Spooky eyes nail art

Butikkene er fylt opp med gresskar, spindelvev, skumle masker og godteri så langt øyet kan se, og det er et sikkert tegn på at Halloween er rett rundt hjørnet. Dagen hvor både store og små kler seg ut, enten med intensjonen om å samle inn store mengden godteri eller feste seg inn i natten. Det er den dagen i året hvor noen mener det er “lov” å kle seg litt slutty, eller finne frem barnet i seg. Jeg vil ikke røpe hva jeg skal være på Halloween helt enda, men jeg tenkte å dele et veldig enkelt negledesign med dere i ekte Halloweenstil.

Designet ble litt til ettersom jeg lakket neglene så glitteret kom på før jeg bestemte meg for å ha skumle øyne på ringfingeren. Men jeg synes ikke det gjorde noe jeg, det er jo litt gøy å blande skummelt og fint?

På alle neglene utenom ringfingeren har jeg brukt TL Design Amsterdam på hele neglen, så påførte L´Oréal Goldleaf og Essie Jiggle Hi Jiggle Low med en svamp nederst på neglene.

På ringfingeren la jeg en stripe TL Design Amsterdam øverst på en svamp og Essie Roarrange under. Så tappet jeg det på slik at skled inn i hverandre. Når det var helt tørt brukte jeg en stor dotting tool for å lage det hvite i øynene før jeg brukte en mindre til å lage pupillene. Fargene jeg brukte var TL Design Angel og TL Design Amsterdam. Svampene får du kjøpt på H&M, Cubus osv. mens dotting toolene er kjøpt på Ebay.

For å gjøre designet mer helhetlig går det an å bare la neglene uten øyne være helt sorte eller ta annenhver med oransje og sort. Uansett hva dere velger å gjøre med neglene håper jeg i hvert fall at dere ble litt inspirerte! Del gjerne link i kommentarfeltet eller tag meg på Instagram hvis dere har gjort noe kult med neglene til Halloween. Jeg har lyst til å se!

Hva synes dere om designet?

– Sara


#skjønnhet #beauty #nails #negler #negledesign #halloween #tips

Cocoa-licious

Når høstløvet samler seg i store hauger og vinden biter i kinnene er det lite som er bedre enn å trekke inn på en lun kafé med ei god venninne. Vilde har vært på besøk hos meg siden i går og i dag bestemte vi oss for å teste ut en kafé vi ikke har vært på før, Cocoa på Grünerløkka. Denne hjemmekoselige kafeen ligger i Toftes Gate og har spesialisert seg på kakao. Hele stedet oser av hygge og dette må jo være det perfekte stedet å trekke inn til nå som det går mot kaldere tider. Vi bestilte begge hver vår kopp med varm kakao, Vilde prøve seg på en med smak av mocca og jeg gikk for mint. Begge to var veldig gode, men for en mint-elsker som meg skulle jeg ønske det var enda mer mintsmak! Bortsett fra det kunne jeg ikke blitt mer forelsket i det stedet, håper jeg kan friste dere med noen bilder ♥

Cocoa for two ♥

Søte fristelser!

 Cocoa to go.

De hadde så mange fine detaljer i kafeen som gjorde alt så koselig, til og med menyene var en fryd å titte på!

Her snakker vi kos på høyt nivå, og jeg MÅ tilbake hit ved en senere anledning! Nå har Vilde dratt hjem og i morgen venter hverdagen med trening og sunn mat igjen. Så skal jeg en liten tur på jobben igjen på fredag før jeg har en deilig langhelg foran meg. Håper dere har hatt en fin start på uken ♥

Har du vært på Cocoa før?

– Sara


#kakao #varmkakao #sjokolade #oslo #grunerløkka #kafe #kos #venninner #inspo #inspirasjon #høst #tips

Oppskrift: varm chilikakao

Høsten er for meg synonymt med sofakos, en stor kopp varm drikke og et mykt pledd. Jeg elsker te og har nok te til å åpne en liten te-shop, men av og til synes jeg det er gøy å prøve noe annet også. Varm kakao med chili har jeg hatt lyst til å prøve en evighet nå og endelig i går fikk jeg lagd meg en kopp. Det var skikkelig godt med en kopp litt spicy kakao, chili og sjokolade går jo utrolig godt i sammen. Dere husker sikkert den sjokoladen Freia hadde for et par år siden med nøtter og chili, H.E.R.R.E.G.U.D så god den var! Så hvis du var fan av den håper jeg du tester ut denne kakaoen også ♥

Ingredienser til en stor kopp: 1/2 chili (uten frø) // 2,5 dl melk // 1 ss 100% kakao // 30g mørk sjokolade (gjerne 70%) // 1 ss Sukrin Gold // 1 ts 100% vaniljepulver

Del chilien på langs og ta ut frøene, legg den i en kjele sammen med resten av ingrediensene og kok opp. Fjern chilien og server, gjerne med krem på toppen hvis du ønsker det.

Nam! Dette var så godt, så hvis du er litt lei vanlig kakao MÅ du prøve denne her. Den har en ganske sterk kakaosmak og er ikke så veldig søt, så hvis du vil ha den mildere tar du i mer melk og mer Sukrin Gold for å få den søtere. Hvis du er litt redd for chilien kan du jo alltids teste denne oppskriften her med peppermynte isteden.

Har du smakt chilikakao før?

– Sara


#kakao #varmkakao #chili #oppskrift #hjemmelaget #sunt #hot #godt #sjokolade #sukrin

Trick or treat?

God kveld! Jeg regner med at det ikke er så mange som sitter å leser blogger akkurat nå, men jeg ville likevel titte innom for å hilse på. I dag er det jo nøyaktig to uker til Halloween, og det er på tide å bestemme seg for kostyme dersom man tenker å feire denne dagen på noen måte. Jeg skal tradisjon tro på Tonje og Maris Halloween-fest og har allerede bestemt meg for hva jeg skal gå som. Som regel drøyer jeg sånt til siste sekund og ender opp med noe halvveis, men i år tror jeg kostymet mitt kan bli ganske morsomt. Jeg gleder meg til å vise når den tid kommer! I mellomtiden får dere heller kose dere med litt inspirasjonspåfyll, både til dekorering, kostyme og snacks i skikkelig Halloween-stil.

I fjor gikk jeg som “den lille sorte”, sjekk det gjerne ut her ♥

Jeg får jo SÅ lyst til å arrangere fest selv, bare sånn at jeg kan lage masse fin pynt og spenstig mat. Men jeg får nok bare leke med tanken, kanskje jeg finner på et DIY-prosjekt å dele her på bloggen før Halloween isteden?

Hva skal du være på Halloween i år?

– Sara


#halloween #feire #høytid #kos #inspirasjon #kostyme #inspo #mat #tips #snacks #dekor #høst #gresskar

Oppskrift: varm eplesider

I morgen er det Epledagen, og selv om det kanskje ikke er den viktigste dagen i året er det klart vi må feire! Epletrærne bugner av deilige epler om dagen og det må man benytte seg av. Forrige gang jeg var hjemme hos mamma stakk jeg derfor innom oldemors hage å plukket med meg en pose epler, og nå var det på høy tide å bruke noen av de. Denne oppskriften er god for en vond hals, og er en skikkelig kosedrikk du kan unne deg på en ukedag! Håper det smaker .

Sjekk gjerne ut oppskriften på eplechips her

Ingredienser til ca. 2 liter: 6-8 epler (jeg tok 2 store grønne fra butikken og 6 små fra epletreet) // 1,5 appelsin // 3 kanelstenger // 1 hel muskatnøtt // 1 ts nellikspiker // 1,7 l vann// søtning etter ønske (jeg brukte Sukring Gold)

Kutt opp epler og appelsin i båter og legg de i en stor gryte, du trenger ikke å skrelle hverken appelsinene eller eplene. Fyll opp med vann, og tilsett kanelstenger, muskatnøtten og nellikspikrene. La det koke i to timer, husk bare på å røre litt av og til! Etter et par timer begynner frukten å bli veldig myk så bruk en potetpresse å skvis frukten med, da får du med mest mulig av saften. La det så småkoke videre en times tid.

