Lun epleterte

Eple og kanel er en uslåelig kombinasjon om høsten, så her om dagen måtte jeg bare lage noe med nettopp det. Valget falt på epleterte ala Trines Matblogg og det smakte helt nydelig! Jeg fulgte ikke oppskriften 100% for i hennes oppskrift var det faktisk ikke kanel, men bortsett fra det gjorde jeg stort sett som oppskriften sa. Det er verdt å merke seg at bunnen i denne oppskriften ble ganske tykk, noe jeg synes var veldig godt, men hvis du ikke er helt fan kan du lage en litt mindre porsjon med tertebunn. Håper det smaker ♥

Ingredienser: 300g mel // 100g melis // 200g mykt smør // 6 epler // 150g sukker // Masse kanel og litt ekstra sukker til toppen

Tertebunnen skal lages først, og det gjør du ved å kjøre mel, melis og mykt smør i en kjøkkenmaskin til det samler seg til en klump. Det går også an å smuldre deigen med hendene. La så deigen hvile i 30 minutter i kjøleskap, i mens kan du smøre en paiform (bruk en som er ca. 28 cm i diameter). Når deigen har kjølt seg ned kan du enten kjevle den ut og ha over i formen eller gjøre som meg; trykke deigen ut i formen. Det skal sies at det ble ganske mye deig, så resultatet ble en skikkelig tykk tertebunn, men det synes jeg bare var veldig godt! Stikk så hull i bunnen med en gaffel og stek på 180 grader i 10-15 minutter.

Mens bunnen er i ovnen kan du forberede fyllet. Fjern kjernehuset og del opp fire av eplene i terninger, de to siste eplene skjærer du i tynne halvmåneformede skiver. Smelt så sukker i en tykkbunnet panne og når det begynner å bli gyllent har du i terningene. Dette skal stå i ca. 4 minutter og underveis har du i en god slump kanel (hvis du vil). Jeg elsker masse kanelsmak så jeg bare kjørte på.

Fordel epleterningene utover bunnen og legg så epleskivene fint som et lokk over. Dryss over litt sukker og litt mer kanel før du steker terten på 200 grader i ca. 15 minutter. Server gjerne med en kule vaniljeis eller to!

Skulle virkelig ønske denne terten ikke var borte for lengst her jeg sitter i sofaen med pledd rundt meg og regn som pisker mot ruten! Den ble helt nydelig og i hvert fall med en stor kule vaniljeis til, jeg kunne seriøst spist det hver dag!

Håper helgen deres har vært fin og at den kommende uken blir super!

– Sara


#oppskrift #kake #tips #dessert #terte #eple #høst #hjemmelaget #søtt

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg