag, og leste ut hele boken på en kveld.

Kjære er skrevet i en litt annen form og blir presentert som forskjellige brev til og fra Linnéa. Boken spiller også mer på humor enn den første boken gjorde, og det er tydelig at livet er litt lettere i Kjære enn i Evig søndag.

Omtale fra forlaget

Det er lite som kjennes bedre enn å få bekreftelse på at man ser bra ut, at man er likt. Men hva når de andres granskende blikk tar overhånd?

Med infam humor og sårt alvor beskriver Linnéa Myhre et ungt liv, anno 2014, i blikkenes tid, hvor det er viktigere å bli sett enn å bli hørt. I et tjuetalls brev, henvendt til venner og familie, redaktører og bedrifter, setter hun ord på opplevelsen av kontinuerlig å bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn. «Jeg gruer meg til å få barn», skriver hun.

Men gjennom brevene oppstår også en annen fortelling. For Linnéa har levd med spiseforstyrrelser siden hun var femten, og i 2012 var kroppen hennes nær kollaps. Det har gått to år. Hvordan plukker man opp livet sitt igjen etter å ha vært nær ved å miste alt?

Kjære er en roman om kontroll og tapet av det, det er en roman om å spise på restaurant, om å skrive sitt eget selvmordsbrev, om å tilberede taco, om å få seg kjæreste, om å slippe inn og slippe til, og, til slutt, om å kunne betrakte seg selv med sitt eget blikk.

Min mening

Boken starter på samme dystre vis som den forrige med Linneás selvmordsbrev, men etter dette går det stort sett bare oppover. Det er fortsatt en alvorlig undertone, og hun sliter fortsatt litt med et forstyrret spisemønster, likevel har hun det mye bedre med seg selv. Hun har fått seg kjæreste, som til hennes store glede er like glad i leverpostei og rødbeter (uten karvefrø) som henne selv. Det virker som at forholdet til Sondre er veldig bra for henne, og hun skriver at det er godt å være i et forhold med noen andre enn mat.

Brevene i boken er skrevet til familiemedlemmer, venner, kjente personer og bedrifter. Det hun skriver til bedrifter er ofte veldig morsomt og jeg tok meg selv i ligge å le høyt i senga flere ganger. Disse brevene er en sterk kontrast til de mer ærlige og sårbare brevene til venner og familie. Brevet til faren for eksempel er trist, og viser en Linnéa som skulle ønske faren tok mer kontakt. Boken avsluttes likevel på en fin måte med et kjærlighetsbrev til Sondre, som gir et håp om at dette skal gå bra.

Jeg synes dette først og fremst er en veldig bra oppfølger, den er morsom, men fortsatt alvorlig. Jeg liker også veldig godt brevformen boken har, jeg har aldri lest en slik bok før, men jeg likte det veldig godt. Det er også deilig å se at ting går bedre for Linnéa. Jeg tror alle som leste den første boken heiet på henne, og håpet at livet skulle snu. Det tror jeg det har gjort nå, og jeg håper hun fortsetter å skrive bøker fremover.

Oppskrift: Sweet potato fries

Nå som det nærmer seg helg tenkte jeg å dele en oppskrift på noe mega godt med dere! Nemlig en litt sunneren pommes frites, laget av søtpotet. Søtpotet er så utolig god, og det passer til det meste. Vi har som oftes laget mos av den, men denne gangen fikk vi lyst til å lage fries av de. Og da ble denne smakskombinasjonen til.

Ingredienser:

  • Søtpotet
  • Olje til steking
  • Koriander
  • Hvitløkspulver
  • Salt og pepper

Hell litt olje over oppkuttet søtpotet og krydre godt med frisk koriander, hvitløkspulver, salt og pepper. Stek de i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Dette tilbehøret går veldig fort å lage, og passer til de fleste retter du vanligvis bruket potet. Biff, hamburger og stekt kylling er perfekte kombinasjoner! Håper det smaker!