Avkjøl gryten før du siler ut sideren i ønsket oppbevaring. Jeg anbefaler dere å bruke en metallsil, jeg hadde ikke det tilgjengelig og det tok veldig lang tid å sile gjennom kjøkkenhåndkle! Når du har fått ut all saften er det bare å smake til med søtning. Husk å varm den opp igjen før servering.

Ready!

Dette var som sagt godt for en sår hals, så hvis du kjenner at høstforkjølelsen er på vei ville jeg lagd meg porsjon av denne!

Sideren holder opp til 5 dager i kjøleskap, men så lenge tviler jeg på at den holder for denne er GOD! Jeg skal ta meg en kopp i kveld og kose meg med dramaet til Kardashian-søstrene, hundre prosent avslapping på en fredagskveld.

Har du smakt varm eplesider før?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #drikke #eple #eple #eplesider #kanel

Oppskrift: Chia oat porridge

I dag sto det egentlig smoothie på kostholdsplanen min (fra Improving Lives), men jeg har jukset litt og tar torsdagens frokost i dag isteden. Man behøver ikke følge kostholdsplanen slavisk, men det er jo selvfølgelig å foretrekke at man ikke avviker veldig. I dag fristet det bare mer med en varm grøt, jeg kjenner nemlig at jeg begynner å få vondt i halsen! Det går ikke nå, så jeg må nok i gang å lage forkjølelses teen min! Uansett, dagens grøtbollle er inspirert av grøtens mester, VOE. Hun er jo så flink til å lage spennende grøter, så jeg måtte bare prøve meg på noe ala henne. Jeg har endret litt på målene og tatt i litt krydder for ekstra smak, så jeg håper grøten faller i smak!

Du trenger: 3 ss havregryn // 1 ss chiafrø // litt vann // 2 dl melk // 1 banan // kanel og kardemomme (kan sløyfes) // Sukrin Gold (kan sløyfes) // topping etter ønske, jeg brukte blåbær og peanøttsmør

Start med ha havregrynene og chiafrøene i en kjele og dekk de med vann. La det koke opp før du tilsetter melken. Deretter skal dette koke noen minutter til du får en grøtkonsistens. Når det nærmer seg slutten av koketiden tilsetter du den halve bananen (most), litt kardemomme, litt kanel og litt Sukrin Gold. Rør alt godt sammen og topp grøten med den andre halve bananen, kanel, noen frosne blåbær og litt peanøttsmør. Bytt gjerne ut blåbærene med andre bær eller frukt hvis du ønsker det.

Resten av dagens kostholdsplan skal følges altså, og jeg kan se frem til en laksemiddag, Skyr og rundstykker til kvelds. Kostholdsplanen er altså ikke noe hokkus pokkus, og hvem som helst kan klare å lage rettene de foreslår. Det er veldig deilig at oppskriftene er raske og enkle, da er det så mye lettere å holde på rutinene i en hektisk hverdag! Jeg gleder meg til å dele min erfaringer med dere utover høsten, dag én gikk i hvert fall veldig bra og jeg hadde overraskende nok ikke noe søtsug på kvelden! Det bruker jeg faktisk å ha nesten hver dag etter middag. I’m impressed!

Har du en god grøtoppskrift å dele?

– Sara


#frokost #lunsj #mat #oppskrift #hjemmelagd #grøt #havregrøt #havregryn #chiafrø #chia #blåbær #banan #peanøttsmør #sunt

10 måter du kan støtte Rosa Sløyfe-aksjonen på

Hei og god helg! Håper dere har noen fine planer for helga? Min skal brukes på jobb, men etter noen dager fri er det helt greit! Jeg allerede på plass, men har gjort klart et lite innlegg. I dag tenkte å tipse dere om 10 måter dere kan støtte brystkreftsaken på. Jeg håper dere alle bærer rosa sløyfe i oktober og hvis dere har lyst til å bidra litt økonomisk også har jeg listet opp noen forslag under.  

