Budsjett-tips: skjønnhet og pleie

Innlegg nummer tre i denne serien kommer her! Vil du sjekke ut innlegg om mat og drikke kan du gjøre det her, og innlegget om kultur og underholdning her. Alle vet vel at egenpleie, enten det er frisørtime eller spabehandlinger fort kan bli veldig dyrt. Likevel kan man med noen enkle grep unne seg litt luksus for en litt billigere penge.

Frisørlærling

Hvis du trenger en hårklipp eller har lyst på en ny hårfarge så koster det mye mindre å gå til lærlinger enn til vanlige frisører. I tillegg til at de er billigere trenger de ofte modeller til forskjellige ting. Kanskje lærlingen skal ta svennebrev, eller øve på klipping? Frisørlinjen på videregående pleier også å ta imot kunder når elevene har kommet et stykke ut i året og kan en del. Jeg har fått både klipp og farging gratis av en videregåendeelev, det ble veldig bra! Dersom de ikke har noe ledig akkurat når du spør kan du jo be de ringe deg neste gang de trenger en modell.

Hjemmelagde skjønnhetsprodukter 

Det er sikkert fler enn bare meg som har prøvd seg på en del forskjellige hjemmelagde skjønnhetsprodukter? Jeg synes i hvert fall det er utrolig morsomt å eksperimentere litt på kjøkkenet og finne frem til gode ansiktsmasker og lignende. Bruk nettet og finn ting som egner seg. I dette innlegget får dere en fin oppskrift på hjemmelaget ansiktsskrubb, som bare består av sukker, havregryn og olivenolje. Jeg har også hørt at nypete skal være veldig fint å fryse ned i isbitformer, når de har frosset kan de legges i en klut eller lignende og gni rundt i ansiktet. Det skal minske porene, regner også med at det er veldig friskt og godt! En annen ting jeg har lest, som jeg skal prøve en dag selv er bananmaske. Du moser rett og slett bare en banan og gnir det inn i håret, så sitter du en god stund med den. Ser for meg at man må skylle veldig godt ut igjen, men det skal visst fungere bra. Om disse løsningene er akkurat like gode som dyre produkter skal jeg ikke si, men at det har en viss effekt tror jeg på.

Spakveld 

Spakveld trenger ikke foregå på et spa, det går fint an å få litt spastemning hjemme også. Hvorfor ikke invitere noen venner over, så kan dere se en film eller noe mens ansiktsmasken virker? Man kan hjelpe hverandre med å lakke negler og kanskje lage noe godt å spise. Hårkur, fotbad og peeling kan dere også ta. Man kan så klart ta en helt rolig avslapningskveld alene også. Sette på litt rolig musikk og legge seg i badekaret om man har det. Noen duftlys løfter stemningen mange hakk!

Behandling av ufaglært

Det er ikke bare frisører som trenger modeller for å øve seg på. Ufaglærte hudpleiestudenter, negledesigstudenter osv. vil også trenge noen å teste seg litt på før de blir utlært. Noen ganger hvis de trenger modeller gjør de det kanskje gratis, mens andre ganger kan du bestille behandlinger fra studentmenyen. Tone Lise Akademinet har en studentsalong hvor studentene gjør behandlinger til en billig penge, link her. Selv om de som gjør det ikke er ferdig utlært vil det være lærere til stede som kan bistå dersom studentene lurer på ting, så det er ingen grunn til bekymring.

12 kommentarer

Siste innlegg