Fastelavnssøndag!

Her har det gått litt tregt i dag, det ble nemlig ganske seint i går. Først feiret vi bursdagen til faren til Matias med god lapskaus og vin, før vi dro videre til noen kamerater av han. Der spilte vi Gruble (sjokk) med familien deres og hadde det utrolig gøy! Vi tok også et par runder mørkegjemsel og spilte kortskalle. Haha, vi det høres sikkert barnslig ut, men det er så gøy! Og jeg som er tidenes pyse synes jo det er ekstremt skummelt å gå rundt å lete i det store huset!

Det har ikke blitt noen bollebaking for vår del i år, men hadde jeg bakt boller ville jeg nok brukt samme oppskrift som i fjor. De fleste av dere har vel allerede rukket å slenge bollene i ovnene, men hvis ikke kan dere gjerne prøve ut denne oppskriften her! Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange.

Ingredienser til 7 store boller:

  • 2 dl melk
  • 1/2 pakke gjær
  • 7 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 50g smeltet smør
  • 1 lite egg
  • 1 ts kardemomme

Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst. Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget. Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time.

Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter. Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til. Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter.

Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy.

Nå kaster jeg meg straks på bussen og durer hjemover til Oslo, og tenker bare å slappe av resten av kvelden. Middagsuken må planlegges og battereiene lades før nye uke i morgen.

17 kommentarer

Siste innlegg