Honning og havre-brød

Ingen butikkbrød i verden slår nystekte, hjemmebakte brød! Og den lukta som sprer seg i rommet mens stekingen pågår er jo verdt jobben i seg selv. Selv om det er mange fordeler ved å bake selv er jeg altfor dårlig til å faktisk gjøre det, men før påske fikk jeg svingt meg rundt og bakt et par brød, det ga absolutt mersmak! Oppskriften er lånt fra The DIY Mommy, den er enkel, med relativt få ingredienser og ikke minst; veeldig god!

Ingredienser til 2 brød:

  • 1/2 pakke fersk gjær (blå type)
  • 9,5 dl lunkent vann
  • 1,5 dl honning
  • 1 ss salt
  • 1000-1200g mel (jeg brukte ca. 700g sammalt hvete og resten vanlig hvetemel)
  • 2 dl havregryn

Ha gjær og lunket vann i en kjøkkenmaskin og rør til det har blandet seg helt. Ha så i litt og litt av honningen mens maskinen går på lav hastighet. Når all honningen er tatt i lar du blandingen stå i ca. 5 minutter å hvile. Så skal salt, havregryn og mel i bollen. Begynn med halvparten av melet og ha i litt og litt om gangen, på den måten slipper du å ha i for mye og ende opp med kompakte brød. Bytt forresten til eltekork hvis du har det på maskinen din (eller gjør det for hånd). La deigen elte i 5- 10 minutter før du setter bollen et lunt sted med håndkle over. Deigen skal heve til ca. dobbel størrelse.

Del deigen i to og form den til to brødlignende former. Ha de i hver sin smurte brødform og la de heve i 30- 60 minutter til. Brødene stekes i 35-40 minutter på 175 grader.

Når brødene er ferdig stekte er det bare å vente noen minutter til de har kjølt seg litt ned (hvis du klarer) og så nyte! Disse brødene ble skikkelig gode, og smaken minnet meg om barndom. Nam!

Et tips når du baker egne brød er å oppbevare dem i kjøleskap, da opplever i hvert fall jeg at de holder seg lengre. Baker du flere enn ett om gangen lønner det seg selvfølgelig å fryse ned de du ikke skal spise med en gang.

Sara

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

2 thoughts on “Honning og havre-brød

  1. Enig ! Hjembakt er best og det her så veldig godt ut ! Vi baker jo en del brød/ rundstykker så fint med tips til å variere litt 🙂 Klem <3

    1. Tusen takk 😀 Hjemmebakt er virkelig godt, og det tar jo ikke så lange tiden heller, bare man kommer i gang. Hehe, kan være litt lat innimellom skjønner du xD
      Klem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top