Oppskrift: Chia- og havregrøt

I dag fristet det med en varm grøt, jeg kjenner nemlig at jeg begynner å få vondt i halsen! Det går ikke nå, så jeg må nok i gang å lage forkjølelses teen min! Uansett, dagens grøtbollle består av både banan, blåbær og peanøttsmør – det blir jo ikke feil!

Du trenger:

  • 3 ss havregryn
  • 1 ss chiafrø
  • 2 dl melk
  • 1 banan
  • Kanel og kardemomme (kan sløyfes)
  • Honning eller annen søtning
  • Topping etter ønske, jeg brukte blåbær, banan og peanøttsmør

Start med ha havregrynene og chiafrøene i en kjele og dekk de med vann. La det koke opp før du tilsetter melken. Deretter skal dette koke noen minutter til du får en grøtkonsistens. Når det nærmer seg slutten av koketiden tilsetter du den halve bananen (most), litt kardemomme, litt kanel og litt Sukrin Gold. Rør alt godt sammen og topp grøten med den andre halve bananen, kanel, noen frosne blåbær og litt peanøttsmør. Bytt gjerne ut blåbærene med andre bær eller frukt hvis du ønsker det.

God og næringsrik grøt som lages på 1-2-3!

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com
Posts created 561

15 thoughts on “Oppskrift: Chia- og havregrøt

  1. Åå, det så utrolig godt ut! men chia frø er desverre utrolig dyrt…
    Er selv opptatt av kosthold, så blir spennende å følge med på bloggen din å kanskje få noen tips 🙂

  2. Bella og Malen: Hvis du bestiller på iHerb er ikke prisen så ille, jeg kjøpte mine der og de er superdrøye i bruk 😀

    Så bra, det kommer til å komme en del oppdateringer fremover! 😀

  3. SV: Det er faktisk flere måter. Men den jeg gjorde sist, og som jeg syntes var god, var å følge vanlig havregrøt oppskrift (lage havregrøt da altså), og tilsette blåbær helt på slutten av koketiden. Ellers er den andre oppskriften å helle i litt vann, og blåbær, også litt potetmel/stivelse. Dette skal koke noen minutter, for så å helles over i en skål. Så tilsetter man vaniljesaus. DET er så herlig 😀

  4. Bergensergenser: Hm, spennende! Den første varianten hørtes ut som en enkel og grei oppskrift til hverdags, men jeg må jo innrømme at nummer to ikke hørtes helt feil ut den heller! Kanskje jeg tar meg det til frokost i helgen ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top