En gang i blant er det skikkelig godt med sjokoladepålegg på skiva, det er noe med komboen av nøtter og sjokolade som harmonerer så utrolig bra. Likevel orker jeg ikke å spise det så ofte, kanskje mest fordi jeg vet innerst inne at det er veldig usunt. Derfor fikk jeg lyst til å prøve meg på en hjemmelaget versjon som er litt sunnere. Dette pålegget er også ganske kraftig kost, så man bør ikke spise det hver dag. Likevel får du styrt sukkermengden når du lager pålegget selv, og du får i deg en del næringsstoffer som for eksempel Nugatti ikke gir.
Det finnes mange forskjellige måter å lage slikt pålegg på, og da jeg skulle ut for å hente inspirasjon visste jeg ikke helt hvem av de hundrevis av oppskriftene jeg skulle gå for. Jeg endte derfor opp med min egen variant. Denne gangen ble nok mer et nøttepålegg med smak av sjokolade enn et sjokoladepålegg, men det synes jeg ikke gjør noe. Jeg synes det ble supergodt, og ikke minst ble det veldig mektig! Så får jeg heller prøve å følge en oppskrift neste gang, da ender jeg kanskje opp med sjokoladepålegg! Håper det smaker 🙂
Ingredienser: 3dl hasselnøtter // 2-3 ss maplesirup (eller annen søtning) // 4 ss 100% kakao // En klype salt
Spre hasselnøttene utover et bakebrett og stek de i ca. 10 minutter på 175 grader. Da vil det bli enkelt å få av skallet.
La nøttene kjøle seg litt ned før du gnir av skallet med papir eller et håndkle. Sleng nøttene i en foodprosessor og kjør i et par minutter til det begynner å bli oljete. Tilsett maplesirup og salt, og kjør til du får en glatt blanding. Bland inn kakaoen, og smak gjerne til slik at du får akkurat passe søtsmak og passe mengde kakao.
Så er det bare å nyte pålegget på brødskiva!
Pålegget oppbevares best på et tett glass i kjøleskap. Jeg er litt usikker på akkurat hvor lenge det holder, men en ukes tid bør det i hvert fall tåle, hvis det ikke blir spist opp første dagen da! Hihi
– Sara
#mat #oppskrift #lunsj #frokost #tips #inspirasjon #inspo
Fint og nyttig innlegg 🙂
Det ser godt ut da 🙂 Og litt salt i høres veldig greit ut, hvis ikke blir det for søtt 🙂
Sølvi Birgitte Wærness: Takk 🙂
frodith: Hihi, takk 🙂 Ja, sjokoladepålegg blir jo ofte litt i søteste laget, var derfor jeg valgte å bruke maplesirup isteden for vanlig sukker. Det er jo også søtt, men på en helt annen måte enn sukker. Synes det ble en god kombo slik 🙂
Nam, dette må jeg prøve!
nam det må jeg teste ut 😀
Ooh, digg! Må testes ut! 🙂
Skikkelig kult