I dag fristet det med en varm grøt, jeg kjenner nemlig at jeg begynner å få vondt i halsen! Det går ikke nå, så jeg må nok i gang å lage forkjølelses teen min! Uansett, dagens grøtbollle består av både banan, blåbær og peanøttsmør – det blir jo ikke feil!
Du trenger:
- 3 ss havregryn
- 1 ss chiafrø
- 2 dl melk
- 1 banan
- Kanel og kardemomme (kan sløyfes)
- Honning eller annen søtning
- Topping etter ønske, jeg brukte blåbær, banan og peanøttsmør
Start med ha havregrynene og chiafrøene i en kjele og dekk de med vann. La det koke opp før du tilsetter melken. Deretter skal dette koke noen minutter til du får en grøtkonsistens. Når det nærmer seg slutten av koketiden tilsetter du den halve bananen (most), litt kardemomme, litt kanel og litt Sukrin Gold. Rør alt godt sammen og topp grøten med den andre halve bananen, kanel, noen frosne blåbær og litt peanøttsmør. Bytt gjerne ut blåbærene med andre bær eller frukt hvis du ønsker det.
God og næringsrik grøt som lages på 1-2-3!
Det ser såååå deilig ut med banan og blåbær og alt 🙂 Og nå er jeg supersulten kjenner jeg 😀 Klemmer til deg i høstsolen <3
Nam 🙂
Så veldig godt ut! har ikke testet noe lignende enda. Nja, vet ikke om så mange. Men liker blåbærgrøt ^^
Det så jo deilig ut!! 🙂
Åhh det så kjempe godt ut ! <3
Åå, det så utrolig godt ut! men chia frø er desverre utrolig dyrt…
Er selv opptatt av kosthold, så blir spennende å følge med på bloggen din å kanskje få noen tips 🙂
Ingrid: 😀
frodith: Hihi, så hyggelig å høre! 😀 Klem
Bergensergenser: Oi, blåbærgrøt! Hvordan lager man det? 😀
http://hevhodet.blogg.no/: Så godt å høre! 😀
Jalmika Da Silva: Takk, det var godt å høre 😀
Bella og Malen: Hvis du bestiller på iHerb er ikke prisen så ille, jeg kjøpte mine der og de er superdrøye i bruk 😀
Så bra, det kommer til å komme en del oppdateringer fremover! 😀
SV: Det er faktisk flere måter. Men den jeg gjorde sist, og som jeg syntes var god, var å følge vanlig havregrøt oppskrift (lage havregrøt da altså), og tilsette blåbær helt på slutten av koketiden. Ellers er den andre oppskriften å helle i litt vann, og blåbær, også litt potetmel/stivelse. Dette skal koke noen minutter, for så å helles over i en skål. Så tilsetter man vaniljesaus. DET er så herlig 😀
Bergensergenser: Hm, spennende! Den første varianten hørtes ut som en enkel og grei oppskrift til hverdags, men jeg må jo innrømme at nummer to ikke hørtes helt feil ut den heller! Kanskje jeg tar meg det til frokost i helgen ^^
SV: Hehe, gjør det 😉 har selv ikke fått prøvd nr. 2 enda. Men det er mormors oppskrift, så jeg vet hvor god den er 😀