17 ting å gjøre i sommer på budsjett

Jeg håper dere er godt i gang med å nyte sommeren, enten dere er på ferie eller dere er her hjemme i Norge. En ferietur er selvfølgelig alltid veldig gøy, men det er ikke alltid budsjettet strekker til for akkurat det. Jeg tenkte derfor å komme med noen tips til hva du kan gjøre her hjemme i Norge i sommer som ikke koster all verden å gjennomføre. Håper dere finner innlegget inspirerende! 

Dra i parken: Jeg vet denne er veldig selvfølgelig, men jeg føler likevel dette punktet er veldig undervurdert. For en ukes tid siden dro en gjeng fra jobb ut i parken og vi kunne ikke kost oss mer. Vi hadde med litt vin og snacks og ble sittende ute i timesvis. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å drikke alkohol, egentlig er det ikke lov å drikke offentlig i Norge, men i stor parker i Oslo pleier politiet aldri å bry seg. Uansett, ta med noe å drikke på og kanskje litt å bite i, noen tepper og få med deg en gjeng hyggelige folk. Mer trenger du ikke! Jo forresten, solkrem! 

Gå en tur du ikke har gått før: Her hvor jeg bor har vi uendelig mange fine steder man kan gå tur, og veldig mange av de har jeg ikke en gang gått før. Utforsk litt hva slags turmuligheter det er rundt der du bor og snør på deg skoene. Ta gjerne med kamera, du vet aldri hva du møter på i naturen! Kanskje du til og med har en fin topp du kan gå til med god utsikt? Husk niste og vann!

Dra på et museum: I Norge må vi bare forvente at det ikke vil være fint vær hele tiden, så hvorfor ikke benytte en regnværsdag til å gå på museum? Inngangsbillettene pleier ofte være rimelige, og noen steder får fri inngang enkelte dager.

Ta en tur på festival: Mange festivaler er dessverre ganske dyre, men det finnes noen rimelige og noen som faktisk er helt gratis å dra på. Granittrock i Oslo er for eksempel helt gratis.

Arranger spillkveld: Samle sammen noen brettspill og en gjeng venner og kos dere med gode gammeldagse brettspill. Dette kan gjerne gjøres utendørs, hvis været tillater det, eller inne i sofakroken. Ha gjerne frem noe snacks, frisk frukt eller ligende for kosens skyld. 

Ta en tur på fjorden: Har du, eller noen du kjenner båt? Da er dette helt perfekt og veldig avslappende å gjøre på en solfylt dag. Stikk ut med båten til en liten privat strand og bare nyt norsk sommer på sitt beste. 

Lag din egen kino: Hvis det regner, eller hvis du rett og slett ikke har lyst til å ut i sola en dag kan du arrangere kinokveld hjemme. Det er skikkelig koselig, og du kan ta dopause akkurat når du vil! Popp litt popcon, finn frem Colaen og benk dere ned med foran skjermen. 

Telt ute i det fri: Man trenger ikke sove på dyre hotell for å kalle det en ferie, pakk med deg teltet, soveposen og alt du trenger for matlaging og dra ut i det fri. Det er en deilig følelse å kunne våkne opp ute i frisk luft.

Lag noe på kjøkkenet: Ta frem bakebollen, blenderen eller hva det måtte vær. Det er alltid koselig å lage noe på kjøkkenet, spesielt sammen med en venn eller et familiemedlem. Kanskje dere har hatt lyst på skoleboller en stund, eller hjemmelaget is? Her er det mange muligheter! Denne bringebærisen lager du på 1-2-3!

Arranger byttekveld: Dette er en helt genial måte å få byttet ut noen av klærne du ikke bruker på. Inviter noen venninner og be alle ta med noen klær og kanskje sko eller tilbehør de ikke bruker. Så kan dere henge opp og sette frem klær og tilbehør og bytte til dere ting. Dette kan selvfølgelig gjøres med andre ting også, kanskje interiør? 

Old School party i hagen: Inviter venner over og ha en skikkelig god gammeldags vannkrig. Fyll opp vannpistoler, vannballonger eller hva du har liggende og kos dere i solsteiken. Dette passer naturlig nok best på skikkelig varme dager.

Ta en fisketur: Dette er et skikkelig koselig tidsfordriv som faktisk kan gi deg mat på bordet! Pass bare på at det er lov til å fiske der du drar, noen steder må man nemlig ha fiskekort. 

Dra på Bondens Marked: Kanskje du har et hyggelig marked i nærheten av der du bor, på bondensmarked.no får du en god oversikt over hele landet. Her får du muligheten til å handle fra lokale bønner. Hvis det ikke er markeder å oppdrive kan det være at det finnes en åpen går det går an å besøke. Hvor deilig er det ikke å kunne kjøpe inn fersk frukt og grønt rett fra bonden? Noen tilbyr sikkert også selvplukk av jordbær, nam! 

Stikk i bowlinghallen: Bowling er skikkelig sosialt og gøy, så samle en gjeng venner og stikk i hallen. Det koster ikke all verden for et par sett og låne av sko, styrer du unna den overprisede maten kan det bli en riktig så billig affære.

Reis i svømmehallen: Hvis været svikter helt, men lysten på å bade fortsatt er der kan du jo stikke til nærmeste svømmeanlegg. Plask rundt i vannet og kos deg selv om regnet pisker mot ruten.  

Dyrk en hobby: Kanskje du har en hobby du aldri føler du får tid? Da er dette tidspunktet! Hent frem strikketøyet som aldri blir ferdig, blås støv av den gamle tegneboka eller kanskje du kan lære deg noen nye fototriks?

Arranger middag med venner eller familie: Grilling er jo veldig deilig om sommeren, ellers er rekeaften også veldig typisk. Begge deler er superkoselig og trenger ikke koste mye. Hvis alle er med å bidra med mat blir det ikke mange kronene på hver.

Det var tipsene jeg klarte å hoste opp denne gangen. Og selvfølgelig finnes det uendelige ting man kan gjøre, hjemmeferie trenger overhode ikke være kjedelig! Jeg tror det viktigste er å være sammen med hyggelige folk, så kan dere nesten finne på hva det måtte være. Håper dere får en fin sommer 🙂

Har du noen gode tips til ting å gjøre i sommer?

– Sara


#sommer #tips #hverdag #ferie #sol #norge #budsjett #billig

8 kommentarer

Siste innlegg