I går fikk jeg endelig fått rotet meg til å lage knekkebrød, det har jeg hatt lyst til å så lenge, men har aldri tatt meg tid. Oppskriften fant jeg på bloggen Fitliving, men jeg hadde ikke sammalt hvete så jeg byttet ut med sammalt spelt. Dette er en utrolig enkel oppskrift, og det eneste som tar tid er når røren hviler og når knekkebrødene steker. Jeg skulle jo egentlig lagt ut denne oppskriften i går, men på grunn av dårlig lys ble jeg ikke ferdig med bildene. Jeg ser jo nå at Fotballfrue la ut oppskrift på knekkebrød i går, hvor typisk er ikke det? Haha, av og til legger man ting ut samtidig som andre bloggere, men det får bare være. Håper dere liker denne oppskriften i hvert fall!
Ingredienser til 2 brett med knekkebrød:
- 2 dl sammalt spelt
- 2 dl havregryn
- 2 dl havrekli
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl kruskakli
- 2 ts salt
- 7 dl vann
Bland alle ingrediensene i en stor bolle og la røren stå å hvile i én time.
Fordel røren jevnt utover to bakebrett kledd med matpapir.
Sett brettene inn i ovnen på 185 grader i ca. 40 minutter. Underveis lukker du opp stekeovnsdøren for å slippe ut damp. Etter ca. 20 minutter tar du ut brettene og ruter opp knekkebrødene i ønsket størrelse.
Så er det bare å la de avkjøle seg på rist og nyte knasende gode knekkebrød.
Da håper jeg det smaker! Husk å oppbevar hjemmelagde knekkebrød i en metallboks eller en glassbeholder. Hvis du har de i en plastikkboks (med lokk) vil de bli myke.
det så helt sinnsykt godt ut!
Så utrolig godt ut! 🙂
Jeg har ønsket meg hjemmelaget knekkebrød av en venninne til jul 😀 For det er supergodt 🙂 Ha en fin lørdag Sara 🙂 Klemmer <3
har aldri spist det, men de der så veldig like ut som de jeg spiser fra Petter Northug sine fra Coop, hihih 🙂
nam, elsker hjemmelagde knekkebrød!
Så veldig godt ut 🙂
nam, dette må prøves!
NAM! hjemmelagde knekkebrød er noe av det beste som fins! =D
Lager selv hver uke omtrent og putter i både frø av forskjellige slag, mandel og kokosmel, hakkede nøtter og nå sist tok jeg i en ss med peanøttmel også- de ble knaakanes gode! =D
Kjempefine bilder forresten! 🙂
God søndag!
Takk for oppskrift! 🙂
Den skal lagres, til en dag jeg kanskje tør å prøve 😀
Emelie: Såå koselig å høre! 😀
lise lindblom: Hihi, takk! 😀
frodith: Så lurt! Det er jo så godt ^^ Takk, ha en fin søndag <3 Klem
annasylvelin: Så morsomt! Har ikke smakt de før faktisk 🙂
Silje T Moan: Jaa, det er så godt ^^
Ingrid: Så bra, tusen takk 😀
kajasagenes: Ja gjør det, de ble veldig gode ^^
Charlie: Ja ikke sant, supergodt å starte dagen med 😀
Så lurt! Det tar jo ikke så mye tid heller, det gjør seg jo for det meste selv. Burde bli flinkere på det selv ^^ Oi, så gøy at du varierer så mye! Her var det mange tips, må prøve med litt nøtter neste gang, takk for herlige tips 🙂
Tusen takk og ha en strålende fin søndag du også 🙂
Kristin: Bare hyggelig, håper det faller i smak ^^