Oppskrift: Soft baked cookies

Cookiesene jeg lagde i går ble godkjent så her kommer oppskrift som lovet. Disse er kjempeenkle å slenge i sammen, og du kan bytte ut sjokoladebitene med hva du måtte ønske. Smarties, peanøtter, hvit sjokolade osv. Her er det bare å velge det du selv liker best! Håper det smaker ♥

Ingredienser til ca. 40 kjeks: 7 dl mel // 2 ts natron // 1 ts salt // 140 g smør (romtemperert) // 2 dl sukker // 2 dl brunt sukker // 2 egg // 1 ss 100% vaniljepulver // 5 dl mørke sjokoladebiter/knapper (det er lov å ha i enda mer sjokolade hvis du ønsker)

I en egen bolle sikter du mel, natron, salt og vaniljepulver, mens du i en annen bolle rører sammen sukker, brunt sukker og smør til det har blandet seg helt. Ha eggene i smørblandingen, og tilsett litt og litt av melblandingen. Når alt er blandet rører du inn sjokoladen. Sett deigen kjølig i en times tid, så unngår du at cookisene blir flate. 

Lag kuler i ønsket størrelse, og stek de på 175 grader til de blir gylne. Steketiden kommer litt an på hvor store cookies du vil ha, mine sto inne i ca. 10 minutter. Husk på å la det være litt plass mellom hver kule, da de vil flyte litt utover. 

La cookisene kjøle seg ned på en rist før du har de i kakeboksen. De er veldig gode når de er lunke, så spis gjerne en kjeks eller 10 før de er helt kalde!

Superenkelt ikke sant? Og det som er så kjekt er at du kan lage deigen kvelden i forveien og bare oppbevare den i kjøleskap. Da kan du steike helt ferske cookies til gjesten kommer uten å trenge å blande, røre eller mikse noe som helst. Du kan til og med trille kulene dagen før, og bare slenge de utover brettet hvis du vet du får mye å gjøre en dag du venter besøk. 

– Sara
FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#oppskrift #hjemmelaget #cookies #kjeks #sjokolade #søtt #homemade 

12 kommentarer

Siste innlegg