1 HER // 2 HER // 3 HER // 4 HER // 5 HER // 6 HER // 7 HER // 8 HER // 9 HER // 10 HER

Rosa så langt øyet kan se, herlig! Her tenker jeg det er noe for enhver lommebok, og mye av dette er jo også supert som å gi i gave til noen du bryr deg om. Det er jo snart jul, så kanskje du kjenner noen som ønsker seg en ny rettetang, ellers så blir jo de fleste glade for en god pose med kaffe. Hvis du handler i kreftforeningens nettbutikk kan du også velge å legge til et ønsket beløp i tillegg til tingen du handler hvis du vil det.

Har du støttet brystkreftsaken i år?

– Sara


#brystkreft #rosa #rosasløyfe #kreft #kreftforeningen 

DIY: Earphone Holder

Hei hei! Håper dere har hatt en fin lillelørdag så langt? Nå tenkte jeg å dele et morsomt DIY-prosjekt med dere, hvor jeg tar i bruk barndommens nobbyperler. Hvem satt vel ikke å lagde søte hjerter og stjerner i barnehagen med disse perlene? Jeg fikk i hvert fall skikkelig flashback da jeg satt å lagde denne her. Så finn frem dine gamle nobbyperler og les videre, håper dere blir inspirert ♥

Du trenger: nobbyperler i ønsket farge // sirkelformet nobbyplate // strykejern // matpapir // lim

Jeg valgte å lage en pastellfarget vannmelon, så da la jeg først en runde med grønne nobbyperler før jeg la resten i rosa. Innimellom la jeg noen svarte perler, som ser ut som steinene.

Når du er ferdig tar du ut to perler fra hver side, jeg hadde glemt å gjøre det da jeg tok bildet, men du ser det på bildet over.

Stryk så på begge sider slik at perlene fester seg i hverandre.

Så må du lage to midtdeler, husk å ta ut en perle fra hver side på disse også.

Da har du alle delene du trenger, så nå gjenstår bare monteringen.

Bruk et sterkt lim og lim delen slik at sidene uten perler kommer over hverandre.

Og så er vi ferdig!

Du kan selvfølgelig leke deg med mønster og farger, dette her er bare ett forslag. Kanskje du kan lage en cookie, en donut eller kanskje en smiley? Kun fantasien setter grenser!

Hva synes du?

– Sara


#DIY #hjemmelaget #perler #hobby #rosa #earphones #inspo #inspiration #inspirasjon #blogg

Bokanmeldelse: Kjære

Denne uken tenkte jeg å sparke i gang med en aldri så liten bokanmeldelse. Det har jeg kun skrevet én gang tidligere på bloggen, men jeg har jo som mål å lese flere bøker i høst så forhåpentligvis blir ikke dette den siste. Boken jeg skal gi min vurdering av er Linnéa Myhres Kjære. Oppfølgeren til Evig Søndag. Jeg digget Evig Søndag, og leste ut hele boken på en kveld.

Kjære er skrevet i en litt annen form og blir presentert som forskjellige brev til og fra Linnéa. Boken spiller også mer på humor enn den første boken gjorde, og det er tydelig at livet er litt lettere i Kjære enn i Evig søndag.

Omtale fra forlaget

Det er lite som kjennes bedre enn å få bekreftelse på at man ser bra ut, at man er likt. Men hva når de andres granskende blikk tar overhånd?

Med infam humor og sårt alvor beskriver Linnéa Myhre et ungt liv, anno 2014, i blikkenes tid, hvor det er viktigere å bli sett enn å bli hørt. I et tjuetalls brev, henvendt til venner og familie, redaktører og bedrifter, setter hun ord på opplevelsen av kontinuerlig å bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn. «Jeg gruer meg til å få barn», skriver hun.

Men gjennom brevene oppstår også en annen fortelling. For Linnéa har levd med spiseforstyrrelser siden hun var femten, og i 2012 var kroppen hennes nær kollaps. Det har gått to år. Hvordan plukker man opp livet sitt igjen etter å ha vært nær ved å miste alt?

