DIY: morsdags-rosett

Har du ikke rukket å fikse morsdagsgave enda, men har likevel lyst til å overraske mamma litt i morgen? Ta frem litt papir, lim og et fint bilde av moren din å lag en fin rosett til henne da vel! Jeg så noen hadde laget en slik uten bilde på nett for en liten tid tilbake og tenkte at det kunne være koselig å prøve å lage til morsdagen. Dessverre valgte jeg tidenes dummeste papir for som dere sikker ser er det så tykt at det sprakk opp flere steder. Jeg anbefaler dere derfor å velge litt tynnere ark hvis dere vil prøve på dette selv. Ellers er den veldig enkel å lage og gjør seg veldig fint på frokost-brettet til i morgen.

Du trenger:

  • Fine ark
  • Limestift
  • Saks
  • Bbilde til å ha i midten

Klipp ut to like brede remser av papiret og brett de som et trekkspill, skjøt de sammen i begge ender slik at det blir en sammenhengende sirkel slik som på bilde nummer en. Legg sirkelen flat og fest med en sirkel (gjerne i en annen farge) foran og bak. Hvis du vil skrive på tekst i sirkelen foran eller ha et bilde der gjør du det først. Jeg synes også det gjorde seg med to “silkebånd” i papir som stikker ned bak. Du kan selvfølgelig også bruke ordentlig silkebånd hvis du har det liggende.

Og slik ble det ferdige resultatet. Selv om det sprakk litt opp ble den jo ganske søt, og det er jo så koselig å gi bort noe man har laget selv.

Jeg lagde like gjerne en til alle damene i familien, så nå har mamma, bestemor og oldemor matchende rosetter.

Vi har feiret morsdagen litt på forskudd i dag, siden ikke alle hadde mulighet i morgen, men mamma måtte ligge hjemme syk på sofaen da. Hun skal likevel få makroner og gave i morgen da, så vi får håpe det fungere som et plaster på såret.

18 kommentarer

Siste innlegg