How to: gresskarpuré

Siden jeg er litt obsessed med gresskar om dagen er det bare på sin plass at jeg viser dere hvordan man kan lage og lagre gresskarpuré. Høsten er sesongen for disse fargerike godsakene, så det kan være en fordel å kjøpe inn masse nå og fryse det ned. Jeg har bare prøvd med de tradisjonelle oransje gresskarene, men det er ikke noe problem å gjøre det med andre typer heller. Oppskriften er superenkel, og pureen kan brukes til alt fra supper til bakverk. Oppskriften er hentet fra thepionerwoman.com

Gresskarnerd!

Start med å dele opp gresskar i biter og legg det utover er stekebrett. Stek de på 175 grader i ca. 45 minutter, de er klare når er møre og gyldne i fargen.

Skrell av skinnet, dette går veldig lett når de er stekt og kjør de i en foodprosessor. Hvis pureen ser veldig tør ut kan du tilsette et par skjeer med vann, dersom den er veldig vannete bør du sile den. Min måtte siles, og det gjøres veldig enkelt med en metall-sil, et håndkle eller lignende. Så har du helt fersk gresskarpuré. Hvis du ikke skal bruke alt med en gang kan du fryse det ned i mindre porsjoner. Jeg har bare brukt fryseposer, men du kan også bruke tette bokser.

Jeg har så langt brukt min puré til å lage deilig pumpkin spice latte.

Og supermektige gresskarvafler

Jeg kommer helt sikkert til å komme med flere oppskrifter før høsten er omme, så du kan like gjerne bare lage deg en batch med gresskarpuré først som sist! Hehe, neida, men hvis det er en oppskrift med gresskar jeg håper dere prøver er det den jeg la ut i går, pumpkin spice latte ♥

Er du glad i gresskar?

– Sara


#gresskar #pumpkin #gresskarpure #oppskrift #tips #inspo #inspirasjon #hjemmelaget #howto 

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

5 thoughts on “How to: gresskarpuré

  1. Her går det fremdeles i full fart, helvtetesuka er snart over… Ville bare titte innom med en klem. Snakkes litt mer i helga 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top