Tidenes hjemmelagde burger!

Da Vilde var på besøk i helga lagde vi tidenes hamburger til middag. Den er sterkt inspirert av Eger & Co. sin supergode burger, som serveres med hjemmelagde burgerbrød og syltet rødløk. Vilde hadde gjort god research på forhånd og funnet frem til to supergode oppskrifter som vi testet og kombinasjonen ble helt amazing! Oppskriften på rødløk er hentet fra Jenny Skavlan sin blogg og burgerbrødene fra Trines Matblogg. Håper det smaker!

Ingredienser til 10 stykker:

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 25g fersk gjær
  • 500g mel
  • 50g smør
  • Vann og sesamfrø til pynt

Elt alle ingrediensene unntatt smøret i en kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett så smøret i terninger og elt det videre i ca. 5-10 minutter (til deigen slipper bollen), øk farten underveis. Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse, vi lot vår stå i litt over en time. Når deigen er klar triller du 10 deigemner til boller. Klem litt på midten av de slik at de får riktig form. Etterhev i ca. 45 minutter før du pensler de med vann og strør over sesamfrø. Steke de i 10-12 minutter på 225 grader.

Ingredienser:

  • 4 rødløk
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • Revet ingefær
  • Revet sitronskall
  • Salt og pepper

Kok opp alt utenom rødløken, mens det står å varmer seg opp kan du kutte opp rødløken i skiver. Når det begynner å koke trekker du kjelen av platen og tilsetter løken. La den stå å kjøle seg ned før du har den over på glass. Rødløken har ganske god holdbarhet hvis du har den stående på glass i kjøleskap med laken over seg.

Burgerstasjon! Vi brukte aioli isteden for dressing og det passet veldig godt sammen med rødløken! Neste gang har jeg lyst til å prøve å lage den selv også, det blir sikkert enda bedre!

Med hjemmelagde pommes frites ved siden av ble dette et skikkelig herremåltid! Så hvis du ikke har bestemt deg for hva du skal ha til middag i dag anbefaler jeg deg å teste ut denne oppskriften! Den syltede rødløken kan forresten brukes til mange andre ting enn bare burger, du kan for eksempel ha den som tilbehør på middagstallerkenen eller som topping på brødskiva! Prøv å erstatt sylteagurk med rødløk! Nam, det er sikkert supergodt!

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

11 thoughts on “Tidenes hjemmelagde burger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top