Filmtips: 12 chick flicks til jentekvelden

Fredag og helg står for tur igjen, og nå er endelig ukens underholdningstips tilbake. Det ble jo et par uker uten, og det har jeg litt dårlig samvittighet for, selv om det var gode grunner for det. Derfor tenkte jeg i dag å komme med hele 12 forslag til filmer som kan snurres på jentekvelden i dag. Jeg har samlet en god blanding av klassikere og litt nyere filmer som kan lokke frem både latter og tårer. Håper dere koser dere med film ♥ 

Paper Towns: Denne filmen er basert på boken med samme navn, og handler om Quentin (Nat Wolff) som alltid har vært avstandsforelsket i den litt sære naboen Margo (Cara Delevingne). En kveld kommer hun krabbende inn vinduet på Quentins soverom, hun trenger hans hjelp til å ta hevn på kjæresten hennes som har vært utro. Quentin hjelper henne, men når han våkner neste morgen er hun forsvunnet. Etter hvert begynner det å dukke opp små spor som hun har lagt igjen om hvor hun er og Quentin tar opp jakten. Dette er en ganske annerledes film som ikke er like forutsigbar som mange andre typiske chick flicks, vel verdt å se!

The Other Woman: Når Carly (Cameron Diaz) tropper uanmeldt opp på døren til mannen hun dater møter hun kona hans, Kate (Leslie Mann). De to danner et noe spesielt vennskap og herfra baller det på seg. Sammen finner de ut at de ikke er de eneste damene i livet hans, og med det bestemmer de seg for å legge en plan for å ta skikkelig hevn på han. Med på laget får de en tredje elskerinne, unge, sexye Amber (Kate Upton). 

Wild Child: Dette er chick flicken med stor C! Vi møter den bortskjemte tenåringsjenten Poppy (Emma Roberts) fra LA, som lever luksuslivet og får alt hun peker på av faren. En dag får faren nok, og sender henne på boardingskole til England. Her kan hun ikke fortsette i samme spor som hjemme og hun sliter med tilpasse seg de strenge reglene. Likevel skjer det ting som gjør at oppholdet blir litt mer meningsfylt enn hun kunne forutsett.

Raise Your Voice: Dette er filmen du velger hvis du vil ha en trist, men fin jentefilm hvor musikk står i sentrum. Musikk har alltid vært en lidenskap for Terri (Hilary Duff), men når broren dør sliten hun med å finne motivasjonen til å forsette. De hadde sammen sendt inn en søknad til en musikkskole, men når hun får vite at hun kom inn er lysten til å dra borte. Hun bestemmer seg tilslutt for å dra, fordi det var det broren hadde villet.

Monte Carlo: Når Grace (Selena Gomez) og hennes to venninner er graduater drar de på en lenge planlagt tur til Paris sammen. Dessverre var ikke Paris det de hadde håpet på, og turen ser ut til å bli totalt mislykket. Helt til de støter på Graces look-a-like, den kongelige, britiske arvingen, Cordelia, som er rake motsetningen til snille og sympatiske Grace. En misforståelse oppstår og alle tror Grace er Cordelia, jentene spiller med og ender derfor opp med å dra på et veldedighetsevent i Monte Carlo. Luksusliv og kjærlighet er stikkordene, men hva skjer når boblen sprekker?

He’s the Girl: Denne filmen er hysterisk morsom, og den har blitt snurret på mer enn én jentekveld! Woody (Kevin Zegers) og Nell (Samaire Armstrong) er naboer, og rake motsetninger av hverandre. Mens hun er en smart, “flink pike” er han skolen fotballstjerne. På en utflukt til et museum havner de to i en krangel, og det blir kastet en forbannelse over dem. Når de  våkner neste morgen har de byttet kropp og de blir tvunget til å leve hverandres liv. Det byr naturlig nok på en rekke utfordringer og mange morsomme øyeblikk! Klarer de å løse opp forbannelsen?

