Her kommer oppskrift på to småretter som man for eksempel kan servere på en jentekveld. Først ut er klassikeren; grønnsaker og dipp. Skal ikke skryte på meg at dette er revolusjonerende, men ved å putte litt fetaost i dippen ble den utrolig god! Det du trenger er:
- 200g fetaost (jeg har brukt en med soltørkede tomater)
- 4 ss melk
- 1 ts sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts oregano
- litt fersk persille (kan bruke tørket også)
Alt du gjør er å mose fetaosten og blande det inn sammen med resten av ingrediensene. Jeg rev hvitløk for å få med hele. Så er det bare å servere med de grønnsakene du ønsker! Inspirasjon til oppskriften fant jeg på Arla.no, men jeg har gjort et par endringer, og det resulterte i en av de beste dippene jeg har smakt. Masse herlig smak! Den kan også brukes som dressing til salat eller på pizza.
Den andre retter er hakket mer avansert, og de har jeg valgt å kalle feta og spinat puffs. Disse ble en stor favoritt både hos meg og kjæresten min! Det du trenger er:
- 280g frossen spinat
- 2,5 dl smuldret fetaost
- 1/2 dl hakket løk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts oregano
- 2 ts finhakket hvitløk
- 2 egg
- Butterdeigsplater (jeg kjøpte ferdig på butikken)
- Salt og pepper etter smak
Tin spinaten og press ut så mye vann av den som du klarer. Hvis spinaten er for våt vil butterdeigen bli fuktig inni. Bland spinaten med den oppsmuldrede fetaosten, hakket løk, olje, oregano og hvitløk. Pisk det ene egget i en bolle for seg selv før du blander det med spinatblandingen. Tilsett salt og pepper etter eget ønske. Jeg kjøpte butterdeig på butikken, da jeg har lest en del om at det er ganske vanskelig å gjøre selv. Det er vel lov å jukse innimellom? Jeg delte mine plater først på langs slik at jeg fikk to lange strimler så delte jeg de i tre biter igjen. Da sitter du igjen med 6 kvadratiske biter per plate. Jeg kjevlet mine litt ut før jeg la en porsjon med spinatblanding i hver av de. Det siste egget pisker du nå og pensler over alle sammen.
Jeg fikk ca. 20 stykker av denne oppskriften. Stek de i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter. Mine sto i 22 da de var ganske små så du burde følge litt med på de mot slutten.
Jeg synes det var litt gøy å prøve seg på å bruke fetaost til noe annet enn bare salat. Begge oppskriftene ble veldig gode, og absolutt noe jeg kommer til å lage igjen. Den første retten blir sikkert brukt litt som kosemat enten på en lørdag eller til en jentekveld. Mens puffene nok vil passe godt som en forrett eller kanskje til lunsj på skolen.
ser godt ut, synd jeg ikke kan spise det! 🙂
Ser godt ut….:-)
Åh, nam!! Skulle ønske jeg ikke hadde hveteintoleranse, da hadde absolutt dette blitt testet ut!
nam 🙂 har ikkje smakt før!
det så faktisk godt ut! men har ikke smakt det før da 🙂
så utroli godt ut! Elsker fetaost!
Nam, det så veldig godt ut 🙂
Så sykt godt ut <3 =)
Nam!
NAM!!!
Julie Almestad Sævik: Kjempe synd :/
deveny: Så bra! Burde absolutt prøves ut 🙂
Kamilla Haaland: Åh, så kjedelig :/ Det er vel kanskje vanskelig å få til butterdeig uten mel, eller hva vet jeg.
fotografen16: Da anbefaler jeg å prøve 😀
Marie Oma: Det var veldig godt, er sevl litt skeptisk til spinat, men det var hetl uten grunn 🙂
hmm, aldri sett før, man kan jo være! 🙂
josefine Lossius (17 år og mam: Jaa, utrolig god smak på det 😀
Kristiane: Så gøy å høre 🙂
Marcela Constanza: Så kos å høre! Takk <3
Begge oppskriftene både så og hørtes kjempe gode ut! Skal teste de ut en dag! 😀
Eli: Så gøy å høre at du har lyst til å teste det ut! <3
Det så knall godt ut !! Hungry now 😀
åh nam d så veldig godt ut da! =)
Åå så herlig! Håper du har hatt en smashing dag! Nytt innlegg på bloggen min:-D God kveld videre!
åh det så godt ut!
Ååååh, det så fantastisk godt ut! Ser ut til at du har kost deg masse med å lage de, og du har nok sikkert kost deg masse med å spise dem etterpå også! 🙂 Håper du har hatt en finfin tirsdag du også, for det har jeg hatt! (:
Oppskriften tror jeg at jeg også har lyst til å prøve meg på, må bare se når jeg får tid! c:
Peace and Love ❤
Det der ser godt ut:) Så flink du er:)
Det så spennende ut 🙂
Så spennende har aldri hørt om de feta og spinat puffsene, men de så virkelig gode, kanskje jeg prøver dem en gang. :9
Kaisa Elise: Så gøy! Haha 😀
tiggerlilly: Hihi, det er bra ^^
Thea Espedal: Takk, håper din dag har vært super også! 😀
juliaamyklebust: Hihi, takk 🙂
hippiesummer: Taakk, så koselig å høre 😀 Jaa, nå er alle borte (A) Men kjæresten hjalp veldig til med det da. Kjempegøy hvis du vil prøve å lage de en gang! 😀
Ha en kjempefin lillelørdag <3
camilovesalmosteverything: Så gøy å høre, takk 😀
Iselin Renée: Så bra! 🙂 Det var godt
ripegutu: Fant en oppskrift på en amerikansk side, har ikke funnet om de har et annet norsk navn. Gjorde bare de endringene jeg ville også ble det jo veldig godt ^^
Det er jo sant:)
Vær så god.
camilovesalmosteverything: 😀
Hei Sara!
Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no
Elin: Oi, så hyggelig! Har jo vært mye inne der selv så det vil jeg gjerne være med på 😀
Ha en strålende dag du også 🙂
Sara