Inspirasjon: tips og oppskrifter til 17.mai

Er det noen av dere som er så heldig å har langhelg eller? Jeg har selvfølgelig ikke det, og sitter på skolen å redigerer i skrivende stund. Jeg unnet meg å sove skikkelig ut i dag da, så nå kjenner jeg meg klar for å tilbringe hele dagen på skolen, deilig!

Og det er like greit at dagen kommer til å bestå av stillesitting, jeg var nemlig så uheldig å skulle hoppe ned fra et bord i går (med hæler) også tryner jeg! Det var ankelen som fikk gjennomgå og det var så utrolig vondt med en gang, men jeg klarer å gå på det så da er det vel ikke brukket. Det er fortsatt ganske hovent og litt stivt å snu rundt på foten, men jeg prøver å holde det høyt og belaste minst mulig. Det er bare så kjedelig! Men nok klaging fra min side, som dere sikkert skjønner så er ikke livet mitt superspennende om dagen så noen bilder fra mine dager har jeg dessverre ikke. Derfor tenkte jeg isteden å komme med litt inspirasjon til den store nasjonaldagen! Kanskje noen av dere skal ha champagnefrokost, eller grilling hjemme senere på dagen? Her kommer mine tips og oppskrifter!

♥ Champagnefrokost ♥

Det finnes vel ingen hyggeligere måte å starte 17.mai på enn å arrangere champagnefrokost? Inviter gode venner, pynt leiligheten med flaggets farger og nyt god mat. Vi har arrangert champagnefrokost to år på rad og begge gangene tok alle gjestene med seg litt mat hver. Da får man et spennende frokostbord med masse godt å bite i. Vi har også brukt å servere pavlova til denne frokosten, man kan vel ikke begynne for tidlig med søtsakene på 17.mai? 

Dekk på bordet og ikke vær redd for å bruke flaggets farger! Panduro Hobby har alltid bånd i rødt, hvitt og blått inne og servietter finner du alltids billig.

♥ Grilling 

Grilling er også et absolutt must på nasjonaldagen! Bildene under er hentet fra forskjellige sammenkomster så fargene stemmer kanskje ikke helt, men det skal ikke mange justeringene til for å få en 17.mai-følelse over dette.

Oppskrift på herlig hjemmelaget salsa finner du her. En frisk salsa med masse smak er helt ypperlig tilbehør til grillkosen!

Disse nydelige paprikaene er superenkle å lage og kan fint gjøres vegetarvennlige ved å droppe baconet. Oppskrift finner dere her.

Hvitløksbrød er skikkelig godt, spesielt med parmesan og tomat! Oppskrift finner dere her.

Pynt gjerne opp med pom poms i rødt, hvitt og blått, de får du billig på Søstrene Grene og andre billigsteder. Eller så kan du jo lage en vimpel selv, her finner dere en DIY på det.

♥ Søtsaker 

Hva er vel 17.mai uten søtsaker? Jeg nevnte pavlova tidligere, i tillegg er iskake en slager. Pynt gjerne kakene med masse bær det er lite som er så passende til nasjonaldagen enn kaker toppet til randen med bær!

Fjorårets iskake, laget av Vilde. Supergod!

Hvis dere blir mange kan du jo lage til et lite dessertbord slik jeg gjorde til bursdagen min i fjor. Her serverte jeg litt forskjellige småting, muffins, fruktspyd, makroner og godis. Med litt andre farger kunne dette like gjerne vært på 17.mai.

Noe godt å drikke på trenger man jo også, så hvorfor ikke diske opp med en hjemmelaget limonade. Denne her med vannmelon er sykt god og anbefales på det sterkeste!

Nå gjenstår det bare for meg å ønske dere lykke til med forberedelsene. Det blir nok verken champagnefrokost eller 17.mai-farger i leiligheten vår i år, men vi skal nok få fyr på grillen og kose oss likevel.

11 kommentarer
  1. Mange gode tips! Jeg gleder meg masse til 17. mai! Jeg skal se på søskene mine gå i tog, og mest sannsynlig ut å spise med noen venninner på kvelden!
   Ha en fin dag videre <3 klem

  2. fine bilde du har toke <3 og nyelig jente sykt mye sara<3
   ska ferie føst bryne så sandes og itte stavnger <3
   ha ein nydelig og vaker lang helg og søde torsdag videre <33

  3. Ingen 17. mai -frokost her annet enn meg og samboeren 😀 Men jeg var med på mange sånne før, som egentlig varte hele dagen… til man gikk hjem å la seg 😀 Nå tror jeg vi blir mest hjemme og mulig pakker litt til flytting 🙂 Flytter litt etter litt om et par uker 🙂

  4. Masse flotte inspirasjonsbilder 🙂
   Og jammen har det ikke sneket seg inn en herlig Mummi-kopp på det første bildet også <3
   Jeg har fått skikkelig Mummikopp-dilla nå 😮
   God langhelg!

  5. He-he, jo, det stemmer 🙂 La i alle fall ut bilde av de nyeste tilskuddene til samlingen min 😀
   Vanskelig å få et bilde av alle samtidig, for det er alltids noen som har vært i bruk og som står i oppvaskmaskina 😉
   Takk, Mummi er topp <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg