Ting jeg gleder meg til før jul

Nå er vi faktisk straks halvveis i november og jeg har selvfølgelig kjent litt på julestemningen en liten stund allerede. Årets julequiz er påbegynt, julebrus, pepperkaker, gløgg, risgrøt, ja det meste jeg forbinder med jul er smakt på, noen julegaver er i boks og jeg har sneket meg til en og annen julesang. Jeg elsker alt som har med jul å gjøre, og vil gjerne at det skal vare så lenge som mulig.

Jeg klarer ikke å relatere litt en gang til alle som irriterer seg over at juletingene begynner å dukke opp i butikkene i midten av oktober. Selv feiret jeg ikke Halloween og hadde heller ingen interesse av å se på Halloween-ting i butikken, jeg blokkerte på en måte hele feiringen litt ute. Og jeg skjønner faktisk ikke at det kan være så vanskelig å ikke bare gjøre det med jula heller. Ignorer juletingene hvis en ikke har interesse av det før det står desember på kalenderen. Dette var litt på siden av temaet, og ikke egentlig det ville skrive om i dag, men av og til er det vel lov med litt avsporinger her på bloggen. Det jeg skal skrive om i dag er dog; hva jeg gleder meg til å gjøre før jul ♥

Lage den ultimate listen på Spotify

Selvfølgelig har jeg allerede et par lister på Spotify, og jeg hører av og til på disse listene som dukker opp der, men mine egne er veldig gamle og ganske tilfeldig satt sammen. I år vil jeg derfor lage julelisten over alle julelister, i hvert fall etter min smak. Jeg har flere favoritter både på norsk og engelsk som alltid får meg i julestemning, så ja, det blir bra å få en laang samlet liste med alle favorittene mine!  

Juleverksted

Det kan se ut til at det blir mer enn ett juleverksted i år, jo fler jo bedre sier jeg bare! Og det fine er jo at da går det an å gjøre flere forskjellige ting, både baking og litt hobbyprosjekter. I og med at jeg er student i år og har en del utgifter med hybelen i Bergen og togreise frem og tilbake er julegavebudsjettet ganske labert, så da er hyggelig sammenkomster som juleverksted gull verdt isteden for gave, og det er jo egentlig minst like hyggelig! 

Besøke pepperkakebyen 

I Bergen settes det hvert år opp en pepperkakeby, faktisk verdens største, med pepperkakehus og andre pepperkakebygninger. Det er barnehager, skoler, bedrifter, organisasjoner og også privatpersoner som er med på å gi bidrag til byen og billettinntektene går alltid til veldedige organisasjoner som Redd Barna, SOS Barnebyer og lignende. Nå som jeg faktisk er tilstede i Bergens mens denne utstillingen er åpen må jeg selvfølgelig ta turen for å suge til meg litt ekstra julestemning! 

Arrangere julequiz

I fjor holdt jeg julequiz for første gang for en fin gjeng og det har jeg tenkt til å gjøre i år også. Det var skikkelig koselig i fjor så dette håper jeg kan bli en fast tradisjon fremover. Det blir julepyntet lokale, julegodter og forhåpentligvis klarer jeg å lokke frem litt julestemning hos deltakerne.

Pynte til jul

Som jeg gleder meg til å hente frem esken med julepynt fra kjelleren å starte pyntingen. Da skal nisser, lysholdere, røde puter og annen pynt frem. Samlingen vokser litt for hvert år som går og det er alltid like hyggelig å ta frem igjen ting vi har hatt lenge. Jeg har muntlig eksamen helt i starten av desember, så det skal uten tvil være pyntet og klart før kalenderen viser desember her i huset. Her skal ingen eksamen få stå i veien for julestemningen!

Tidenes pepperkakehus

Jeg har kanskje litt litt inspirert av denne pepperkakebyen, for i år har jeg lyst til å lage pepperkakehuset med stor P! Det er så gøy å gjøre litt ekstra utav ting som å pynte pepperkakehus, så jeg har allerede vært rundt om kring på internett for å lete etter inspirasjon. Stikkordene er foreløpig led-lys, snøhvitt landskap og litt hyttestemning. Så får vi se hva jeg med mine ti tommeltotter klarer å trylle frem. 

Julebord

Som årene før skal vi jentene har julebord, og selv om det mest sannsynlig blir i romjula i år tenkte jeg det passet å ha det med her. Jeg gleder jeg meg masse til å kose meg med den fine gjengen, for vi har det alltid veldig hyggelig sammen.  

Julebakst 

I år skjer det ikke at jeg ikke baker lussekatter! I fjor blei det nemlig ikke noe av, og jeg har uten å overdrive tenkt på det med jevne mellomrom siden jul i fjor. Lussekatter (med safran selvfølgelig) er så utrolig godt! Pepperkaker vil jeg også lage, og gjerne flere andre ting også. Jeg får se litt hva jeg har tid til og hva det blir til med juleverkstedene, men noe julebakst blir det i hvert fall!

Handle julegaver og pakke inn

Dette hører jo selvfølgelig med, og det er jo noe av det koseligste med jula. Selv om budsjettet for julegaver ikke er skyhøyt i år blir det selvfølgelig noen gaver. Vi har faktisk kommet litt i gang allerede, men mesteparten gjenstår. 

Teste årets julemeny

Som vanlig skal jeg lage nøttesteik og vegisterkaker til jul, men i år har jeg lyst til å prøve å lage soyaribbe også. Nøttesteik og vegisterkaker veit jeg jo blir godt uansett, men det gjør ingenting å smake litt på det før selve julaften heller. Soyaribbe har jeg aldri smakt før, så det gleder jeg meg til å smake på. 

Se på julekalender og julefilmer

Ingen jul uten julefilmer, og for min del; julekalendere. Akkurat hvilke filmer vi skal se og hvilken kalender jeg lander på er ikke helt bestemt enda. Jul i Blodfjell fra i går var veldig morsom, men så er det jo koselig med Blåfjell eller noe i den gata og!

Alt dette skal pusles med mellom eksamensjobbing, det er viktig med pauser si! Også skal jeg selvfølgelig kose meg med å skape julerelatert blogginnhold, som vanlig. Gleder meg ♥

Hva gleder du deg til før jul?

– Sara


#jul #julegelde #førjul #adventstid #kos #hygge #inspirasjon #hverdag 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg