Spilltips: Ryktet går

Ryktet går håper jeg dere har hørt om, og spilt før? Hvis ikke anbefaler jeg at dere drar frem dette på neste vennekveld! Det har gått en del latterkuler når vi har spilt dette spillet for å si det mildt! Spillet går jo ut på at man skal tegne ord man får utdelt, og det er ikke alltid like lett! Spesielt ikke når det går på tid. Det finnes også en “after dark-versjon” av dette spillet, med mye grovere ord. Det er nesten enda morsommere! Men så lenge du har blokkene kan du egentlig finne på ord selv, og gjøre det så morsomt du bare vil. Så hvis du allerede har denne versjonen er det ikke nødvendig å kjøpe den andre. Men det anbefales å sprite opp ordene litt 🙂 Her kommer en kjapp innføring i hvordan det spilles, for dere som ikke har prøvd det før. 

Alle deltakerne får utdelt hver sin tegneblokk og tusj, så må alle trekke et kort fra “hemmelige ord”-bunken.

På disse kortene står det forskjellige tilfeldige ord, så må man trille terning for å se hvilket ord man skal tegne. Vi har også noen ganger gjort sånn at man kan velge fritt blant ordene på kortet. 

Nå skal du tegne ordet du har fått udelt (på tid), og det er om å gjøre å tegne så forståelig som mulig. Blokken skal nemlig sendes videre til neste spiller som skal gjette hva du har tegnet. Denne personen blar om å skriver ned ordet på det han eller hun tror du har tegnet, før blokken sendes videre til neste spiller. Denne spiller skal tegne ordet forrige spiller skrev ned. Slik fortsetter det helt til blokka har kommet tilbake til den som startet å tegne. 

Du får poeng for hver person som klarer å gjette riktig ord, og det kuleste er selvfølgelig om “ryktet” går hele runden rundt. 

Dette hysterisk morsomme spillet kan spilles igjen og igjen uten at du går lei! Jeg har bare et lite tips til dere; kjøp deres egne tusjer! De som følger med er utrolig dårlige, og slutter å fungere etter bare et par gangers bruk. Så stikk på Clas Ohlson eller noe sånt og kjøp noen white board tusjer, så er dere sikre på at tusjene ikke plutselig streiker midt under et spill. Du få kort nok tid fra før på å tegne, om du ikke skal bruke tid på å få tusjen til å funke også.  

Har du er brettspill å anbefale?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#brettspill #spill #underholdning #gøy #venner #morsomt #spille

8 kommentarer
  1. Aldri sett eller prøvd det… ser artig ut :)) En av favorittene da gutta var små.. var Gjett hvem ? … det var et morsomt spill.. Ønsker deg ei fin helg <3

  2. Ryktet går har vi spilt mye og det er morsomt. Anbefaler ellers ThinkFun Knot So Fast. Det er et knute-spill (knoper som halstikk, pålestikk etc.) Man trekker et kort med en knute som man skal lage på tid mens et timeglass renner, eller mot hverandre hvor førstemann ferdig vinner. Flott å spille før båtsesongen starter 🙂 Ticket to Ride er også en favoritt hvor spillerne må samle togkort som gir rett til å bygge ulike jernbaneruter.

  3. annebe: Det er skikkelig morsomt, garantert latter i rommet 🙂 Ja, det husker jeg vi spilte mye før, veldig morsomt! 😀 Takk, håper din helg har vært super 🙂

  4. frodith: Er sikker på at du hadde ledd deg skakk av dette, det kan nemlig bli helt hysterisk til tider 😀 Ja, fantasi er også kjempegøy! Spilte det mye før 🙂

  5. Laila MA: Så kult, takk for tips! Ticket to Ride har jeg faktisk holdt på å kjøpe flere ganger! Men ThinkFun Knot So Fast har jeg aldri hørt om, det hørtes skikkelig nervepirrende ut! 😀 Sikkert artig 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg