Eple- og kanelgrøt

Med forelesninger, seminarer og nå praksis er det viktig for meg med en god frokost som metter lenge. Havregrøt er kanskje den frokosten jeg veit om som metter lengst, så det har blitt min go-to-frokost i det siste. I tillegg til at det går fort å lage, er det også billig og selvfølgelig godt! I dag lagde jeg meg en høstinspirert grøtbolle med smak av eple og kanel, nam! Jeg har brukt mye eple i havregrøt før, men i dag gjorde jeg en litt ny vri på det, her har du oppskriften.

Ingredienser: 1 dl havregryn // 2 dl valgfri melk // 1 eple // En klype salt // Kanel // Lønnesirup (valgfritt)

Ha havregryn og melk i en liten kjele på medium varme, la det småkoke til du har får en passelig fin grøtkonsistens. Skru gjerne ned platen litt mens det står å godgjør seg, og ikke glem å rør ofte! I mellomtiden rasper du et halv eple på et rivjern, mens den andre halvparten kutter du bare opp i biter. Når grøten nærmer seg ferdig har du i det halve, revne eple, ønsket mengde kanel og lønnesirup hvis du vil. Jeg brukte norske epler som var litt sure i dag, så jeg hadde oppi en liten dæsj lønnesirup. La dette stå på platen et par minutter etter du har slått av varmen slik at eple og kanelen blander seg godt inn.

Ha grøten over i en bolle og topp med eplebiter, og gjerne mer kanel og eventuelt lønnesirup. Jeg synes også det godt med en liten skvett melk over, jeg hadde ikke det i dag, men prøv hvis du ikke har smakt før!

Dette føltes nesten litt som eplekake i grøtform, så denne grøten kommer jeg nok til å lage mye i høst. En ekstra bonus er det jo at dette er veldig billig mat, perfekt for en studentlommebok!

– Sara


#frokost #lunsj #grøt #oppskrift #kanel #eple #høst #tips #inspirasjon

11 kommentarer

Siste innlegg