Før du tenker æsj og klikker deg ut herfra vil jeg bare si, dette er SÅ mye bedre enn det høres ut! Etter at jeg kuttet stort sett alt kjøtt fra kostholdet mitt har jeg slitt litt med hva jeg kan ha på brødskiven. Det gjorde jeg egentlig ofte da jeg spiste kjøtt også, men etter at ting som skinke, leverpostei, makrell i tomat ikke lenger var et alternativ ble listen med pålegg enda kortere. Jeg har derfor sett meg om etter andre alternativer den siste tiden, og ser at så mange digger bønnepostei. Det fine med dette pålegget er at når man først har denne basen kan man variere smakene i det uendelige! En boks bønner er stor sett det du trenger så tilsetter du bare det du måtte ha lyst på. Håper det smaker!
Ingredienser: 1 boks bønner // 2 fedd hvitløk // 1/2 løk // Litt sitronsaft // Krydder etter ønske (jeg brukte litt allehånde, spisskumin og chili) // 1/2 ts liquid smoke (valgfritt)
Stek løk og hvitløk til det blir mykt, og ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør det hele sammen helt til det blir en glatt postei.
Nå kan du ha over posteien på glass, og bare bruke den som den er, eller ovnsbake den.
Jeg fylte opp noen silikonformer med posteien, og sprayet over litt olivenolje. Så stekte jeg de i ca. 10 minutter på 175 grader. De er ferdige når posteien har fått en fin skorpe.
Server gjerne med agurk, paprika eller sylteagurk.
Dette gikk veldig kjapt å lage, også er det en skikkelig billig påleggsvariant, kan det bli bedre? Jeg kjøpte noen bokser med bønner på Kiwi her for litt siden til latterlige 2.90,- per stykk, gjett om det skal bli mye god bønnepostei av de fremover? Jeg gleder meg til å eksperimentere med forskjellige smaker, og dere skal ikke se bort ifra at det kommer en oppdatert versjon hvis jeg finner en magisk kombo! Posteien holder seg forresten ca. 4-5 dager i kjøleskap.
Har du smakt bønnepostei før?
– Sara
#pålegg #vegetar #vegansk #oppskrift #matglede #inspo #tips #hjemmelaget #inspirasjon
Så smart, så utrolig godt ut 🙂
Ikke smakt det før.. men syns det så veeeeldig godt ut jeg :))
Ser jo kjempe godt ut! 😀
Spiser du ikke fisk heller??? Makrell i tomat? Så du kan ikke ha tunefisk heller da…Er du veganer? Ikke egg osv.. Jeg tror det ikke hadde blitt særlig mat på meg om jeg skulle slutte med sånt…:-D
Aldri smakt det før. Likte vanlig leverpostei veldig godt før, men vet ikke hvorfor jeg sluttet å like det 🙂
Det må jeg prøve 🙂
Nei,det har jeg ikke.. Men det ser godt ut.:D
Nei, det har jeg ikke, men ser for meg at det er veldig godt. Bruker bønner ganske mye i matlaging, så blir alltid glad for nye måter å anvende dem på 🙂
lisarorvik: Ja, veldig lettvindt og utrolig godt 🙂
annebe: Herlig! Ordet høres kanskje ikke så appetittelig ut, men dette fungerte veldig godt på skiva 😀
Victoria Larsen: Så godt å høre! Superenkelt å lage 😀
frodith: Vegetarianere spiser ikke kjøtt av noe slag 🙂 Nå er jeg ikke 100%, men så godt som, har ikke spist kjøtt siden jula. Da spiste jeg en skive skinkesteik, før det kan jeg ikke huske sist gang.
Veganere derimot spiser ingenting som kommer fra dyr, ikke egg, melk eller honning. Det finnes også en variant som ikke spiser kjøtt, men fisk, dette heter pescetarianer. Så det er noen begreper å holde styr på! Hehe 🙂
For oss har det fungert veldig bra, synes aldri jeg mangler noe. Skulle jeg derimot gått bort fra egg, melk og alt det der ville vi nok slitt litt mer 😀
SaraAlexandra: Hm, noen ganger slutter man bare å like ting. Veldig rart 🙂
Iselin Renée: Ja, anbefaler deg å prøve, veldig godt ^^
CamiMH: Anbefaler å prøve, veldig godt 🙂
Little Miss Sunshine: Ja, da tror jeg absolutt du vil like dette pålegget 🙂 Synes bønner er så undervurdert, det er jo supergodt!