Vårprosjekt: dyrk egne grønnsaker i vinduskarmen

God kveld! Håper helga har behandlet dere bra? Vi har overraskende nok, til søndag og være, gått tur i dag. Det er ikke ofte vi spontant gjør sånt en søndag kveld, men når vært er så fint som nå frister det jo egentlig bare å være ute! Det ble et par tunge oppoverbakker så ingen rolig søndagstur heller – deilig! Nå har jeg omsider fått rotet meg til å dra frem maskinen, det skal redigeres på en video jeg spilte inn i går, men akkurat nå ville jeg bare innom for å vise dere mitt nyeste litte vårprosjekt. Jeg har nemlig sådd litt i mini-drivhuset mitt og jeg er så spent på om det kommer opp noe. 

Grønnsaker som hvitløk, purre, vårløk, løk osv. kan uten problem gros i vinduskarmen, og det beste; du bruker “rester” etter middagslagingen. Under følger en kort fremgangsmåte. 

Det jeg har gjort denne gangen er å så noen stilker av vårløk som vi brukte til middag her om dagen og et par hvitløksfedd. Feddene har ikke begynt å spire enda, men det skal visst ikke gjøre noe. Det er bare viktig at du passer på å sette riktig ende opp! Hvitløken kan ta opptil 6 måneder før er ferdig, og innen den tid blir jeg nødt til å plante om så den får større plass. Vårløken er jo veldig enkel, der setter du bare den “hårete” enden ned i jorda. Om ikke lenge skal stilkene begynne å vokse, og da kan man kutte ned og bruke etter hvert som de vokser eller vente til de har vokst helt ut. Så vidt jeg har skjønt skal jorda holdes jevnt fuktig og de bør helst stå i vinduskarmen for å få nok sollys. 

Det er vårløken som blir mest spennende å følge med på fremover da de skal vokse relativt fort. Jeg kan jo holde dere oppdatert på hvordan det går, og hvis jeg bestemmer jeg for å så noe mer. Når salaten vi har nå er tom tenkte jeg å prøve å så stilken dens, soppstilker og ingefær står også på listen over ting jeg har lyst til å prøve, jeg må bare en tur på butikken først. 

Håper dere har en fin søndagskveld, og at den kommende uken blir super! 

– Sara


#grønnsaker #dyrke #gro #diy #hage #drivhus #tips #inspirasjon

3 kommentarer
  1. Spennende, aldri planta vårløk..ikke hvitløk heller:)) I fjor hadde jeg jordbær i krukke på verandaen her, men måkene var så ivrige på dem at det “gidder” jeg ikke i år..får se om det blir noen urter :)) Ønsker deg og dine ei fin kommende uke <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg