Nå er snart høsten over, i dag kom faktisk de første snøfnuggene i Oslo! Men jeg vil ikke gi helt slipp på høstens deilige råvarer ennå. Vi hadde igjen noen epler etter saftlagingen så jeg bestemte meg for å lage eplemuffins i dag. Oppskriften ble supergod så den må jeg selvfølgelig dele med dere! Det går fint an å bruke denne oppskriften til eplekake også, men da må du doble oppskriften og kanskje beregne litt lengre steketid.
Ingredienser til 6 muffins:
- 1 egg
- 70g sukker
- 0,5 dl melk
- 15g smeltet smør
- 80g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 stort syrlig eple
- Kanel
- Muffinsformer
Start med å piske sukker og egg til eggedosis.
Når du har gjort det blander du melk med smeltet smør før du tar det over i eggedosisen. Tilsett melet og bakepulveret og bland til du får en fin røre. Vi hadde bare fullkornshvetemel så vår røre ble litt mørke i fargen, smaken er likevel helt lik så jeg kan anbefale å bytte til fullkornsmel der det er mulig.
Fordel røren i formene, de vil heve ganske godt så de trenger ikke være mer enn 1/3 fulle.
Dryss ett lett lag med kanel over røren før du dytter ned noen eplebiter. Ha over enda litt mer kanel før du setter inn, kanel er godt!
Stek de i ca. 25 minutter på 200 grader.
Dette ble så godt! Eplekake er en av de beste kakene jeg vet om, men jeg lager det aldri. Kanskje like greit, ellers hadde jeg spist den opp! Hehe. Denne røren her er litt mer passe for du får ikke mer enn 6 muffins.
Dette så kjempe godt ut : )
Namm 😀
De så kjempegode ut! Og så kjekt at oppskriften er liten, så slipper man å ha masse ekstra muffins liggende rundt 🙂
åh, namnam 😀 god helg! =)
Hadde veldig lite epler i hagen i år, så det er dessverre ingen igjen:)Disse muffinsene så det fristende ut å prøve, og det går jo greit med kjøpte epler også :):)
Ser super gode ut. :)Jeg skal skrive ned oppskriften I morgen.
Woow, naam, dette så skikkelig godt ut! Høsten går jo mot slutten nå, så hadde vært fint å avslutte den med noen eplemuffins <3 Dette så utroolig godt ut, ville vært herlig å prøve ut disse ^^
Trude Myhre: Så godt å høre 😀
Nikita: 😀
TheVanillaMonologues.: Så godt å høre! Ja, tenkte det kunne være litt kjekt, den kan jo selvfølgelig dobles slik at den passer en stor kake, men det er ikke alltid man trenger så mye ^^
tiggerlilly: Hihi ^^
annebe: Så synd, det er jo så godt med norske epler ^^ Ja absolutt, eplekake er alltid godt uansett 🙂
Camilla Heindorf: Så bra 😀 😀
Vilde: Så bra! 😀 Det synes jeg også, eplemuffins/eplekake er perfekt høstkos, så da måtte jeg jo rekke å bake noen før høsten var helt over 😀
Gjør det! Og let me know hva du synes <3