Budsjett-tips: romantikk

Dette er siste innlegg for denne gang i budsjett-serien, nå har jeg nemlig vært igjennom alle kategoriene jeg satte opp. Håper dere har likt disse innleggene og at de har vært til nytte for noen. Hvis det skulle være noen andre temaer dere vil jeg skal lage budsjettinnlegg til må dere bare si i fra. Så til dagens innlegg; temaet er romantikk.

Massasje

Å gå til massør er utrolig dyrt, hvorfor ikke kombiner en hyggelig stund med kjæresten og litt massasje? Hvis dere vil gjøre litte ekstra ut av det går det an å kjøpe inn en massasjeolje. The Body Shop selger ganske billige massasjeolje, har ikke prøvd de selv, men regner med at de fungerer fint og lukter veldig godt. For å gjøre det hele ekstra koselig kan dere dempe belysningen og tenner noen duftlys. Kanskje ha på litt rolig musikk i bakgrunnen, eller sette på en romantisk film? Dette kan det bli en hel date-aften ut av. Sprett en flaske vin, lag noe godt å spise og bare kos dere.

Måneskinnstur 

Jeg vet måneskinnstur hører veldig klisje ut, men det er med god grunn? Det ER romantisk å gå hånd i hånd med kjæresten under en stor skinnende måne. Hvis dere går til et sted hvor det ikke er gatelys eller ander lyskilder vil dere se himmelen utrolig godt, den er så fin når det er mørkt. Kanskje dere får se et stjerneskudd og kan ønske dere noe også? Nå som det er høst blir det snart ganske kaldt om kvelden, da kan dere ta med dere et pledd ut for å holde varmen. Kanskje en kopp med kaffe eller varm kakao også?

Weekend i Europa

Dette er det dyreste av forslagene jeg har, men så får man fine minner for livet. Hvis man bestiller i god tid og ikke legger det til noen ferier vil man kunne få veldig billige opphold. Hvis det lar seg gjøre å reise midt i uken vil prisen bli enda lavere. Sjekket nettopp ut tur-retur London i november med Norwegian og fant faktisk fly for to personer til 1400kr. I London er hotellopphold også veldig billig, prisen kommer egentlig an på hvor dere vil bo og standarden dere vil ha. Jeg fant et billig hotell i nærheten av Victoria Station til under 2000kr de samme dagene jeg sjekket fly. Hotellet har to stjerner, så standarden er ikke mer enn ok. Likevel vil turen helt sikkert bli kjempekoselig og romantisk. Det blir hva man gjør det til selv. Planlegg turen sammen på forhånd, og gjør tiden før dere drar til noe hyggelig også. Dra på koselige restauranter og opplev det byen har å by på. Husk å ta masse bilder, når dere kommer hjem kan dere printe de ut og sette de sammen til fine bilder dere kan ha på veggen.

Opplevelser

At man har lite penger betyr ikke at man aldri kan dra ut og oppleve ting. Hvis du har Netcom eller Chess får du 2 billetter til prisen av 1 på kino hver tirsdag. Hvis du vil ha popcorn på kinoen kan du bare poppe hjemme og ta med det. Museer er også ofte veldig billig eller helt gratis. Hvis du er student får dere kanskje et lite avslag der også! Ellers oppfordrer jeg folk til å følge med på hva som skjer i nærområdet sitt, ting dukker plutselig opp og da er det bare å kaste seg på. Bokfestivalen var for eksempel gratis å delta på og det kan absolutt bli en hyggelig opplevelse å ha sammen med kjæresten din. Dra på programposter i sammen og ta dere en liten lunsj mellom slagene (enten medbrakt eller på en café). Til vinteren når skisesongen starter opp for fullt kan dere dra på et skirenn eller hopprenn, del et pledd og hold hverandre varme.

Gaver og oppmerksomheter

Å gi gaver trenger ikke være dyrt i det hele tatt. Kjøp med en liten ting til kjæresten din når du kommer hjem fra skole eller jobb, det kan være favorittmagasinet hans, favorittsjokoladen eller andre ting dere vet kjæresten hadde satt pris på. Små oppmerksomheter i hverdagen er alltid utrolig koselig. Et lite kort med hyggelig tekst på slår også alltid an. Kanskje du er flink og kan lage et selv? Et tips kan være å legge ved et “gavekort” på massasje, en romantisk middag eller noe lignende.

Mat og drikke

I denne kategorien er det så mange hyggelige ting man kan gjøre uten å bruke en formue. Hvor hyggelig er det ikke å bli vekket med frokost på senga på en helt vanlig dag? Det trenger ikke være valentine’s day eller datoen dere ble sammen for å gjøre noe slikt. Finn frem et brett med det kjæresten din liker aller best av mat og drikke. Kanskje du til og med vil pynte med en frisk rose? Det samme kan du gjøre til middag eller lunsj. Pakk en fin matpakke til kjæresten din og legg ved en personlig lapp. Eller overrask med favorittretten hans når han kommer hjem fra jobb eller skole. Piknik i parken er også alltid en romantisk slager. Bruk gjerne litt tid hjemme på kjøkkenet og lag noen småretter sammen, for eksempel en god hjemmelaget salat og dressing til. Middag ute kan også bli ganske billig, sjekk ut restauranter på nett. De fleste har menyene sine med priser liggende ute, da slipper dere en ubehagelig opplevelse når kelneren kommer med menyen.

Det var tipsene jeg hadde å komme med for i dag. Som sagt er det bare å hyle ut hvis du skulle komme på noen andre forslag, jo flere jo bedre. Ha en fortsatt fin (og romantisk) søndag dere.

10 kommentarer

Siste innlegg