Her har det gått litt tregt i dag, det ble nemlig ganske seint i går. Først feiret vi bursdagen til faren til Matias med god lapskaus og vin, før vi dro videre til noen kamerater av han. Der spilte vi Gruble (sjokk) med familien deres og hadde det utrolig gøy! Vi tok også et par runder mørkegjemsel og spilte kortskalle. Haha, vi det høres sikkert barnslig ut, men det er så gøy! Og jeg som er tidenes pyse synes jo det er ekstremt skummelt å gå rundt å lete i det store huset!
Det har ikke blitt noen bollebaking for vår del i år, men hadde jeg bakt boller ville jeg nok brukt samme oppskrift som i fjor. De fleste av dere har vel allerede rukket å slenge bollene i ovnene, men hvis ikke kan dere gjerne prøve ut denne oppskriften her! Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange.
Ingredienser til 7 store boller:
- 2 dl melk
- 1/2 pakke gjær
- 7 dl hvetemel
- 1 dl sukker
- 50g smeltet smør
- 1 lite egg
- 1 ts kardemomme
Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst. Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget. Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time.
Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter. Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til. Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter.
Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy.
Nå kaster jeg meg straks på bussen og durer hjemover til Oslo, og tenker bare å slappe av resten av kvelden. Middagsuken må planlegges og battereiene lades før nye uke i morgen.
ååå, de så gode ut♡
Mmh, disse så skikkelig freshe og gode ut! Min bolledeig står til heving nå. Har egentlig litt for lite mel, men får bare holde ut, for jeg orker ikke ta en tur i butikken nå! Egentlig er jeg ikke noe glad i å lage gjærbakst, men jeg bare MÅTTE ha boller på fastelavn. Håper egentlig på at mamma skulle gjøre det, men jaja, nå gjorde jeg det, så kanskje jeg kan få henne til å gjøre det neste år, hihi! Men, nå skal jeg sjekke om bolledeigen har hever ferdig, håper du får en fin søndag
Nam! Bollene så skikkelig gode og luftige ut – så denne oppskriften skal prøves
Selv har jeg ikke fått smaken av fastelavensboller i dag, og det blir nok heller ikke noe av. Kanskje jeg svipper innom butikken for en bollepakke – men da kan jeg like godt laver, tenker jeg
Håper desse smakte himmelsk!
Åh, dei såg skikkelig gode ut
Eg har allerede ete min fastelavensbolle i dag, ahah!
Fortsatt fin søndagskveld til deg!
Å, det så skikkelig godt ut!
Ønsker deg en fin søndagskveld!
Så godt ut (:
Å, nam! Fastelavensboller er så godt! Denne oppskriften må prøves:)
Så flink du er å bake:)
De så knallgode ut
Åh nå ble jeg litt fysen her c:
Emilie Josefine: Så bra!
Takk 
Vilde: Tusen takk!
Haha, de ble sikker superfine unasett ^^ Snill du da som baker, hun blir sikkert glad for å slippe 
Lilli: Takk ^^
Tessa Terese Kvammen Bennett: Så bra
camilovesalmosteverything: Hihi, tusen takk, snille ^^
Egeo: Så hyggelig å høre!
Bare hyggelig:)