Oppskrift: ovnsbakt bønnepostei

Før du tenker æsj og klikker deg ut herfra vil jeg bare si, dette er SÅ mye bedre enn det høres ut! Etter at jeg kuttet stort sett alt kjøtt fra kostholdet mitt har jeg slitt litt med hva jeg kan ha på brødskiven. Det gjorde jeg egentlig ofte da jeg spiste kjøtt også, men etter at ting som skinke, leverpostei, makrell i tomat ikke lenger var et alternativ ble listen med pålegg enda kortere. Jeg har derfor sett meg om etter andre alternativer den siste tiden, og ser at så mange digger bønnepostei. Det fine med dette pålegget er at når man først har denne basen kan man variere smakene i det uendelige! En boks bønner er stor sett det du trenger så tilsetter du bare det du måtte ha lyst på. Håper det smaker!

Ingredienser: 1 boks bønner // 2 fedd hvitløk // 1/2 løk // Litt sitronsaft // Krydder etter ønske (jeg brukte litt allehånde, spisskumin og chili) // 1/2 ts liquid smoke (valgfritt)

Stek løk og hvitløk til det blir mykt, og ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør det hele sammen helt til det blir en glatt postei. 

Nå kan du ha over posteien på glass, og bare bruke den som den er, eller ovnsbake den. 

Jeg fylte opp noen silikonformer med posteien, og sprayet over litt olivenolje. Så stekte jeg de i ca. 10 minutter på 175 grader. De er ferdige når posteien har fått en fin skorpe. 

Server gjerne med agurk, paprika eller sylteagurk. 

Dette gikk veldig kjapt å lage, også er det en skikkelig billig påleggsvariant, kan det bli bedre? Jeg kjøpte noen bokser med bønner på Kiwi her for litt siden til latterlige 2.90,- per stykk, gjett om det skal bli mye god bønnepostei av de fremover? Jeg gleder meg til å eksperimentere med forskjellige smaker, og dere skal ikke se bort ifra at det kommer en oppdatert versjon hvis jeg finner en magisk kombo! Posteien holder seg forresten ca. 4-5 dager i kjøleskap. 

Har du smakt bønnepostei før?

– Sara


#pålegg #vegetar #vegansk #oppskrift #matglede #inspo #tips #hjemmelaget #inspirasjon

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

16 thoughts on “Oppskrift: ovnsbakt bønnepostei

  1. Spiser du ikke fisk heller??? Makrell i tomat? Så du kan ikke ha tunefisk heller da…Er du veganer? Ikke egg osv.. Jeg tror det ikke hadde blitt særlig mat på meg om jeg skulle slutte med sånt…:-D

  2. frodith: Vegetarianere spiser ikke kjøtt av noe slag 🙂 Nå er jeg ikke 100%, men så godt som, har ikke spist kjøtt siden jula. Da spiste jeg en skive skinkesteik, før det kan jeg ikke huske sist gang.
    Veganere derimot spiser ingenting som kommer fra dyr, ikke egg, melk eller honning. Det finnes også en variant som ikke spiser kjøtt, men fisk, dette heter pescetarianer. Så det er noen begreper å holde styr på! Hehe 🙂

    For oss har det fungert veldig bra, synes aldri jeg mangler noe. Skulle jeg derimot gått bort fra egg, melk og alt det der ville vi nok slitt litt mer 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top