Budsjett-tips: mat og drikke

Her kommer første innlegg i “serien” med budsjett-tips. Det første temaet er som dere sikkert skjønner mat og drikke. Her er det mange grep som kan gjøres for å få en fin opplevelse, selv på budsjett. Jeg tenkte dette kunne bli fast innslag hver søndag i noen uker fremover.

Velg riktig restaurant 

Det er mange restauranter som ikke er så ille på pris, det beste rådet er egentlig å gjøre litt research på forhånd og finne restauranter med gode tilbud i nærheten. Ting som ofte ikke koster all verden er sushi, tapas og pizza, så skal du ut for å spise kan du se om de har noe av dette på menyen. Så må jeg nevne at studentrabatter er greit å ta med seg, hvis du er student da. Peppes har blant annet 20% på absolutt alt, inkludert alkohol for deg og en venn. Flere rabatter finner du på studenttorget og studentkortet.


Nydelig tapasmiddag til en rimelig penge.

Spleisefest

Hvis du har lyst til å spise med vennene dine kan du foreslå at dere har en spleisefest. Alle tar med hver sin rett hjem til en av dere, hvem dere er hos kan dere bytte på. Dette blir en morsom og ikke minst spennende middag. Dere kan eventuelt ha et tema for kvelden, for eksempel meksikansk, tapas el. Dette gjorde jeg og et par venninner som en variant av 17. mai-frokosten i år, alle tok med seg litt pålegg og slikt. Dette ble kjempekoselig og minnerikt!

Piknik i parken 

Her kan man enten gjøre noe av det samme som over, samle en stor gjeng hvor alle spleiser eller bare ta den vanlige middagen med ut. Hvorfor ta med middagen ut? Jo, det blir jo så koselig! Da føler man at det blir gjort litt mer ut av selve middagen og så får man det ekstra koselig. Hvorfor ikke gjøre en liten date utav det? Hvor koselig er det ikke å ta med seg en liten kurv med mat ut i parken en fin sommerdag. Dersom det er lov kan du jo ta med deg en engangsgrill å grille litt også.

Bak selv – inviter 

En ting jeg er veldig glad i er å gå på kafé med venner! Isteden for å bruke masse penger på kaffe kan du invitere på kaffebesøk hjemme hos deg. Bak kanelsnurrer eller hva du måtte ønske og trakt litt kaffe. Kanskje du kan briljere med en god kaffe latte eller noe slikt?

Ha alltid vors

Hvis du er gammel nok til å drikke og vil ut på byen så er et godt sparetips å alltid ha vors. Å drikke ute i Norge er utrolig dyrt, så ved å ta noen drinker hjemme før du drar ut kan du spare flere hundrekroner. Du kan jo prøve deg på å lage noen av favorittdrinkene dine selv. Strawberry Daiquiri, Cosmopolitan, Mojito osv. listen er lang, bare finn ut hva du liker og prøv deg frem. Dessuten er hjemmefester og vors veldig ofte utrolig morsomme! Her kan du igjen kjøre tema, pynt litt opp lag drinker som passer til temaet og finn riktig musikk. Det er ikke mye som skal til for å få en fin kveld.

6 kommentarer

Siste innlegg