Oppskrift: vegansk “mac & cheese”

Før nok en uke er over ville jeg bare innom for å dele en veldig god, og litt fasinerende oppskrift med dere. Vegansk mac & cheese, laget med gresskar! Det høres helt sprøtt ut, og selv om det selvsagt ikke er 100% likt originalen er dette er sunnere og veldig spennende erstatter. Gresskarene har allerde begynt sitt inntog i butikkene, og i år har jeg lyst til å prøve ut litt forskjellige ting med det. Så da håper jeg dere blir inspirert til å eksperimentere litt med gresskar dere også.

Ingredienser til 2 personer: 7 dl flaskegresskar // 1,5 dl utblandet grønnsaksbuljong // 2 ts vegansk smør // 1/4 paprika // 1 liten rødløk // Et par fedd hvitløk // Masse næringsgjær // Salt, pepper og eventuelt koriander etter smak // Makaroni //

Start med å skrelle gresskaret og kok det til bitene er møre. Kok også makaronien, slik at den e klar likt med sausen. Ha gresskarbitene i en foodprosessor eller blender sammen med resten av ingrediensene (utenom makaronien). 

Kjør til en det blir en jevn og fin saus. 

Så er det bare å blande sausen med makaronien, smak til med mer salt, pepper og næringsgjær hvis du ønsker det. 

Dette er en veldig enkel oppskrift, som går fort å lage, kjekt i en hektisk hverdag. Næringsgjæren får du forresten tak i på vanlige helsekostbutikker, og selvfølgelig på iHerb. Næringsgjær inneholder mange gode vitaminer og næringsstoffer, som blant annet Vitamin C, A og B. Når det i tillegg gir en utrolig god osteaktig smak til maten kan man ikke annet enn å digge det! Neste på listen over ting jeg skal lage med næringsgjær er en saus venninnen min Anna skryter sånn av. Det kommer oppskrift! 🙂 

Har du en favorittoppskrift for høsten?

– Sara


#mat #middag #oppskrift #vegetar #vegansk #hjemmelaget

13 kommentarer

Siste innlegg