Spring Breakers: Denne filmen er av den litt sære typen, men er absolutt en film verdt å se. Den har aldersgrense 15 år, og passer nok best for et litt eldre publikum. Vi følger fire jenter fra collage som er lei av sine kjedelige liv, de ønsker å dra på tidenes spring break-tur, men de har ikke økonomien til det. De ser seg derfor nødt til å begå et ran for å få råd. I Florida festes det som aldri før og etter en natt blir jentene arrestert. Da dukker “gangster”, Alien opp og tar jentene under sine vinger. Herifra blir alt bare sært.

Notting Hill: En skikkelig klassikker, men likevel verdig en plass på listen! Jeg regner egentlig med at jeg ikke trenger å fortelle noe særlig om handlingen her, men hvis noen av dere mot formodning ikke har sett filmen før skal dere få en kjapp oppsummering. Anna Scott (Julia Roberts) er en verdenskjent filmstjerne som konstant forfølges av paparazzier. William Thacker (Hugh Grant) lever et ganske annerledes liv som eier av en liten reisebokhandel i Notting Hill, en helt ukjent mann som lever et fredelig og rolig liv. De to møtes selvfølgelig, en romanse oppstår, you know the rest. 

A Cinderella Story: Dette er filmen jeg omtrent kan utenatt fra start til slutt, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den. Her får du den klassiske askepott-historien i en litt mer modernisert drakt. Vi møter Sam (Hilary Duff) som bor med sin “onde” stemor og stesøstre etter at faren hennes dør. Hennes store drøm er å komme inn på skolen Princeton, langt vekk fra klørne på stemoren. På skolen er hun ikke akkurat i den populære gjengen, men uten å vite om det chatter hun med skolens mest populære gutt på nett. De møtes på skoleballet, hun iført en maske. Før han rekker å se hvem hun er må hun dra. Herfra byr det på herlig high shcool-drama, svik og kjærlighet. Alt en ekte chick flick skal inneholde.   

She’s the Man: Jeg liker tydeligvis filmer hvor folk bytter kropp, for her en enda en. I She’s the Man møter vi Viola (Amanda Bynes), en skikkelig guttejente som heller vil spille fotball med guttene enn å lære seg kvinnelig etikette. Når tvillingbroren hennes stikker avgårde til London for å spillet med bandet sitt og ikke rekker tilbake til skolestart må Viola covre for han. Hun kler seg derfor ut som Sebastian og lever som han. Det å være gutt var dog ikke like enkelt som hun trodde, spesielt ikke når får følelser for romkameraten sin. 

Just My Luck: Ashley (Lindsay Lohan) har mer flaks enn de fleste, og ting går alltid hennes vei. Helt til hun en kveld møter ulykkesfuglen Jake (Chris Pine). De to kysser, lykken snur og plutselig er det hun alt går galt for, livet smiler derimot for Jake. 

The Devil Wears Prada: Andy (Anne Hathaway)  er akkurat ferdig på collage og hennes drøm er å bli magasinjournalist. Mot alle odds klarer hun å lande jobben som Miranda Priestlys (Meryl Steep) assistent. Miranda er moteverdens mektigste kvinne, og jobben som hennes assistent er noe tusenvis av jenter ønsker seg. Andy skriker ikke akkurat fashionable og New Yorks moteunivers er ganske fjernt fra hennes liv, likevel nekter hun å mislykke. Hun merker dog fort at veien til toppen byr på problemer også på hjemmebane.

Håper dere fikk litt inspirasjon til filmer som kan snurres på jentekveldene fremover? Hvis ikke har jeg mange fler på lur, så det er ikke umulig at det kommer flere slike innlegg i fremtiden. Ha en fin fredag videre ♥

Har du en film som bør legges til listen?

– Sara


#underholdning #film #chickflick #underholdning #tips

4 kommentarer
  1. Mange fine filmer, men springbreakers måtte bare skrus av. Vi leide den på altibox, men til tross for det var vi ikke villige til å se mer enn halve, haha 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg