Oppskrift: After Eight-brownies

Vi har vært hos bestemor og ryddet masse i dag, og enda er vi langt i fra ferdige. Men la oss heller snakke litt søtsaker! Det er jo lørdag, så jeg synes det passer godt med en skikkelig brownies-oppskrift. Denne After Eight-browniesen fant Vilde og jeg i boken til Manuela bak bloggen Passion for baking, og den ble helt fantastisk god, så prøv den ut!

Ingredienser til en rund form:

  • 115g smør
  • 115g mørk sjokolade
  • 65g mel
  • 200g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
  • 2 egg
  • En pakke After Eight

Smelt smør og sjokolade i vannbad, rør godt til alt har smeltet. Tilsett sukker og rør sammen før du tilsetter vaniljeekstrakt. Ta i ett og ett egg, og prøv å ikke rør over 30 sekunder per egg. Bland i mel og hell ca. halvparten av røren i en form.

Legg så et lag med After Eight.

Før du heller resten av røren på toppen.

Stek kaken på 160 grader i ca. 25 minutter. Legg så kaken i fryseren slik at du kan skjære fine stykker. Mens du venter kan du lage frostingen.

Ingredienser til frosting:

  • 12,5g kakao
  • 1/4 dl kokt vann
  • 170g smør
  • 30g melis
  • 225g sjokolade

Bland kakao og kokt vann sammen, det blir ganske tykt, men det er riktig. Smelt sjokoladen og la den bli helt kald, i mellomtiden mikser du smør og melis til det blir fluffy. Tilsett så den smeltede sjokoladen og “sjokoladepasten” som du lagde først. Miks helt til røren er glatt og fin.

Når kaken er kald kan du smøre utover frostingen og pynte med mer After Eight.

NAM! Denne ble så sinnsykt god! Kombinasjonen av sjokolade og mint er bare helt himmelsk! Alle som har  fått smake på den har synes den er veldig god, så denne skal jeg nok lage igjen ved en senere anledning. Den er forresten akkurat så mektig som den ser ut, så man orker ikke mer enn ett stykke! Et lite tips er å servere den sammen med vaniljeis, perfekt harmoni!

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

15 thoughts on “Oppskrift: After Eight-brownies

  1. mm helig kake elsker den skem gått ut sara <3 elske blogg og alt sko ønske vake deg <3 og blogg din bide på blogg og insta og fb <33
    kunne komm inn min blogg sara sette stor pris på <33 du helig lørdag videre søde sara<33

  2. mm helig kake elsker den skem gått ut sara <3 elske blogg og alt sko ønske vake deg <3 og blogg din bide på blogg og insta og fb <33
    kunne komm inn min blogg sara sette stor pris på <33 du helig lørdag videre søde sara<33

  3. annasylvelin: Da kommer han til å elske denne her, for det er ikke manko på verken sukker, smør eller sjokolade her x) Fy så god, men fy så mektig! 🙂

  4. Dalia3: Ja, denne ble sykt god 🙂 Tusen takk, du legger igjen så mange hyggelige kommentarer både her, på Instagram og på Facebook! Tusen takk for det <3

  5. Åhfysøren hvem kan IKKE bli fristet av dette da? After Eight er sååå godt, men spiser det veldig sjeldent. Dette så sykt godt ut, og kunne gjerne laget den en gang! Hvordan så den ut inni kaken forresten?
    Har egentlig aldri hørt om denne kaken engang, men så kreativt og nytt, namanaman <3

  6. Vilde: Haha, SÅ godt å høre! Vi hadde jo så dårlgi tid at vi ventet ikke til kaken var kald før vi smurte på toppingen xD Den ble derfor ikke så lekker å se på, men herregud så god!
    Den så egentlig ut som vanlig brownies inni kaken, sjokoladen og minten smeltet slik at det nesten ble en litt karamell-aktig bunn.
    Nei, nå fikk jeg lyst på kake her! x)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top