Kjære er en roman om kontroll og tapet av det, det er en roman om å spise på restaurant, om å skrive sitt eget selvmordsbrev, om å tilberede taco, om å få seg kjæreste, om å slippe inn og slippe til, og, til slutt, om å kunne betrakte seg selv med sitt eget blikk.

Min mening

Boken starter på samme dystre vis som den forrige med Linneás selvmordsbrev, men etter dette går det stort sett bare oppover. Det er fortsatt en alvorlig undertone, og hun sliter fortsatt litt med et forstyrret spisemønster, likevel har hun det mye bedre med seg selv. Hun har fått seg kjæreste, som til hennes store glede er like glad i leverpostei og rødbeter (uten karvefrø) som henne selv. Det virker som at forholdet til Sondre er veldig bra for henne, og hun skriver at det er godt å være i et forhold med noen andre enn mat.

Brevene i boken er skrevet til familiemedlemmer, venner, kjente personer og bedrifter. Det hun skriver til bedrifter er ofte veldig morsomt og jeg tok meg selv i ligge å le høyt i senga flere ganger. Disse brevene er en sterk kontrast til de mer ærlige og sårbare brevene til venner og familie. Brevet til faren for eksempel er trist, og viser en Linnéa som skulle ønske faren tok mer kontakt. Boken avsluttes likevel på en fin måte med et kjærlighetsbrev til Sondre, som gir et håp om at dette skal gå bra.

Jeg synes dette først og fremst er en veldig bra oppfølger, den er morsom, men fortsatt alvorlig. Jeg liker også veldig godt brevformen boken har, jeg har aldri lest en slik bok før, men jeg likte det veldig godt. Det er også deilig å se at ting går bedre for Linnéa. Jeg tror alle som leste den første boken heiet på henne, og håpet at livet skulle snu. Det tror jeg det har gjort nå, og jeg håper hun fortsetter å skrive bøker fremover.

Har du lest noen gode bøker i det siste?

– Sara


#bok #bokanmeldelse #bøker #lese #linneamyhre #kjære #roman

Look at you pink a-chu!

Hvor søtt er ikke navnet på denne neglelakken? Look at you pink a-chu, smelter litt her jeg sitter ♥ Fargen er akkurat like sukkersøt som navnet tilsier, og selv om dette er en skikkelig sommerfarge måtte jeg bare ta den på med en gang! Det er jo oktober, og rosa sløyfe måned så jeg fant ut at det var innafor. Lakken er fra Gelish kjøpt hos Tone Lise Akademiet, og er en del av Hello Pretty-kolleksjonen. Som alle andre Gelish-lakker kan den sitte på i opptil 3-4 uker, perfekt hvis man ikke har tid til å vedlikeholde lakken så ofte.

– How cute –

Hvis noen av dere vurderer å ta et Gelish-kurs selv kan det gjøres hos Tone Lise Akademiet i Brugata i Oslo. De holder kurs i morgen 3. oktober og 7. november så det er fortsatt et par muligheter igjen i år. Prisen på kurset er 5900,- og da får du med en stoor produktpakke til en verdi av 4500,- Da har du alt du trenger til begynne å legge Gelish. Du lærer å legge både vanlig helfarge og fransk manikyr. Hvis du føler at du trenger litt mer øving etter kurset har du garantert noen venninner som mer enn gjerne ønsker å sitte modell. Etter det er det ingenting i veien for å tjene litt penger på dette. Jeg ser folk bruker å ta rundt 350,- for dette på nett, så da skal det ikke mer enn 16 ganger til før du har tjent inn hele kurset!

Hvis du vil lese mer om da jeg var på kurs kan du gjøre det her.

En annen positiv ting med å ta et slikt kurs er at du får masse produkter til innkjøpspris hos Tone Lise Akademiet. DET kan vi like! Hvis du lurer på noe mer angående kurset eller produktene deres er det bare å spørre. Jeg har prøvd ganske mye av det de har, alt fra ansiktsprodukter, til lakker og kremer.

Hva synes du om fargen?

– Sara


#skjønnhet #beauty #negler #neglelakk #nailpolish #gelish #tl #toneliseakademiet