10 morsomme aktiviteter for under 100kr

De av dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg liker å lage innlegg budsjettvennlige tips, så denne gangen tenkte jeg å tipse om 10 aktiviteter du kan gjøre med venner, kjæreste eller familie til under 100-lappen. Håper dere liker tipsene og hvis jeg har glemt noe så er det bare å legge det til i kommentarfeltet!

Bowling

Bowling er noe jeg sjelden har dratt på, men de gangene jeg har spilt har det vært utrolig gøy! Prisene varierer litt fra bowlingsenter til bowlingsenter, men hos Oslo Bowling koster en serie 35kr, utover kvelden blir det dog litt dyrere. De har også et fint studenttilbud som gir 2 serier for prisen av 1, så da får du mye bowling for pengene. Hvis du ikke har bowlingsko (hvem har vel det?) må de leies for 25kr. Da Anna, Vilde og jeg var sammen sist var vi blant annet på bowling og det var skikkelig vellykket!


Filmkveld

Kino er ganske dyrt å dra på så hvorfor ikke arrangere en filmkveld hjemme isteden? Popp litt popcorn, slukk lyset og snurr film! Det finnes et hav av filmer på Netflix, Viaplay, Apple TV osv. Eller kanskje dere kan stikke ut å leie en film på en god gammeldags videosjappe hvis dere fortsatt har det der du bor?

Brettspillkveld 

En tradisjonell brettspillkveld er en perfekt aktivitet å gjøre nå på høsten hvor været ikke alltid er så bra. Det er sosialt, gøy og veldig koselig! Spill kort, Ludo, Monopol, eller hva du enn liker. Hvis du ikke har noen brettspill anbefaler jeg deg å ta turen til et loppemarked, der har de alltid haugevis med brettspill til en billig penge. I vår kjøpte jeg et helt nytt spill med plastikk rundt kortene for 20kr! Husk bare å sjekke at alle brikker og kort følger med!


Spleisemiddag

Å spise middag ute kan fort bli en dyr affære, men det betyr jo ikke at man ikke skal spise god mat sammen. Arranger middagsselskap hvor alle gjestene tar med seg noe. Det går an å ha tapas hvor alle lager en liten rett, eller så kan alle ta med seg noen ingredienser slik at dere kan lage maten sammen først. Det går selvfølgelig også an å gi noen ansvaret for å lage en forrett, noen en hovedrett og noen en dessert. Så får man en fin treretters middag på rimelig vis.

Tur i parken 

Om høsten er det så mange fine farger å se ute så isteden for å sette seg inne på en kafé kan du trakte deg litt kaffe eller lage varm kakao og ta turen ut. Kanskje du kan bake et par boller eller kanelsnurrer så blir det som å gå på kafé?

Tur på Museum 

Det finnes så mange forskjellige museer rundt om kring som er verdt et besøk og det fine er at det som regel er veldig billig å dra på. Noen museer er faktisk helt gratis, og noen har studentrabatt! I vinter var jeg med Anna og kjæresten hennes på Holocaust-museet på Bygdøy, og det var veldig spennende. Sjekk gjerne ut denne oversikten over museer i Norge.

Drinkkveld

En annen ting Anna, Vilde og jeg gjorde tidligere i høst var å lage drinker sammen. Å gå ut på byen er helt vanvittig dyrt og det er jo egentlig mye hyggeligere å lage drinkene selv og kose seg hjemme. Da er det ikke så høy musikk at du må skrike for å kommunisere heller! Hvis alle deler på ingrediensene vil kvelden komme til å koste en brøkdel av hva en bytur gjør. Oppskrift på en kjempegod Strawberry Daiquiri finner du det her.

Byttekveld

Å fornye garderoben er gjerne dyrt, med mindre man shopper på loppis, men det som er enda billigere er byttekvelder. Inviter venninne dine og bytt klærne dere ikke bruker lenger. Dere kan avtale på forhånd om dere vil ha med både klær, smykker og sko eller om dere bare vil holde dere til klær. Er dere veldig mange kan det kanskje vært lurt å dele inn tingene i stasjoner. Blir det noe til overs kan dette gis bort til Fretex eller UFF. Da få dere en sosial kveld samtidig som dere får muligheten til å friske opp garderoben litt.

Kundekvelder 

Det blir mer og mer vanlig at butikker arrangerer kundekvelder med gode tilbud, litt godt i glasset og noe å bite i. Det er ingen kjøpetvang og det kan faktisk være litt gøy å dra på selv om man ikke shopper. Ofte er disse kundekveldene i forbindelse med nye kolleksjoner, nyåpninger osv. og det er alltid gøy å få med seg. Av og til er det lanseringer av designsamarbeid og da kommer det kanskje noen kjente fjes, i fjor sommer var jeg på lanseringen av kolleksjonen til Mary-Kate og Ashley Olsen og det var veldig stas å få med seg!

DIY-verksted

Å lage ting er gøy og enda morsommere er det sammen med andre. Sy om gamle plagg, lag noen kule smykker eller fresh opp en gammel blomsterpotte. Her er det bare kreativiteten som setter grenser! Hvis alle tar med seg noen hobbysaker hver blir det garantert mulighet for mange fine DIY-prosjekter.

Det var de tingene jeg kom på i denne omgangen, så da håper jeg noen av tipsene kommer godt med. Det er veldig mye gøy man kan gjøre for lite penger så det er ingen grunn til å sitte inne å kjede seg selv om man er student eller har lite å rutte med.

26 kommentarer

Siste innlegg